Nahnevala by vás obvinenie z využívania systému?
S kamarátkou sme sa včera pochytili, lebo mi povedala, že využívam sociálny systém a je to nespravodlivé, že som párkrát dostala 150€ ako bonifikáciu hypotéky. Na obranu som jej povedala, že stovky € platím na daniach mesačne a že dostávam mesačne naspäť len smiešnych 150€.
Na to som jej povedala, že ten kto vyciciava sociálny systém je ona. Nič do štátu za takmer 3 roky neprispela a dostala od štátu MD+RD už 5 cifernú sumu.
Nahnevalo by vás keby vás kamarátka ktorá reálne vyciciava sociálny systém takto obvinila? Nechápem čo sa stará do toho, či mám príspevok na bývanie. Mňa tiež netrápi jej dieťa.
Viac ho vyciciava ona ako ty
Hm ak mala narok na matersku tak do tohto systemu zrejme cosi dala 🙂 a ak mala narok na najvyssiu matersku tak asi aj dost.
Mimochodom ja tiez kazdy mesiac odvadzam vysoke dane a nic sa mi nevrati, lebo som si dovolila byt uspesna a mat vyssi prijem a tak sa na tuto uzasnu nezmyselnu pomoc nekvalifikujeme. Takze "ti" vlastne prispievam, aby ste sa s kamoskou mohli dotahovat.
Za mna inak cele nezmyselne a verim, ze to zrusia a nic proti konkretnym ludom, na vine je financna ne-gramotnost tohto naroda. Beriem si totiz taku hypoteku, ktoru viem bez problemov potiahnut pri dlhodobej PN, vypadku prijmu...a nemusim potom riesit, ze zvysenie sadzby je pre niekoho existencny problem a stat prispieva (lebo mame na rozdavanie).
Ale teda zaujimave debaty vediete s kamoskou 🙂 jedna druhej mate co "zavidiet".
Systém nás vyciciava dosť takže aj keby ho vyciciavate obe je to v úplnom poriadku 😆
Ale že politici rozkrádajú štátne peniaze, to vás netrápi, že? Im choďte nadávať A my všetci máme len omrvinky.
To sa fakt o tomto dokážu pohádať kamarátky? Akože wtf ma len napadlo.. keby sme boli ozaj sociálny štát, nikoho ani len nenapadne uvažovať "kto viac vyciciava"..normálne by to malo fungovať tak, že platíš odvody aby si niečo dostala späť a mala všetko dostupné a kvalitné všetko to, čo štát má spravovať.. nefunguje tu normálne takmer nič, ALE to nie je problém žien čo platia hypotéky, alebo čo sa starajú o svoje deti, to je problém politiky, kam si volíme blbcov a dovoľujeme im kradnúť.. (mimochodom ona musela odvádzať tiež, inak by predsa nemala MD 😉)
A ešte nech mi niekto povie že sa na MK nemá riešiť politika.. práve pre toto sa tu riešiť politika ma...
Dve skatule 😅😅😅
@deti95060810 tak napríklad niektori spoluobčania to tak robia 😄 ale nemyslela som teraz konkrétne ich,len ma to napadlo.Ale počula som už také odrby s materskou (a práve takí čo na to nie sú odkázaní) že sa skôr priklanam na stranu tých čo berú príspevok na hypotéku
@vesimelonimarsista ano ale tu si zeny vycitaju ked nadajboze nieco vezmes od statu… najlepsie je nacpat peniaze do statnej kasy, nechat ich to rozkradnut, nech nam skolstvo a zdravotnictvo kludne spadne na hlavu a potom to pre nich bude v poriadku 🙄
Jejda zeny, ani jedna nevyciciavate system a nemate si co taketo hluposti vycitat. Ma narok na matersku? Tak snad bude s dietatom doma, ma narok na rodicak? Tak snad si on poziada. Mas narok na prispevok na tu hypoteku tak ho kurnik vyuzi. Nic ZLE na tom nie je predsa. A nehadajte sa pre taketo kraviny.
@lilka5566 keď v praci nebol tak nemá nárok na MD a ma iba nižší rodicak, z toho pochybujem že vie vyžiť vôbec to dieta
@kristinka92 malo by to tak byť...
Vyuzivas. Ale ty zato nemozes, aku kravinu schvalili preplacat zo statneho rozpoctu. Vyuzivas to, naco mas zo zakona pravo.
Kamarátky sa k sebe takto správajú? Podľa mňa kamarátky nie ste.
Ja s financovanim hypoteky z nasich dani zasadne nesuhlasim. RD by som skratila na 2 roky, aj to je vela. U nas sa do prace zrovna nehrnu, potom zacnu spekulovat nad dalsim tehu ci predlzenym rodicakom. RD by som urcite limitovala, nie ze mam 2 retazove tehu, statu neodvadzam nic a plati mi rodicak.
Takze skor je to o tom, ze to ZLE nastavene....x davok v nefungujucom state

@lilka5566 a z čoho bude žiť keď nepôjde do práce ani po RD...🙄