icon

Muž vypije každý večer buď tri pivá alebo liter vína. Je alkoholik?

aduska11
29. sep 2022

Moj muz vypije kazdy vecer sam bud tri velke piva,alebo liter vina..je alkoholik?

endrien2013
29. sep 2022

Áno žiaľ je alkoholik, zanedlho mu nebude stačiť ani ten liter večer…..aby dosiahol želaný stav

sandyan
29. sep 2022

Je alkoholik a toto by som netolerovala,nikdy.

cacianka
29. sep 2022

Je alkoholik
A to ti vravím ako laik so skúsenosťami, poznám komunitu abstinujucich alkoholikov, odborníkov, terapeutov .
Potvrdili sme ti to tu viaceré, drvivá väčšina, ale otázka je - čo s tým ideš urobiť?

athom
Odpoveď bola odstránená
mpg
29. sep 2022

@aduska11 Treba mu navrhnúť, nech to znižuje, už nie ja ani tak teplo, stačí mu aj 1 nealkoholické pivo, muž hovoril, že Pilzner nealkoholický je ešte lepšej chute ako alkoholické desiatky. A víno to tiež treba znižovať, lebo ak si nedá pozor, obyčajne bude mať potrebu vyšších a vyšších dávok.

mikadooo
29. sep 2022

@aduska11 ak to potrebuje každý večer, tak áno, je na tom závislý a teda je alkoholik. Ak nemá problém si nedať a neovplyvní to nijak výrazne jeho náladu a vnímanie večera, tak nie je alkoholik. Jasné že môže hrať divadlo, ako mu to nevadí. Dôležité je, ako to on pociťuje naozaj. Lebo kým si sám neprizná, že má problém, tak mu nikto nepomôže.

sense
29. sep 2022

Ako sa správa a reaguje ak by jeden dva dni nič ne vypil?

benit
29. sep 2022

@domca1408 neviem tieto tv9je prepocty mi nesedia. Ak stoji pivo 0,70€ a to som fakt dala to drahsie a du 3 tak to vychadza 2,10. Flasa vina 4e. Tvoje ceny su teda riadne. Pocitam, ze si nekupuje najdrahsie v8no.
Nezastavam si daneho pana, ale prekvapila si ma cenami.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
29. sep 2022

@benit 0,70 je lacnejsie pivo, nie? ja som to sice nepocitala, ale kludne tych 150 eur mesacne moze prepit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kate211
29. sep 2022

Ja vypijem kazdy piatok resp. sobotu (podla toho ako to vyjde) 2 litre kvalitneho vina. Rada skusam nove. Vino mam velmi rada. Som alkoholik?

doriiis
29. sep 2022

@kate211 ...no ked si nevies piatok/ sobotu bez toho predstavit tak si.A mnozstvo je tiez dost velke

bessie12
29. sep 2022

@kate211 2 litre je vela. Celovecerne cuckanie vina ..nooo ak prizmurim obidve oci, tak este este, ale nie take mnozstvo.

kate211
29. sep 2022

@doriiis Viem si urcite bez toho piatok aj sobotu predstavit. Ale je to taky nas ritual s manzelom. Na interete objavujeme nove vina, testujeme a dve flase (niekedy liter a pol, inokedy 2 litre) v piatok alebo sobotu vypijeme. Sme asi alkoholici :D

doriiis
29. sep 2022

@kate211 ...to musite vediet hlavne vy.

mondolina
29. sep 2022

@kate211
fľaša vína je väčšinou 7dcl, takže 2 fľaše 1,4 l.
to už je menej ako 2 l.
my tiež ľúbime vínko, sme tiež alkoholici 😉🍷🍇🥂

benit
29. sep 2022

@zuzana76 no neviem pred tyzdnom sme mali oslavu a boli za 0,49 a drahsie okolo 0,70. Nejdem to prerayavat len ceny si dala tie drahsie.

irusa
29. sep 2022

Prečo také veci tu vôbec zo súkromia píšete ??? Máš tu profilovú fotku, fotku dieťaťa a ty sa pýtaš cudzích žien,či je tvoj muž alkoholik ??? Čo tak si s nim sadnúť a porozprávať sa....možno ho niečo trápi .... A nie tu o ňom viesť diskusiu....a pritom vôbec netušiš, kto z tvojho okolia tu chodí.... Snáď ak sa to tvoj manžel dozvie....bude mať on pre teba pochopenie.... smutná doba...tu si všetky odborníčky na alkohol a na radu utekaj od neho čím ďalej....

zuzana76
29. sep 2022

Niekde som čítala, resp aj bývala alkoholička v jednej relácii vravela, že alkoholizmus nie je o množstve ale o pravidelnosti, cite áno, každý kto pije pravidelne je alkoholik

domca1408
30. sep 2022

@benit no ja zase nepoznám pivo za 0,7 centov...čapované v krčme stojí veľké 1,60...(robím účtovníctvo aj pre zopár barov a podnikov), plechovkové budiš nech v akcii nájde za 0,99 centov ale silno pochybujem že alkoholik pozerá na ceny..

simca06022011
30. sep 2022

Zruš mu to na par dni a uvidis

pragmaticka
30. sep 2022

asi je to pre neho nejaky typ relaxu, odmenovania sa za narocny den..Vadila by mi ta pravidelnost ako to mnozstvo!! Na velkeho chlapa to nie je vela! Avsak kazdy vecer????? keby tak 2-3x do tyzdna...ale toto uz je za mna velke riziko ze do toho spadne....alkoholik za mna urcite este nie je, ale na najlepsej ceste tam!!
Ja cez leto vypijem bezne za den niekolko strikov (3-4x). Je to za mna najlepsi drink na uhasenie smadu..ci doma, cez pracovnu prestavku atd...Ako nastala zima, na vino sa uz ani nepozriem..Raz za tyzden maly poharik ku veceri mozno, ak vobec. Inak ziadny zaujem. Takto je to kazde leto...sama sa na tom smejem ze som letny alkoholik! 😀

annamivo
30. sep 2022

@aduska11 nie je podstatné množstvo alkoholu, ale pravidelnosť. Čiže ak to musí mať každý deň, tak áno je alkoholik. Mala som tak kamaráta, začal 1 pohárom skončil pri fľaši a až na liečení.

domkakvet
30. sep 2022

@aduska11 áno je alkoholik.

martul
30. sep 2022

@aduska11 to sa pýtaš? Preboha veď to je snáď jasné.

vikss1
30. sep 2022

No tak ak je to kazdy den taketo mnozstvo, tak by som veru uz premyslala nad tym, ze to aspon podla mna teda normalne nie je. Je to dost velke mnozstvo, na kazdodenne popijanie

breznica
30. sep 2022

@pragmaticka ja v lete veľmi ľúbim pivo, tiež ako sa ochladí,ani ma nenapadne že pivo existuje.sme letné alkoholicky a hotovo😃

zmrzlinka2021
30. sep 2022

@aduska11

áno, je alkoholik - alkohol by mal byt iba vynimocne, max 2 piva za cely tyzden