Na rodinných stretnutiach mám na starosti bratove deti
Baby potrebujem poradit lebo som uz z tej situacie nestastna. Byvame cca 200km od mojej mami, chodievame tam na navstevu tak raz za mesiac dva. Vzdy, ale ze vzdy ked prideme tak sa tam dotrepe aj moj brat s detmi - byvaju v tom istom meste. Fajn ved ja ich rada vidim a aj jeho deti. Problem je, ze on ich tam nasledne necha a odchadza so zenou domov. Takze okrem svojich deti mam cely vikend na starost aj jeho. On si samozrejme uzije volny cas - kino, restauracia, nakupy. A ja sa citim ako neplatena pestunka pre jeho deti. V nedelu na obed pride vysmiaty zobrat decka a porozpravat co vsetko robili. Mne uz je normalne zle ked tam mam ist. Ja chcem stravit normalny cas s mojou mamou a nie robit servis cudzim detom. Som vadna?
Odkedy máme dieťa, chodíme k muzovym rodičom každý týždeň, len cez deň, nie na noc. Vždy, naozaj vždy je tam minimálne jedno, najčastejšie dve deti jeho brata (majú tri). Prídu v piatok, odídu v nedeľu. Neexistuje že tam nebudú, občas prídeme cez týžden a často sa stane že aj vtedy tam je nejaké dieťa. Nemôžem nato nič povedať, bojujem proti tomu tak že tie deti ignorujem. Ak niečo pýtajú, pošlem ich za domácimi..pardon, ale niesom pestúnka..
@pribinak nie, rozpravala som sa s mamou. Ja mu preda nemozem zakazovat chodit na navstevu k mojej mame. Ine by bolo keby to bolo k nam.
@anonym_autor ty čo? Nechápeš čo ti tu píšeme? Nikto ti nehovorí, že mu máš zakazovať chodiť k mame
Máš odmietnuť robiť animatorku, pestúnku, …
Ale vsak ako chceš
@anonym_autor ty čo? Nechápeš čo ti tu píšeme? Nikto ti nehovorí, že mu máš zakazovať chodiť k mame
Máš odmietnuť robiť animatorku, pestúnku, …
Ale vsak ako chceš
@pribinak ale ako mu mam povedat, ze si neprajem aby tam tie deti boli s nami ked on sa spyta mami ci tam mozu byt a ona povie ano?
@pribinak ale ako mu mam povedat, ze si neprajem aby tam tie deti boli s nami ked on sa spyta mami ci tam mozu byt a ona povie ano?
@anonym_autor ja by som mu povedala: Miso super, že si doniesol decka, ale minule aj predminule som ich mala ja, robila im program, teraz ich maj ty, na mamu je toľko deti priveľa
@anonym_autor už som ti písala, že si naplánuj večer s mužom (alebo aj tvojimi deťmi), choďte preč a nikomu nemusíš robiť opatrovateľku
Alebo ak by ste tam aj boli, ty nie si povinná sa o ne starať, veď nie je to tvoj dom
@anonym_autor ja nechapem ako môžeš robiť opatrovateľku ,keď nechceš ,ako čo im robis tým deťom ,umývať ich hráš sa s nimi ,varis im,kŕmiš ich
To ste cely víkend len u mami ,prečo ked sa striedate ,ten víkend nenaplanujete výlet aj s mamou a choďte prec ,naozaj tam len sedíte?
@anonym_autor už som ti písala, že si naplánuj večer s mužom (alebo aj tvojimi deťmi), choďte preč a nikomu nemusíš robiť opatrovateľku
Alebo ak by ste tam aj boli, ty nie si povinná sa o ne starať, veď nie je to tvoj dom
@huxy ale ja chodim na navstevu za mojou mamou. Aby sme sa videli a pokecali. Ak by som si spravila svoj program tak tam ani nemusim ist. Mozem byt doma v klude.
@anonym_autor zavolaj bratovi, že vtedy a vtedy idete k mame, tak aby si našiel čas na svoje deti a spravil im program, nakoľko aj tvoje deti by si chceli užiť čas s babkou, keďže jeho deti sú s ňou stále a keď su všetci spolu, tak sa to nedá.
@anonym_autor ja nechapem ako môžeš robiť opatrovateľku ,keď nechceš ,ako čo im robis tým deťom ,umývať ich hráš sa s nimi ,varis im,kŕmiš ich
To ste cely víkend len u mami ,prečo ked sa striedate ,ten víkend nenaplanujete výlet aj s mamou a choďte prec ,naozaj tam len sedíte?
@minenkaa tak v prvom rade riesim ich spory. Hlavne tych bratovych lebo sa furt tlcu. A potom taka klasika jedlo, pitie, kakat, curat, vecer nachystat do pyzama, 1000x ist ich zdrbat nech nerobia bordel. Videla si uz 6 deti pokope? Je to chaos.
A my ked ideme na vylet tak bereme aj tie bratove deti. On si pre nich nepride. Naco by sa obtazoval.
@huxy ale ja chodim na navstevu za mojou mamou. Aby sme sa videli a pokecali. Ak by som si spravila svoj program tak tam ani nemusim ist. Mozem byt doma v klude.
@anonym_autor tak si tu mala aj návrh, aby mama chodila ku vám, stále. A nemusí ani ona opatrovať vtedy. Ale akosi žiadne riešenie nie je pre teba dobré
@minenkaa tak v prvom rade riesim ich spory. Hlavne tych bratovych lebo sa furt tlcu. A potom taka klasika jedlo, pitie, kakat, curat, vecer nachystat do pyzama, 1000x ist ich zdrbat nech nerobia bordel. Videla si uz 6 deti pokope? Je to chaos.
A my ked ideme na vylet tak bereme aj tie bratove deti. On si pre nich nepride. Naco by sa obtazoval.
@anonym_autor mama,čo robi ,nech sa stara o ne ona
Deti by som ráno odviezla k rodičom a šla na výlet
Ja toto nechapem ,tak nech mama chodí k vám a nech ostane týždeň
@anonym_autor matku prinútiš konať tak, že jej povieš. Pozri mami, situácia je taká, že má Jožko zneužíva a ja mu nechcem robiť opatrovateľku. Keďže ty povieš ano a neriešiš moju situáciu a ja naďalej nechcem svoj drahocenný čas a voľné chvíle tráviť starosťou o jeho decká, keď on oddychuje, musím zredukovať, alebo stopnúť na určitý čas návštevy u teba, pokiaľ situáciu nevyriešiš. Bohužiaľ, svojou nečinnosťou vo veci, ktorá veľmi vadí si ma k tomu donútila. Dúfam, že to s bratom poriesiš a ja budem môcť k tebe chodiť, lebo dovtedy, to odmietam a neplatia na mňa žiadne slzy áno presviedčania.
ty furt ideš svoje - veď bratovi nemáš zakázať tam dávať deti - bratovi máš povedať že nebudeš robiť jeho deťom opatrovateľku - a že keď ste tam vy tak ani mama nie, lebo sa bude venovať vám…
tak ty tam nechodievam len nech mama pride k tebe a povedz jej aj preco
len ona to moze zmenit a na rovinu mu povedat teraz sem svoje deti nenos chcem sa venovat aj dalsim vnucatam
@anonym_autor Ahoj autorka, trosku ma tak zarazilo ako ponimas bratove deti, ze pises- cudzim detom, taktiez na rodicovsky dom-cudzi dom. Tebe je tvoja rodina cudzia? Ja, ked idem k mame, tak som tam ako doma a bratove deti lubim velmi, nevedela by som o nich povedat,ze cudzie deti🤷♀️ No dobre, ked to tak mas, nemusim to chapat.
K veci, ty si sa uz porozpravala otvorene s bratom, ze nechces strazit zakazdym jeho deti? Ze teda nech ich nedava mame (babke), ked zrovna pridete vy a ked, tak nech im program a staranie sa o ne robi on/jeho zena? Uz si mu povedala, ze ty prides taku dialku, lebo teda sa chces vklude porozpravat aj s mamou, a teda tam prides najmä kvoli nej a pri jeho aj svojich deckach nemas kedy?
Pokial sa s bratom neporozpravas narovinu, tak my tu tvoju dilemu nevyriesime🤷♀️
A prečo im robia pestúnku, nech im teda robí pestúnku tvoja mama, je to jej som , jej vnúčatá , ona dovolila. Tak ty si porieš svoje deti a hotovo. Takisto sa môžte večer alebo podvečer zobrať domov. Alebo odísť do penziónu, keď sa bojíš povedať bratovi že sa o jeho deti starať nebudeš. Prípadne nech chodi mama len k vám.
Mám pocit že toto je nejaký nový trend, nepoviem nič, budem mlčať, trpieť a následne sa prídem posťažovať , ale radu v podstate nehľadám lebo nie je príjemná, pretože znamená komunikáciu, ktorú odmietas
@anonym_autor
1.riesim ich spory. Hlavne tych bratovych lebo sa furt tlcu.
2. jedlo, pitie, kakat, curat,
3.vecer nachystat do pyzama
4.1000x ist ich zdrbat nech nerobia bordel.
5.ideme na vylet tak bereme aj tie bratove deti.
píšeš,že sú tam každý víkend.Kto to robí,keď tam ty nie si?
Vylož si nohy a staraj sa len o svoje deti.
Choď na výlet len so svojimi.
@anonym_autor tak urob program mame a tebe a tvojim deťom a povedz bratovi keď príde že vy máte už program tak nech sa hodinu deti pobavia a potom odchádzate
@anonym_autor Zaujímavé, že to tak máš, že "cudzie deti", sú to deti tvojho brata, nie deti z ulice. Asi nemáte s bratom pekný vzťah. Ja byvam v Ba a naši v RK. Chodíme tam so synom málo ale vždy keď tam ideme, tak sa pytam či brat prinesie neterky a nech mi ich tam rovno nechá a oni si zo ženou urobia program. Aj na Silvestra sme ich mali a brat so ženou boli inde. Ja moje baby zbožnujem a môj syn tiež, príde mi to normálne. S maminou a tatinom pokecáme a trávime čas aj popri nich. Mne je skôr smutno keď ideme k našim a baby tam nie su.
@misinka20 rozdiel je v tom že tebe to vyhovuje a autorke nie. Hadam nemusí mať každý rovnaké pocity ako ty.
Autorka-pocas pobytu si ries len svoje detu a len svoje zober na vylet, orechadzku. Hadam to ich rodicom raz docvakne. Alebo odnes vsetky deti, aj vase k bratovi, ze je na rade s vyletom pre deti.
@anonym_autor tak to otocte, nech chodi mama k vam raz za mesiac dva.
@anonym_autor ked mama povie ano a brat ich tam necha v tej chvili by som.sa zdvihla a odisla domov. Mozno si to mama casom rozmysli ked jej samej ostanu bratove deti na vikend.
Chceš radu, ale nechceš. Veď povedz bratovi čo chceš, počítaj s tým, že sa urazí a maj to v paži. Budeš to mať vyriešené. Niekedy sa inak nedá keď chceš mať pokoj.
@anonym_autor nie nie si vadna a povedz to bratovi , lebo mama mu ocividne nevie povedat nie ...nie si ich sluzka...alebo dotrep svoje deti k nim a upaluj 😀som zvedava ako by sa tvaril
@anonym_autor tak to nerob, ani n a vylety ich neberte. No nech si to robí mama, ak sa neozve. Sama si si na vine.
Verim, ze dospely clovek by mal vediet povedat nie. A nie nema to riesit tvoja mama - je to medzi tebou a tvojim bratom takze asi takto by som to riesila.
Fero ja mam velmi rada tvoje deti, tesim sa, ked travia cas aj s nasimi ale nepaci sa mi, ze ste si zo mna spravili opatrovatelku a vzdy si spravite program a automaticky pocitas s tym, ze strazime. Navrhujem, aby sme sa vzdy vopred dohodli a idealne, ze raz postrazite vy nam a dalsi mesiac zasa my vam.
A ked sa mu to nebude pacit, jeho problem....
Verim, ze dospely clovek by mal vediet povedat nie. A nie nema to riesit tvoja mama - je to medzi tebou a tvojim bratom takze asi takto by som to riesila.
Fero ja mam velmi rada tvoje deti, tesim sa, ked travia cas aj s nasimi ale nepaci sa mi, ze ste si zo mna spravili opatrovatelku a vzdy si spravite program a automaticky pocitas s tym, ze strazime. Navrhujem, aby sme sa vzdy vopred dohodli a idealne, ze raz postrazite vy nam a dalsi mesiac zasa my vam.
A ked sa mu to nebude pacit, jeho problem....
@petamich aj ich predbehnúť - nastaviť zrkadlo. Autorka zbalí svoje deti a odvezie ich k bratovi, skôr ako sa oň dotrepe k mame. Ahoj Fero, 5x som ti varovala deti, vy ste lietali kade tade, relaxovali. Teraz sa raz postarajte o všetky deti vy, idem relaxovať ja a beriem aj mamu. Nebudeme doma
Dakujem za rady baby. Skusim sa s nim teda pozhovarat. Myslim, ze zase budem za najhorsiu ale uz ma to nemam nervy sa stale len prisposobovat. Skusim to fakt jednoducho ako tu niekto pisal, ze nech si vecer pre deti pride lebo je nas tu proste moc a nemame chvilku kludu. Uvidime ako zareaguje.
Pre tych co ste navrhovali aby mama chodila len k nam:
1. Je to 200km takze aj dost penazi na benzin pre nu keby chodila len ona
2. Ja mam v tom meste aj dalsich rodinnych prislusnikov s ktorymi sa stretavame ked sme tam. Aj kamosky z detstva.
@petamich aj ich predbehnúť - nastaviť zrkadlo. Autorka zbalí svoje deti a odvezie ich k bratovi, skôr ako sa oň dotrepe k mame. Ahoj Fero, 5x som ti varovala deti, vy ste lietali kade tade, relaxovali. Teraz sa raz postarajte o všetky deti vy, idem relaxovať ja a beriem aj mamu. Nebudeme doma
@cacianka veru dobry plan 🙂 to sa mi paci

@minenkaa chodi aj ona k nam. Striedame sa.
@anonym_autor tak potom príďte nabudúce cez týždeň