Muž podrýva autoritu
Ahojte maminky a manzelky.neviem presne.kde ulozit tuto diskusiu.tak skusim sem🙂ide o to.ze uz som zufala.preto pisem.proste ja som ta prisna.ja zakazujem.ja prikazuje.v celku mam dobreho muza.len....opisem dnesny priklad...rano.sviatky.proste neskoro spavat.neskor vstavame.teda syn 3rocny ma zobudil o 8mej a starsi syn 8rocny spal s muzom.mladsiemu som zpla rozpravky.kym som si porobila svoje.tot vypit kavu.malemu mliecko ako kazde rano.isla som pustit psa.dat mu tiez nieco teple v tejto kose.zakurit do kotolne.medzitym sa starsi zobudil okolo 9tej.tak zas pred telku.ja medzitym hrnce este zo sviatkov popratat.po zakuskoch.chladnicku.proste deti veget pred telkou.postavila som na polievku.atd.zrazu 11hodin ani neviem ako.razne som vypla telku.muz vstal.isiel cosi robit do pivnice.ku zajacom.ja okolo deti.boj s prezliekanim.zrazu obed.starsi ucit.aha mali sme medzitym vsetci 4ria rec ohladom slovnika u starsieho-ked to zacalo v 1triede.muz nereagoval.ja som bola ta zla co napominala a muz mi nedrzal stranu.takze moj 3rocny syn ovlada slova ty hovno.pako.ty srac.debilizmus.hovado.iba doma si tak nadavaju a mne sa az cosi robi.uz to prerastlo.tak som to zacala radikalne riesit.ze nadavka u starsieho.tak po ustach-lebo je schopny povedat slovo prdiet aj 10krat za sebou a napominanie 0bodov.kef to zacalo.tak muz dohovaral.ja so dala pi ustach a muz bol ten dobry.lenze ja ukladam deti spat.vymyslam kazdy vecer rozpravky a aj sa rozpravame.tak mi vtedy starsi syn povie.co jeho dusicku trapi.a to ze hoSTALE bijem a to neni pravda.tak komunikukem do nemoty.co je spravne a co nie.tak dnes sme napisali az dva diktaty a zopakovali spoluhlasky.samoska po tom ako som mladsieho dala spat cez obed a starsi medzitym ZAS telka.tak potom som robila palacinky a doktovala tie diktaty.medzitym dosiel muz z pivnice.ze uz ide byt hore.nic tam take nerobil.robil si poriadocky v kotolni a ze je kosa.ze korculovat nejde so synom.ja mu vravim.sak ste mali ist cez obed.ked slnko svietili.no nic a poobede konecne klud.tma o 4tej.deti sa napapali a ze ideme sa hrat.muz v posteli s tabletom.vravim.pod aspon jeden den.co sa spolu zahrame vsetci.situacia zasa on tablet.syn mobil a ja s mladsim sme sa hrali v detskej.dosiel starsi.ze podme toto hrat.ale to sa nedalo s mladsim.idem za muzom.ze nech sa ide venovat mladsiemu.ze chcem sa so starsim zahrat.nech neni furt na mobile a on sa mu tak venoval.ze na tablete mu pustil zas rozpravku.starsi to pocul.tak nakoniec sme sa nic nehrali a kukali ZASE do 20tej.teraz som nasrata.fajcim v pivnici a....pointa zhrniem.deti od rana doobeda telka.poobede telka.vecer telka.medzitym sa sami riadne nezahraju.len zjapu nadavaju si.na bitku.nahanaju a ja sa nepohnem.bo ked poviem muzovie.ze to nenu spravne.tak.ze su prazdniny a nech iddychuju.podla mna je to moc a muz si ma asi ani nevazi a nebere ma vazne.potrebujem radu.ako s nim pohnut.teraz zacina vidiet.ze kdesi sa stala chyba.bo starsi syn vystrkuje rozky.bo kolkokrat bol ku mne drzy a muz mu kludne.milo dohovaral a ja so penila a koli takymto kravinam neme ani pohodu doma poriadnu.teda ja nie.dakujem vopred za dobre myslene rady a za to.ze ste to docitali do KONCA😅
predaj televízor a problém máš vyriešený ... ale tak sa to asi riešiť nedá
ja by som zvolala rodinnú radu a stanovila počet hodín, ktoré sa deti môžu pozerať na telku ... prečo nejdete von ako rodina? Prečo nespíš ty s manželom a nevstávate spolu? Tam to asi vštetko začína, že ty od rána kmitáš a on si vstane kedy on chce.
Samozrejme, dá sa to všetko aj po dobrom, ja manžela budím s tým, že miláčik, máš kávičku, poď dáme si spolu. potom sa rozprávame, aký je denný plán, čo budeme robiť a kam pôjdeme. Niekedy sa to potom nejako inak vyvinie, ale v hlavných rysoch plánujeme pri rannej káve. Niekedy diskutujeme aj s deťmi, čo by oni radi robili, či pôjdeme s deťmi, alebo bez detí (mam už väčšie).
Mne to príde, že ty si robíš svoje, on svoje a deti tak akosi medzi tým...
My tiež niekedy ideme každý po svojom, napr. ja s dcérou na nákupy, manžel so synom lyžovať, manžel s dcérou na korčule, ja so synom sa učíme, alebo manžel berie deti a ja si upracem a riešim "babské veci".
Tiež mam nervy, ak sú celé dni pred obrazovkou, ale ak im človek nedá alternatívny program, je jasné, že tam skončia. Na druhej strane, moje deti cez školu nemajú čas sa na PC nejako zabávať, tak cez prázdniny ich aj nechám, nech tam sedia viac... ale boli tu aj kamoši na návšteve a skoro každý den sme boli aj vonku ... podla toho, čo píšeš, ste na dome, prečo decká nevyženieš aspon na dvor? Moji včera cele ráno odhadzovali sneh, parádna zábava 😀
Okrem toho DU máme dávno poriešené, teraz sme už len opakovali učivo a báseň naspamäť, aby t nevyfučalo z hlavy...
@tanecnica82
@hettinka ale ved my chodime von s nimi.ale moj muz je introvert on inokedy stava o siestej a maka do noci.sam preraba podkrovie.asi som to zle sformulovala.ze proste tie pravidla nie su stanovene.lebo.ked som na tom trvala.tak.ze som hrozne prisna.nemozem deti ucit jest riadne za stolom.ked on si nalozi a sadne na gauc.to som priklad uviedla.a to ze vstal on neskoro.to som na margo toho uviedla.ze dovtedy.aby som si v klude porobila.tak seti kukali telku aaaale potom uz furt.to sa neda.ked sim ja proti a on povoli.ale vcera boli korculovat napr a este sme sa gulovali a predvcerom sme stavali bunkre a snehuliaka.ja len.ze mame rozdielny nazor na vychovu diametralny a on je kludas a ja stresmanka.ale to je o inom.jwho nic nerozhodi.aj tak si urobi po svojom a ja som ta zla vzdy.ta co potom zjape.celkovo som z takej hlucnej rodiny🙂s tym nic nenarobim.ale dakujem za radu.vlastne ste napisali.ze sadnut si a porozpravat.no to bude tazsie..
@enuliatko preco dovolis manzelovi jest na gauci? Mne trvalo dlho pokym som muza naucila jest spolocne za stolom vsetci...Lebo u svokry jedol kazdy kde a kedy chcel..POdarilo sa mi to, aj o vychove sa bavime osamote a vzdy dospejeme k spolocnemu zaveru.
@enuliatko ja tiež vždy viac stresujem ako manžel ... to už je tak, chlapi su akosi viac v pohode, menej riešia, až ked je potom zle...
nezostáva ti nič iné, len hľadať kompromis, ale to si musíte sadnúť a v klude to prejsť, možno to dať aj na papier ...
v prvom rade musia byť pravidlá jasné vám, až potom ich môžete stanoviť deťom ... a pre dobro detí, dohodnite sa, lebo deti isté hranice potrebujú. Ale ak vidia, že rodičia sú nejednotní, že sami tie hranice nerešpektujú, tak ich nebudú rešpektovať ani oni
my tiež nie sme vždy vo všetkom jednotní ... napr. dcéra začala teraz chodiť "von" sama a ja myslím, že by mala mať čas, kedy sa má vrátiť ... manžel by ju nechal, nech príde kedy chce. Ale ked už je 19:00 hodín a poviem, nech jej zavolá, že sa stmieva a mala by ísť domov, tak zasa uzná, že mam pravdu...
@tanecnica82 ja mu nedavam facku.ja som mu len tak suchla po ustach a prave pre toto som dlho zvazovala.ci tu vobec napisat.uplne v dobrom.ja viem.ze existuju idealne rodinky.my taka niw sme.som zastancom toho.ze deti sa nemaju byt.a prave preto som napisal.ze mam problem a potrebujem radu!a co myslis pod pojmom sankcie?ake.. napr.
@enuliatko na mesiac odpojiť kábel od TV a internetu 🙂
koniec.bodka. vyriešené!
ráno nekávičkovať a nekuchtiť neupratovať celé doobedie. Ráno sa naraňajkovať ( polhodka ) obliecť ( pár minút) ísť sa sánkovať, lyžovať, prechádzať........zaplávať si do krytého bazéna aquaparku......hokej - vonku - nie v tv 🙂.........
nedivím sa že po pár dňoch ako si uviedla vyššie vám trošku všetkým rupne.
@enuliatko ved ok, nie vzdy clovek dokaze reagovat s nadhladom: Ani my nie sme idealna rodina,ale aspon vo vychove tahame za jeden povraz. Sancie napr. zakaz pc, to znamena aj mobilu aj tablet aj xbox, alebo musi precitat kazdy vecer nahlas jednu kapitolu z knihy (nerad cita), proste nieco co rad robi a ked si nesplni povinnosti tak ma sankcie. Aj mne odpapuluje,ale hlas sa neopovazi zvysit,ked k tomu ma sklony tak ho len napomeniem aby si dal pozor na ton hlasu. U nas sa nekrici ale diskutuje, takze hlas sa ozaj nezvysuje. Parkrat aj mne rupli nervy a skricala som a to boli aj muz aj syn v soku. My mame takyto system nastaveny od mala tak funguje celkom ok
@enuliatko problem je v tom,ze ak deti nevidia u rodicov ako nieco robia,nebudu to predsa robit oni sami....ako napr to jedenie za stolom..jasne ze decka budu jest na gauci,lebo vidia ze tatko moze,tak preco nie aj oni?? Tu by si sa v prvom rade mala porozpravat s manzelom a trvat na tom, ze bude po tvojom.....ved sa predsa vsetci 4 najedzte naraz za stolom....nech deti vidia co je správne....
K tym nadavkam starsieho syna...ha este deti nemam,ale ver tomu,ze by som počula taketo slova z ich ust a uz by im jedna letela...a co!! Proste niekedy treba dat detom najavo kto tu veli....
Muz by sa mal viac venovat vasim deťom,lebo ano najlahsie je sadnut a pustit im rozpravku z tabletu alebo v telke a mat od nich klud...nevravim,sem tam treba ale nie kazdy den a este na niekolko hodim....mam pocit,ze manzel teba nerespektuje anepidporuje, ma ta skor za hysterku
@katarinamarkova neviem.ci si citala vsetko.ale my chodime von.korculovat.bobovat.zhaname synovi lyziarky.tu vseobecne islo o to.ze som chcela radu.ako muza primat k tomu.aby si uvedomil.ze musia byt jasne pravidla.mlady chodil na plavecky.lenze bol stale chory.obaja su astmatici.tak sme ho museli odhlasit....
@lilyianka
Ano mas pravdu.nerespektuje a potom ani deti.on sa im venuje inac.len tieto sviatky.ked maju prazdniny.tak sa mi to zda moc..inac je pracant a oni sa to vsetko neda naraz.ked je normalny den.tak maka.preraba si sam podkrovie.ja porobim.co treba.syn dojde zo skoly.tak domace.potom ideme po druheho do skolky.prideme pohraju sa a je vecer.to vtedy aj cely tyzden nie su na pc.vecer bez telky aj cely tyzden.lebo si citame v posteli...
@enuliatko podla prvého príspevku to znelo tak že: toto je bežná situácia u vás.
ako primat muža k tomu aby si uvedomil, ze musia byt jasné pravidlá?
takto:
určiť jasné pravidlá
trvať na nich
dodržiavať ich
nastoliť sankcie za ich nedodržanie ( nie preplesk cez hubu )
fakt ako bolo spomínané, ak napr. chceš aby deti jedli za stolom - tak VŠETCI budú jesť za stolom
vysvetliť si z manželom že maminka sa musí trošku skľudniť a tatinko musí byť trošku prísnejší 🙂 - dohodnúť jasný kompromis!
@tanecnica82 no ved to aj u nas.len som bola zvedava.ale to zas berem aj od povahy deti.oni su od narodenia taky pojaseni.len niekedy to prerasta cez hlavu..
@katarinamarkova neviem.ktora ste to napisali.ale napisem si to na papier a predlozim to najskor muzovi a potom spolu s detmi🙂hadam to pomoze.dakujem vam za odpovede.akoze bezna nebezna situacia.proste cez sviatky teraz a vikendy napriklad.alebo proste.ked muz nepreraba a ked je s nami.tak sa im proste venuje tym stylom.ze su spolu pri telke.ja chapem.ze je unaveny.ale aj ja som.kto nieje?alebo.ked je skaredo a tym.ze muz furt maka od po-soboty.tak proste ma stve.ze malokedy si doma najdeme cas.aby sme spolu daco robili.teda ak nejdeme von.alwbo niekam.no nwviem.ci som uz blba.ci ma chapete...proste som uz na nervy dakedy.som uz dlho doma.mam ist uz do prace.len sa to oddialilo.tak snad sa daco zmeni
@lilyianka no neviwm.ked som nemala deti.tiez som na niektore veci takto reagovala.hlavne.ked viem.ze to zacalo.ako zacal chidit do skoly a ma kamaratov.co maju starsich surodencov pubertakov a oni to tam nosia.potom on to nosi domov a uci mladsieho a tomu ver.lwbo totizto mne sa to zrejme veatilo.lebi tiez jeden chlapec vonku tak nadaval.starsi od mojho syna o rok.zacal chodit do skoly a moj bol este skolkar.tak.ked som pocula ako klaje.tak tuez som presne takto reagovala.lebo vsak moje zlate dieta dovtedy aj teraz pekne poprosi.podakuje.pomoze susede s nakupom...take slova nepoznalo a ako nastupil do skoly.tak katastrofa.chce si dokazovat nieco a myslim.ze je v tom aj ziarluvost.baby este raz diky.asi som sa potrebovala vyrozpravat.bo my sme vsetci tvrdohlavi a asi aj ponorkova choroba.abo neviem.je to ok.ked muz si robi svoje a ja svoje.ale tak by to nemalo byt a to ma stve..
@enuliatko zmení, ale k horšiemu🙂)budeš soboty nedele robiť to, čo nestihnes cez týždeň a nebudeš tak sledovať deti.Ináč u nás to dnes vyzeralo podobne ako u Vás poviem mužovi povenuj sa mu zahrajte si karty, nejakú logickú hru chvíľu sa hrali a už boli na mobile a hrali iné hry.Mne to vadí boli časy, keď spolu čítali,stavali z Lega muž na všetko povie on je už velky to ho nebaví ja neviem čo s ním mam robiť?Pravda je taká aspoň ja si myslím on chce mať kľud, tak pozerajú TV.Zajtra mu dám prečítať tvoj prispevok🙂
@enuliatko môj muž už 2 dni rube drevo a decko vo vnútri.Hovorim mu prečo ho nezavoláš so sebou?Veď som ho volal a on nechcel🙂)
Aké nechcel, tak poviem pod mi pomôcť, alebo pod chvíľu na dvor
Tie sprosté slová žiaľ je to tak.Moj syn 3 ročník začal hovoril do prdele, kurník sopa a to tak doma nehovoríme som z toho na nervy x krat mu poviem,že tak nemá hovoriť.Ked poviem mužovi ten povie xy prestaň s tým Normálne by som chcela, aby mal autoritu a nie s nim jednal ako s kamošom.
Ja musím byť doma tá hlava a všetkých ráno nadirigovat, keď to nespravím každý si sadne k svojmu mobilu, tabletu a čakajú na obed a na to, že niekam pôjdeme.
Teraz sme 2 dni bola iba doma som prechladnuta a som úplne unudena milión plánov čo budeme robiť cez prázdniny a nič z toho
@eliska13 jemine o tom dreve to iste.veabim reku.tak mu proste prikaz.aby siel s tebou von.no uplne detto a vikendy nebudu take.lebo budem robit na smeny😀a to.ze ked bol starsi maly.tak sme sa hravali.a teraz skoro 5rocny rozdiel.to tazko sklbit nejake hry.joj akoze ja povie.do kelu a tak.presne ako kamosi furt a nwni to dobre...

@enuliatko fuha tak ja mam 15 rocneho pubertiaka a ku mne si nedovoli ani hlas zvysit. A ako som to docielila? pevne pravidla, a trvala na ich dodrzani...Facku som mu dala asi len raz -dvakrat aj ked to bolo skor vychovna..U nas sa velmi nekrici a ked poviem nieco razne tak maka syn bez problemov, lebo vie, ze ak si nesplni svoje povinnosti pridu sankcie a tie nechce,