Na rodinných stretnutiach mám na starosti bratove deti
Baby potrebujem poradit lebo som uz z tej situacie nestastna. Byvame cca 200km od mojej mami, chodievame tam na navstevu tak raz za mesiac dva. Vzdy, ale ze vzdy ked prideme tak sa tam dotrepe aj moj brat s detmi - byvaju v tom istom meste. Fajn ved ja ich rada vidim a aj jeho deti. Problem je, ze on ich tam nasledne necha a odchadza so zenou domov. Takze okrem svojich deti mam cely vikend na starost aj jeho. On si samozrejme uzije volny cas - kino, restauracia, nakupy. A ja sa citim ako neplatena pestunka pre jeho deti. V nedelu na obed pride vysmiaty zobrat decka a porozpravat co vsetko robili. Mne uz je normalne zle ked tam mam ist. Ja chcem stravit normalny cas s mojou mamou a nie robit servis cudzim detom. Som vadna?
@anonym_autor fuj to je debil
Rovno by som mu to povedala a matka by sa mala ozvat tiez
@anonym_8a440e načo je podľa teba toto diskusné fórum? Keď nie na vypisovanie, zisťovanie názorov na nejakú situáciu a radenie si navzájom?
@anonym_autor Ja zažívam niečo podobné, len jedná sa o mojich svokrovcov. Tiež k nim chodíme raz za mesiac a vždy tam je aj dieťa mojich švagrovcov. Vždy na víkend piatok poobede ju tam zanesu a nedeľu poobede odnesú. Tým pádom keď sme u svokrovcov starám sa aj o neterku. Beriem ju na výlety do mesta a pod. No poslednú dobu už všetci traja švagrovci a neter bývajú u svokrovcov. Lebo nájmy sú drahé a nemajú kam ísť a tiež využívajú babku.
Chýba mi tu podstatná informácia. Aké staré sú tie deti?
Batoľatá, predškolský vek, školáci?
Autorka má už aj školákov, tak to neviem, aké obskakovanie tam treba, jediné žeby to boli všetko drobci do 3 rokov…
Len tak rozmýšľam, či sa tu z komára nerobí somár…
Autorka má už aj školákov, tak to neviem, aké obskakovanie tam treba, jediné žeby to boli všetko drobci do 3 rokov…
@anonym_a6b849 On ma 1x skolak, 2x skolkar.
@anonym_a6b849 Je úplne jedno ako staré sú tie deti. Autorka nie je povinná každé voľno u mamy tráviť opatrovaním detí svojho brata. Brat so ženou si očividne robia z mamy a sestry pestúnky a užívajú si voľné víkendy.
@autor Ponúkli sa brat so ženou aspoň raz, že si vezmú tvoje deti a vyplnia im voľno? Nabudúce by som bratovi zavolala, že mamu beriem na zaslúžený wellness, nech príde opatrovať on. Ak s tým bude mať problém, otvorene by som povedala, že mu s mamou nabudúce oplatíte rovnakou mincou.
Normalne len povedz bratovi, že sa chceš dohodnúť na “rozvrhu” kedy pôjdeš k mame Ty si deťmi a kedy on, aby ste tam neboli pokope lebo je Vás veľa … A že Tvoja mama si nevie urobiť poriadky a Ty tiež … no … to už je čisto vaša vec a Váš problem … Ja by som toto určite nerobila ani by som do niečoho takého na víkend nešla. Ani raz. A Ty píšeš, že to robievaš opakovane ..
@hellionka ono to prislo tak nenapadne. Zo zaciatku prisli aj odisli aj s detmi. Potom tam zostavali vsetci na spanie. A potom zrazu, ze oni idu domov a deti tam nechaju. Mne to zo zaciatku uplne nedochadzalo, ze je nieco zle. Normalne som sa im postarala o decka, ved su to bratranci/sesternice. No ale ked uz sa to zacalo opakovat kazdy krat tak si hovorim dokelu a mne kedy on postrazi deti? A uz som zacinala citit taku vychcanost z ich strany. A fakt to doslo do bodu ked uz mam toho dost.
Opýtaj sa brata, kedy donesie deti mame, aby si vedela, kedy nemáš prísť, možno mu docvakne
@anonym_autor No a sme doma. Pozri ja s bratom mám dosť komplikovaný vzťah, viac sa nebavíme ako bavíme, ale moje neterky za to nemôžu a môj syn tiež chce byť s nimi aj keď on je už 13 ročný pubiš a oni maju 7 a 4. Chápem, že chceš tráviť čas aj sama s mamou. My napr. raz do roka chodíme spolu na dovolenku, len mamina, tatino, ja, syn a občas sa pridá segra, ktorá je mladá ešte. A tak sme s nimi aj sami. Skúste si to nejak nastaviť aby ste všetci boli spokojní.
@misinka20 ahoj ako riesite prakticky stretavanie medzi detmi ked sa s bratom nebavite? Mna sestra odstrihla prerusila kontakty, nestretavame sa iba ked tak nahodne na rodinnej oslave ale to sa ignorujeme. Ale ja by som sa rada s jej detmi obcas videla, ma deti 7r, 3r ja mam deti 2,5r a 9mes. Ci myslis pockat kym budu vacsie?
@anonym_a6b849 Je úplne jedno ako staré sú tie deti. Autorka nie je povinná každé voľno u mamy tráviť opatrovaním detí svojho brata. Brat so ženou si očividne robia z mamy a sestry pestúnky a užívajú si voľné víkendy.
@autor Ponúkli sa brat so ženou aspoň raz, že si vezmú tvoje deti a vyplnia im voľno? Nabudúce by som bratovi zavolala, že mamu beriem na zaslúžený wellness, nech príde opatrovať on. Ak s tým bude mať problém, otvorene by som povedala, že mu s mamou nabudúce oplatíte rovnakou mincou.
@tatiana288 jasné, že nie je povinná, ale keď si nevie ústa otvoriť, tak buď to nie je také zlé alebo sa radšej o tie deti bude aj naďalej starať, ako by sa mala ozvať.
Mňa len zaujimalo, či sa tu bavíme o 2-4 ročných deťoch, alebo školakoch/predškolakoch, lebo to je veľký rozdiel.
@anonym_autor Takú sestru mať to radšej žiadnu! Prídeš raz za mesiac ,dva a nevieš vydržať a užiť si bratove deti..uff
@anonym_8a440e a brat sa ponukne aspon 1x za rok ze si vezme jej dieta aspon na vikend? Aha on nieje sebecky, on je brat🤦♀️
Takeho brata mat.........
Preco by to mala robit vzdy, ked pride k mame?
@anonym_8a440e ty mas krasne vyjadrovanie. Hodne peknej vzdelanej zeny.
@misinka20 ahoj ako riesite prakticky stretavanie medzi detmi ked sa s bratom nebavite? Mna sestra odstrihla prerusila kontakty, nestretavame sa iba ked tak nahodne na rodinnej oslave ale to sa ignorujeme. Ale ja by som sa rada s jej detmi obcas videla, ma deti 7r, 3r ja mam deti 2,5r a 9mes. Ci myslis pockat kym budu vacsie?
@anonym_5f0cf5
@anonym_5f0cf5 Ahoj, stretávanie s neterkami riešime práve u rodičov keď tam prídem so synom. My s bratom nemáme problém zdieľať jeden priestor len sa proste nebavíme. Ja som sa veľmi bála, že ma odstrihne od dievčat ale našťastie sa to nestalo a vždy keď sa dá ich k našim privezie keď sme tam, takže ich môžem vymojkať ja a užiť si čas s nimi a taktiež sa buduje vzťah medzi mojim synom a nimi. Taktiež keď je môj syn cez leto u našich na prázdninách si ho na pár dní zoberie brat so švagrinou. Som rada, že do naších konfliktov nezaťahujeme deti 🙏🙏🙏.
@anonym_a6b849 On ma 1x skolak, 2x skolkar.
@anonym_autor tvoj brat teda veľa múdrosti nená bral. Ty tam prídeš s 3 deťmi, a ešte on tam nechá svoje 3? Tak ďakujem pekne starať sa o 6 deti, ved to si neviem ani predstaviť. V každom prípade mu musíš povedať ze nech sa spamätá. Navrhni mu nech si zoberú oni so ženou vaše 3 deti, nech strážia oni 6 deti. Ze to budete striedať. Urob to párkrát a myslím ze si nabudúce rozmysli ci tam ma deti nechať.
@anonym_5f0cf5 Ahoj, stretávanie s neterkami riešime práve u rodičov keď tam prídem so synom. My s bratom nemáme problém zdieľať jeden priestor len sa proste nebavíme. Ja som sa veľmi bála, že ma odstrihne od dievčat ale našťastie sa to nestalo a vždy keď sa dá ich k našim privezie keď sme tam, takže ich môžem vymojkať ja a užiť si čas s nimi a taktiež sa buduje vzťah medzi mojim synom a nimi. Taktiež keď je môj syn cez leto u našich na prázdninách si ho na pár dní zoberie brat so švagrinou. Som rada, že do naších konfliktov nezaťahujeme deti 🙏🙏🙏.
@misinka20 tak to mate super 🙂
@anonym_autor tvoj brat teda veľa múdrosti nená bral. Ty tam prídeš s 3 deťmi, a ešte on tam nechá svoje 3? Tak ďakujem pekne starať sa o 6 deti, ved to si neviem ani predstaviť. V každom prípade mu musíš povedať ze nech sa spamätá. Navrhni mu nech si zoberú oni so ženou vaše 3 deti, nech strážia oni 6 deti. Ze to budete striedať. Urob to párkrát a myslím ze si nabudúce rozmysli ci tam ma deti nechať.
@bielasovicka presne, napochodovat na navstevu k bratovi a odist bez deti. Inak ako fackou medzi oci mu to nedocvakne.
Ako baby pisali vyssie, bud mamu zavolat k sebe na vikend, alebo prist k nej a spravit si s nou program. Aj ked sa naklanam k tomu aby mama prisla k tebe (lebo by si brat este nieco vymyslel) By som bola zvedava ako by sa brat zatvaril. Oni si uz pomaly aj zvykli ze deti odovzdavaju babke kazdy vikend. To oni nemaju ziadny spolocny program cez vikend sami ako rodina? Naco si niekto spravi 3 deti a potom ich odklada kazdy tyzden k babke?
@anonym_autor NIE SI VADNÁ. Si úplne normálna. Tak,ako v každej rodine,aj vo vašej sú problémy, ktoré odzrkadlia v nejakej situácii - dovolenka, starostlivosť o rodiča, peniaze o dedení ani nehovorím.U vás sa to zrkadlí na na strážení bratových detí.
Teba to zožiera a ničí z vnútra,strácaš seba samu.Ty chceš aby " bolo dobre". Aby sa mama netrápila, že máte konfrontácie medzi sebou ako súrodenci,ako rodina .
Ale,ako píšu aj ostatné dievčatá - BEZ TVOJEJ KONFRONTÁCIE S BRATOM TO NEPÔJDE.
Ty sa musíš postaviť za seba.Ak keď to mame bude samozrejme ľúto a bude ťa hamovat,- ale však to nechaj,nejako bolo ,nejako bude. A ty keď ustúpiš,tak brata budeš vo svojom vnútri nejak obhajovať, že však deti za to nemôžu a tamto a toto. A budeš vo svojom vnútri viac a viac trpieť.
HOVORÍM TO Z VLASTNEJ VYŠE 20 ROČNEJ SKÚSENOSTI.Človek dokáže z toho vyhorieť, keď sa snaží VYHOVIEŤ VŠETKÝM. Miluj svojho brata ako seba samu.NIE VIAC!!!!!!
Je pred tebou ešte veľa rozhovorov s bratom, ešte ktovie kto sa do toho zamieša.Ale treba sa postaviť za seba,a nie,aby bratov a švagrinin komfort šiel na tvoj úkor.

Normalne len povedz bratovi, že sa chceš dohodnúť na “rozvrhu” kedy pôjdeš k mame Ty si deťmi a kedy on, aby ste tam neboli pokope lebo je Vás veľa … A že Tvoja mama si nevie urobiť poriadky a Ty tiež … no … to už je čisto vaša vec a Váš problem … Ja by som toto určite nerobila ani by som do niečoho takého na víkend nešla. Ani raz. A Ty píšeš, že to robievaš opakovane ..