Muž vypije každý večer buď tri pivá alebo liter vína. Je alkoholik?
Moj muz vypije kazdy vecer sam bud tri velke piva,alebo liter vina..je alkoholik?
Je alkoholik a toto by som netolerovala,nikdy.
Je alkoholik
A to ti vravím ako laik so skúsenosťami, poznám komunitu abstinujucich alkoholikov, odborníkov, terapeutov .
Potvrdili sme ti to tu viaceré, drvivá väčšina, ale otázka je - čo s tým ideš urobiť?
@aduska11 Treba mu navrhnúť, nech to znižuje, už nie ja ani tak teplo, stačí mu aj 1 nealkoholické pivo, muž hovoril, že Pilzner nealkoholický je ešte lepšej chute ako alkoholické desiatky. A víno to tiež treba znižovať, lebo ak si nedá pozor, obyčajne bude mať potrebu vyšších a vyšších dávok.
@aduska11 ak to potrebuje každý večer, tak áno, je na tom závislý a teda je alkoholik. Ak nemá problém si nedať a neovplyvní to nijak výrazne jeho náladu a vnímanie večera, tak nie je alkoholik. Jasné že môže hrať divadlo, ako mu to nevadí. Dôležité je, ako to on pociťuje naozaj. Lebo kým si sám neprizná, že má problém, tak mu nikto nepomôže.
Ako sa správa a reaguje ak by jeden dva dni nič ne vypil?
Ja vypijem kazdy piatok resp. sobotu (podla toho ako to vyjde) 2 litre kvalitneho vina. Rada skusam nove. Vino mam velmi rada. Som alkoholik?
Prečo také veci tu vôbec zo súkromia píšete ??? Máš tu profilovú fotku, fotku dieťaťa a ty sa pýtaš cudzích žien,či je tvoj muž alkoholik ??? Čo tak si s nim sadnúť a porozprávať sa....možno ho niečo trápi .... A nie tu o ňom viesť diskusiu....a pritom vôbec netušiš, kto z tvojho okolia tu chodí.... Snáď ak sa to tvoj manžel dozvie....bude mať on pre teba pochopenie.... smutná doba...tu si všetky odborníčky na alkohol a na radu utekaj od neho čím ďalej....
Niekde som čítala, resp aj bývala alkoholička v jednej relácii vravela, že alkoholizmus nie je o množstve ale o pravidelnosti, cite áno, každý kto pije pravidelne je alkoholik
Zruš mu to na par dni a uvidis
asi je to pre neho nejaky typ relaxu, odmenovania sa za narocny den..Vadila by mi ta pravidelnost ako to mnozstvo!! Na velkeho chlapa to nie je vela! Avsak kazdy vecer????? keby tak 2-3x do tyzdna...ale toto uz je za mna velke riziko ze do toho spadne....alkoholik za mna urcite este nie je, ale na najlepsej ceste tam!!
Ja cez leto vypijem bezne za den niekolko strikov (3-4x). Je to za mna najlepsi drink na uhasenie smadu..ci doma, cez pracovnu prestavku atd...Ako nastala zima, na vino sa uz ani nepozriem..Raz za tyzden maly poharik ku veceri mozno, ak vobec. Inak ziadny zaujem. Takto je to kazde leto...sama sa na tom smejem ze som letny alkoholik! 😀
No tak ak je to kazdy den taketo mnozstvo, tak by som veru uz premyslala nad tym, ze to aspon podla mna teda normalne nie je. Je to dost velke mnozstvo, na kazdodenne popijanie
@pragmaticka ja v lete veľmi ľúbim pivo, tiež ako sa ochladí,ani ma nenapadne že pivo existuje.sme letné alkoholicky a hotovo😃
áno, je alkoholik - alkohol by mal byt iba vynimocne, max 2 piva za cely tyzden

Áno žiaľ je alkoholik, zanedlho mu nebude stačiť ani ten liter večer…..aby dosiahol želaný stav