Muž sa ku mne zle správa
Síce tu dostanem plno komentárov, ako si za to sama môžem, že som to mala už vidieť dopredu, ale nemám sa komu vyrozprávať a musim to dať zo seba von. A možno tu nájdem aj radu, lebo naozaj neviem, čo robiť. Som vydatá 4 roky, celkovo sme s mužom 6 rokov. Dve deti, tri roky a mesačné bábo. Prvé dva roky to bola medzi nami veľká láska. Potom neskôr s dieťaťom prišli prvé konflikty, striedane s obdobím kľudu. Keď som bližšie spoznala svokrovcov, zistila som, že vzťah medzi svokrou a svokrom je dosť divný aj zlý.on je k nej veľmi nevrlý, nepríjemný. Stále ju o všetkom poucuje a karha ju, čo ako urobila. Stále je na ňu akoby nahnevaný. No a čo sa deje momentálne u mňa a manžela je, že stále viac sa on začína správať ako svokor. Napríklad dnes, príklad dvoch konfliktov. Prvý- povedal mi, že nieco bude o jedenástej. Ale v skutočnosti to bude o jednej poobede.tak začal na mňa zúriť, že nie, ja som zle počula. A fakt zúril.aj keby som zle počula, tak čo je na tom. Taká blbosť, ale on sa naozaj vytočil. Druhá udalosť teraz pár minút dozadu- prišiel od svokry so synom a doniesol tekvicu. A úplne zúrivý, že som ju mala vyzdobiť a dať synovi do škôlky. Lebo svokra bola dnes malého zobrať zo škôlky a že ostatné deti tam mali tekvice zdobené. Zajtra sa organizujú tvorivé dielne v škôlke a dostali sme oznam, že dnes aj zajtra môžeme doniesť zdobené tekvice. Nie že musíme, ale môžeme doniesť. A on na to, že ale škôlka to nemôže prikázať, ale že to je kvázi povinné,že každému by to bolo jasné okrem mňa. Že každé dieťa bude mať tekvicu okrem nášho.a zase veľký krik na mňa. Teraz odišiel si zacvičiť, ja som tu normálne ostala s deťmi doma v slzách. Čo by ste robili, co by ste mu povedali. Nikdy si neprizná nič, vždy za každý konflikt viní mňa. Nechcem žiť v nenávistnom vzťahu, ako moji svokrovci.. cítim,že musím zaraziť toto správanie a neviem ako.on je dosť dominantný a ja som skôr stiahnutá, radšej ústupom ďakujem za prečítanie.
@anonym_autor No draha moja,toto zapacha manipulatorstvom, mozno aj narcizmom,...ja uz toto mamza sebou,..No poradim , nesmies sa ho bat,Ked zacne revat,oduvat sa, za blbosti, tak skus mu vyhrozit rozvod,,lebo po case mozes prist o zdravie,...No ja som bola dost dobra kosa, a ani to nepomohlo,.Musela som z bytu odist k mojim rodicom aj ked som s nim uz cakala tretie dieta v siedmom mesiaci, Do porodu sa ani raz nezastavil ,pozriet na deti vtedy mali prvy 4 roky, druhy 2. Po porode som si podala o vyzivne,,Potom ,akoze na jeho naliehanie som sa do bytu vratila,,ale nezmenil sa,,Odisla od neho definitivne aj s polovicou nabytku,, a viac som sa do bytu nevratila..Nedala som o rozvod ani on ,ale ja som si po case dala o vyzivne aj na mna,No to by bolo pisacky na knihu,ale skratim to .Takito manipulatori sa tazko zmenia, alebo vobec..Daj tomu sancu do poradne,,tam vas uz nasmeruju,,povedz tam vsetko pravdivo ,uprimne,,a aj tam pred nimi mu povedz ,ze ak nezmeni ten jeho hrozny ton intonacie ,tak jednoducho poziadas o rozvod,,Radcej zdravu mamu,,,ako mamu choru,,(po case mozes mat hocijaky zdravotny problem problem .Nenechaj sa tyrat ,hoci je to slovne,. ,lebo pocase nevies, co ta caka. A este ma napadlo, nema nahodou nejaku bokovku? Takto sa vedia chlapi lahko odlubit,,...Nie som prorok ale zavana mi to, ze unho sa nieco deje, Najskor si doma sadnite hned povedz aby bol kludny,,porozpravaj sa s nim,,zoci ,voci ,preco je taky, a taky ?ak nebude chciet sa porozpravat v klude,tak potom cesta, co som pisala vyssie
Neni ti on na nejakych steroidoch, stresovat zenu mesiac doma z porodnice pre nejake dyne, tiez svonra nemohla drzat hubu, ci ked ma ona peklo, nech mas aj ty... Vynada, odkraca, hovado👽
@anonym_autor och strašne ma to mrzí.... Prosím prečítaj si knihu Hranice v manželstve. Tu je aj v PDF, nemusíš zháňať v kníhkupectve... Musíš si nastaviť hranice, pre dobro vás všetky. Sebe, nie jemu. Druhému sa nedá. Ale sebe.
mnm.sk
http://www.mnm.sk
PDF
hranice - v manželstve - M N M
@anonym_autor a dúfam že popri tom nočnom kojeni nevyrezavas tú tekvicu.
Prepac trochu ma to rozosmialo. Situacia ako u nas doma pred rokom.. tekvicu nakoniec zdobila svokra. Povedala som mu ze ked to teda on robit nebude- u nas on nemal cas, nech to da spravit mame. Ja som to v zivote nerobila. Vygooglila som ako sa mozem pri tom porezat a ukazala mu. Tak som mu poklopala na celo a povedala ze mame mesacne dieta co ma potrebuje 24/7 a ja nebudem riskovat porezane ruky pre tekvicu. A este nedajboze nemocnicu, chirurgiu.. ci sa potom on bude starat..
A bolo vybavene
Inak presne nas pribeh nasa domacnost este aj roky sedia aj vsetko. Mam par trikov ako na chlapa a funguju..napis ak chces
Prepac trochu ma to rozosmialo. Situacia ako u nas doma pred rokom.. tekvicu nakoniec zdobila svokra. Povedala som mu ze ked to teda on robit nebude- u nas on nemal cas, nech to da spravit mame. Ja som to v zivote nerobila. Vygooglila som ako sa mozem pri tom porezat a ukazala mu. Tak som mu poklopala na celo a povedala ze mame mesacne dieta co ma potrebuje 24/7 a ja nebudem riskovat porezane ruky pre tekvicu. A este nedajboze nemocnicu, chirurgiu.. ci sa potom on bude starat..
A bolo vybavene
Inak presne nas pribeh nasa domacnost este aj roky sedia aj vsetko. Mam par trikov ako na chlapa a funguju..napis ak chces
@jajanka31 Ved napis sem tie triky aj pre ostatne zeny, ktore maju takychto debilov.
A bolo vybavene
@jajanka31 Žeby jedna žena, matka sa bála vyrezať tekvicu, tak to si sa ukázala 🤣
@anonym_autor my si to neuvedomujeme ale v dospelosti kopirujeme spravanie svojich rodičov. Ja vidím na manželovi, že sa sprava ajo jeho otec. Na sebe to nevidím, ale môj manžel na mne určite tiež
no ja neviem, či s týmto chlapom chceš ďalej fungovať, to si rozmysli, ale zatiaľ skús tie jeho nervy skôr tllmiť, neísť do konfliktov. Vidíš, že je to zbytočné, hodinové hádky sú úplne vyčerpávajúce, vidíš, že si nič neprizná. Ale zas si nenechaj srať na hlavu a nerob zo seba hromozvod.
Skús pokojne reagovať, čo sa týka tej dyne, mohla si mu pokojne odpovedať, Jožo, ja musím a môcť chápem inak ako ty, a pri mesačnom dieťaťi som nemala energiu vyrezávať tekvicu. Mohli sme to urobiť spolu, ty si mohol vyzezať, ja som mohla ozdobiť. Keď začne gradovať hádka, povedz mu, že sa nerviť nebudeš, lebo stratíš mlieko. Nerieš kto ako reagoval a kto mal ako reagovať, proste si svoje povedz, ale raz a pokojne a viac sa nenechaj vytočiť.
Ako nerada to píšem keďže moji rodičia boli alkoholici ale naozaj ten vzťah vychádza z rodičovského pokiaľ sa človek neuvedomí. Bývali si aj uvedomoval že sa chová ako otec ale nevedel s tým nič spraviť stále sa vracal do tých koľaji že si svoju ženu neváži s nevenuje jej čas a tie malé záblesky reality nijako nepomohli. Prečo by sme ťa mali odsudzovať ja som tiež nechcela čakať roky kým si partnera overím dosť aby sme mohli mať dieťa. Hlavne keď ma trápil už pribúdajúci vej aj pcos. No a súčasný partnerov otec ma jeho matku na prvom mieste a celý život žije len pre rodinu. Vyzerá že aj tu ten vzorec funguje. Toto správanie čo zažívaš ty som mala aj ja tak a neskutočne mi to ublížilo aj do budúcnosti lebo som sa bála hocičo povedať … ešte teraz po rokoch mám s tým problém. Tiež si myslím že to bude len horšie. No mysli už na to ako by si riešila odchod …
@anonym_autor a dúfam že popri tom nočnom kojeni nevyrezavas tú tekvicu.
@letfenixa tekvica je v kuchyni na stole, tam kde ju položil a tam aj ostane.
@jajanka31 Ved napis sem tie triky aj pre ostatne zeny, ktore maju takychto debilov.
@anonym_e03295 nie tu to nebudem pisat. Urcite by to niekomu vadilo a vysmieval by sa a mal by silne reci.. ale samozrejme poradit nevie a nezije to doma.. no kazdopadne rozvod nie je nutny. Da sa to aj inak.
A bolo vybavene
@jajanka31 viem, že to myslis v dobrom, ale mne v tejto chvíli nie je vôbec do smiechu.A nie je to o tom, že by som nemala čas pri bábätku, alebo nevedela vyrezať. Ale nevidela som význam v tom, keď aj tak by som to musela sama, keďže malý by mi nemohol asistovať, aby sa neporanil a je to dobrovoľna aktivita. Iba môj muž a jeho rodičia si myslia, že sa to patrí a je to v skutočnosti povinné.
Ako nerada to píšem keďže moji rodičia boli alkoholici ale naozaj ten vzťah vychádza z rodičovského pokiaľ sa človek neuvedomí. Bývali si aj uvedomoval že sa chová ako otec ale nevedel s tým nič spraviť stále sa vracal do tých koľaji že si svoju ženu neváži s nevenuje jej čas a tie malé záblesky reality nijako nepomohli. Prečo by sme ťa mali odsudzovať ja som tiež nechcela čakať roky kým si partnera overím dosť aby sme mohli mať dieťa. Hlavne keď ma trápil už pribúdajúci vej aj pcos. No a súčasný partnerov otec ma jeho matku na prvom mieste a celý život žije len pre rodinu. Vyzerá že aj tu ten vzorec funguje. Toto správanie čo zažívaš ty som mala aj ja tak a neskutočne mi to ublížilo aj do budúcnosti lebo som sa bála hocičo povedať … ešte teraz po rokoch mám s tým problém. Tiež si myslím že to bude len horšie. No mysli už na to ako by si riešila odchod …
@anonym_1b9433 áno, presne ako píšeš, cítim, ako ma to ubíja. Dnes som v tej škôlke zistila, že jediné vystavené a podpísané tekvice sú konkrétne 3 kusy pred vchodovymi dverami. Ani to nie sú od spolužiakov môjho syna. A kvôli tomuto vznikla celá hystéria. Vo mne normálne akoby niečo zomrelo.
@anonym_autor och strašne ma to mrzí.... Prosím prečítaj si knihu Hranice v manželstve. Tu je aj v PDF, nemusíš zháňať v kníhkupectve... Musíš si nastaviť hranice, pre dobro vás všetky. Sebe, nie jemu. Druhému sa nedá. Ale sebe.
mnm.sk
http://www.mnm.sk
PDF
hranice - v manželstve - M N M
@any_soj ďakujem
@alan1234 skúsim si pogooglit..ale dosť možné, on si celkovo dosť zakladá na tom, aby som ho pochválila, aby som akoby stále mu bola vďačná za jeho zásluhy , čo pre rodinu robí atď. keď sa nejako dotknem jeho "hrdosti", je úplne vytoceny..
@anonym_autor
Máš to jasné, to je narcista ako vyšitý.
Vymýšľaj plán ako odísť, je to chorý človek.
On podľa mňa vôbec nechápem materstvo ani to že máte doma malé bábätko ktoré prioritne teraz potrebuje teba a on by sa mal venovať naplno staršiemu neviem prečo takýto debili chcú deti že aby iba bolí alebo vedia aj ze dieťaťu sa treba venovať? Čo to je za otec? A podľa mňa úplný psychopat normálny muž by povedal : necháme mamku s bábätkom a my ideme vyrezávať tekvicu alebo vymyslí nejakú aktivitu keby bol normálny. Vďaka bohu za môjho muža nekonecne… kedykoľvek sa venuje synovi celé dni sám od malička keď som chodila do roboty aj 3 dni bol s bábätkom sám. Vsetko mi dopraje ale ze vsetko a to nemam naj povahu….Bohužiaľ takú prácu mám že sme to museli takto zvládať. A fungujeme takto doteraz venuje sa mu na 2800% aj viac preto ma takýto č.rak vie vytočiť do nepríčetná keď si predstavím tú situáciu u vás doma. Že normálny muž by sa venoval tomu staršiemu a mama prioritne bábätku teraz…….
@ivik4 druhé dieťa sme obaja chceli, no a hlavne takto zle to medzi nami nie je stále. Takéto hádky sa niekedy objavia ako teraz, že stále niečo má a inokedy sú dva mesiace kľud. A keď je kľud, som s ním šťastná.
@anonym_autor tak ked si stastna co tou temou chceš dosiahnut?
Neodides lebo si šťastná tak ži stastne s magorom a trpiet budu deti
Jeho nezmeníš len to bude horsie
Tekvicu zdobit nemusis ty. Urcite nie. To nech si uvedomi.
Je tak isto rodic ako ty. Takze ak ty mas v rukach malicke babo nech sa paci. On ma sice usta plne ale ruky prazdne. Tak nech je ako otecko. Nech sa teda ukaze.
Ty sa musis naucit ozvat. Lebo takto bude vzdy "nad tebou". Cim skor mu ukazes svoje hranice tym lepsie pre teba.
@anonym_1b9433 áno, presne ako píšeš, cítim, ako ma to ubíja. Dnes som v tej škôlke zistila, že jediné vystavené a podpísané tekvice sú konkrétne 3 kusy pred vchodovymi dverami. Ani to nie sú od spolužiakov môjho syna. A kvôli tomuto vznikla celá hystéria. Vo mne normálne akoby niečo zomrelo.
@anonym_autor no ja som to od tohto uvedomenia ešte 3 roky ťahala a snažila sa dať šancu ale ta láska úplne každým dňom odchádzala a on potom bojoval ale vo mne to už bolo mŕtve a nevedela som už s tým nič robiť aj tak viem že to bolo len naoko a za pól roka by bol taký istý
@alan1234 skúsim si pogooglit..ale dosť možné, on si celkovo dosť zakladá na tom, aby som ho pochválila, aby som akoby stále mu bola vďačná za jeho zásluhy , čo pre rodinu robí atď. keď sa nejako dotknem jeho "hrdosti", je úplne vytoceny..
@anonym_autor Autorka po tomto, co si napisala si takisto myslim, ze sa jedna o NPO. A ak je to naozaj tak, neurobis s tym nic. Je to porucha a ta sa neda napravit. Je fajn stanovit si hranice, ale urcite nie sposobom, ako Ti radila @anonym_81c97d
Pretoze pri ludoch s NPO sa udeje presne to, ako popisala @amdornik a sice priamym poukazovanim na to, ze ON nie je v poriadku a ze je to jeho vina zautocis presne na to, co je pre neho najcitlivejsie a to je jeho ego. A na 99% pojde do vacsieho hnevu az agresivity. Existuju mechanizmy, ako na takeho cloveka reagovat a ako sa spravat aby to neeskalovalo, ale bude to nestastny zivot plny absurdnych zvratov, kriku a hadok pre nic. Nebudes vediet, kedy bude dobre a aj vylet s rodinou sa zmeni na dramu.. S takym clovekom je to neustale hore a dole a to po case cloveka tak vycerpa, ze rezignuje a uz sa v podstate len prisposobuje aby "bolo dobre", az kym uplne nestrati sam seba. Ale dobre nikdy nebude.. vzdy sa najde nejaka "tekvica"
Mrzi ma to..
apeluj naňho v tom zmysle, že sa sprava tak ako otec, že vždy to odsudzoval, tetaz jd taky istý, byvate v 1 domacnosti, mate tahat za 1 povraz, nie bojovat kto z koho, ty mu maš byt stale vďačna a kde jeho vďaka ku tebe? opakuj to ako verklik, ak ťa ma rad, tak sa nad tym zamysli, a ked nie, použi ťažšie zbrane, date si pauzu od sexu 🙂 🙂 a potom.ťa už rovno zabije, nie? srandičky, ale na hulvata peknymi rečami a slzami nepochodíš
Práve sme mali asi hodinovú hádku. Nepriznal si nič, samozrejme ja som podľa neho prehnane zareagovala už na prvy konflikt. Pozrela som aj znaky narcistu.to on nebude, skôr totalny egoista.sme tu po sebe dosť stekali. On chce, aby som pozrela zajtra ze koľko rodičov donieslo tekvice. Magor. ďakujem vám všetkým za reakcie, ešte si ich všetko zajtra prejdem. Musím si to premyslieť, ako sa ďalej zariadiť..nastastie mám vlastny malý byt, ktorý momentálne prenajimame. Ak od neho odídem, mám kam ísť, aj finančne nie som na tom najhoršie. Skôr psychicky to musím spracovať v sebe. No odkladam už mobil, lebo ma čaká nočné kojenie.
@anonym_autor Pisem hypoteticky, lebo z par prispevkov si nedovolim tvrdit, ci ma alebo nema Tvoj muz narcisticku poruchu. Ja tam nejake znaky vidim a ak mam pravdu - presne takto bude vyzerat kazda jedna hadka. On si nikdy neprizna svoju vinu. Presne toto bude argument - Ty si prehnane reagovala na to, co on komunikoval normalne. Dokonca ak by to v buducnosti vyeskalovalo do vulgarnych nadavok, pri dalsom rozhovore Ti povie, ze on by sa tak nikdy nezachoval, keby si TY neurobila a nepovedala, keby si TY nereagovala takto. Cize za to budes moct Ty. On si chybu nikdy nikdy neprizna. Ty budes dookola vysvetlovat, dookola argumentovat ale on sa nad tym nezamysli a neuzna, ze je to tak. On totiz vobec nema mechanizmus, ktory by mu umoznil zaoberat sa vlastnym spravanim a vyhodnotit ho ako zle, nevhodne.. pri kazdej jednej hadke bude Tvoj argument iba sum, ktorym sa on vobec nebude zaoberat, bude iba argumentovat, co si Ty urobila nespravne. Bude to kolotoc Tvojich snah, aby pochopil, cim Ta zranil a jeho argumentov, ze je to Tvoja vina.
Ma to v génoch, je to jeho povaha proste, to nezmeníš.
@anonym_e03295 nie tu to nebudem pisat. Urcite by to niekomu vadilo a vysmieval by sa a mal by silne reci.. ale samozrejme poradit nevie a nezije to doma.. no kazdopadne rozvod nie je nutny. Da sa to aj inak.
@jajanka31 "Rozvod nie je nutný"...😂Veď ty si ži s magorom a vychovaj takého ďalšieho magora, ale neťahaj do toho ďalšie nešťastné ženy...

Práve sme mali asi hodinovú hádku. Nepriznal si nič, samozrejme ja som podľa neho prehnane zareagovala už na prvy konflikt. Pozrela som aj znaky narcistu.to on nebude, skôr totalny egoista.sme tu po sebe dosť stekali. On chce, aby som pozrela zajtra ze koľko rodičov donieslo tekvice. Magor. ďakujem vám všetkým za reakcie, ešte si ich všetko zajtra prejdem. Musím si to premyslieť, ako sa ďalej zariadiť..nastastie mám vlastny malý byt, ktorý momentálne prenajimame. Ak od neho odídem, mám kam ísť, aj finančne nie som na tom najhoršie. Skôr psychicky to musím spracovať v sebe. No odkladam už mobil, lebo ma čaká nočné kojenie.