icon

Myslím, že priateľ má stále rád bývalú, hoci tvrdí opak

whiteelf
10. jan 2011

Ahojte..

Som 2 roky rozvedená a mám 4ročnú dcérku. Dlho som bola sama,neverila nikomu. Pol roka mám priateľa. Myslela som si,že je ten pravý. A on sa správal a hovoril,ze to cíti rovnako.Intenzívne sa nám venoval, dcérka si ho tiež obľúbila. Boli sme k sebe úprimní,dokázali sa hodiny baviť o všetkom. Pred nami mal 2 ročný vzťah. Vravel,že bola labilná,s nízkym sebavedomím,ubližovala sebe,aj okoliu. Pre anorektickosť aj dieťatko potratila.. ☹ Po rozchode jej vraj napísal,že ľutuje,že s ňou vôbec bol. 4mesiace po rozchode spolu nekomunikovali. Potom jej volal,lebo mal výčitky,že ju tou správou mohol "zabiť".. Keď neodpovedala,nechal to tak. O 2mes.sme sa dali do kopy-pol roka po ich rozchode. Vtedy jej volal,nebrala.Tak písal,že neľutuje ani sekundu,čo s ňou bol.Vraj aby jej dal najavo,že to hnusné,čo jej napísal po rozchode,tak nemyslel.Nech sa kvôli tomu nepodceňuje.Ona nereagovala,ani výpis o doručení nedostal.Tak ďalej-raz,dvakrát do mesiaca skúšal volať,ale nikdy nedvihla,ani sa sama neozvala.Na Vianoce jej písal,a ona odpísala.Ja som toto zistila až na Silvestra,keď mi to spomenul a potom aj detaily priznal.Na otázku,či ak sa ozve a bude chcieť osobný pokec,povedal,že nemá problém pokecať,ale len ako kamoš,nič viac. Ona býva skoro 300km od nás! Zistila som,že má stále jej mms-ľúbim Ťa.plný tel.jej fotiek,rodiny,ich dvoch-sám mi to ukázal. Vraj len spomienka a darček-tá mms.Nič viac.Chcela som sa s ním rozísť,mám strach,že je za tým viac.On tvrdí,že nieje a nebude.Len ako o človeka má o ňu strach a chce vedieť,ako sa má.Nakoniec pochopil,ako to celé môže vyzerať,chápe môj strach.Teraz stále volá,píše,chodí za mnou.Uisťuje ma,že sme jeho život,chce len nás,že chápe a už sa jej viac neozve-veď ani ona sa neozýva.Zmazal správy a fotky z tel. A chce,aby som mu verila,že to skončilo a on ju nikdy nechcel naspäť,ani ju neľúbi..
Tak čo..verili by ste? Vďaka moc za názory..

vejula
6. feb 2012

@redangel32 fuuuu, tak takymto spôsobom ho akurta doženieš k tomu aby niečo vyviedol. Podla mna je fakt chore aby si mu ty mazala jeho SMS a podobne. Toto by som si nikdy nedovolila a ani moj mm.
Nehnevaj sa, ale fakt by si podla mna mala prehodnotiť v prvom rade svoje spravanie až potom sa rozčuluj nad svojim mm, ktorý podla mna nič zle nerobi.
Moj je tiež v kontake na FB s byvalkou, a vôbec mi to nevadi. Ja mam tiež byvaleho medzi priatelmi na FB i ked my si už nepišeme.
Ja v tom čo pišeš vôbec nevidim nejaky nekaly umysel tvojho mm alebo jeho byvalky...
Prečitala som sice len tvoj uvodny prispevok, ale nečudovala by som sa keby si svojim majetnickym postojom vaš vzťah pokazila ty

vejula
6. feb 2012

@halienka hmm, tak ja aj moj mm sme takí ako tvoje kamaratky. A neviem mne to prišlo uplne v poho pokial sa dvaja v dobrom rozišli aby ostali kamarati.... Ja sa s mojim byvalym nekontaktujem, lebo som proste vycitila že sa mi pri viacerych situaciach vyhol (napr stretko zo strednej - boli sme spolužiaci) a tak mi to bol jasny signal, že ma nechce vidieť, ja to rešpektujem, i ked nemala by som absolutne žiaden problem sa s nim pokecať, čo a ako sa ma ako sa dari, čo planuje do buducnosti. Prišlo by mi to celkom prirodzene, kedže sme boli aj dlhoroční kamarati.
A moj mm sa normalne keca s byvalou cez FB. Dokonca ma zoznamil s jeho prvou važnou znamosťou, a momentalne s nou travim ovela viac času ako on, kedže mame rovnako starych drobcov, a sme približne na rovnakej vlnovej dlžke. Ale aj ona ma teraz super manžela, s ktorym tvoria priam dokonaly parik 🙂

Mne to, ked sa jeden vyhyba svojmu byvalemu, priapada skôr tak, že sam s tym v sebe nieje zmiereny a možno ho ešte zranuje ked ho vidi, alebo tak. Ale môže to byť aj pre to že ma na salame.. to je druha možnosť. JA som za zlatu strednu cestu, a najzdravšie je podla mna ked sa byvalí vedia spolu pokecať, ved však prežili nejaku tu časť života spolu, tak prečo by sa mali tvariť že to ani nebolo.
Neznamena že ked vyjdeš zo zakladky na strednu už sa nebudeš stretavať s byvalymi spolužiakmi, aj ked na zakladku sa už vracať nebudeš.. možno blby priklad, ale len tak ma to tak napadlo teraz 😅 😀

mandragora22
6. feb 2012

@whiteelf tak uz to je vrchol sam o sebe, ze mal plny mobil fotiek a sms a mms od nej. ked raz niekoho milujem, tak jednoducho nemam najmensi dovod "skladovat" v mobile take kraviny ako fotky byvaleho, byvalej, pokial nas teda nespaja nahodou dieta a nie je v podstate sucastou tych fotiek aj ono... ak som spravne pochopila, teraz s nim nezijes uz takmer rok. ja byt na tvojom mieste, tak to tak uz necham. kasli na neho, ruky prec od klamara, ked ti dokazal cely cas az do toho silvestra vobec tajit, ze jej vyvolava ako taky debil, tak ti dokaze klamat a tajit dost dolezite veci aj v buducnosti. ja osobne by som mu neverila. to som ja, ty urob, ako uznas za vhodne, ale ja uz mam nieco za sebou, aj nejaky ten "krizik" na chrbte a viem, ze prilisna dovera sa NIKDY nevyplaca, prave naopak. a toto by bola z tvojej strany uz ale ze ultra dovera, keby si mu opat zacala doverovat.
na tvojom mieste by som sa venovala dietatu, snazila by som sa dobre vychadzat s rodicmi, alebo sa posnazila o nejaky byt alebo najom, kvoli sukromiu pre teba aj dieta, to uz neviem, ake tam mate vztahy ty a rodicia, ale nechala by som volny priestor pre pripadny dalsi a mozno naozaj pekny a uprimny vztah. ale to je moje zmyslanie, ja som sa len vzila do tvojej situacie. proste ja by som toto ani neodpustila, a uz vobec by som takemuto ...... nedokazala opat verit 😒 😒

mandragora22
6. feb 2012

@gazela00 ty kokso, ja normalne ze musim zareagovat, aj ked mam ine na praci 😀 😀 😀 ze vraj "zahrn ho laskou, odpust mu, on to potrebuje" no ty koky, ty kde zijes? tak potom urcite das zelenu myslienke, ze
@whiteelf by si mohla povedzme fiknut pomimo len tak, pre zabavu a potom ziadat od toho chlapa, aby ju zahrnal laskou, odpustil jej a veril aj nadalej, lebo ona to potrebuje.... no prepac @gazela00 ale az prilis scestny nazor mas podla mna 😀 😀

halienka
6. feb 2012

@vejula je rozdiel sa VYHÝBAŤ sa prirodzenému a náhodnému stretnutiu, a je iné keď ťa niekto každú chvíľu kontaktuje, vyhľadáva a vyžaduje stretnutia...medzi 4-mi očami...to ti príde v pohode a normálne? Tebe by napadlo vyvolávať a vypisovať, sms-kovať bývalému, ktorý má už aj dieťa s inou, že sa chceš s ním rozprávať osamote? Načo by ti to bolo, ak chceš byť len kamarátka? Veď v takom prípade by ti stačilo sa stretnúť aj v spoločnosti jeho ženy, či nie? Myslím, že jednoducho to chovanie jeho bývalej nebolo správne. Ja netvrdím, že sa mu mala teraz za každú cenu vyhýbať, ale zas to čo robila, to už bolo trochu niečo iné. Nielenže sa mu nevyhýbala ale ho neustále kontaktovala a vyžadovala stretnutia , aj osamote...Nuž neviem, toto by asi aj mne prekážalo a vzbudzovalo by vo mne zlé pocity...
Je pravda, že nesúhlasím s tým, aby sa ktokoľvek partnerovi hrabal v mobile alebo v emailoch, ja to tiež nerobím a neschvaľujem to, ale to a aj možné následky si už musí @redangel32 vyriešiť sama, mám pocit, že si uvedomuje, že to nie je zrovna tiež správne. Každá žena sa týmto vystavuje dvojitému riziku, že nájde to čo by radšej nenašla, alebo že jej partner takúto kontrolu nepredýcha. Nuž ale to sa v tejto téme prioritne nerieši... 🙂

vejula
7. feb 2012

@halienka Tak zrejme mame na to celkom iní nazor. JA nerriešim jeho byvalu. Ak ma nejaky problem je to jej vec....
Ja by som si NIKDY nedovolila mazať spravy mojmu mm či na FB alebo telefone. To je podla mna maximalna drzosť.
KEd veriš partnerovi a jeho konaniu nemusiš riešiť možno i zajačie umysly jeho byvalky.
Mne i ked napr nebolo prijemne ked si mm pridal do priatelov na FB svoju byvalu milenku, s ktorou podla mna už fakt nemal čo riešiť, kedže medzi nimi nebol ani žiadny iny vzťah okrem sexu. LEn som mu povedala svoje pocity z toho.
a O PAR dni som ho načapala ako si ju sam mazal z priatelov, ked mu začala pisať nevhodne spravy...
A teda je to pre mna ovela prijatelnejšie akoby som si ja mala vydupať jej vymazanie. A sam povedla, že je to pre neho ponaučenie a už si milenky pridavať nebude, navyše ked ja so svojim 6tym zmyslim budem mať z toho blby pocit

redangel32
7. feb 2012

@vejula ano suhlasim s tym,ze kazdy ma narok na sukromie. U nas,ale nie je problem s tym telefonom. Kedze mne pride sprava on ju tiez precita ako prvy ked uz je moj telefon pri nom niekde polozeny. Ja s tym nemam problem a ani on. POdla mna co je na tom? Ked si verime,nemame co skryvat. On to napr. este urobi tak,ze ked pocuje cinknut moj telefon bezi aby ma predbehol....aby bol prvy kto zisti kto vola. Ani s emailami nemame problem. Vieme hesla. Neviem mozno chore,ale nie vsetci sme "nastaveny" na rovnako.
@halienka suhlasim s tvojim nazorom rozhovor medzi 4ocami a nahodny rozhovor. To proste v kazdom cloveku vyvolava nedoveru. S tym mazanim na fb som spravila chybu,ale to ma uz tak vytocilo,ze som to proste spravila.
Niektore veci a spravanie sa velmi tazko vysvetluju,pretoze to by som tu musela rozoberat cely vztah. No a to potom uz neviem kto by bol ten co robi spravne veci. Dakujem vam za vase nazory.

vejula
7. feb 2012

@redangel32 ale my tiež mame hesla automaticke, nič pred sbou neukryvame, tiež ked mu zvoni telefon kuknem k to vola ked mu ho nesiem. Ale aby som mu mazala spravy???? Ako nejakemu nesvojpravnemu človeku, ktorý nema sudnosť... Myslim že to je už absolutne mimo mojho chapania 🤐

halienka
7. feb 2012

@vejula veď Redangel si už asi v 3 príspevkoch priznala v tomto (hrabanie sa v mobile, mazanie) chybu, prečo máš potrebu to stále riešiť? Viac ako o to tu ide o to poradiť jej ako to riešiť s tou neodbytnou bývalou a nie furt sa motať okolo vymazávania... 😔

vejula
7. feb 2012

@halienka nemam potrebu. pravdupovediac nečitala som najprv celu diskusiu. až teraz som ju prečitala ale teda našla som napisane raz že jej to je luto ale hned za tym napisala že vlastne nič ine jej neostavalo...
Ale proste napisala som len svoj dojem z jej prispevku.
PRoste podla mna netreba hned hladať za všetkym bočny umysel. My ludia mame niekedy sklony dramatizovať.

mandragora22
7. feb 2012

@redangel32 ja si tiez myslim, ze ak ten druhy nic neskryva, tak sa nemoze nasrat, ked mu pozriem do mobilu alebo mailu, ci? a ak by skryt chcel, tak si na to vytvori novy, anonymny mail, o ktorom nemam ani potuchy, a nech sa da potom vypchat 😀 😀 ja sa napriklad nemam problem hrabat v muzovom telefone a nemam problem, ked sa hrabe on v mojom, obaja totiz vieme, ze absolutne nehrozi, aby ten druhy nahodou nasiel nieco nevhodne, lebo sa nevhodne nespravame. 🙂 ja osobne som napriklad trvala na vymaze istych cisel, ale hned, ked sme sa spoznali, mal proste na vyber, bud prerusi iste kontakty, alebo ostaneme iba kamarati a nebudeme vyvijat ziaden vztah. chcel ma, urobil, co som ziadala a bohupokoj dodnes. proste taketo veci si treba vykecat a vyriesit hned na zaciatku vztahu a dodrziavat ich. ak to potom jeden z dvojice pokazi, ten druhy ma plne pravo takyto vztah bez vycitiek svedomia opustit 😉

igiana
7. feb 2012

@vejula ahoj, ked tak sledujem co sa vsetko deje na svete, tak by som ju za to neobvinovala ze dramatizuje, skor by som ju pochvalila, ze mu vsetko nezjedla aj s navijakom, kedze to co robil bolo v rozpore s tym, co hovoril. Mna uz par ludi pekne ovialo a tak mi spadli klapky z oci. Predtym som aj ja bola naivna, ale uz som sa z toho preliecila 😀 .
Poznam take krasavice, co si chcu silou mocou nieco dokazovat a povazuju to za vyhru, ze niekomu rozbiju rodinu. Ved si sa aj sama presvedcila, ze byvala tvojho manzela tiez zacala byt dotierava 😉 .

igiana
7. feb 2012

@mandragora22 cau draha 😀

igiana
7. feb 2012

@mandragora22 aj moj nazor je, ze nemaju mat co kadejake "'neskodne"' kamaratky, bud sa stretavame ako partia, alebo sa navstevujeme spolu. Neverim v "nevinne" kamaratstva v manzelstve. Je to chodenie po tenkom lade.

mandragora22
7. feb 2012

@redangel32 a reakcia na tvoj prispevok, ktory si pisala Včera o 12:25
tak ja osobne tiez nevidim absolutny vyznam toho, ak sa kontaktuju byvali partneri, pokial zo zvazku alebo teda partnerstva nevzisli deti. podla mna je to tiez na hlavu, mozno je to tym, ze mam povahu, ze v zivote som nebola zvedava, co je s tym, ci onym muzom, s ktorym som kedysi zila atd. a to som s nimi naozaj zila! teda neslo len o "chodenie" a stretavanie sa a sem-tam sex. islo o normalne spoluzitie, akurat sme neboli manzelia. a tiez som z tych, ktori nepocituju potrebu sa kontaktovat s nimi, asi ani oni so mnou, sice ani nemaju ako, lebo ja tie tzv."socialne" siete neuznavam, nie som tam ani registrovana a ani nebudem, mne je to proti srsti a takisto ani moj muz tam nie je ani registrovany, ani tam nechodi, mame v tom jasno, tema "byvaly" nie je tabu, tema "byvaly" je proste uplne zbytocna, mame svoj zivot a uz aj spolocne dieta a ani jeden z nas nemal deti predtym, takze podla nas oboch, ziaden dovod na kontakt 😉 😉 asi proste nie sme zvedavi. to vies, niekto dostane do vienka zvedavost takych gradov, az by si sa cudovala. navyse chlapi su vacsinou naprogramovani tak, ze okrem toho, ze su zvedavi, co ta byvala asi tak robi? tak su zvedavi aj na to, ako asi tak teraz vyzera... a to uz je uplne proti mojmu gustu 😉

mandragora22
7. feb 2012

@igiana ahaho cau 😀

igiana
7. feb 2012

@mandragora22 akoze neuznavas socialne siete, ked trcis na konikovi 😀

mandragora22
7. feb 2012

@igiana a to uz je aka siet? 😀 😀 😀 ved vies, ten facebook a pokecy a hovadiny.. toto proste ja nemusim. vlastne si myslim, ze je to sakramentsky zabijak casu, a ja mam toho casu uz i tak dost malo, este aj tych par chvil, co tu zakvasim, si potom vycitam, ze som mohla radsej knihu citat, alebo sa ucit apod. a nie tu kvasit, ale niekedy potrebujem trosicku takehoto relaxu. ale to vies, tu pisem s par znamymi, neviem si predstavit, keby som bola kdesi takto registrovana a pisala si s 30-timi ludmi, tak by som pri PC presedela asi cele noci, inak sa neda 😀 😀 😀 😀 😀

igiana
7. feb 2012

@mandragora22 ja len zato, ze aj tu ma clovek profil a kopec znamych 😉

mandragora22
7. feb 2012

@igiana aha, tak ja nie kopec, ja tak asi dokopy 10 ludi, s ktorymi komunikujem akoze castejsie, inak sa len sem-tam vyjadrim k nejakej teme a staci 😉

igiana
7. feb 2012

@mandragora22 sak ja podobne 😉 ja len zartujeeeeem

halienka
8. feb 2012

@mandragora22
@igiana
no ja neviem, ale na tom FB je teda totálna nuda, ja neviem ako tam niekto môže stráviť veľa času 😀 😀 možno tam nemám tých správnych ľudí alebo čo, ja som sa tam zaregistrovala pred pol rokom kvôli jednej kámoške, doteraz sa mi tam nazbieralo asi 30 známych, a teda čistá bieda tam. Ja teda omnoho viac času zabijem tu na koňovi 😀 v porovnaní s FB 😀 no ale to už som úplne mimo tému 😝 😀

igiana
8. feb 2012

@halienka prave preto som pisala, ze toto je ako socialna siet, lebo ja na facebooku ani niesom, podla mna je to tiez nuda, ale toto je ine kafe 😀 .

mandragora22
8. feb 2012

@halienka no ono to zavisi od toho asi, na kolko si s kym v kontakte. ak si bola v kontakte povedzme poslednych 5 rokov s cca 30 ludmi len tak, cez mobil, je velka pravdepodobnost, ze si ich zadas aj tam a intenzita kontaktov sa zvysi, tym padom je vacsia pravdepodobnost, ze tam budes travit viac casu. samozrejme pravdou je aj to, ze aj tu, na MK sa zdruzuju zrejme velke party zien a robia si stretka a co ja viem co este a pochopitelne tym vznika tiez ista socialna siet, mas pravdu aj v tom, ze aj tu su profily a ine informacie, kto ma odvahu, tak si to vypise a kto je doslova hlupy, tak tam hadze fotky a mnoho informacii od nevidim do nevidim, takze svojim sposobom to asi naplna kredit socialnej siete. ty koky, tiez od temy, no ale sme sa bavili o tom, ze chlap travi cas na FB a podobne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mandragora22
8. feb 2012

@igiana ty sa tu zjavne nenudis, ze? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ono niekedy to tu je lepsie ako adrenalinovy sport. staci tu len stretnut to prave nebezpecenstvo 😀 😀 😀 😀 😀

igiana
8. feb 2012

@mandragora22 😀 😀 😀 😀 🤐

vejula
8. feb 2012

@igiana jaj moja, tak to potom v dnešnom svete manželovi najlepšie do slipov GPS aby sme mali stale prehlad 😅 😀
Ale nie, teraz važne. Podla mna pokial nieje vo vzťahu dôvera, a manželka ma pocit, že musi za manžela vybavovať take veci ako SMS a maily určene jemu, to je potom na prt. TEda pokial mužovi veriš, nepotrebuješ za neho riešiť taketo veci, a vieš že ked bude vela otravovať nejaka ženska, tak ju sam pošle kade lahšie, a nemusiš mu ty mazať spravy určene jemu.
LEbo to mi pride ako ked sa snažiš male dieťa stale vyvarovať zlemu svetu, nenauči sa braniť samo, lebo vššak vždy tu bola mamička, ktora mi ukazala spravny smer. No skôr či neskôr pride situacia, kedy mamička nebude v strehu a potom sa mu toto prehnane mamičkine staranie môže vypomstiť, alebo čim skôr od mamičky utečie aby nebol stale pod nadvladou inej osoby a aby sa sam mohol rozhodovať.
PRetože možno by sa aj rozhodol spravne, ale nema na to priležitosť, kedže mamička ho vždy predbehne 🙂

igiana
9. feb 2012

@vejula si riadne ftipna 😀 . Aj ja Ti poviem nejaku srandu - nasa tretiacka mala v pracovnom zosite zo SJ zadanie, ze nalep 2 obrazky znamych osobností a napis ku nim ako sa volaju (ucia sa vlastne podstatne mena). A ona vystrihla z nejakeho letaku metlu a zachod, a tam to nalepila 😀.
No ale to je asi mimo temu, ze?

Ups,ale neviem teraz na co reagujes, ja som predtym reagovala na uvodny prispevok a dalej som diskusiu necitala, lebo som nestihala 🙂

vejula
10. feb 2012

@igiana 😀 😀 😀 tak to su už ake zname osobnosti 😀 😀 😀 že zachod a melta. Bože učitelka musi mať z nej radosť. ale aspon sa zasmeju 😀 😀

Mno a ono uvodny prispevok bol už pisaní pred par mesiacmi, a ja som reagovala už na uplne iný problem 😅 ktorý tu pred par dnami napisala redangel32 .. je tušim popisaný na predošlej strane 😉

vejula
10. feb 2012

@igiana inak ešte na tvoj prispevok. ja verim v nevinne kamaratstva 🙂 PRetože obaja ich mame. Vždy som mala vic kamaratov ako kamaratiek, a on ma naopak vela kamaratiek. Mne to pride normalne 🙂
Ja mu len vždy pripomeniem, že stači že by raz zahol, je koniec a prišiel by o všetko čo doteraz budoval. On sa mi len smeje, že neviem prečo by to robila. JA vždy len tak pre istotu mu to spomeniem aby sa potom nevyhovaral... U mna by nevera neprešla v žiadnom pripade. S takym človekom by som už nemohla spavať.. A to by bol podla mna dosť velký problem 🤐