icon

Na zamyslenie

jabadaba
11. nov 2013

Inspiroval ma tento clanok a poniektore jeho body mi rezonuju v mysli. Najma v suvislosti s tu videnym...

http://www.eduworld.sk/sk/nevychovavat-znamena-...

Moje dojmy z poniektorych fotoblogov, ktore som viac menej nahodne vzhliadla su presne v duchu bodu clanku o konzume, materialne a nulovych hodnotach. Su tu blogy, ktore doslova systematicky zachytavaju handry v kontexte rocnych obdobi. Dieta je tam len akysi vedlajsi doplnok. Desiatky fotografii v desiatkach kabatikov...z tych fotografii nesala dojem, ze boli spravene pre vynimocny moment. Ale ze umely moment bol vytvoreny za ucelom fotografie. Nedycha z nich nic. Ziadna atmosfera. Haldy doslova rovnakych fotografii. Baretka sem, cizmicka tam, bundicka, kabatik...starostlivo nakonbinovanych. Trci z toho to co je pre autora fotky prioritne - handry!

Preto, ked niekde vidim staru dobovu fotku deti, mam z toho zazitok. Zazitok zo zivej atmosfery, ktora z fotografie dycha. Aj po iks rokoch. Z dnesnych fotografii na sposob fotoblogov ake aj tu vidno sotva prehovori po rokoch nieco viac ako zladene handricky.

Ake asi budu mat hodnoty deti tisicich fotografii v dalsich stotisicoch tzv. outfitov? Stajlovanie do handriciek asi tou pravou hodnotou nie je. Co poviete?

P.S. su tu vsak aj fotoblogy, z ktorych citit to co maju zachytavat. Atmosferu daneho momentu. Take mam rada. 😉

zuzkat1
20. nov 2013

@jabadaba jej ja lubim stiplave ale teraz sa tomu radsej vyhybam..🙂

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba Tak mna by teda zaujimalo, co jedli vedvieskto, ked tu vcera a dnes tak slahali 😅 ... a nerob mi chute, ja nemam cas, tak som dnes na bagete 😅 😖

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkat1 ved prave, s ohladom na teba som paprickami pomerne setrila. 😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka ze by lysohlavky? 😀 Nie su sice stiplave, ale bordel v gebuli narobia isto. 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba len potom neviem, kedze som z Brna a tu to vraj dost fici, tak este budem podozriva, ze som ich ich namiesala 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba Inak, dnes sa mi jedna studentka pozdravila Ahoj a ja som teda nevahala a tiez som jej odpovedala ahoj ... takze uz si tak trochu tykame 😅 a teraz neviem, co by si o mne mysleli niektore zienky na MK 😉

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka ze ona po tebe ide? Takze lysohlavky tam mate....ahaaaa! 😀

Neprestavam zasnut ako sa ta baba furt drzi teorie o podozrivych indiciach ako pes jeza.

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba Inak, celkom si mi ukradla tu odpoved z klavesnice, ja som jej chcela napisat, ze som si na pracovisku tak nejako postupne s ludmi potykala a nic na tom nebolo, ale myslim, ze tam uz radsej ani nebudem pisat, som naivna chudera🙂
Jo, studentka po mne isto ide 😅 ... ale tak ja som nezavahala ani minutu a odzravila (idem aj ja po nej)🙂 ... proste sa pomylila, potom sme sa na tom zasmiali a isli dalej ... kedze ju uz neucim, kludne si aj potykam 😉 ... minule mi jeden student pisal, ze ma horucku a nemoze prist na pisomku, ze aky je vtedy postup ... tak som mu napisala, ze postup je asi takyto:paralen, caj a spanok 😅 ... neviem, ako to spracoval, ale tak snad si nemyslel, ze ho pridem osetrovat 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba a teda este doplnim, ja som samozrejme pochopila, ze sa ma pyta na to, kedy bude moct napisat nahradnu pisomku (aj som mu v zavere mailu napisala odpoved aj na toto), ale ked som videla ten postup, tak som proste neodolala 🙂

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba vsak tie lysohlavky su jasne, nevidno este? 😅

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka 😀 to je bohovska odpoved. Mi tu caj vyletel na monitor. 😀 😀 Ta otazka priam vyzyvala na taku srandu. Asi by som ani ja neodolala. 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba pradlo vyzehlene, Zuzka uz vie ... kazala som jej ho z prizemia odnosit do satne 😅 ... a pri zehleni som si spomenula, ze na Slovensku som mala kolegu, ktoreho som v e-mailoch zasadne oslovovala kocurik (ja som bola macicka) ... nikdy nic medzi nami nebolo (za mna mozem prehlasit, ze ani v myslienkach) a prilezitosti na nejake lumpaciny bolo hodne ... moj manzel o kocurikovi vie, teda aj o tom osloveni-necital mi maily, my sme sa s tym kolegom aj verejne takto oslovovali 🙂 ... naposledy som ho videla asi pred 50timi rokmi a neviem ako sme sa vtedy oslovili, ale silne pochybujem, ze menami-my uz navzdy-kocurik a macicka 😅

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka na tebe nic podozrive nebadam....asi som naivna? 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba a zase piseme v rovnakom case ... si teda ja, alebo ja som Ty? ... predstav si, ze vedvieskto ma nasla aj v inej teme (o ucitelskych platoch) a uz si aj tam prisla rypnut, ale dostala tam sprchu-kym som ja vyzehlila, tak ju tam vybavili🙂

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka nieco tu prudku nefunguje. Mojou kopou pradla to vobec nepohlo. Ak neratam par kuskov. Co to dievcata? Ste sa nejak odosobnili? 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba tak to je divne, a taaak som sa snazila ... vsetko, co som nasla, to som pozehlila 😅 ... neodlozila si ju na nejake dobre miesto? ... to je take, ze ked tam nieco odlozi moj manzel, tak to nikto nevie najst 😅

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka vsak sme jedna nie? To by bola ina schiza pisat v rozdielnych casoch... 😀
Neblbni? Kde? Aj ja chcem zabavu. Hod link.

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka tak vcul som tvoj manzel? Sa z toho prekotim. Nebodaj sa do mna prevtelil a skryl moju kopu pradla tak ako to len on zvykne. 😀 Teraz by vedvieskto asi dostal epilepticky zachvat, uz je to znacne zamotane.

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba nie je to az take srandovne, ale ked som videla v upozorneniach, ze mi zase pise vedvieskto, tak som sa mrkla a jedna sikovna dusa ju poslala do teplych krajin🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/praca-a-zamestnanie/aky-je-plat-ucitela/

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba ved ale ja som s manzelom jedno telo aj dusa, Ty nie? 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba jo, a vedvieskto je na 22. stranke tej diskusie 🙂

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba a este taky navrh-skratime vedvieskto na vvk, ok? 😀
Tak este sa to dalo opravit a uz nepisem sama sebe😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba tak, a uz som to zase napisala sebe-to je hrozne takto mat dva nicky a viac 😀 ... ale ta skratka by radsej mohla byt wc, ked sa tak na to divam a uvazujem o vyzname 😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka aaaa odpadla som! 😀 Ale dobre jej dala Dai. Chapes to? Psychopat jasny a on Ti bude tvrdit, ze Ty mas problem? VVK moze byt. Nechce sa mi plytvat na taku eee pismena mojej drahocennej klavesnice.

Ale jo jo, sme jedno telo jedna dusa aj s tym mojim. Vidis, som si to hned neuvedomila. Tak kruh sa vlastne uzavrel. 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba no, kruh sa uzavrel ... lenze @zuzkat1 je tehotna a teraz neviem ako to s tym jednym telom, ked ja teda tehotna isto nie som 😅 ... takze bude aj ona s nami jedno telo (resp. dvojtelo)? 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba a k vvk asi tolko ... kedze viem, ze ja som ja (boze, viem to este na 100%? 😅 ), tak ja som sa fakt rehotala, az sa moja pubertalna dcera pozastavovala, ci mi nieco nie je ... mna taketo osoby len tak nevytocia ... mozno keby na mna vrieskala, tak by to bolo horsie, ale takto virtualne ... vsak sa pekne obnazila a kazdy sudny clovek musi vediet, ktora bije 😉

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka ak sa poponahlas este stihame porodit v rovnaky rok.

zuzkaanicka
20. nov 2013

@zuzkat1 O, boze 😅 ... ved ale v mojom pozehnanom veku a po dvoch sekciach ... ale ak sa @jabadaba prida, tak idem do toho 😅

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka poznam babu 3 deti 3 sekcie. A teraz rodila 40rocna kamoska a dalsia je tehotna... Takze mas uplne idealny vek🙂

zuzkat1
20. nov 2013

@jabadaba
@zuzkaanicka aj vam je taka zima?... Idem umyt riad,snad sa zahrejem.