icon

Muž sa ku mne zle správa

7. okt 2025

Síce tu dostanem plno komentárov, ako si za to sama môžem, že som to mala už vidieť dopredu, ale nemám sa komu vyrozprávať a musim to dať zo seba von. A možno tu nájdem aj radu, lebo naozaj neviem, čo robiť. Som vydatá 4 roky, celkovo sme s mužom 6 rokov. Dve deti, tri roky a mesačné bábo. Prvé dva roky to bola medzi nami veľká láska. Potom neskôr s dieťaťom prišli prvé konflikty, striedane s obdobím kľudu. Keď som bližšie spoznala svokrovcov, zistila som, že vzťah medzi svokrou a svokrom je dosť divný aj zlý.on je k nej veľmi nevrlý, nepríjemný. Stále ju o všetkom poucuje a karha ju, čo ako urobila. Stále je na ňu akoby nahnevaný. No a čo sa deje momentálne u mňa a manžela je, že stále viac sa on začína správať ako svokor. Napríklad dnes, príklad dvoch konfliktov. Prvý- povedal mi, že nieco bude o jedenástej. Ale v skutočnosti to bude o jednej poobede.tak začal na mňa zúriť, že nie, ja som zle počula. A fakt zúril.aj keby som zle počula, tak čo je na tom. Taká blbosť, ale on sa naozaj vytočil. Druhá udalosť teraz pár minút dozadu- prišiel od svokry so synom a doniesol tekvicu. A úplne zúrivý, že som ju mala vyzdobiť a dať synovi do škôlky. Lebo svokra bola dnes malého zobrať zo škôlky a že ostatné deti tam mali tekvice zdobené. Zajtra sa organizujú tvorivé dielne v škôlke a dostali sme oznam, že dnes aj zajtra môžeme doniesť zdobené tekvice. Nie že musíme, ale môžeme doniesť. A on na to, že ale škôlka to nemôže prikázať, ale že to je kvázi povinné,že každému by to bolo jasné okrem mňa. Že každé dieťa bude mať tekvicu okrem nášho.a zase veľký krik na mňa. Teraz odišiel si zacvičiť, ja som tu normálne ostala s deťmi doma v slzách. Čo by ste robili, co by ste mu povedali. Nikdy si neprizná nič, vždy za každý konflikt viní mňa. Nechcem žiť v nenávistnom vzťahu, ako moji svokrovci.. cítim,že musím zaraziť toto správanie a neviem ako.on je dosť dominantný a ja som skôr stiahnutá, radšej ústupom ďakujem za prečítanie.

Strana
z3
ivik4
7. okt 2025

A preco teda aj druhe dieta ? S dvomi sa bude odchadzat lahsie ?
No je mi To luto, aj Vasich deti, neviem ci sa dokaze zmenit. Kazdopadne aj keby sa rozvediete, moze Ti este velmi nicit zivot cez deti.
Co by som robila ? Zalezi na situacii ci by som mala kam odist, ci sa viem o deti postarat atd. Lebo odist nieje tak lahke. Antikoncepciu by som si dala ale urcite

moze
7. okt 2025

Dala by som mu do ruky nozik a nech vyreze tekvicu on. Ked som chodila na tvorive dielnicky s detmi v skolke, vacsinou vyrezavali tatkovia. Nastav si hranice. Neviem, ci kojis alebo nie, ale aj keby ano, o 2-3 mesiace mu daj deti a na 2-3 hodinky si vybehni na nakupy, do fitka, kadernicke, s kamoskami na kavicku. Ale uprimne, ak sa na teba ocapuje po 6 rokoch, bude to asi uz len horsie. Tak sa zacni pomaly a systematicky pripravovat na tu horsiu variantu.

enmery
7. okt 2025

Toto nezmeníš nijak. Dospelí ľudia sa nemenia, z nerváka nebude kľuďas, z klamára čestný človek. Je to v ňom a okrem toho to roky rokúce videl doma a preňho je to ok a on nerobí nič zlé.
Čo by som urobila ja?Povedala by som mu, že tu tekvicu teda mal vyzdobiť a odniesť on a emocionálne by som sa odpojili a pripravovala na odchod. Pretože ako šikanovaná žena ja žiť nebudem. Chvalabohu som to ddma nevidela a rodičia ma nepriniesli na tento svet, aby ma nejaký hňup dával dole.

alan1234
7. okt 2025

nie je narcista?? Skus si vyguglit alebo najdi nejaky podcast o tom a zdiagnostikuj. Ak nie je tak sa skus porozprsvam s nim o tom, ale nehovor o nom ale o sebe…..a normalne mu povedz ze zvszujes aj odchod. Ak je narcista nic nepomoze, on bude stale ten najlesi…..s narcistom sa neda ist ani do konfliktu.

enmery
7. okt 2025
@moze

Dala by som mu do ruky nozik a nech vyreze tekvicu on. Ked som chodila na tvorive dielnicky s detmi v skolke, vacsinou vyrezavali tatkovia. Nastav si hranice. Neviem, ci kojis alebo nie, ale aj keby ano, o 2-3 mesiace mu daj deti a na 2-3 hodinky si vybehni na nakupy, do fitka, kadernicke, s kamoskami na kavicku. Ale uprimne, ak sa na teba ocapuje po 6 rokoch, bude to asi uz len horsie. Tak sa zacni pomaly a systematicky pripravovat na tu horsiu variantu.

@moze Už vidím,ako ju tento debil nechá niekam ísť a šťastný bude sedieť pri deťoch, kým je ona vo fitku😂
Peklo by ju doma čakalo.

amdornik
Odpoveď bola odstránená
moze
7. okt 2025
@enmery

@moze Už vidím,ako ju tento debil nechá niekam ísť a šťastný bude sedieť pri deťoch, kým je ona vo fitku😂
Peklo by ju doma čakalo.

@enmery Mozno sa spamata (skor nie), alebo si uz potom bude uplne ista. Mna zarazilo to, ze on si odisiel do fitka. A ona doma na riti pri detoch. Chapem, ze teraz ano, ked ma mesacne babo, ale od 3 mesacneho moze kludne na tie tri hodky odbehnut a panko nech zisti, ake je to ficat okolo deti a "vyrezavat tekvicky".

anonym_27c93f
7. okt 2025

@anonym_autor no podla mna realita je taka ze vekom to bude horsie a horsie. Su proste ludia ktori to maju uz zakorenene v genoch ze sa na kazdy pohar divaju ako na poloprazdny, ze nevedia mavnut niekedy rukou nad blbostami, ze robia z komara somara.
Je na tebe polozit si otazku ci chces aby ta do konca zivota niekto pucoval za vsetko ako male dieta a ci chces aby tvoje deti videli ako sa k tebe muz sprava.
Zivot mas jeden. On ma nejaku povahu, ty mas nejaku povahu. Z nervaka sa nikdy nestane kludas a pohodak.
Jedine co sa bude diat ze ti bude pomaly odkrajovat z tvojej energie a z tvojho zivotneho nastavenia a postupne si budes bud stale hryzt iba do jazyka alebo sa budes ucit chodit po spickach.
Ako dcera presne takeho otca ti mozem poradit iba..nedovol aby v tom tvoje deti vyrastali.
A nie nemala by si dostat komentare ze si za to mozes sama. Ak ma narcisticku povahu tak taki sa vedia tak kraaasne pretvarovat aj dlhsiu dobu ze kludne to moze byt manzel aj otec a ty zrazu po rokoch jedneho dna zistis ze ved ty ho vlastne asi ani nepoznas.

autor
7. okt 2025
@ivik4

A preco teda aj druhe dieta ? S dvomi sa bude odchadzat lahsie ?
No je mi To luto, aj Vasich deti, neviem ci sa dokaze zmenit. Kazdopadne aj keby sa rozvediete, moze Ti este velmi nicit zivot cez deti.
Co by som robila ? Zalezi na situacii ci by som mala kam odist, ci sa viem o deti postarat atd. Lebo odist nieje tak lahke. Antikoncepciu by som si dala ale urcite

@ivik4 druhé dieťa sme obaja chceli, no a hlavne takto zle to medzi nami nie je stále. Takéto hádky sa niekedy objavia ako teraz, že stále niečo má a inokedy sú dva mesiace kľud. A keď je kľud, som s ním šťastná.

autor
7. okt 2025
@moze

@moze povedala som mu hneď,že môže začať teda zdobiť. Jasné, že to nie, to musím iba ja.

billy_jean
7. okt 2025
@anonym_autor

@ivik4 druhé dieťa sme obaja chceli, no a hlavne takto zle to medzi nami nie je stále. Takéto hádky sa niekedy objavia ako teraz, že stále niečo má a inokedy sú dva mesiace kľud. A keď je kľud, som s ním šťastná.

@anonym_autor a ty chceš mať takéto obdobia? Celý život? Zlé obdobie a dobré obdobia? Vyvážia ti tie kľudné časy práve tieto nešťastné chvíle?

ika02
7. okt 2025

Ahoj, mala som podobného magora (narcista a manipulátor v jednej osobe). Peklo na zemi! Odíď čo najskôr, lebo psychicky Ťa takýto vzťah zloží.

enmery
7. okt 2025

Baby, zbytočne písať, keď nie je ponižujúci xoxot, tak je vlastne všetko skvelé. Vychová takto ďalšieho úboheho chlapa, ak ma syna a dcéru, ktorá si bude hľadať muza s poruchou osobnosti a namiesto ochraňovania ju bude ponižovať.
Papa

domkakvet
7. okt 2025

@anonym_autor posli toho uboziaka na liecenie.

autor
7. okt 2025
@alan1234

nie je narcista?? Skus si vyguglit alebo najdi nejaky podcast o tom a zdiagnostikuj. Ak nie je tak sa skus porozprsvam s nim o tom, ale nehovor o nom ale o sebe…..a normalne mu povedz ze zvszujes aj odchod. Ak je narcista nic nepomoze, on bude stale ten najlesi…..s narcistom sa neda ist ani do konfliktu.

@alan1234 skúsim si pogooglit..ale dosť možné, on si celkovo dosť zakladá na tom, aby som ho pochválila, aby som akoby stále mu bola vďačná za jeho zásluhy , čo pre rodinu robí atď. keď sa nejako dotknem jeho "hrdosti", je úplne vytoceny..

anonym_13db02
7. okt 2025

Vies, idealny vztah neexistuje. A deticky su vzdy zatazkavacia skuska. Vy mate malicke babo, ako spite v noci - vyspis sa uz dost? A co muz, nemoze byt podrazdeny aj on z toho, ze by ste menej spali v noci? Zrazu je ten vztah iny, vchadza do neho vela zodpovednosti, muz musi byt otcom, zivitelom a ked mal doma zly vzor, napodobnuje ho. Zena ta tehotenstvom a porodom, hormonalne aj pudovo tu zodpovednost a silu najde, ochrani svoje vlcata, aj keby co bolo. Muz taky prechodovy ritual nema.
Ak partneri zabudnu byt partnermi a su iba rodicmi, ze nemaju na seba kvoli detickam cas, tak sa to na vztahu odrazi.
Nemeni to nic na tom, ak zacina mat maniere svojho otca, on si toho mozno ani nie je vedomy. moj muz bol podobny, len mal maniere svojej mamy, narcistky. Pomohlo, ked videl, ako zle sa zije jeho sestre... prirovnala som mu nas vztah a vztah svagrovcova zbadal sa tam... Najdi mu nejake taketo prirovnanie... nehovor o nom priamo.

enmery
7. okt 2025
@anonym_13db02

Vies, idealny vztah neexistuje. A deticky su vzdy zatazkavacia skuska. Vy mate malicke babo, ako spite v noci - vyspis sa uz dost? A co muz, nemoze byt podrazdeny aj on z toho, ze by ste menej spali v noci? Zrazu je ten vztah iny, vchadza do neho vela zodpovednosti, muz musi byt otcom, zivitelom a ked mal doma zly vzor, napodobnuje ho. Zena ta tehotenstvom a porodom, hormonalne aj pudovo tu zodpovednost a silu najde, ochrani svoje vlcata, aj keby co bolo. Muz taky prechodovy ritual nema.
Ak partneri zabudnu byt partnermi a su iba rodicmi, ze nemaju na seba kvoli detickam cas, tak sa to na vztahu odrazi.
Nemeni to nic na tom, ak zacina mat maniere svojho otca, on si toho mozno ani nie je vedomy. moj muz bol podobny, len mal maniere svojej mamy, narcistky. Pomohlo, ked videl, ako zle sa zije jeho sestre... prirovnala som mu nas vztah a vztah svagrovcova zbadal sa tam... Najdi mu nejake taketo prirovnanie... nehovor o nom priamo.

@anonym_13db02 😂

anonym_7ee175
7. okt 2025
@anonym_autor

@alan1234 skúsim si pogooglit..ale dosť možné, on si celkovo dosť zakladá na tom, aby som ho pochválila, aby som akoby stále mu bola vďačná za jeho zásluhy , čo pre rodinu robí atď. keď sa nejako dotknem jeho "hrdosti", je úplne vytoceny..

@anonym_autor čistý svokor ...najhoršie že povahovo je na tom podobne manželka..jedno ti poviem buď sa s tým naučis žiť alebo odídeš

anonym_183e96
7. okt 2025

Strasny fas , normalne ani ho nepoznam ale napchala by som mu tekvicu do zadneho otvora idiot. Pres e len reci rozkazovacky a on neschopak. Si prilis dobra a mila ! Zhukni nanho nastav hranice neboj sa !

anonym_c8cda4
7. okt 2025

Od teba pri dvoch deťoch a kojencovi chce, aby si vyrezávala tekvicu? Chuj čistý. By som mu ju drbla do hlavy. A ty čušíš. Vzchp sa žena a pošli ho do riti aspoň teraz. Možno sa spamätá.

anonym_81c97d
7. okt 2025

@anonym_autor ak bude na teba ziapať, tak sa kľudne na neho pozri a povedz s takým výrazom, že pochybuješ o jeho zdraví " si v poriadku? " Keď bude ešte viac ziapat, tak mu len kľudne zopakuj. " Je to tvoja vina, ty si to nezvládol". "Ty si sa sám rozhodol zlostiť a kričať, je to tvoja voľba, tvoja vina." A odíď preč. Inak s ním už nič neurobíš. Buď budeš šúchať nohy a on sa na tebe bude odbavovať. Aj celé roky, pokiaľ neskonciš v blazinci, alebo od neho odídeš a prestaneš akokoľvek s ním komunikovať, len stručne niekoľko slov, ohľadom detí. Žiadne názory,hodnotenia, pocity, priania, skrátka nič. Iba komunikácia štýlom, " ano, nie, vyzdvihni deti, dodnes deti ".

amdornik
Odpoveď bola odstránená
amdornik
Odpoveď bola odstránená
amdornik
Odpoveď bola odstránená
enmery
7. okt 2025
@anonym_13db02

@anonym_13db02 Najhoršie, že takéto ženy ako ty presne vychovávajú také nuly a hovädá. Bohu ďakujem za mojich starých otcov, ktorí prežili vojnu a otca , ktorí mi vštepovali a svojím životom ukazovali, že toto muži nie sú. Kiežby to začal byť trend...

anonym_192067
7. okt 2025

@anonym_autor nechapem to vedome a dobrovolne robenie si druheho dietata s muzom ktory sa neosvedcil. Trojrocny mohol ist do skolky ty do prace a prijem by ti otvoril moznosti odchodu. Takto s jednomesacnym ti neostava nic ine ako toto znasat zatial co starsie dieta uz zanedlho vyciti stmosferu nepokoja, strachu az dusna

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
yelena159
7. okt 2025

Povedz tomu idiotovi nech si ju vyreže on alebo tvoje dieťa pôjde so škôlky bez nej. Nech si vyberie.
A rozveď sa s ním, lebo ťa zničí.

anonym_18b94f
7. okt 2025

od neho čím skôr do práce. nech nie si finančne závislá. lebo o chvíľu aj s tým môže byť problém

anonym_9ea303
7. okt 2025
@anonym_autor

@moze povedala som mu hneď,že môže začať teda zdobiť. Jasné, že to nie, to musím iba ja.

@anonym_autor trvaj na svojom, ustúp keď bude v práve inak sa nesťahuj do ulity, kludne mu protireč a stoj si za svojím. Ukáž mu že s tebou nebude zametať ako jeho tatko s mamkou. Ak je inokedy v pohode, tak s tým vie pracovať. Možno mal len debilný deň a vybil si to na tebe. Nepríde mi to ako dôvod na rozvod hneď

Strana
z3