icon

Na muža sa hneď rozčertím

14. apr 2023

Ahojte.. máme taký problém doma.. ja sa hneď doma na muža rozčertím.. neviem normálne diskutovať, hneď zurim z 0 na 100..
Uvediem príklad.. manžel ma hrozne sklamal. Máme tri deti, ja som na MD, manžel pracuje.. veľmi chcel elektro bicykel, ktorý som zatrhla, lebo má klasický bicykel v super stave a momentálne ani nemáme čas chodiť sa bicyklovať, on by chodil max do roboty, ktorá je od nás tak 500m ... A on si ho proste objednal napriek tomu, že som to zakázala, viem si predstaviť inak minút peniaze teraz, napr ísť na dovolenku na ktorej sme ešte neboli alebo wellness, keďže mám problém z chrbtom... Strašne som sa nahnevala naňho, normálne ma to dostalo, nevedela som reagovať kľudne.. tak sme sa pohádali a teraz sa nebavíme... Čo robiť? Ako konštruktívne diskutovať, keď ma vytočí do nepríčetna..ja mu nechcem nič zakazovať, len chcem aby uvažoval logicky, pri dnešných výdavkoch nemáme na niečo také...🙄🙄🙄🙄

Strana
z2
lsimo
14. apr 2023

Toto by aj mňa nahnevalo, keby muž vedel, že s niečím nesúhlasím a išiel by do toho, najmä teda keby ide o spoločné financie. O takýchto veciach našťastie hovoríme a dohadujeme sa, čo kúpime.

dkethe
14. apr 2023

Uplne opravnene si na nasrala. Si bez prijmu, muz vas zivi. Su to spolocne peniaze, spolocne rozhodovania.
Som na tvojej strane v tomto jednoznacne. Jedine keby si zatajila to, ze ty nechas kazdy mesiac 200€ v dm, 100v pepcu, kupcis s drahymi kocikmi... To dufam nie, lebo potom ste vinovati obaja.

Druha vec je, ze zakladom slusnych ludi je nevrieskat. Nech je dovod akykolvek, treba sa snazit drzat emocie a jaxyk na uzde. Dychove meditacne cvicenia pomozu.

aknamorka22
Autor odpoveď zmazal
minesasubu
14. apr 2023

Chápem tvoje rozčúlenie ja sa tiež dosť rýchlo nahnevám ale rovnako rýchlo vychladnem (muž je opak ) my doma tiež riešime podobnú situáciu muž je velký fanúšik hudby má rad kvalitný zvuk , repráky, stereo proste komplet príslušenstvo ( ja nemám vôbec hudobný sluch neviem rozoznať ani jeden falošný ton) momentálne si chce kúpiť kábel na upravu zvuku stojí od 10 000 -30 000 € mňa skoro porazilo ked som to počula ale mali sme o tom debatu , čiže ak ste o tom vôbec nediskutovali a ty si to rovno zakazala tak asi ho to dopalilo a bol si ho kúpiť (očividne prostriedky na to mal )
Jedna naša rodinná známa má muža ktorý si kúpil za 50 000€ raptora lebo to bol jeho sen (to auto skoro vôbec nevyužíva) - ja doteraz nechapem ako to mohol kupiť majú 2 deti , hypotéku a pod ( peniaze dostal v čase corony ako odstupné nakoľko bol kapitán na lodi - lukratívna firma) ale každý si kupi na čo má
Odporúčam ti si to vydiskutovať a nájsť riešenie kde budete bud spokojný/ nespokojný obaja 🙂

vler
14. apr 2023

@0kristina0 presne to ma tiez zarazilo...500m? Ved to je na pesi

ls56
14. apr 2023

No vzala si si uplneho trulka… odhliadnuc od toho, ze si kupil elektro bicykel poza tvoj chrbat.. to naozaj cvakas tolko toho z rodicaku a on si dovoli kupit elektro bajk? Viem ze existuju muzi ako on, ze nechaju zenu cvakat z rodicaku uplne bez hanby (uz tu bolo vela tem zalozenych o tom), ale aj tak ma to dokaze stale poburit. Na tvoju otazku vsak adekvatne nedokazem odpovedat,lebo podla mna si sa rozcertila uplnym pravom.

andreatytler
15. apr 2023

Ja by som ho poslala ten bicykel vratit. Surovo, nekompromisne. Ak by odmietol, isla by som to ja vratit bez jeho suhlasu a nech sa so mnou nebavi aj rok. Nech je to pekne odstrasujuci priklad toho co sa stane vzdy ked kupi nieco s cim ja nesuhlasim. My sa hadame koli vela veciam ale nikdy nie koli financiam.
Naco mu to preboha je? Do prace ma chodit peso. Ved to je smiesne ze zdovodnuje kupu na to ze potrebuje na tom chodit do prace. Akurat to ma kamarat Fero a tak aj on musi mat.

Moja rada ako sa nevytocit, je taka, ze namiesto emocii konaj. Nechces aby si kupil bicykel, chod ho vratit. Takto sa len rozculis, ale on dosiahne co chce.

marca12
15. apr 2023

Aj mna by to nastvalo. Ale zase z druhej strany. Zivy 3 deti a manzelku,tak si chce aj on dopriat. Tebe sa zda,ze minul len na seba,ale mina aj na vas. Bohuzial treba rozmyslat a nie si narobit 3 deti a potom si nemoct nic kupit,nikam ist a zurit na muza. Ale v princípe by ma to nahnevalo,ze sa na niecom dohodneme a spravi si po svojom poza chrbat. Niektori chlapi su taki,ze radsej budu mat hmotnu vec doma akoby mali dat peniaze za dovolenku.

pipistrel13
15. apr 2023

@nnnuuunnn o rodinu a to je hadam celkom dost☺️

barbora19911
15. apr 2023

Nasrala si sa skutočne právom u mňa by to ale že absolútne neprešlo ...poslala by som ho vrátiť a spýtala by som sa ho či je mu prednejsi bicykel alebo deti a ty ktorá sa stará o celý chod domácnosti a je unavená ...alebo by som mu navrhla že okej kúpil si ale bude to náš spoločný bajk ty postrážiš deti a ja si pôjdem vyvetrať hlavu ...a určite by som z toho vyvodila dôsledky normálne si s ním sadni a porozprávaj sa s ním o tom toto nieje vôbec v poriadku a ani normálne ...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
15. apr 2023

Nesuhlasim s tym, ze ked pracuje, ma si dopriat, ona je doma s detmi, tak nemoze pracovat, tak neexistuje, aby sa to takto riesilo. Mal sa dohodnut ako to vyriesit, napr.predat povodny bike a kupit novy a za rozdiel na ten welnes. Aj to by uz mal on viac , lebo aj na tom welnese by sa zucastnil. Zial, ak rodina na to nema, tak sa treba prisposibit a ubrat zo svojej sebeckosti " ja mozem, lebo ja pracujem"

Autorka: ved vyber z uctu rovnaku ciastku a oznam, ze to je na welnes, uvidis, ci tiez nepojde z 0 na 100
A nestaraj sa, ci mate, ved zarobi

andreatytler
16. apr 2023

@sheila121 tak este dobre ze som vo svojom zivote nenatrafila na chlapa co by mi to spravil ze si kupi nieco s cim ja nesuhlasim.😀
Ano je to velmi ponizujuce riesenie, ale tak ked sa sprava ako decko a kupi si nieco lebo to chce aj napriek tomu ze sme sa dohodli ze to kupovat nebude? Co ine robit? To akoby sa 4 rocny hadzal v obchode o zem a ignoroval vsetky argument, lebo on chce bicykel. Ja chce, ja si kupim.

Strana
z2