icon

Myšlienky, že nie som dobrý človek

16. máj 2025

Poslednú dobu mám dni, keď mám sama o sebe myšlienky, že nie som dobrý človek. Že som v skutočnosti zlá, čo ak som psychopatka, egocentrická, toxická,…bojím sa, že je to pravda. Túto noc sa mi snívalo, že som niekomu fyzicky ubližovala. Minule mi napadla myšlienka, že čo ak raz budem mať v budúcnosti dieťa a ja mu ublížim? Čo ak ani nedokážem ľúbiť a nemam v sebe lasku voči nikomu? Čo ak budem chcieť niekoho utýrať. Neviem prečo mám niekedy takéto myšlienky. Aj teraz ako to píšem až mi slzy vyšli. Chcem byť dobrý človek😔

deedol
16. máj 2025

pozri si nieco o nutkavych myslienkach. nie je to nic nezvycajne.
nasla som narychlo napr toto, ale za kvalitu nerucim, je to blog
https://dennikn.sk/blog/3109859/ako-uspiet-v-bo...

bystrozraky
16. máj 2025

Podla mna psychopat, narcista a pod.. nebude nikdy o sebe pochybovat, ze je najlepsi na svete, nech robi cokolvek 🙂

madeincssr
16. máj 2025

🫂 podla mna skor slusni (dobri) ludia o sebe pochybuju. Chce to nemysliet na take veci, uzivat si zivota, kras tohto sveta, mat svoje zaluby, konicky, kde tu zajst na kvalitnu kulturu (hoci aj muzeum, galeria, vystava, muzika, hrad, zamok), poznavacku, vylet/turistiku... nieco krasne, inspirativne, zaujimave, obdivuhodne. Vytesnit zle myslienky.

cukroska
16. máj 2025

Keby si bola to všetko čo menuješ tak si to nikdy v živote nepriznáš a máš o sebe len tú najlepšiu mienku. Zlý ľudia sa vidia pekne, nepochybujú o sebe a nikdy si nepriznajú chyby. Skús pracovať s tým, že sa nad tým vôbec nebudeš zamýšľať. Pusti to z hlavy von!

luccija
16. máj 2025

Čo ak...sú najhoršie myšlienky treba ich hneď prehlusit.Neboj sa psychopat takto nikdy nerozmýšľa.Ten si je sebou istý a nikdy si chybu neprizná oklame aj menej skúseného terapeuta.
Skôr máš úzkosť

done
16. máj 2025

OCD ?

sofia1979
16. máj 2025

Moja taky ľudia si to bohužiaľ neuvedomujú čo je škoda. Takže musíš preč s takými myšlienkami

autor
16. máj 2025
@done

OCD ?

@done mám ocd, ale je zamerané na iný typ myšlienok. Myslíš, že ocd môže byť aj to, že človeku sa opakujú myšlienky o sebe v negatívnom zmysle? Napr. som neschopná, nič nedokážem…až do takého preklínania? A potom sú dni kedy som so sebou spokojná a v pohode a netrýznim sa takýmito myšlienkami.

julia_romeo
16. máj 2025

to, ze pises tieto riadky, je ten najvacsi dokaz toho, ze nie si zla. Zly clovek neriesi, ci je dobry. Zly clovek sa neboji, ze by mohol niekomu ublizit. Ty si plna obav prave preto, lebo mas v sebe svedomie, cit, empatiu – aj ked teraz mozno zatial len potichu sedia v rohu a ticho dufaju, ze ich znova pustis k slovu.

My vsetci mame v hlave temne myslienky. Len o nich vacsina mlci, alebo ich zahrabe pod koberec. Ty si mala odvahu ich pomenovat – a to je obrovska sila, nie slabost. A ver mi, tvoja hodnota sa nemeria podla toho, co ta obcas napadne, ale co s tym urobis. A ty s tym robis prvy krok.

Mozno si teraz v obdobi, ked je tvoja mysl unavena, precitlivela, mozno prechadzas niecim tazkym a tvoje telo ta tymito myslienkami len vola o pomoc. Skus mu ju dat – cez rozhovor, terapiu, alebo len cez to, ze si doprajes klud, lasku a cas pre seba.

A ak ta este raz prepadne ten pocit, ze si zla… spomen si, ze niekto niekde (napriklad ja teraz) veri, ze si len zabludena, nie skazena. A ze z toho lesa sa da vzdy najst cesta von. Aj keby si ju hladala po kolenach – stale sa to rata.

Objatie (aj ked len virtualne). A jeden usmev navyse 😊

done
16. máj 2025

áno, strieda sa to, aj výkyvy nálady. Niekedy je lepšie, niekedy horšie. Pocity neschopnosti, sebaobviňovanie a podobne.

autor
16. máj 2025
@julia_romeo

to, ze pises tieto riadky, je ten najvacsi dokaz toho, ze nie si zla. Zly clovek neriesi, ci je dobry. Zly clovek sa neboji, ze by mohol niekomu ublizit. Ty si plna obav prave preto, lebo mas v sebe svedomie, cit, empatiu – aj ked teraz mozno zatial len potichu sedia v rohu a ticho dufaju, ze ich znova pustis k slovu.

My vsetci mame v hlave temne myslienky. Len o nich vacsina mlci, alebo ich zahrabe pod koberec. Ty si mala odvahu ich pomenovat – a to je obrovska sila, nie slabost. A ver mi, tvoja hodnota sa nemeria podla toho, co ta obcas napadne, ale co s tym urobis. A ty s tym robis prvy krok.

Mozno si teraz v obdobi, ked je tvoja mysl unavena, precitlivela, mozno prechadzas niecim tazkym a tvoje telo ta tymito myslienkami len vola o pomoc. Skus mu ju dat – cez rozhovor, terapiu, alebo len cez to, ze si doprajes klud, lasku a cas pre seba.

A ak ta este raz prepadne ten pocit, ze si zla… spomen si, ze niekto niekde (napriklad ja teraz) veri, ze si len zabludena, nie skazena. A ze z toho lesa sa da vzdy najst cesta von. Aj keby si ju hladala po kolenach – stale sa to rata.

@julia_romeo ❤️

mandarinka555
16. máj 2025

A nebude to tým, že len čakáš, ako ti každý povie, že si "úžasná" a skvelá ?

autor
17. máj 2025
@mandarinka555

A nebude to tým, že len čakáš, ako ti každý povie, že si "úžasná" a skvelá ?

@mandarinka555 mne aj keď to niekto povie, akoby som mu neverila. Chvíľku mám radosť z toho, že ma niekto pochváli…a potom sa aj tak necítim dosť. Potom mám pocit, že zas musím urobiť niečo aby som si zaslúžila pochvalu. 😞

luccija
17. máj 2025

Aké si mala detstvo?veľa ľudí to má, lebo boli v detstve zvyknutí, že musia byť poslušní, dobre sa ucit, lebo len tak si zaslúžia pochvalu pozornosť radosť od rodičov, okolia ...tl

zuzulka878
8. nov 2025
@julia_romeo

@julia_romeo Veľmi pekne napísané🙏🍀❤

bellaverona
14. nov 2025
@anonym_autor

@mandarinka555 mne aj keď to niekto povie, akoby som mu neverila. Chvíľku mám radosť z toho, že ma niekto pochváli…a potom sa aj tak necítim dosť. Potom mám pocit, že zas musím urobiť niečo aby som si zaslúžila pochvalu. 😞

@anonym_autor nízke sebavedomie..bežná vec..hlavu hore.