icon

Mužov koníček - modeluje plastikové modely

luckalucka13
3. mar 2022

Ahojte ženy. Prosím vás o názor, možno radu.
Muž má taký zvláštny koníček - modeluje plastikové modely lietadiel atď. Lenže tam potrebuje farby, rôzne chemikálie, lepidlá a je z toho hrozného smradu. Má to všetko uložené vo vstupnej chodbe a poväčšine sa tomu venuje tam. Háčik je však v tom, že sú to fakt chemikálie, smrad ako riedidlo a podobne a šíri sa to celým domom, môže vetrať koľko chce. Bohužiaľ do nejakej izby sa s tým zavrieť nemôže lebo nemá do akej a koníčka sa vzdať nemieni, ako som sa dopočula (to nevravím o ďalších ale o tom nie je tento príspevok). Problém je v tom že za nič na svete sa nedokážem s ním dohodnúť na tom že toto nie je v poriadku aby v celom dome bol z toho smrad, nepoviem keby žijeme sami. Ale je tam s nami aj moja dcéra plus k tomu ešte aj čakám bábätko a obe toto musíme vdychovať. Minulý týždeň padla posledná kvapka , stalo sa totiž že malá sa k tomu stolu zatúlala a vyliala tam riedidlo, mala ho všade na rukách, VĎAKABOHU si ruky nevopchala do úst, že sa naozaj nič nestalo. Otázka - ako to mám vysvetliť mužovi že toto nie je zdravé a už vôbec nie dobré pri dieťati? Ja už totiž neviem ako mu to normálne vysvetliť. Ďakujem za každú cennú radu.

Strana
z2
carambolos
Odpoveď bola odstránená
beata_k
3. mar 2022

@carambolos Sama si kup lego. Aspon sa budes hrat a nebudes mat blbe reci.

janne318
3. mar 2022

@luckalucka13 namontovať odsávanie, vyskúšať neutralizátor zápachov alebo možno ozónovú čističku vzduchu. Najideálnejšie by ale asi fakt bolo zriadiť si niekde mimo domu nejaký sólo záhradný domček. Nechápem inak, prečo nemôže používať akrylové farby - veď tie modelárske chytajú v pohode aj na plast a sú rovnako vodeodolné, ako syntetické.

luckalucka13
autor
4. mar 2022

@janne318 vraj s nimi nevie robiť lebo sú iné ako tie syntetické a roky používa hento.

luckalucka13
autor
4. mar 2022

@miadi to som sice mohla ale do toho mu žiaľ nechodím a predpokladala som že na také niečo dbá, ani by mi nenapadlo že to tam hentak nechá v dosahu malej.

miadi
4. mar 2022

@luckalucka13 chlapom sa neda verit v takych veciach. Nemozete sa dohodnut nech to robi ked spis? Alebo v case ked si niekde .. u mami., u kamosky ? Alebo nech zozenie riedidlo ktore tak nesmrdi.

zdenkastanka
4. mar 2022

Aj moj je plastikovy modelar. Teraz pracuje v pracovni,Kym sme boli v 2 izbobom byte tak to mal vsetko presťahovane u rodicov,lebo nebolo kde .tak vtedy ak sa dalo,(ved deti boli malicke,bolo sa treba venovať im)modeloval u svokrovcov... nedalo by sa mu zeby modeloval mimo bytu?

zdenkastanka
4. mar 2022

@carambolos sama si decko... nerozumies sa tomu tak neurazaj...

daniela2202
4. mar 2022

@luckalucka13 manžel nech si spraví záhradný domček 😊

carambolos
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
4. mar 2022

@luckalucka13 moj manzel je tiez vasnivy modelar. Kym sme byvali v byte, mal "modelarnu" v nasej spalni s tym, ze si vyrobil striekaci box s vyvodom cez okno. Tiez pouziva vselijake chemikalie. Teraz byvame v dome a ma pre seba samostatnu izbu. Tie striekacie boxy su dobre na to, ze nebude po dome z toho opar ale smrad bude vzdy. Moj muz je zase uvedomely a nestriekal by po celom dome aby sme to aj my dychali lebo vie, ze je to skodlive. Poznam aj takeho modelara co striekal modely v deckej izbe lebo nemal kde. Musis sa s nim porozpravat, ze to pre vas nie je zdrave a nech nie je sebecky. Ak byvate v bytovke nech skusi pohladat nejaky priestor v pivnici. Prinajhorsom nech sa zavrie do vasej spalne, zadovazi si striekaci box a potom riadne vyvetra.

0kristina0
4. mar 2022

@carambolos ty mas velmi zvlastnu predstavu o modelovani ked si myslis, ze je to pre male deti

evatko
4. mar 2022

Nečítala som komenty. Ale aj môj manžel je modelar. A podporujem ho v tom. Na sviatky a na Vianoce dostáva od nás len veci k modelovaniu. Avšak nemodeluje často, lebo ma časovo náročnú prácu. Ak ide striekať, väčšinou večer pri otvorenom okne. Ešte ani raz sme o tomto nemali diskusiu. Nieto hádku. Ja som šťastná, že je doma a nechodí po šenkoch, on je šťastný, že má dobru ženu, ktorá mu tajne kúpila taky modelarsky skrinkostolik. Ma to v otvorenom.priestore- chodba, jedalen, kuchyňa- spolu ako veľká izba. A teda neviem, ale kým príde k striekanie, dlhé hodiny sedi a prplosi sa s neviditeľný i súčiastkami. Takže keď sa strieka, sa dá dohodnúť. Že Ty vezmes deti na hodku a pol von. A je po probleme.

luckalucka13
autor
4. mar 2022

@evatko no u nas je to inak, prave to ze nad tym sedi dennodenne plus ma aj dalsie konicky, cize nie je to len toto. A je to stoj co stoj, vidim ze ked pride z roboty tak hlavu ma len pri tom, uplne nepritomne sa sprava, ani vlastne nepocuva co mu rozpravam. Okrem toho ma strasne mnozstvo naradia a hluposti na to vsade, vazne vsade v dome, ci sa s tym hra v kuchyni alebo tam na chodbe, plus v dalsej izbe je toho neskutocne vela po zemi atd. V izbe ktora mala byt uz detskou pre malu, ale neda sa tam urobit kvoli tomu bordelu. Zahradne domceky su dva a oba su zahadzane samym bordelom do podovlekal od kadekoho akoze starozitnosti a to predava po internete a teda plus k tomu su vsade este krabice, folie, novinove papiere plus samotne tieto veci. Vsetko zahadzane skratka. Je to hrozne a dalsie dieta na ceste. Ja neviem kde sa pomestime a nie a nie ho donutit to upratat. Ale ked sa do toho pustim ja tak to vsetko bude letiet asi na ulicu. To si neviete predstavit kolko bordelu z toho je 😭

brembo
5. mar 2022

@luckalucka13 zdá sa,že tvoj muž je poriadne tvrdohlavý. Tak nech si kupi regále do tých domčekov. A može si zadováziť ďalší domček. A nech tam skladuje svoje náradie a farby. Alebo nech si kupi menšiu garáž. Len by to potrebovalo trochu poriadku mať,a nemať ešte 20 koníčkov. Nech si starožitnosti skladuje inde,keď inak nedá. A to mu musíš ty vysvetliť,že sa malá može napiť riedidla,pomaľovať nábitok a podobne. Inak vcelku ho chápem,že nechce používať vodou riediteľné farby,ale trochu zdravého úsudku by mohol mať.

luckalucka13
autor
5. mar 2022

@brembo je to na nič úplne. Aj tie starožitnosti, to má zasa výhovorku že to nemôže mať v záhradnom domčeku lebo v lete sú tam vysoké teploty a sa to znehodnotí rovnako ako tie plasty a modely. Ja neviem ale fakt mu to treba vysvetľovať že riedidlo je nebezpečné pre dieťa? Veď to je jasné aj pre dospelého že to nie je zdravé. Či to by som asi moc chcela aby mu to došlo 🤣 je to veľmi ťažké takto bývať. V takomto bordeli.

Strana
z2