icon

Mužov problém s alkoholom a nečinnosť psychiatričky

mississ
26. apr 2025

Ahojte.
Len sa chcem opýtať tých, čo majú s týmto skúsenosti.
Muž pije alkohol. Má craving, bagatelizacia, tajné pitie, nie nepijem , nedal som si- pritom vidím na ňom, že má vypité. Mávajú depresie, viem že ich máva už ako následok nadmerného konzumu alkoholu.
Pije cca, každý druhý - tretí deň. Keď sa pohadame kvôli alkoholu dokáže 2 týždne abstinovat a potom znova pije ďalej.
Chodieva aj k psychiatricke. Tam si u nej dáva predpisovať lieky antidepresiva. Lenže antidepresíva užíva a na ne chľasce veselo ďalej.
Nikdy, nikdy psychiatricke sam dobrovoľne nepriznal že pije alkohol.
To pred ňou zatajuje. Muž povie doktorke že má šťavy depresie, zle spí, úzkosť ona predpíše AD, a o alkohole a liečbe pitia, nikde ani zmienka.
Už asi 3 návštevy som ja vykonala a išla ja sama za daňou psychiatrickou, a povedala jej že muž pije. Že má 47 rokov a že pije od 18 rokov. Je pivár, prevažne pije piva, prípadne pivo v kombinácii so štamperlíkom.
Jeho problém s alkoholom roky, roky , medicinsky neriešeny.
Že roky pitie sa už na jeho osobnosti podpisujú, pýtam sa priamo tej psychiatricky ,že pani doktorka a tá jeho depresia, ktorá je spôsobená už dlhodobým pitím alkoholu ,to ako mi toto vysvetlite že toto u pacienta neriešite, práve to pitie?
Ona na to mi tvrdí, že nakoľko môj manžel nemá viditeľné abstinenčné príznaky u nej v ambulancii, a príde k nej triezvy autom, ona alkohol a jeho pitie nerieši.
Doktorka mi povie, že on príde a povie že nepije, že má úzkosť a podobne a ona mu verí , že nepije.
Už 3 krát som takto bola za doktorkou - odbornosť psychiatria, jej povedať , že muž pije alkohol s to dlhodobo , roky.
Ona verí jemu, že nepije, mne doktorka doslova povedala, že aj pečeňové tresty má on dobré a že nemá viditeľné abstinenčné príznaky počas návštevy u nej. Skrátka lekár odborník ,vodbor psychiatria verí jemu, že nepije.
Muž k inému psychiatrovi nepôjde, a to práve z taktického dôvodu, tu u tejto psychiatricky sa mu dokonale darí pitie pred ňou tajiť, preto logicky nepôjde k inému psychiatrovi.

Skrátka

Strana
z5
mississ
autor
4. máj 2025

Alkohol pri dlhodobom , chronickom užívaní dokonca mení osobnosť človeka, a má výrazný vplyv aj na fungovanie mozgu.

januska12323
4. máj 2025

A? Rieši to nejak tvoju situáciu?

nikaeli
4. máj 2025
@mississ

Alkohol pri dlhodobom , chronickom užívaní dokonca mení osobnosť človeka, a má výrazný vplyv aj na fungovanie mozgu.

@mississ pozri sa na to inak. Ty tvrdíš, že tvoj manžel pravidelne pije. On tvrdí, že nie. Písala si, že mu psychiatrička robila pečenové testy, ktoré sú v poriadku.Chodí pravidelne autom. Ona nemá dôkaz. Je to tvrdenie proti tvrdeniu.Nemôže mu nastaviť liečbu, či ho poslať na liečenie na základe tvojho tvrdenia, ak on k nej chodí triezvy, je príčetný, pri zmysloch, nemá žiadne viditeľné prejavy alkoholizmu. Teraz si predstav, že tvoj manžel bude tvrdiť tvojej lekárke niečo o tebe, čo ty popieraš. Napr. že celé dni nič neješ a keď niečo zješ, hneď to vyvrátiš. Ty budeš tvrdiť, že si úplne ok, že len nie si hladná, že nie ste no stop spolu a on nevidí, či ješ alebo nie. Manžel však bude trvať na svojom a presviedčať lekára, že si bulimička. Lekár nemá žiadne dôkazy k jeho tvrdeniam, napriek tomu ti nastaví liečbu? na druhej strane - lieky, ktoré lekár predpíše, nemusí pacient reálne užiť. Nastúpiť na liečenie ho nedonúti, ona nie je sudca. Riešenie vášho problému je niekde inde, nie v súdení lekárky......

Strana
z5