icon

Mužova kritika a ponižovanie: Ako to zvládať?

lucinka993
6. dec 2023

Ahojte, som mamou chlapčeka a inak obdarenej dcérky. Mám problém s mužom. Furt má len kritizuje, ponižuje a pod. Som s dcérou doma a tiež aj so synom keďže nevládzem ho do škôlky voziť a muž nie je ochotný ísť za mňa a nechápe, že som s dcérky už hrozne unavená,lebo neviem jej nastaviť režim keďže jej mozog nepustí. Zaspáva mi o 3 ráno a už nevládzem vstať o 6:45 s malým do škôlky, ktorá je o dve dediny ďalej. Tak je doma. Keď som sa ho pýtala, že prečo ho neodvezie do škôlky tak jeho odpoveď bola, že to by a ti páčilo. Je to ten typ , že ty si doma a tak sa staraj. Lenže on nechápe, že proste s dieťaťom s ztps a ešte k tomu ležiacim , ktoré furt plače a nemci, kričí neviem ako by som to nazvala je nárocne byť a plus ten spánok. O vsetk osa starám ja aj malej veci vybavujem ja aj ostatné veci. On iba do roboty chodí a potom keď má voľno radšej ide preč, lebo mu mala lezie na nervy. Ako chápem, že nie každý to zvládne, ale je to jeho dcéra a mohol by sa trošku premôcť a ja si vydýchnuť. Pracujem aj z domu aspoň 2-4 hod denne okrem víkendov väčšinu ak dcérka spí. Ani to sa mi nepáči, že zarobím Max 300€ že mohlo by byť viac , hovorím áno ale nedá sa to pri nej stále. Snažím sa aby bolo upratané, navarené oprane a keď som unavená si ľahnem a zdriemnem si nejsme stroj a už to začne, že furt spím a pod. čo nie je pravda. Na c sa mu nepáči, čo robím. Už ma 2 x podviedol viem som hlúpa, že som s ním a že sa zmení, vydržalo mu to 8 mesiacov. A už som mu zase prišla na to , že zase s nejakou píše a podľa správ aj sa stretli a aj niečo bolo i keď to zatlka. On má problém si aj tanier po sebe odniesť a umyť, a mne vyčíta že ja neporiadok a som hnila a neviem čo a pritom robím všetko preto aby sme sa mali aspoň o niečo lepšie a on sa neustále sťažuje ako robí furt ako otrok a neviem čo a ja len míňam a prisahám ja len potraviny, drogériu a keď treba deťom oblečenie a pod. Inak nič. Je toho fakt veľa trošku lepšie a musel sa toľko drieť ako sa neustále sťažuje, robí ako otrok a ja od neho chudacika niečo chcem keď ma volno

lucinka993
autor
6. dec 2023

@drahomirrra ďakujem za podporu. Áno už som na najlepšej ceste sa od neho odpútať a postaviť sa na vlastné nohy. Lebo veľmi sľuboval ako sa budeme mať lepšie, že si spraví firmu no prd makový vykašľal sa na to. On proste nie sľúbi a nedodrží. Viete vec ho nič nezaujíma ani to ,zem a dcéru , ktorá potrebuje teraz viac ako on chodiť na karty, ale hľadať kde si pichne. Ešte ma obviňoval,že ja jeho podvádzam , som sa mu zasmiala do tváre ( to som nemala robiť) , že kedy som mu povedala, robíš to ty preto má obvinujes a nechceš to priznať a už som bola p..a p.....a a hotovo. A ja už toto nedávam aj deťom tak škaredo povie . A malý ho má rád ,ale ontu nechápe.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@melanta ja som inak na predĺženom rodičovskom plus prídavky malinká má 3,5 roka a syn bude mať o dva mesiace 5 rokov. Takže dostávam 593€ plus čo si privyrobiť a samozrejme ak mi pošle výživné. To chce na papieri lebo on sám od seba mi nedá a keď to bude dane súdom viem to poriešiť aj inak ak by neposielal. On pracuje ako rozvozca jedál a potrebuje vodičák tak si to asi 3x rozmyslí snáď alebo bude bez a ak ani to nepomôže tak basa a potom bude štát od neho pýtať.

drahomirrra
6. dec 2023

@lucinka993 Vidím v tebe veľký potenciál 🙂
Potrebuješ len silu, si proste ekonomicky, fyzicky a psychicky týraná žena.

Vôbec sa ho nepýtaj, skús si podať žiadosť o príspevok na auto, resp skúsiť kúpiť lacnú jazdenku, felíciu, hoci za tisícku, čo si požičiaš. Splatíš, potrebuješ len možnosť robiť.
Dcérku by som prihlásila na denný stacionár, to, že sú k dispozícii je pre rodičov inak obdarených detičiek obrovská úľava, potrebuješ sa vyspať, aby si mohla pre ňu fungovať, ona tam bude mať tých 8h profi starostlivosť.
Následne môžeš pracovať, podať žiadosť o neodkladko, rozvod a výživné.
Absolútne sa neboj. Vieš koľko takýchto gerojov som na súde videla? Pred sudcom boli maličkí jak trpaslíci a doslova plakali. Najmä tí dedinskí gerojkovia.
Zájdi si na centrum právnej pomoci v krajskom meste a poraď sa, veľmi ti pomôžu.
Hrozne ti držím palce, máš obrovskú výhodu, že
1) môžeš pracovať home off a flexibilne
2) dcérkina dg je schodná s denným stacionárom.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@mimi_lali není to také jednoduché sa mu postaviť. Ešte ma začne byť,čo zatiaľ ešte neurobil hrozne agresívny je ak nie je po jeho. A človek sa aj boji či neublíži aj deťom nielen mne. Už som si vypočula ako malú vyhodí von oknom , lebo je j......a a pod. Alebo malému tak povie, keď sa mu podarí niečo vyviesť,ne mapy plakava doma , keď niečo vyvedie,lebo sa boji ,že budem mu nadávať. Takže tak a je aj väčší odo mňa a podľa jeho vyhrážok by som ani nestihla zavolať tých policajtov a on je toho schopný to viem aspoň z rozprávania. Som si myslela,že ako dospelý už dostal rozum.

kitycat
6. dec 2023

@lucinka993 preco by ste sa nezmestili? V tomto sa predsa neda zit

lucinka993
autor
6. dec 2023

@drahomirrra ďakujem áno potrebujem silu. Vždy keď ju naberiem, tak ako keby to cítil a zase má zhodita potom teda sa musím dokopat ,že robím to pre deti a idem pracovať. Riešim aj popripadnu pomoc. Aj si chcem urobiť výzvu. Momentálne mám podaní žiadosť v dobrom anjeli tak uvidím. Podľa upsvar ma mala 80% . Stacionár musím riešiť až keď bude bývanie lebo to bude mať bližšie. Tam kde som teraz je najbližšia ba a tak kam chcem je určite bližšie Senec alebo svätý Jur. To aj keby idem autobusom alebo vlakom zatiaľ. Len majú plno teraz. Užšom tam volala. Tak len podať žiadosť a čakať. Jeho štve,že proste viem sa aj sama postarať. A áno ja musím ten spánok nejak riešiť lebo si ešte niečo navodim.

koniarova
6. dec 2023

@lucinka993 počúvni ženy. Dobré ti tu radia. Až do plaču mi je z toho,čo píšeš. Veľa sily želám.

sasa1310
6. dec 2023

@lucinka993 ak má dieťa 80 % postihnutie, tak má nárok aj na iné dávky. Ak by si malú vozila do denného stacionára poprípade týždenného, mala by si nárok aj na príspevok na auto aj na pohonné hmoty. Zatiaľ máš rodičovský (nie opatrovateľský) čo je ešte "super" pretože pri ňom môžeš finančne neobmedzene pracovať. Netreba zabúdať, že tvoj bude musieť platiť ešte výživné.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@kitycat rodičia sú 3 majú doma ešte moju najmladšiu sestru

kristinapetronela
6. dec 2023

Nesťažuj sa konaj

lucinka993
autor
6. dec 2023

@sasa1310 áno ja viem ,že má mám to čo lane poriešiť tiež aj na ošatenie mi niečo dajú, čo tam má vo vyrozumení. Nechcem teraz moc lebo henten zistí, že zase mám viac a pritvrdí. Nechcem mu to hovorít ,ale on má tak zmanipuluje, že mu to poviem.

drahomirrra
6. dec 2023

@lucinka993 Vela sil. Ak sa das manipulovat, mas to stratene. Pouvazuj.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@kristinapetronela vieš není to také jednoduché. Hľadám možné riešenia ,ako z toho preč a byť sama a mať konečne kľud a pokoj. Preto som sem aj písala potrebujem viac ľudí počuť. A dodať sili. Ja už som bola aj na porade so psycho, lebo už som bola pomaly v depresii, čo mi dosť pomohlo. On sa boji ,že znovu odídem a robí všetko preto, aby som bola na ňom závislá a samozrejme neodišla. Ja si to uvedomujem, že to není dobre len to treba premyslieť hlavne.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@drahomirrra hej ja viem , ale on také veci na mňa používa, že furt mu na to skočím jak naivka. Musím sa naučiť nejaké techniky, čo mi radili v jednom OZ , ktoré rieši takéto prípady.

drahomirrra
6. dec 2023

@lucinka993 Ake techniky preboha potrebujes, ked sa nanho pozries, musi ti byt na vracanie.
Nerozumiem, ved o svojej krvi povedal, ze je j€&€&&a. Co viac ti treba?
Aku ma dievcatko dg? Nie je moznost napravy stavu?

koniarova
6. dec 2023

@lucinka993 žiadne techniky nepotrebuješ. Potrebuješ v sebe nájsť silu a kopnúť toho chuja do riti.

ivik4
6. dec 2023

No si si riadneho kretena narazila 😱😱😱😱😱😱
Bozinku 😔

zmrzlinka2021
6. dec 2023

@lucinka993 keď nebude doma, zavolaj si ľudí a odsťahuje sa od neho. Podaj žiadosť i rozvod. Výživné si výbav aj na seba

koniarova
6. dec 2023
slavka1988
6. dec 2023

@lucinka993 veľmi by ti pomohlo keby syn chodí do škôlky ,keď je muž idiot popros susedu alebo niekoho kto býva kúsok od vás a ide tým smerom za niake euro či by ti ho nevadili a muža žiaľ kopni ho do riti aj tak s neho nič nemáš ,dať na súd o výživné a svätý pokoj

koniarova
6. dec 2023

@zmrzlinka2021 nech sa on odsťahuje.

zmrzlinka2021
6. dec 2023

@koniarova napríklad k rodičom

koniarova
6. dec 2023

@zmrzlinka2021 písala,že tam to nepôjde.

sante81
6. dec 2023

@lucinka993 držím ti palce, si silná žena, len máš guľu na nohe, tvojho muža. Porieš si veci a odid, bez neho ti bude lepšie

kubkovamama
6. dec 2023

@lucinka993 je mi ľúto,že máš takého ch...ja,s prepáčením.Na sociálke si bola?Ja by som tam išla,oznámila,že zanedbáva starostlivosť o ztp dcéru,o syna v podstate tiež,neprispieva na domácnosť,skrátka všetko čo si tu popísala.Vzhladom k malej to určite nezakopu pod zem,predvolaju si ho a povedia mu pár teplých slov-musia reagovať na každý oficiálny podnet .Policia ti nepomôže,kým teba alebo deti neudrie.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@drahomirrra bohužiaľ má poškodený mozog aj s na úrovni 9 mesačného bábätka,jediné cvičiť a zmierniť hypotoniu a pokúsiť sa postupne ju postaviť.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@sante81 áno už riešim , ale najhorší je nájom, kde bývame. Majitelia sú v zahraničí tak je to komplikovanejšie.

kristinapetronela
6. dec 2023

@lucinka993 to sú len výhovorky .už včera si mala byť zabalená a dovi .naco ti je taký tyran ?

belllinka
6. dec 2023

@kristinapetronela čo dovi? Kam dovi? S dvomi deťmi, z toho jedno postihnuté. Ďalšia múdra

lucinka993
autor
6. dec 2023

@ivik4 áno zo začiatku,aký milucky, ochotný a pod. Zobrali sme sa a bum zložil masku. Som si povedala, že možno skrat, ale nie zhoršilo sa to tým, že prišiel starší a nemal tu moju neustálu pozornosť a nechápal ,že ju musím deliť a som unavená aj z toho neustáleho stavania ( starší mal silný Reflux) boli obdobia, že sa vykašľal na prácu a žili sme z mojej materskej doslova, ale to mu pohrozil otec ( je síce rovnaký, ale to sa mu nepáčilo) toľko vlajok bolo kks a keď som už chcela odísť tak bum ďalšie dieťa a vtedy sme samozrejme na potrat nemali tak je mladšia a inak obdarená a potom to bolo ešte horšie, lebo ona potrebovala ešte väčšiu pozornosť. Snažila som sa to deliť, ale jemu nestačilo a mne sa priecilo zanedbávať deti , lebo on chce škrabkat a naložiť jesť a prišla prvá nevera.