Muž príde z práce a stále pozerá do mobilu
Zaujíma ma ako ste riešili keď vás muž prišiel s práce a je neustále na mobile. Fakt ma to začína štvat. Už aj keď chcú niečo deti. Dám im mobil alebo upozorní ich že potrebuje mať kľud.
A tak to je jasne, ale vies, kto nechce vidiet svoje chyby tak ich proste neuvidi a potom je to uz len na tom druhom, ci sa tomu prisposobi, alebo to vezme do vlastnych ruk a zacne aj ked sam niekde inde
Nechapem co ste sa tu tak pustili do @martinmmartin. Napisal pravdu a vysvetlenie preco to autorkin muz pravdepodobne robi. Napisal dovod vzniku zavislosti na mobile. Co je cisto unik z reality u kazdeho zavisleho. Nenapisal, ze je to autorkina chyba a ani nic podobne, ze ma byt pri tyci a pod.blbosti.
@elizabet173 a kto pise, ze je to ok?
@elizabet173 ano, preto tu autorka dostala vysvetlenie o co ide
kolko maju deti rokov?
@elizabet173 ty si furt ides stale dokola to iste😂 kto pise, ze autorka to nepotrebuje?
Lahsie sa veci riesia, ked clovek vie o co ide.
Co jej poradit? No nic okrem rozhovoru. Zalezi od muza ako je vyzrety a teda sa “zmieri” s tym, ze aj on ma povinnosti, kedze je sucastou rodiny. Nic viac jej clovek poradit nemoze.
@martinmmartin ale žena takto zavretá v jednom priestore s tými istými ľuďmi môže byť, však?
Tiez ten problem ale nemusi byt jednostranny a jednoznacne zapricineny jednym zo zucastnenych. Co ked ma teda manzel sklony k lenivosti ale manzelka sa napriklad zrelaxovat nedokaze aj keby trcala mesiac v tropickom raji lebo sama nevie ako relaxivat..... manzelske problemy maju malokedy jednu pricinu a su vacsinou siet roznych veci s mnohymi vrstvami
@martinmmartin k tomu tlupovemu zivotu a predurcenie muzov k nevere ti napisem len jedno: Vernost je vitazstvo cloveka nad prirodou. Clovek to alebo ma v hlave alebo je primitiv na urovni neandrtalca.
@viestta Alebo urobil obrovsku chybu pri vybere partnera, alebo sa partner povahovo zmenil a uz si nesedia a pkolie im nedovoli sa rozist, alebo ma jeden druheho v hrsti..... nic nieje ciernobiele
@elizabet173 urcite bol na skoleni, zakladne principy vstrebal, ale tu dalsiu cast urcite prespal. Vidim to na opakovaci kurz
@ninka297 deti a manzelka, kto iny by mohol byt na vine? Pan je chudacik, ktoreho okolnosti dotlacili do toho, ze sa stal otcom. On by ani nechcel, len ten tlak okolia ho k tomu dotlacil. Polozili mu pistol k hlave, donutili ho k sobasu a nasledne ho pod hrozbou nasila donutili splodit deti. V podstate ho budeme lutovat, on je iba a len obet
@martinmmartin ale predsa kazdy ma moznost volby, aj ten pan co si zle vybral, aj ked sa okolnosti zmenili. Bud zmenim co sa mi nepozdava, ale na to treba odvahu a usilie alebo od problemu uteciem. Na to netreba ani usilie ani odvahu. A utiect do virtualnej reality je take pohodlne.
ja som to neriešila, pretože môj muž je evidentne evolučne zaostalý, podľa diskutujúceho pána tu vyššie, nečumí do mobilu jak zombie a zjavne sa necíti byť frustrovaný z toho, že sa rozhodol založiť si rodinu a tráviť s ňou čas. Dokonca v jednom baráku 😎 Skús odpojiť wi-fi.
ja zas nechápem čo sa dá furt čumákovať do toho sprostého mobilu alebo ešte aj tabletu.Mňa z toho oči bolia. šak je to malá krabica o ničom dobrá iba na telefonovanie 😀
ja dokonca v mobile nemám ani net len ak dačo súrne potrebujem zistiť alebo na niečo čakám vtedy si zapnem dáta.Inak len klasicky doma alebo v robote cez notebook riešim a vypisujem
@elizabet173 👍😄
Uz som to tu raz pisala. U nas nezabralo nic, tak som zbalila seba a deti uplne na komplet a odisla. Rozmyslel si, co mu je prednejsie.
@martinmmartin v tomto s tebou súhlasím že mať deti je riadnia makačka a záhul na psychiku.Preto som sa nedala zahnať do kúta ako píšeš a ani som si ich nespravila
Mne sa niektore myslienky Martina pacia,chlapi naozaj lahsie unikaju pred realitou do virtualna,posilky,krcmy,doplnme si co chceme.Cize ano,treba riesit pricinu.A nie,to ich neospravedlnuje.Ale co ako vecer mu zena povie zmuz sa,Fero,rodina je tvoje rozhodnutie a Fero zazmurka,spamata sa,odhodi mobil cez zatvorene okno a precitne! A jasne,ze rodinny zivot je pre niektorych jedincov,muzi,zeny ako facka,ta veta ze babicky dnes rovnako pomahaju ako kedysi,to ako ktore myslime,tie co ziju na opacnom konci republiky alebo tie co este pracuju?Je fakt,ze nuklearna rodina spravila to,ze malokto vie,do coho v rodinnom zivote ide,pretoze uz sa nestaral v detstve o 7 bratrancov a sesternic a ma len tie idealne predsstavy z reklamy na Pampers.A teda nehovorim,ze by som robila chlapovi privatny sukromny vecer bez deti a domacnosti,nie nie,to je realita,ale je fakt,ze problem je inde ako v strasne zaujimavom obsahu mobilu.Som sa trosku utrhla z retaze 😀

@martinmmartin ja ta chapem, co nam tu chces vysvetlit, ja chapem, ze ty chces len ukazat na to, preco sa ludia citia frustrovani, ale asi nam nic ine neostava, len sa s tym vysporiadat, sme otrokmi modernej doby, ale kto sa chce vratit spat v case, aby mohol zit vo vacsom klude? Mame mobily a sme ich otrokmi (tak ako autorkin muz), mame vyspelejsie technologie, zdravotnictvo, dozivame sa vyssieho veku ako pred 100 rokmi a mame aj viac stresu, ale nevyberies si. Bud sa vratis do lesa a budes zit vo svojej komunite pokludnym zivotom, alebo sa prisposobis novym podmienkam. Vsetko ma niekde povod, kazda nasa frustracia, kazdy nas nepokoj, ale len my sami to mozeme ovplyvnit a zmenit k lepsiemu, je to len nasich rozhodnutiach a nasich volbach.