icon

Nadávky vo vzťahu

zuzana_pe
8. jan 2017

Otazka pre tie, co ste v dlhodobejsich vztahoch.. stalo sa vam uz, ze vam partner v navale zlosti alebo po hadke nadal, ze ste p..ca alebo je..nuta? Prosim uprimne a kludne aj anonymne, diky

Strana
z3
marseliina
10. jan 2017

Sice nie vyslovne p..a...Ale v Byvalom 5 roc vztahu mi bezne hocikde aj na verejnosti nahlas povedal ze sim hlupa..blba..ked som mala iny nazor jak on..tak som hned nebola normalna. No dostala som rozum..a nachala tak. Od zaciatku som mu vravela nech ma neponizuje na verejnosti. On tvrdil ze to nerobi..nuz..uz nie😊

xeniii
10. jan 2017

@marseliina musela som sa usmiať keď som čítala tvoj komentár krásne si to napísala...už nie 🙂 ale dalo ti to do života niečo že áno? Ja takéto ponižovanie, nadávky vo vzťahu neznesiem. Podľa mňa to robia ľudia ktorí si potrebujú niečo dokázať a ktorý si partnera nevážia neberú ho ako rovnocenného

marseliina
10. jan 2017

@xeniii presne ako vravis. Prinieslo mi vela. Nelutujem ten vztah..vela som pochopila..uz viem ze nedovolim ziadnemu chlapovi zametat so sebou len preto abybsom nebola singl..nestoja zato..Tuto skusenost som prave teraz zuzitkovala..spoznala som chlapa. Na prvy dojem pan dokonaly..ani sme nezacli spolu riadne chodit..len nejake kino a kaffe..a uz mi nasolil kopu ultimat co mam splnit aby som mohla s nim chodit..teraz sa smejem..ale skoro som naletela. Ale vsetko zle je na nieco dobre..Moje sebavedomie to dvihlo. Ze som ho napriek tomu ze sa mi pacil poslala do horucich pekiel.😂😂 Mile damy..niekde tam na nas caka ten spravny..verim tomu furt😂😂

hankaop
10. jan 2017

@zuzana_pe ano, ale nadavky pouzivame bezne, ked sme vytoceni aj na ine veci. Sme kočiši a tvrde hlavy...snazime sa zmenit, no. Najma pred detmi. Ale je to ine, ako keby mi iba on znadal a ja by som sedela a nechala sa

ruza3482
11. jan 2017

hm poviem vam svoj pribeh dievcata... s chlapom sme zili asi 6rokov uz od zaciatku som zbadala a aj ma na to kamosi upoxornovali urazky nemiestne poznamky zhadzovanie... ked som otehotnela sa to este zhorsilo nemohla som mu nic povedat hned hucal urazal vsetku vinu sveta zhadzoval na druhych na seba nikdy nepozrel vzdy druhi boli na vine po porode som bola neschpacka, co ta ta tvoja mater naucila len skucat a pod... a potom zacali reci drz hubu, vidno ze ta tvoji rodicia nebili po hube ti mali dat, vyhrazky ze mi dieta zobere a raz padla poznamka ze by mi najradsej naj.bal... teraz som nabrala odvahu a podala som.ziadost o predbezne zverenie no kym sud rozhodne mozem len dufat ze mu neprepne a dieta mi nezobere kedze ma prava rovnake... samozrejme ked som mu povedala ze ma takto urazal nebola to pravda🙂 ked je niekto zvyknuty nadavat ok kazdeho vec podla mna urcite nie pred detmi a hlavne aj v nadavani by mali byt hranice a pravidla.. ktore som ja nestanovila mozno by to nezaslo do takychto extremov a mozno ano no teraz vsak viem ze pokial nie je vo vztahu ucta, radsej budem sama ako si nechat po sebe sliapat. este kusok sebaucty mi zvysil a zobrat si ho nenecham!

emilia25
11. jan 2017

Ako dieta som sa takychto slov napocuvala strasne vela ty koko ty pi...no oddychnut som si nemala kde prisla k brachovy tam zvada prisla k segre tam zvada a pritom ako dieta len tuzilo po trochu oddychu od hadok kriku nadavok.pretoto ja to neznasam clovek si to neuvedomuje ako sa citia deti ked to vidia a pocuju.ked som odisla s muzom po pol roku som prisla domov na noc kedze som bola objednana na gyndu a opet ty koko ty pi...hovorim si ach boze a vtomto som zila cely zivot taka som bola stastna ze mam muza s ktorym sa nevadim s ktorym si tak nehovorime.je to tak dodnes ako som uz pisala.neviem si to predstavit sa takto hnusne urazat a nadavat jeden druhemu nech je clovek ako kolvek nahnevany to do vztahu manzelstva nepatri a obzvlast ked su uz deti.

kiss999
16. jan 2017

ahojte i ja mam takito problem ze manzel mi nadava dos ma to vie vitocit i jeho ponizovanie a vzdi zacne tim ze som tlsta alebo vseliakimy nadavkami som us po porode 10mesiacov a neidu kila dolu

rakywanda
16. jan 2017

muž má slovník pohoniča - pracuje v čisto mužskom kolektíve, ale po príchode domov sa prepína do iného modusu. ten som mu vysvetlila ešte v dobe nášho randenia, že takto teda nie. občas mu niečo ubehne, keď sa rozčertí na politiku a tak, ale nikdy nie na nás, či už v bežnej reči, či výmene názorov. A to ho občas musím obdivovať, lebo ja ho teda viem vyročiť do riadnej vývrtky.

sasena158
16. jan 2017

dámy, nič v zlom, ale fakt to záleží od vzťahu samotného. my s manželom sme obaja šibnutí, narovinu priznávam, a pri hádkach nám stále uletí, teda hlavne mne, on už to nejak ani nerieši :D určite by som sa s ním kvôli tomu nerozvádzala, že keď mu prasknú nervy, tak mi povie nejaké škaredé slovo.. to musíte v človeku to zlo vidieť aj pri iných príležitostiach, určite sa to neprejaví len tým, že mu ujde nepekné slovo ;) keď sa dvaja ľúbia a dokazujú si to 99% času, tak to 1% času stráveného hádkami a nadávkami podľa môjho názoru k tej láske patrí :P keď je to však na dennom poriadku alebo mužovi okrem nadávky ujde aj ruka, tak to už je ale veru o niečom inom.. každá jedna dáma musí vedieť, cítiť, či si ju jej najdrahší váži a to sa veru slovami nedoakzuje, lásku dokážu tí naši krásavci najlepšie skutkami <3

xeniii
28. feb 2017

@marseliina je super, že tomu veríš. Treba mať nádej. Ten pravý príde, len musíme byť trpezlivé. Hlavne by sme mali mať oči otvorené a vnímať všetko 😉 Aby sa nám nestalo, že svojho pravého premárnime a šupneme ho do kolónky kamarát 🙂

dada0806
28. feb 2017

Ahojte, viem, že to sem nepatrí, ALE - mám prosbu.
Študujem posledný rok odbor psychológia a píšem diplomovú prácu o konfliktoch a spokojnosti v manželstve a potrebujem MANŽELSKÉ PÁRY, ktoré by boli ochotné mi ANONYMNE vyplniť dotazník. Jedinou podmienkou je mať aspoň 1 dieťa, tzn. že ste pre mňa vhodná skupina respondentov.
Ak by bol niekto ochotní, napíšte mi správu a ja vám pošlem link, kde môžete vyplniť dotazník.
!!!NEUVÁDZAJÚ SA ŽIADNE OSOBNÉ ÚDAJE a garantujem 100% anonymitu. Je potrebné aby dotazník vyplnili obaja - čiže aj manžel aj manželka.

Vopred ďakujem za ochotu a váš čas 🙂

tiper24
28. feb 2017

@zuzana_pe jak som sa zasmial 😀😀😀

tiper24
28. feb 2017

sorry zeny ale niekedy ste fakt naivne 🙂

tiper24
28. feb 2017

to ste este nepoculi mna nadavat ked som vytoceny 😀😀😀 ale nenadavam na zeny 😀

candii
28. feb 2017

@zuzana_pe jasne 😀 som s partnerom 8 rokov hadame sa zriedkavo ale uz ked sa hadame stoji to za to 😀 ujde nadavka a hlavne z mojej strany ale ja som strasne vybusny typ a po vysloveni nadavky sa mi fakt ulavi.. on mi povie nadavku musi byt uz velmi vytoceni.. a nikdy mi on prvy nic skarede nepovedal .. ja viem som hrozna a zivot so mnou je tazky 😂

tiper24
28. feb 2017

@ruza3482 a toto si trpela 6 rokov ????? 🙂

jance333
28. feb 2017

závisí od konkrétnych ľudí, ale neviem si predstaviť, že by na mňa manžel niekedy povedal niečo také. sme spolu 13 rokov, no ani jediný krát sme na seba také slová nepoužili.
môj otec bol nervák a veľa na nás kričal a nadával, keď sme boli deti a preto som na to extra citlivá a nezniesla by som niečo také od chlapa, ktorého milujem. možno som až precitlivelá v tejto veci, našťastie my sme s manželom kľudní ľudia, doma ani nekričíme, lebo z toho mám priam úzkosť

marseliina
6. mar 2017

@xeniii pravda veru...no ale cakanie dlhee nebolo..som z toho stale paff..ale stretla som ho. Sme spolu kratko. Ale prvykrat v zivote som pocitila ze to moze byt ono. Velmi dufam ze sa nic nepokazi. A bude nam fajn..po dlhom case som happy😊

gretocka
6. mar 2017

v maji oslavime desiate vyrocie od svadby, pred tym sme chodili dva roky ... NIKDY v zivote mi nepovedal ziadnu nadavku a ani ja jemu. Aj ked mu chcem nieco vycitat, stale je milacik a aj ja pre neho.

martina2536
16. júl 2019

Ahojte, podelím sa o svoj príbeh. Mám za sebou 8,5 ročný vzťah. Skončil sa pred mesiacom, v auguste sme sa mali brat. Mala som 16 keď sme spolu začínali, prvé 2 roky boli super, potom sme spolu chceli skúsit bývať, obaja sme mali ale zrejme rôzne predstavy o spoločnom bývaní, on sa chcel každý víkend bavit s kamarátmi a ja som chcela byt s ním, vtedy prvýkrát prišli vulgarizmy počas hádok a tiež reči typu že nie som normálna, že mi šibe... vtedy som sa chcela rozísť prvý krát ale odprosil ma sľúbil že sa to už nestane. Ale stavalo sa to, vulgarizmy počas hádok boli bežne a mne to akoby prišlo už normalne. Vyvrcholilo to tým že sme sa v roku 2016 pol roka stále hádali, stále boli vulgarizmy a nakoniec to skončilo fackou, ktorú mi dal. Vtedy sme sa rozišli. Na 2 týždne. A zase ma uprosil. Pol roka nato požiadal o ruku. Potom už sekal 2 roky dobrotu, repsektive mne sa prestalo chcieť hadat sa. Tesne pred rozchodom sme sa zase pohádali kvôli alkoholu a zase som bola j...ta P...a... až to vo mne celé vybuchlo, uvedomila som si že neznesiem aby sa pred našimi budúcimi deťmi takto ku mne choval a išiel im takto príkladom... rozišli sme sa. Je mi za ním smutno, pretože nie je zlý človek. Ale zároveň mám pocit, že to čo som urobila bolo správne. V skratke nejako takto. Problém v tom vzťahu bolo viac, ale vulgarizmy boli veľkou súčasťou...

Strana
z3