icon

Muži po 40tke a vzťahy

himedzi
9. okt 2021

Dnešní rozvedení 40+roční muzi s deťmi uz nehľadajú novú rodinu, ani záväzný vztah. Chcú uz len akoby dovegetovat na tomto svete bez zavazkov voci novej žene. To skôr 28 rocny slobodný chlapec ma viac zodpovednosti a vie vytvoriť harmonicky vztah, ako 40 ročný. Preto dnes starší muzi hľadajú 20 tky, lebo tie sa viazat nechcú a 40 tky mladych mužov

Strana
z3
kikus7
10. okt 2021

@0silvia0 Prečítajte si príspevky na MK, keď tu niektoré píšu, aké sú nešťastné. Potom pochopíte.

zuzanaam
10. okt 2021

@kikus7 súhlasím. Dnes mnohí začínajú vzťahy cez posteľ, častokrát tu bývajú otázky, či je v poriadku ísť s niekým do postele po druhom, alebo až po piatom stretnutí. Pre mňa nepochopiteľné. Moji starí rodičia mali 60 ročné manželstvo, najlepšie, aké som kedy videla. Chodili spolu pred manželstvom 15 rokov.

0silvia0
10. okt 2021

@kikus7 su rozne pribehy. Tu na koni sa vacsinou chodia ludia vyzalovat a hladaju radu pri problemoch. Preto to posobi, akoby kazdy mal nejaky problem. Malokedy je diskusia o tom, ze ako mi je dobre, aka som stastna a spokojna...

kikus7
10. okt 2021

@3tato Áno čítala som Váš príspevok. Posledným odstavcom ste však uviedli to, že sa dá súhlasiť s názorom, že ľudia si chcú užívať, čím ste zaškatuľkovali ľudí Vy, povedali, že všetci sú takí, a tým znegovali predchádzajú vety. Tak teraz neviem, aký máte názor. Ale v pohode, každý máme nejaký. Je to jedno. Nič v zlom. Beriem aj toto. Ja som toho názoru, že ak ľudia sú sprostí a nevidia príznaky už v začiatkoch, potom nech sa nečudujú (samozrejme, výnimkou je, ak partner zomrie). Ale teda ja mám oči otvorené, nie ako ľudia, ktorí klapky na očiach a potom tak aj dopadnú. Veď je to tu celý MK. Prečo sa ľudia rozchádzajú a rozvádzajú? Lebo si zrazu nerozumejú. A doteraz si rozumeli? Zrazu taký obrat? Alebo nechcú riešiť banálne problémy a utekajú zo vzťahov? Prečo? Lebo pre niektorých je lepšie odísť pred problémami ako ich riešiť. Treba partnera spoznávať a ísť do vzťahu vtedy, keď pozná človek nielen tie dobré vlastnosti, ale aj zlé. Ale v pohode, je to môj názor. Iný človek môže mat iný názor.. Ja som v tomto konzervatívna, ale aspoň tým predchádzam x problémom. A teda zažila som rôzne typy chlapov, ale než som šla do vzťahu, kontrolka mi v hlave svietila a vždy sa mi potvrdilo, že som dobre urobila a nebola naivka. Samozrejme, nič v zlom, všetko dobré..

kikus7
10. okt 2021

@0silvia0 Veď práve, že šťastní a spokojní sem písať nebudú. Ale o nich som tiež písala, že mám takých v okolí a tí šli tiež do vzťahu, neboli naivní, spoznali sa a sú spolu dodnes a šťastní. 😉

0silvia0
10. okt 2021

@kikus7 a aka doba spoznavania je akoze podla teba idealna? Moji rodicia spolu chodili napriklad 5 rokov kym sa zobrali. Su sice spolu, ale ich manzelstvo nie je ziadny ideal... Ja som s mojim muzom chodila pred svadbou len 1,5 roka a oslavili sme tento rok 20. vyrocie svadby a manzelstvo mame fajn.
Cize co par, to iny pribeh... mna zivot naucil neskatulkovat, a nehadzat do hedneho vreca, pretoze aj to, co vyzera navonok ok je vo vnutri castokrat zhnite. A to, co navonok vyzera zle a poskodene, castokrat skryva zdrave jadro.

dadis
10. okt 2021

@kikus7 Gratulujem k uspesnemu zivotu 😊. Po prve, byt rozvedeny neznamena byt nutne nestastny. Po druhe, v mladosti nemate tie skusenosti a nadhlad, aby ste si vybrali spravne. Ja som zacala randit s mojim muzom ako 18r, svadba a spolocne byvanie v 23r, prve dieta 3 roky po svadbe, uz 2 roky spolu nezijeme i ked som si myslela ze to bude na cely zivot. Do ktorej kategorie by si ma zaradila?

3tato
10. okt 2021

@dadis pekne vystihnute👍

kikus7
10. okt 2021

@0silvia0 Nie je to len o tom, ako dlho spolu žijú, ale dosť o charaktere, pozitívnych a negatívnych vlastnostiach. Veľa žien si vyberie neúprimných idiotov a potom sa čudujú. Aj ja som takých poznala a vedela som, že musím ľudí spoznať. Nešla by som do vzťahu s takým, ktorý pije, je neverný, egoistický, nemá na mňa čas. Isté veci neakceptujem. Možno preto pre mnohých vyzerám ako náročná, ale ja sa dosť rozprávam, diskutujem a hned vidím, či by sme si rozumeli, rozhodne si človeka neidealizujem, neprehliadam vážne nedostatky. Moji rodičia sa brali po x mesiacov. A nemuseli. A sú spolu 35 rokov. Pekné, čo? Áno, sú hádky, ale problémy riešia. Dôležité je vybrať si človeka, s ktorým si rozumieme, máme rovnaké ciele, plány, vieme byť oporou, akceptujeme charakterové vlastnosti. Dobré i zlé. Človeka nezmeníme, ak si to niektorá myslí. Len nerozumiem, keď sa zrazu niekto rozvádza. Ale som stará škola. No a ja o sebe môžem povedať, že som vždy mala zásady, vedela, čo chcem, už keď som mala 15, 25 či 30 rokov. Hodnoty, zásady a vlastnosti sa nemenia.. PS: Nikde netvrdím, že mám úspešný život. To ste si domysleli a napísali Vy. Ja som to nikde nenapísala. Tvrdím len, že nemám klapky na očiach a vďaka tomu som nebola s kreténmi vo vzťahu. Nič viac. Vďaka tomu som aspon predišla mnohým starostiam. Všetko dobré aj Vám. 😉

veronikalubko
10. okt 2021

@3tato súhlasím, každý si myslí, že len muži robia tu najväčšiu zlobu a niekedy ženy sú ešte horšie 🤭😁

kikus7
10. okt 2021

@0silvia0 Ten posledný príspevok mal byť @dadis. Nie Vám.

0silvia0
10. okt 2021

@kikus7 ani ja by som nesla do vztahu s nevernym, egoistickym chlapom, ktory pije. To myslim, ze je automatika a netreba to vobec rozoberat... a myslim, ze kazdy vie, ze je to hlavne o charaktere. Napriek tomu nikdy clovek nemoze vediet, ako vztah dopadne, hoci dobre vyberal v tom case, ked si hladal partnera. Ludia sa vekom, okolnostami a skusenostami veru menia. Ja som dnes uplne iny clovek ako som bola pred 30timi rokmi napriklad, napriek tomu, ze si myslim, ze moje moralne hodnoty boli uz vtedy v poriadku.

3tato
10. okt 2021

@veronikalubko ja to vidím tak 50 / 50 ... ľudia sme všelijakí, aj ženy, aj muži. A ľudia sa menia... Menia sa vekom, skúsenosťami, udalosťami okolia... Niektorí k horšiemu, niektorí k lepšiemu, niekto sa nezmení vôbec. A spraviť najhoršie svinstvo dokáže urobiť tak muž žene, ako aj žena mužovi. Záleží na charaktere.

kikus7
10. okt 2021

@0silvia0 Tak to už je potom otázka, prečo sa ľudia rozvádzajú. Že si zrazu prestali rozumieť? Hm. Neviem. Samozrejme, každý sa rozvíja a v 40tke nie je ako v 20tke. Ale teda v tých "požiadavkách" na partnera mám celkom jasno aj po xx rokoch. To sa nikdy nezmení. Aspoň nie u mňa.. Peknú nedeľu. 😉

0silvia0
10. okt 2021

@kikus7 mozno nesulad v nazoroch, nezvladnuta kriza stredneho veku, mozno dvaja nepracovali na vztahu a nerozvijali ho. Niekedy pride citove ochladenie, niekto treti do vztahu a city su roztriestene a nie je sila to pozliepat... Moznosti je vela, a aj pekny vztah treba pestovat. Nech sa vyjadria rozvedene/rozvedeni...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
78787878
10. okt 2021

@himedzi Nemyslim, ze vsetci muzi su rovnaki, ale osobne tomu rozumiem. Ako 40+ s maloletym dietatom som nechcela ziadny vazny vztah, kde by muz chcel so mnou dalsie dieta a rodinu. Rovnako zmyslajuci muzi mi imponovali. Je to nielen o vegetovani, ale hlavne o zodpovednosti voci uz existujucim detom.

3tato
10. okt 2021

@kikus7 Áno, to je jeden z dôvodov, prečo dochádza k rozvodom. No tých dôvodov existuje ďaleko viac... ako napísala @0silvia0
To, či bude Tvoje partnerstvo / manželstvo na celý život nebude závisieť "iba" od teba a len na 50% od Tvojho výberu partnera. Len aby si potom nebola sklamaná ...

Možno si po prežití krachu vzťahu "na celý život" povieš, že stačilo.... lebo sa budeš cítiť podvedená, oklamaná, ohrdnutá, neviemaká....
A ak taký krach vážneho vzťahu zažiješ 2x v živote, už nikdy nebudeš 100% veriť nejakému potencionálnemu partnerovi, vždy budeš už opatrná a nebudeš sa už hrnúť do nejakého vzťahu.... Potom pre teba ostane už len východisko také, že si budeš ešte viac chrániť svoj priestor a možno si budeš už "len užívať" ...
Tým chcem povedať to, že nikdy nevieš, ako dopadneš, hoci môžeš zo seba vydať maximum, len trochu minimalizuješ riziko...

kikus7
10. okt 2021

@3tato Možno áno, možno nie. Možno som uz zažila kadečo, čo niekto za jeden život ani nezažije a uz by ľuďom neveril. Kto vie. Ale ďakujem. Budem na to myslieť. Možno po rokoch sa ozvem a prezradím, ako som na tom. 😉 Trochu sme sa odklonili od témy, takže prajem všetkým peknú nedeľu.

kittykat22
10. okt 2021

Rozvedeni muzi po 40.ke nemusia hladat vztah so zavazkami ani novu rodinu. Ono po rozvode tie zavazky ostavaju aj ta rodina ostava - v zmysle na starosti ex manzelka aj ked len na komunikacne, a samozrejme deti. To ze sa niekto rozvedie neznamena, ze je single v pravom slova zmysle. Samozrejme ze 28 rocny chalan sa hrnie do vztahu a deti. Pretoze ziadnu rodinu nema a nevie co to obnasa.

sari24
10. okt 2021

Takto sa dá hodnotiť každá veková kategória. Napríklad sú aj dnešní 30tnici ktorí ti rovno povedia že sa ženiť nebudú ani mať deti lebo veď aj tak je v okolí kopec rozvodov. A zrovna takých príkladov poznám rovno niekoľko. Jedna skupina chlapov to ani nechce skúsiť lebo sa boji sklamania a druhá skupina sa už sklamala tak nemá na to viac trpezlivosť. 40tnikom sa ale nečudujem. Bolo to tu už spomenute. Nedajbože by som bola v tom veku rozvedená s deťmi tak by mi určite ďalšia svadba k šťastiu nechýbala. Netvrdím že by som odmietla akýkoľvek vzťah ale určite by som mala voči tomu iný postoj ako keď som mala 25. A tak isto to vnímajú aj muži a je to za mňa ok.
A k tomu že 40tnici hľadajú 20tky. Ako ktorí, na sex možno. Čo som ale odpozorovala z okolia tak väčšinou chcú chlapi rovesníčky. Drvivá väčšina na mladé baby nemá nervy, to zmýšľanie je úplne inde.

3tato
10. okt 2021

@sari24 tiež trefné, súhlas👍

veronikalubko
10. okt 2021

@3tato súhlasím 🙂👍🏻 každý je strojcom svojho šťastia 🙂je fajn nehadzat všetkých do jedného vreca ako sa povie 🙂😊

barborachors
13. okt 2021

Sklamany a pouceny 40-tnik si najde rovesnicku. Ma uz pokoru pred zivotom a je uvedomely, vyjaseny, vybureny. Ale ten vecne slobodny, salonovy lev, 40tnik co rano rata kazdy chlp nad celom, ci mu nechyba, ver mi, ten bude len na mlade zaby a ci sa to dakomu paci alebo nie, s jedlom a peniazmi rastie chut na mlade masko. Cize je 40tnik a 40tnik 😉 Zasa iny extrem je - zapriahnuty a "odeteny" chlap sa zrazu otrasie, zbali mladu pipku z roboty a prepne mu, rozvedie sa a zacne novy zivot, vsak on este nepatri do stareho zeleza. A druha puberta je na svete alebo kriza stredneho veku ktora zacina od 40-50. A co sa starnucich zien tyka, ja o zajacoch neviem nic vo svojom okoli, stara zena uz nikoho nezaujima, pokial to teda neni vyslovene nejaka uchylka od muza ze je na stare, normalny a zdravy chlap sa pozrie po mladej a stavnatej a nie po starej. To je ako ten vtip, ze staru zenu uz nikto nehlada, takze darmo sa bude hrat na schovavacku 😀

dadis
13. okt 2021

@barborachors Ja mam 40 a teda ti poviem, ze mladym muzom sa pacim 😆😆. To kde si zobrala, ze starsie sa muzom nepacia. Mam krasnu kolegynu 50tnicku a chlapom z nej padaju sanky 😉, ale teda je vydata, takze maju smolu...

Strana
z3