icon

Na rodinných stretnutiach mám na starosti bratove deti

Dnes o 07:53

Baby potrebujem poradit lebo som uz z tej situacie nestastna. Byvame cca 200km od mojej mami, chodievame tam na navstevu tak raz za mesiac dva. Vzdy, ale ze vzdy ked prideme tak sa tam dotrepe aj moj brat s detmi - byvaju v tom istom meste. Fajn ved ja ich rada vidim a aj jeho deti. Problem je, ze on ich tam nasledne necha a odchadza so zenou domov. Takze okrem svojich deti mam cely vikend na starost aj jeho. On si samozrejme uzije volny cas - kino, restauracia, nakupy. A ja sa citim ako neplatena pestunka pre jeho deti. V nedelu na obed pride vysmiaty zobrat decka a porozpravat co vsetko robili. Mne uz je normalne zle ked tam mam ist. Ja chcem stravit normalny cas s mojou mamou a nie robit servis cudzim detom. Som vadna?

Strana
z4
anonym_2e7b29
Dnes o 07:54

A preco mu nepovies, ze ti to vadi?

anonym_ac9ee4
Dnes o 07:58

Veď mu normálne povedz
Ale je dosť možné, že to robí aj keď tam niesi a tvoja mama stráži deti

pribinak
Dnes o 08:00

Tvoja mama je s tým ok?

deti95060810
Dnes o 08:05

tiež sme takto chodievali cca 200 km k babe a dedovi. Vždy prišli aj bratranci a sesternice a bolo nás veľa. Len sesternice a bratr. po pár hodinách išli domov, k rodičom. Na ďalší deň zas prišli. Bývali o pár ulíc ďálej.

Ja byť tebou tak alebo poviem že nech prídu na pár hodín a podvečer domov, alebo sa vyber aj s tvojimi deťmi na menší výlet a nech si maminka tie svoje deti príde zobrať.
Ak budeš naďalej len ticho trpieť nič sa nezmení. Poniektorí majú hrubú kožu.

autor
Dnes o 08:13
@anonym_2e7b29

A preco mu nepovies, ze ti to vadi?

@anonym_2e7b29 hovorila som mame, ze mi to vadi. Ona vzdy len povie, ze ich nemoze odmietnut.

anonym_2e7b29
Dnes o 08:15
@anonym_autor

@anonym_2e7b29 hovorila som mame, ze mi to vadi. Ona vzdy len povie, ze ich nemoze odmietnut.

@anonym_autor ale preco to nepovies jemu? Co ma s tym mama, mama nich tam predsa nevola. Povedz to normalne jemu tak, ako si to napisala tu.

huxy
Dnes o 08:16
@anonym_autor

@anonym_autor ak by mi to osobne tak vadilo, tak by som prestala chodiť na také návštevy, kým by to nepochopila.
Alebo by som si naplánovala niečo s rodinou (alebo len s mužom) v okolí, ako už bolo spomenuté, a nech mama stráži ich deti (alebo aj tie vaše).

misinka20
Dnes o 08:24

@anonym_autor Zaujímavé, že to tak máš, že "cudzie deti", sú to deti tvojho brata, nie deti z ulice. Asi nemáte s bratom pekný vzťah. Ja byvam v Ba a naši v RK. Chodíme tam so synom málo ale vždy keď tam ideme, tak sa pytam či brat prinesie neterky a nech mi ich tam rovno nechá a oni si zo ženou urobia program. Aj na Silvestra sme ich mali a brat so ženou boli inde. Ja moje baby zbožnujem a môj syn tiež, príde mi to normálne. S maminou a tatinom pokecáme a trávime čas aj popri nich. Mne je skôr smutno keď ideme k našim a baby tam nie su.

anonym_9d5ca3
Dnes o 08:26
@misinka20

@anonym_autor Zaujímavé, že to tak máš, že "cudzie deti", sú to deti tvojho brata, nie deti z ulice. Asi nemáte s bratom pekný vzťah. Ja byvam v Ba a naši v RK. Chodíme tam so synom málo ale vždy keď tam ideme, tak sa pytam či brat prinesie neterky a nech mi ich tam rovno nechá a oni si zo ženou urobia program. Aj na Silvestra sme ich mali a brat so ženou boli inde. Ja moje baby zbožnujem a môj syn tiež, príde mi to normálne. S maminou a tatinom pokecáme a trávime čas aj popri nich. Mne je skôr smutno keď ideme k našim a baby tam nie su.

@misinka20 chodíš málo - tak píšeš. Chodievaj ako autorka a kto vie ako to bude.

anonym_65923e
Dnes o 08:29

vadilo by mi to ak by sa tondialo takto pravidelne, povedala by som mu to na rovinu a bud by som povedala rodicom nech pridu oni na navstevu k nam.

a keby si mu povedlaa nech vezme vsetky deti do kina on ? alebo si urob program len so svojimi aj ked chapem ze ste prisli za babkou

autor
Dnes o 08:33
@anonym_2e7b29

@anonym_autor ale preco to nepovies jemu? Co ma s tym mama, mama nich tam predsa nevola. Povedz to normalne jemu tak, ako si to napisala tu.

@anonym_2e7b29 no lebo on sa pyta mami ci moze a ona povie, ze ano. A co mu ju mam povedat, ze nie nemozes. Ved to je jej dom, ona musi rozhodnut o tom kto tam bude. Ja mu nemozem zakazat prist

misinka20
Dnes o 08:34
@anonym_9d5ca3

@misinka20 chodíš málo - tak píšeš. Chodievaj ako autorka a kto vie ako to bude.

@anonym_9d5ca3 veď tiež píše, že raz za mesiac dva... ja podobne... mne to príde málo ale viac sa nedá...

autor
Dnes o 08:34
@misinka20

@misinka20 nemame moc vrely vztah.

babababka
Dnes o 08:38

Možno tam chodia aj na ostatné víkendy a tvoja mama ich opatruje.Ale to nie je tvoja starosť,musíš sa s ním porozprávať a to je jedno aké máte vzťahy.Ak ti to tak vadí.

autor
Dnes o 08:40
@babababka

Možno tam chodia aj na ostatné víkendy a tvoja mama ich opatruje.Ale to nie je tvoja starosť,musíš sa s ním porozprávať a to je jedno aké máte vzťahy.Ak ti to tak vadí.

@babababka chodia tam kazdy vikend. Preto by som bola rada keby aspon raz za 2 mesiace by sme tam mohli byt sami.
Inak mojej mame to vadi, ze tam su stale a stazuje sa mne. Taky zacarovany kruh.

huxy

Ja si myslím, že práve mama je tá, čo by mu to mala povedať, keďže sa to odohráva v jej dome.

anonym_3303b6

Mali sme podobný problém, s tým, že moje dieťa malo už averziu na sestrine (končilo to vždy veľkým revom). Tak som normálne prišla za sestrou, že nech sa nehnevá ale keď prídeme, tak nech tam nevláči dieťa, že max na 1-2h, keď súrne potrebuje ok ale inak nie. (Chodíme k mame raz za 1-2mes, tak nech si užije vnúčatá aj oddomňa).

misinka20
Dnes o 08:41
@anonym_autor

@anonym_autor No a sme doma. Pozri ja s bratom mám dosť komplikovaný vzťah, viac sa nebavíme ako bavíme, ale moje neterky za to nemôžu a môj syn tiež chce byť s nimi aj keď on je už 13 ročný pubiš a oni maju 7 a 4. Chápem, že chceš tráviť čas aj sama s mamou. My napr. raz do roka chodíme spolu na dovolenku, len mamina, tatino, ja, syn a občas sa pridá segra, ktorá je mladá ešte. A tak sme s nimi aj sami. Skúste si to nejak nastaviť aby ste všetci boli spokojní.

anonym_7faba8
Dnes o 08:42
@anonym_autor

@anonym_autor tu nejde o vzťah ku bratovi, ale o jeho vychcanost. Presne to poznám, mám to isté. Švagriná dorazí ku mame, mojej svokre, je na prízemí, my na poschodí a jej deti ani nejdú ku babke, rovno ku nám hore a sú absolútne celý čas u nás od raňajok, obeda, vychádzka, program, večera, úplne všetko a švagriná s mužom pijú kávu a kukaju telu. Za celé roky ich ani jediný jediný krát nenapadlo vziať svoje deti a naše a urobiť im program. Za mňa lenivci, bezohľadní. U nás sa ich deti cítia lepšie, lebo majú program, muž sa s nimi hra, ideme do ZOO, na ľad, na ihriska, do mesta, proste pre nich je to program a ich rodičia nikdy s nami nejdú, lebo však lenivci, a načo aj, keď majú debilov, čo to urobia za nich. Ja to robím pre svoje deti, pre ich spokojnosť a šťastie a aj pre dobrý vzťah s bratrancami a sesternica. Ale mám ich zato v žalúdku, že sú vychcani.

ivicatolic
Dnes o 08:43

@anonym_autor treba povedať bratovi... počuj fešák, vidím ťa rada,ale stačila by hodinová káva u mamy, ja chcem byť
s mamou trošku aj sama.... čau adios😀🌲🌼

autor
Dnes o 08:48
@misinka20

@anonym_autor No a sme doma. Pozri ja s bratom mám dosť komplikovaný vzťah, viac sa nebavíme ako bavíme, ale moje neterky za to nemôžu a môj syn tiež chce byť s nimi aj keď on je už 13 ročný pubiš a oni maju 7 a 4. Chápem, že chceš tráviť čas aj sama s mamou. My napr. raz do roka chodíme spolu na dovolenku, len mamina, tatino, ja, syn a občas sa pridá segra, ktorá je mladá ešte. A tak sme s nimi aj sami. Skúste si to nejak nastaviť aby ste všetci boli spokojní.

@misinka20 ale mne nevadia jeho deti ale, ze si zo mna spravili pestunku. Nedobrovolne.

pribinak
Dnes o 08:51
@anonym_autor

@misinka20 ale mne nevadia jeho deti ale, ze si zo mna spravili pestunku. Nedobrovolne.

@anonym_autor no a rozprávala si sa s ním o tom?

misinka20
Dnes o 08:53
@anonym_autor

@anonym_autor Tak to musíš povedať jemu, napriamo, v kľude. Že máš jeho deti rada ale, že si prišla za mamou a nie robiť aupair. Je ale možné, že sa tým vaše vzťahy ešte zhoršia. Ja ťa na jednej strane chápem, na druhej strane by mi bolo ľúto keby sa už úplne pokazili vzťahy v rodine. Musíš si to zvážiť. Držím palce 🙏

bg92
Dnes o 08:57

no ked si predstavim svoje deti nechavat babke kazdy vikend? A ja ich budem vychovavat a ukazovat im svet kedy? :(
K otazke: je to dom tvojej mamy a ma to riesit ona nie ty podla mna, ty tam nemas slovo. Ved ked mu ona povie ano, co ma on s tvojim nie? Ty si tam tiez navsteva. Nechodila by som na cely vikend pokial nebudete sami a mama sa neuvedomi. Alebo nech mama chodi k vam

minenkaa
Dnes o 08:58

Preco mama nepríde k vám?

biba_18
Dnes o 09:00

ty si vážne dospelá? povedz bratovi že deti sa radi uvidia, aj ty si rada - ale odtiaľ potiaľ… normálne mu to povedz ako dospelá dospelému… nerozumiem čo je neriešiteľné na tejto situácii…

autor
Dnes o 09:05
@bg92

no ked si predstavim svoje deti nechavat babke kazdy vikend? A ja ich budem vychovavat a ukazovat im svet kedy? :(
K otazke: je to dom tvojej mamy a ma to riesit ona nie ty podla mna, ty tam nemas slovo. Ved ked mu ona povie ano, co ma on s tvojim nie? Ty si tam tiez navsteva. Nechodila by som na cely vikend pokial nebudete sami a mama sa neuvedomi. Alebo nech mama chodi k vam

@bg92 myslim, ze oni nemaju zaujem aa nejako zvlast starat o svoje deti a ukazovat im svet. Na dovolenky chodia zasadne bez nich.
K tomu co pises, ano dom je mamin. Mne pride divne o cudzom dome rozhodovat.

autor
Dnes o 09:05
@minenkaa

Preco mama nepríde k vám?

@minenkaa chodi aj ona k nam. Striedame sa.

autor
Dnes o 09:07
@pribinak

@anonym_autor no a rozprávala si sa s ním o tom?

@pribinak nie, rozpravala som sa s mamou. Ja mu preda nemozem zakazovat chodit na navstevu k mojej mame. Ine by bolo keby to bolo k nam.

huxy
Dnes o 09:08
@anonym_autor

@pribinak nie, rozpravala som sa s mamou. Ja mu preda nemozem zakazovat chodit na navstevu k mojej mame. Ine by bolo keby to bolo k nam.

@anonym_autor tak nech mama chodí k vám stále a aspon nebude musieť v tom.čase robiť opatrovateľku

Strana
z4