icon

Myslím, že priateľ má stále rád bývalú, hoci tvrdí opak

whiteelf
10. jan 2011

Ahojte..

Som 2 roky rozvedená a mám 4ročnú dcérku. Dlho som bola sama,neverila nikomu. Pol roka mám priateľa. Myslela som si,že je ten pravý. A on sa správal a hovoril,ze to cíti rovnako.Intenzívne sa nám venoval, dcérka si ho tiež obľúbila. Boli sme k sebe úprimní,dokázali sa hodiny baviť o všetkom. Pred nami mal 2 ročný vzťah. Vravel,že bola labilná,s nízkym sebavedomím,ubližovala sebe,aj okoliu. Pre anorektickosť aj dieťatko potratila.. ☹ Po rozchode jej vraj napísal,že ľutuje,že s ňou vôbec bol. 4mesiace po rozchode spolu nekomunikovali. Potom jej volal,lebo mal výčitky,že ju tou správou mohol "zabiť".. Keď neodpovedala,nechal to tak. O 2mes.sme sa dali do kopy-pol roka po ich rozchode. Vtedy jej volal,nebrala.Tak písal,že neľutuje ani sekundu,čo s ňou bol.Vraj aby jej dal najavo,že to hnusné,čo jej napísal po rozchode,tak nemyslel.Nech sa kvôli tomu nepodceňuje.Ona nereagovala,ani výpis o doručení nedostal.Tak ďalej-raz,dvakrát do mesiaca skúšal volať,ale nikdy nedvihla,ani sa sama neozvala.Na Vianoce jej písal,a ona odpísala.Ja som toto zistila až na Silvestra,keď mi to spomenul a potom aj detaily priznal.Na otázku,či ak sa ozve a bude chcieť osobný pokec,povedal,že nemá problém pokecať,ale len ako kamoš,nič viac. Ona býva skoro 300km od nás! Zistila som,že má stále jej mms-ľúbim Ťa.plný tel.jej fotiek,rodiny,ich dvoch-sám mi to ukázal. Vraj len spomienka a darček-tá mms.Nič viac.Chcela som sa s ním rozísť,mám strach,že je za tým viac.On tvrdí,že nieje a nebude.Len ako o človeka má o ňu strach a chce vedieť,ako sa má.Nakoniec pochopil,ako to celé môže vyzerať,chápe môj strach.Teraz stále volá,píše,chodí za mnou.Uisťuje ma,že sme jeho život,chce len nás,že chápe a už sa jej viac neozve-veď ani ona sa neozýva.Zmazal správy a fotky z tel. A chce,aby som mu verila,že to skončilo a on ju nikdy nechcel naspäť,ani ju neľúbi..
Tak čo..verili by ste? Vďaka moc za názory..

mijo53
27. júl 2016

@maryx asi ju ľúbi, nikde sa neponáhľaj, nie je ešte vysporiadaný s rozchodom

maryx
27. júl 2016

Pýtala som sa ho a že chce ostať so mnou, že ma ľúbi a potrebuje, žijeme spolu tri mesiace v spoločnej domácnosti v mojom byte, raz som mu zbalila veci ale neodišiel, že nechce o mňa prísť...na druhý deň jej už písal, že mu chýba a chce ju vidieť a cmuk a ľúbim a pod...mňa skoro porazilo

neviem, čo by som poradila inej v mojej situácii, fakt neviem...a v nedeľu máme ísť spolu na dovolenku, pričom jej nič nepovedal a ona tajne dúfa, že sa budúci týždeň spolu stretnú...

PS: vyzerám ako ona, len v mladšej verzii

katusustakova
27. júl 2016

@maryx skús sa na to pozriet triezvo. Nikto sa miesto teba nemôže rozhodnúť a len ty sa vieš najlepšie co je pre teba najlepšie.

Ja osobne by som nechcela chlapa, ktorý bývalej vypisuje takéto...

jana_eyre
27. júl 2016

@maryx normalne mi to dviha tlak, len ked to citam.. toto keby mi urobil priatel s ktorym som rok, tak ho oplujem..

mne sa stalo nieco podobne s mojim terajsim muzom, boli sme spolu par mesiacov - on sa kamaratil so svojou byvalou, tvrdil ze ju ma rad uz len ako kamaratku a mna lubi - ona mu ale stale vyvolavala, pytala sa na take veci, ze by som sa nikdy neznizila k tomu pytat sa ich zadaneho muza.. vadilo mi to, on to vedel /ked mi nieco vadi, nedusim to v sebe/, ale asi mu bolo blbe urobit nejake radikalne rozhodnutie voci nej, ci voci mne..

tak po jednej hadke som to radikalne rozhodnutie urobila ja - vyhodila som ho von aj s vecami /byvali sme spolu v mojom byte od prveho rande/ a povedala, ze nech sa rozhodne ci s nou chce byt kamarat, alebo chce mat mna za priatelku, dokopy to nejde..

trocha si poplakal ako mu to je luto a prerusil s nou vsetky kontakty - citala som od nej aj urazenu smsku aky je podpapucak a ako chcela aby bol jej nejakemu buducemu dietatu krstnym otcom a ako sa v nom sklamala.. je to uz 10rokov asi a pokial viem, tak odvtedy sa spolu nebavia.. boli aj kolegovia a ona uz z tej firmy davno odisla..

takze ak mam radit zamna ako reagovat, taketo spravanie priatela urcite netolerovat, poriadne mu povedat co si o tom myslis a podla jeho reakcie sa rozhodnut.. naco stracat cas s niekym, kto sedi na dvoch stolickach?

maryx
27. júl 2016

ďakujem baby za reakcie a triezve rady...nie som človek, čo v sebe niečo dusí a aj som mu to dala patrične vyžrať...dostal poslednú šancu, pričom presne ako si jana_eyre písala, dostal na výber...bud ja alebo ona...vybral si mňa a sľúbil skoncovať s tým vypisovaním...neviem, či mu môžem naplno dôverovať, ale zistím v najbližších dňoch. Stačí aby raz spravil zlý krok a letí s vecami...má kam ísť...k rodičom...podotýkam, že sa nejedná o mladého žabiaka ale má 40tku na krku, tak som očakávala, že bude mať rozum

sandokanka36
27. júl 2016

@maryx velmi dobre si spravila ze si zvolila takyto pristup. 40 rocny chlap by uz mal vediet co chce a co od zivota ocakava

maryx
27. júl 2016

@moni244 no ono to je otázka času, kedy si nájde veci zbalené pred bytom a vymenenú zámku na dverách...dnes sme sa na niečom dohodli a som zvedavá ako dlho mu to potrvá a či to poruší...chcem mu dať šancu, nech si uvedomí čo vlastne pre neho znamenám a či chce byť so mnou a mojou dcérkou...ak nie hold smola, ja prežijem :D

maryx
27. júl 2016

@sandokanka36 mal by vedieť, čo chce a čo očakáva, ale zjavne chlapi vždy vedia ako prekvapiť :D

moonlight1210
27. júl 2016

@maryx ale mala by to naozaj byt posledna sanca.
uz ziadne dat sa zlomit, lebo chlapske slzy a pochopil som a lubim iba teba a ona bola chyba a bla-bla-bla.

a v 40tke byvat u rodicov alebo u frajerky? zufalstvo.

ak nie si od neho nejak zavisla, tak ho vyhod. najprv nech si uprace v hlave a srdci, a potom nech pride.

lebo aby zhavil tlacitka mobilu, aby vyznaval lasku byvalke (iba ona, iba ona jedina), a ked ho prichytim, tak aby fnukal rovnake reci o laske ku mne, ze iba ja jedina (ked mu tecie do botasiek) - no to mas skoro ako by ta tahal sulozit do postele, z ktorej pred chvilou vyliezla ona.

majcika
27. júl 2016

Ja by som fakt rada vedela čo dokáže žena ľúbiť na mužovi, ktorý píše svojej ex ci inej žene že ju ľúbi...

maryx
28. júl 2016

@majcika ono to nie je také ľahké, tiež som si myslela, že by som nikdy takého nemohla milovať...ale hold stalo sa...pravdou ale je, že som sa o jej existencii dozvedela len pred dvoma mesiacmi...predtým som netušila, že ako sme spolu začali, tak bol krátko po rozchode. Tvrdil, že má všetko uzavreté a vzťah mal ukončený dáááávno pred nami.

Ona mu tiež dala pokoj a nevyvolávala mu, nepísali si...až pred dvoma týždňami ako zistila, že je vo vzťahu a že spolu žijeme, potom začal z jej strany teror vo forme výlevov a výčitiek, vyznávania lásky a pod...no a zahrala na jeho svedomie a tak to začalo. Zrazu si začali intenzívne písať a stretli sa a on prišiel zo stretnutia ako vymenený. Vtedy už prišli slová lásky aj z jeho strany. :(

nickyni
28. júl 2016

@maryx vies co by mna okrem tych vyznani jeho ex atd.este trapilo? Napisala si ze vyzeras ako ona len v mladsej verzii. Obavala by som sa, ze sa s koncom ich vztahu nevyrovnal....

maryx
28. júl 2016

@nickyni viem a to trápi aj mňa...jediný rozdiel medzi nami je ten, že ja ešte dieťa môžem mať ale u nej je to už prakticky úplne nemožné... 😒

nickyni
28. júl 2016

@maryx neviem, ja osobne by som sa citila ken ako nahrada. Este ked su byvali priatelia no budis, ale pisat ze ju miluje... No neviem... Aby si nakoniec ta nestastna nebola ty...

maryx
28. júl 2016

@nickyni viem ako to myslíš a mám rovnaký pocit z toho ☹ síce mi tvrdí a aj jej, lebo mu to vyhodila na oči, že si rýchlo našiel náhradu za ňu, a on na to povedal, že nie som a nikdy ani nebudem...ale aj tak sa cítim divne z toho

nickyni
28. júl 2016

@maryx vies z jej strany to moze byt akasi urazena jesitnost a preto ho kontaktuje alebo aj city.... To je vsak jedno- dolezite je ako na to reaguje tvoj partner. Nemusi jej vynadat ale keby jej slusne povedal ze ma teba a nic sa uz na tom ze ich vztah skoncil nezmeni, tak by to snad pochopila. Ale ked jej odpoveda ze ju lubi... Jednoznacne si musi vo svojivh citoch upratat sam.

maryx
28. júl 2016

@nickyni toto viem a uvedomujem si to...okrem toho je tam taká záležitosť, že ju rozchodom zranil, lebo ju opustil vo veľmi ťažkej situácii a ona mu to teraz necháva vyžrať...doslova...výčitky a ťahy na jeho svedomie...je to z jej strany doslova dosť nechutná hra a sabotuje náš vzťah...tým neobhajujem partnera...lebo mal by to zastaviť, len mi to príde také, že on pod tiahou výčitiek sa necháva zatiahnuť do jej hry 😒

moonlighting
28. júl 2016

Podľa môjho názoru ... dve zásadné veci.
Pol roka (aj rok) je veľmi málo na to aby si človeka poznala. Rovnako dôverovať mu len s odstupom a byť pripravená na prípadné sklamanie. Vtedy to menej bolí.
Po druhé - ak sa bývalou partnerkou zapodieva v takej miere ako uvádzaš, určite mu nie je ľahostajná. Niekde mu v tom prípade leží - v hlave, srdci ... proste niekde.
Ak vzťah ukončil, bývalá priateľka je 300km ďaleko a má aktuálne šťastný naplňujúci vzťah tak nemá najmenší dôvod kontaktovať bývalú.
Nehovorím že sa máte rozísť ale určite buď obozretná, bezhlavo nedôveruj a buď pripravená na prípadné sklamanie. Tak ako som písala na začiatku.

lubiss
28. júl 2016

pisala si ze je psychicky labilna anorekticka..chapem ze porozchode a este ked niekomu psychicky choremu hento napise to mohlo znamenat to ze sa bal aby jej neprepne nadobro a nechcel ju mat na svedomi preto sa snazil ju kontaktovat neustale dokym sa neozvala...ale ked uz sa ozvala a viem ze ten clovek zije funguje je v poriadku tak nemam dovod ho kontaktovat dalej naco aj..co ma po nom 🙂

sandokanka36
29. júl 2016

@maryx zjavne asi ano. Oni vedeli vzdy prekvapit a vzdy aj vedia prekvapit. Chlapom do hlavy len tazko vidiet

lubkavargova1
29. júl 2016

to kde taky chumaj chodi po svete????? 😖 😖

cca 6 mesiacov trva kym sa clovek da dokopy z nejakej citovej traumy..aj z rozchodu. To ze ho ma na haku, je podla mna dobre. jednoducho uzavrela jeho kapitolu a neriesi...ja som tiez svojho jedneho ex kopla do prdele a neozyvala sa aj ked on sa isiel rozkrajat..niekedy, ked rozchody su skarede, tak sa nebude este vypisovat a neviem co...hold chlapcatko to este nestravil ze dostal kopacky

oldman50plus
30. júl 2016

@lubkavargova1 podľa psychológov po hlbokých dlhotrvajúcich vzťahoch to môže trvať 3-5 rokov.
@whiteelf Chlap môže mať rád viacero žien, dokonca aj intenzita môže byť podobná. Pretože ako som vyššie napísal to odoznieva veľmi dlho na tom ak za niekým pociťuje smútok by som nevidel nič zlého, rokmi to prejde. Rozhodnutie že s niekým to nebude fungovať môže byť rozumové. Len by sa ho mal držať, nedať na sebe vidieť svoje vnútorné pocity a hlavne nevypisovať kraviny svojej bývalej a neskúšať sa s ňou kontaktovať (dúfam že som pochopil že tie "ľúbim ťa" správy sú z minulosti). Je rozdiel občas prianie ku sviatku a rozdiel záujem prejavovaný neustálymi pokusmi o kontakt.
Ja by som mu povedal že chápeš že ešte pociťuje bolesť a smútok z rozchodu ale že žiaľ ty nemáš záujem sa vo deliť o city, že si to musí sám uvedomiť a rozhodnúť sa. Že dúfaš žie nie je taká obluda aby ti rozprával niečo čo nemyslí vážne a ti ubližoval. Ak chce byť s tebou musí sa od minulosti odstrihnúť hoci chápeš že je to ťažké ale je to jeho voľba.

lubkavargova1
30. júl 2016

@oldman50plus ja viem, ale prvotna bolest prechadza po cca 6 mesiacoch...to ze u niekoho trva viac rokov tak to mu uz musi fajne sibat a od takeho cloveka na minimalne sto kilometrov heeeeeeeeeeeet...ja viem, zlahcujem to, ale aj tak od takych ruky prec. Nebudem rozoberat do detailov, ani terapie robit. Staci mi robit cvokarinu v praci...
Vela ludi nevie uzavriet minulost a bude v tom sprtat ako keby nejakym martirstvom zmyli vinu alebo zmensili...aj inde, to ze priznaju ze si suchli s milencom alebo ze sa to cele prevalilo...a potom nie aby to uzavreli a punktum, nieeee budemem sa v tom sprtat 🙄

maryx
8. aug 2016

no takže naša story skončila presne po návrate z dovolenky, kedy mu bývalka začala vyčítať, že jej nepovedal, že ide na dovolenku...atd...nakoniec sa jej ospravedlňoval ako malý chlapec, akoby spravil niečo zlé...no a v tej chvíli som vybuchla a poslala ho domov, nech sa rozhodne čo vlastne chce, či jednu alebo druhú...lebo nemienim byť súčasťou trojuholníka...odišiel a ešte ani dvere na aute nezavrel a už jej písal, že sme sa rozišli a že ľúbi len ju a pod...
cítim sa síce mizerne, ale viem že to prekonám...len ma mrzí, že nám jeho exka takto pokazila inak dobrý vzťah a emočne ho zmenila...ale nevadí

zexi
8. aug 2016

@maryx odkial vies co jej pisal z auta?

maryx
9. aug 2016

@zexi lebo ako som prišla domov, tak som išla na tablet, ktorý používal on...a zjavne sa zabudol odhlásiť a začali mi tam z messengera vybiehať okienka s ich správami...odtiaľ...po chvílke mi z toho prišlo zle a tak som celý messenger z tabletu vymazala...odtiaľ viem

victory7897
9. aug 2016

@whiteelf celkovo by ma nebavil vztah kde sa toľko prepiera v jednom kuse bývalá..podľa mňa sa nikdy nema pred novou partnerkou vyťahovať bývalý vzťah.. ale vyzerá že ho to mrzí fakt,snaží sa ,ja by som mu dala šancu ,s podmienkou nikdy nespomínat tu ženu..

katarinapekna
9. aug 2016

@maryx nebuď naivná! Haloooo! Žiadna exka ti nepokazila vzťah, neexistuje hybna sila,ktorá by milujucemu človeku prekazila vzťah,iba tomu,kto on nestoji.B-)

mandala77
9. aug 2016

@maryx to bolo jasné, že to takto skončí. Ale z toho čo píšeš, si mu ešte zas dala šancu, lebo si ho poslala domov nech sa rozhodne pre jednu alebo druhú. To koľko šancí mu ideš dávať a zažívať znova sklamania? A čo Ťa k nemu tak púta? Dokázal počas vzťahu inej žene písať, že ju ľúbi, no toto by tolerovalo len veľmi málo žien takého muža.

Jeho ex vám nepokazila vzťah, zodpovednosť je v prvom rade na jeho a nie jej pleciach. Takto ak tú zodpovednosť dávaš na ňu, jeho len ospravedlňuješ a je v tom celkom nevinne, lebo ona za všetko môže, takže o chvíľu môžte byť spolu ak sa trošku voči Tebe posnaží. A dookola ten istý kolotoč. Pokým nebudeš taká z toho unavená a znechutená, že budeš mať toho plné zuby a viac sa za ním ani neobzrieš.

Ale to je aj o vlastnej sebahodnote alebo v tomto prípade jej nedostatku, že také niečo si ochotná znášať. A hlavne keď Ty sama máš ešte dieťa. Ho vystavovať takým situáciám a úplne zbytočne.
Presne ako bolo vyššie napísané: nebuď naivná!

kamlicek
9. aug 2016

@maryx prepac ale tiez suhlasim z babami, mala by si si otvorit oci a vykaslat sa na neho. Ked to stale robi tak to ani neprestane robit