icon

Nahnevaný manžel

17. mar 2023

Ahojte 🤔 potrebujem sa asi len vyrozprávať lebo som veľmi rozhodena z toho čo sa stalo...
Manžel podniká, maka deň čo deň od rána do večera. Mam skvelého a starostlivého muža... Ale ... Mám pocit že alkohol začína prerastať cez hlavu a bohužiaľ sa so mnou teraz nebaví lebo som na to poukázala.
Som v 7 mesiaci a manžel večer čo večer musí vypiť aspon 3 piva alebo fľašu vína... V nedeľu som mu už naznačila že je čas trošku zabrzdiť a začať byť pripravený aj na to že kedykoľvek budeme musieť utekať do nemocnice. ( Za posledný čas v mojom okolí porodili 4 baby predčasne). Povedal že áno že si to uvedomuje a že od pondelka si dáva pôst. Vravím si super všetko ok. Vydržal pondelok a utorok... V stredu si dal už jedno pivo... Včera tri, únavný z celého dňa vypil tri piva jazyk sa mu motal a hneď aj zaspal, ráno skoro do práce... Dnes mi volá keď šiel z práce že ide na jedno a mam pre neho prísť. V dome máme zlý signal tak som ho zrušila a napísala mu že sa mi nepáči že nedodržal slovo a že sa mi nepáči aj to že zas príde domov načaty a akurát sa tak naje a zase zaspí... Urazil sa na mňa... Ako prišiel domov len odvrkuje. Skúšala som s ním pekne rozprávať, prihovárať sa. Potom som nevydržala a opýtala sa narovinu čo je za problém. Povedal že ho štve že som mu vytkla piva lebo si azda po celom dni zaslúži... Ja si myslím že aj ja si zaslúžim oo celom dni jeho pozornosť a trošku lásky... Najedol sa a urazený už zaspal na gauči. Je mi to veľmi ľúto.. celé dni som sama a posledné dni sa necítim najlepšie... A ootom ešte toto. To som fakt taká zlá žena

apolka77
17. mar 2023

Pozrite si spolu český film - úsmevy smutných mužov ...tipujem že to nevydrží ani do konca pozrieť,,,ale možno sa spamata že môže veľmi veľmi zle skončiť ...

reanda
17. mar 2023

a ako sa s nim mas bavit, ked sa chova akoby mal 15 rokov? ze je ti to luto, je pochopitelne, ale lutostou problem nevyriesis

alex49
17. mar 2023

spiť sa cez víkend ok.. ale každý večer tri pivá, alebo flašu vína, to je strašne vela, robí od rána do večera a ak ho náhodou za deň vidíš, tak má vypité. Mal dosť času sa vybúriť ako mladý chalan, teraz bude otcom, mal by sa podľa toho aj správať.

panelacikova
17. mar 2023

@vroni presne toto ma zaráža, čo spomínaš o 21:11 o kritickej situácii. mám otca alkoholika. celý život chlastá. ALE..... akonáhle berie ATB alebo ešte keď bol aktívny vodič a vedel, že na druhý deň riadi auto alebo ak bolo zle s niektorým z nás (deti-choroby-horúčky-ťažké stavy), tak sa alkoholu nedotkol. a to bol naozaj (a je) ťažký alkoholik. toľko mal v sebe zodpovednosti, že práve v kritických situáciách dokázal nepiť. toto je to, čo ma zaráža na autorkinom príspevku, že každú chvíľu môže rodiť a jemu je to u prdele, on sa napije.... nechápem.

vroni
17. mar 2023

@panelacikova, ano, toto mi pripada najdesivejsie. Uz je tam ta závislosť silnejsia ako pud sebazachovy. To je uplne zle.

reanda
17. mar 2023

@sissy27 tak ty neslopes, no.. mozno sa napchavas sladkym, alebo tukas do mobilu 😝 😀 .. ano, su rozne moznosti relaxu, aj menej nebezpecne.. ale aj tak to nie je 'cely problem' .. aspon podla mna urcite nie.. ak clovek zije sposobom, ze 90% casu maka a potom sa z toho potrebuje relaxovat, tak to je zivot na houby.. a kazdy z toho vyjde s inym deficitom, niekto relativne lepsie, niekto horsie.. ale ok to isto nie je

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gabika0825
17. mar 2023

A to akože začal byt takýto počas tvojho tehotenstva alebo mal sklony k alkoholu už predtým? Ak to mal aj predtým, že si rad vypil, tak je veľmi rozumne si s takým človekom urobiť dieťa. Veď je absolútne nespoľahlivý. Ja byt tebou by som išla k rodičom alebo k nejakej kamarátke zatiaľ, nech sa milostivý uvedomí a hlavne si tehotná vo vyššom štádiu, hocikedy sa to môže zvrtnúť, tak chod k niekomu na koho sa môžeš spoľahnúť ak by nahodou. On nech sa dá dokopy a nech nad sebou porozmýšľa.

alex49
18. mar 2023

@elizabet173 nie, ani spit sa cez víkend nie je v poriadku, ale je to "normálnejsie" ako chlastat pravidelne cez pracovný týždeň.

katus226
18. mar 2023

Mas doma tazkeho alkoholika. Zduva sa preto, lebo vtedy sa s tebou nemusi rozpravat a moze nerusene chlastat dalej. Daj mu ultimatum a dodrz ho, inak ste v prdeli vsetci a on uvidi, ze si s tebou moze vytierat rit a ty vzdy sklopis uši. U nas ultimatum zabralo.

vlado818
18. mar 2023

@elizabet173 3 piva za tyzden je vela???
Tak potom som alkoholik urcite!!! Jak sa krasne radi druhym. Flasa vinna denne je vela. To ked vypijem raz za tyzden tak vino nechcem vidiet. Ale pivo je uz rozne. Preto treba rozdelovat : 10,12,14,16 dokonca uz aj 20 som pil ale to uz fuj bolo. Nenechajte si tu nahovorit ze je hned alkoholik!! Skor ten problem ze mozete porodit a on bude mat akurat flasu vina v sebe. To by som riesil.

eva8
18. mar 2023

@vlado818 3 piva, alebo fľašu vína za večer, nie za týždeň.

cubo2
18. mar 2023

Baby tu riešia množstvo alkoholu, ale podľa mňa problém je v tom dôvode - že si "zaslúži" po dobrej práci "za odmenu". Toto je naozaj typický alkoholizmus, keď človek si chce vypiť "za odmenu". Aj to nedostane pod kontrolu, tak budeš mať s ním smutný život..

vroni
18. mar 2023

@vlado818, autorka pise:
Som v 7 mesiaci a manžel večer čo večer musí vypiť aspon 3 piva alebo fľašu vína...
Vecer co vecer, cize kazdy den aspon tri piva ci flasu vina. Plus agresivita, ked svoju davku nedostane = sakramentsky problem.

mima1608
18. mar 2023

No, zasa 3 piva denne nie je neviem aká dávka, ale je pravda že už môže byť závislý. Aj môj muž si večer dá 2-3 pivá alebo radlera, ale zas je pravda, že sa nezduva, keď mu poviem, aby si nedal. Tiež som v 7. mesiaci a keď mu poviem, že sa necítim dobre, nedá si ani toho radlera ani nič pre istotu, ak by bolo treba ma niekam vziať alebo ísť niečo kúpiť do obchodu/lekárne. Určite by som to s ním asi riešila ultimátom. Lebo keď sa k tomu takto stavia, tak to nie je dobré znamenie.

vlado818
18. mar 2023

@vroni Mozno pije od radosti ze bude tata...🤣
Aby to kazdy pochopil bolo to myslene ako zart.
Ale po flasi vina rano musi mat este zostatkovy alkohol chodi mhd do prace??

katica06
18. mar 2023

@deti95060810 presne toto som chcela napísať. Aj môj otec takto začínal. 1, 2 potom 3. O čas to bolo už 8 pív, potom už ku každému pivko aj tvrdé. Bol aj na liečení ale vydržal tak necelých 6mes. Tých sľubov že prestane bolo milión, nič nedodržal. Ja sa zaňho hanbím, pred ľuďmi, pred vlastným deťmi, keď ráno ideme na bus a on stojí v pyžamu pred krčmou a čaká krčmarku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vroni
18. mar 2023

@vlado818, hej, hej, od radosti. A potom bude pit od zialu a potom preto lebo je pondelok, utorok... Ako vtip fajn, ale v realite to je skor horor. A teda spolupracovat s alkoholovym sudom musi byt tiez pohodicka.... (dennodenne popijanie po case jednoducho citit je)

ropucha6
18. mar 2023

Tak ak nedokaze nepit ani, ked si uz v tretom trimestri, tak mate celkom problem. V com je ako prosim ta starostlivy, ked sa sama vezies na pohotovost, lebo je naliaty? Je dost jedno, ci dve piva ci desat. Ja by som odisla, ak by nedokazal dodrzat ten post. Ked sa narodi dieta a budete vsetci nevyspati a nervozni, myslis, ze vtedy prestane?

aurora33
Autor odpoveď zmazal
beata_k
18. mar 2023

Mimo temu: Urcite si vyries odvoz do nemocnice. Dohodni sa s niekym, sused, sestra....alebo volaj sanitku. Na muza sa nespoliehaj.

ckocka
18. mar 2023

Nedokáže sa alkoholu vzdať = je závislý. Je jedno či vytiahne jednu, dve či tri flaše.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vilma7
18. mar 2023

Koľko má manžel rokov?
Je alkoholik a už to pod kontrolou vôbec nema...ale zrejme s tým nechce urobiť nič.

beata_k
18. mar 2023

@elizabet173 Ano, dost smutne.

aurora33
18. mar 2023

Inac takto skvelý a starostlivý manžel naozaj nevyzerá.

0kristina0
19. mar 2023

Autorka, otvor uz oci a zhod si tie ruzove okuliare. Mas doma ALKOHOLiKA! Ries to, nezatvaraj predtym oci. Tvoja jedina starost je, ze sa tvoj muz na teba oddul? Dostala si tu vela rad, tak si z nich nieco zober.

iva4444
19. mar 2023

Ahoj.mala som to iste doma.pred tehu..po tehu..odovodnoval to len tym ze nepije tvrde,ze je to len par piv .co je na tom?😁poviem ti ako to skoncilo. Lasku , starostlivosť,zodpovednost som nedostavala..len tie jeho slova : ved nechodím po krcmach..mozes byt spokojna..poslala som ho k vode,bude to rok po lete co sme od seba a som šťastná,ze som to urobila(lutujem ze nie skor).a vies co? Robi to stále,chodi este aj kade tade po krcmach po nociach s kamarátmi.to je proste typ chlapa ktory sa mentalne zabrzdil niekde v puberte a mysli si,ze taketo spravanie je normalne.Nie je.
Drzim ti palce nech sa akokolvek rozhodnes.

aurinia
19. mar 2023

Ja som mala obdobie ze som si dala skoro každý deň pivo, niekedy dve. Po práci. Opitá som nebola. Ale ako náhle som potrebovala ist niekam, musel má zaviesť muz. Raz mi to vytkol. Odvtedy som si stanovila ze si dám pivo len cez víkend. Teraz nepijem pivo vôbec asi rok. Neprepadla som alkoholizmu, bol to len zvyk, ako keď si das kazdy deň kávu. Ak to tvoj muz nedokáže, isla by som s ním, aby sa isiel ambulantne liečiť. Do budúcna to nie je dobrá perspektíva. Neopustila by som ho, ale dala ultimátum. Ak by to vsak nedokázal, odisla by som. Ubližila by si veľmi dieťaťu ak by si zostala. Pretože by trpelo 2x. Dieťa trpí aj keď vidí smutnú matku a keď vyrastá v zlom prostredí. Otec nie je ten kto dieťa spravil, ale ten kto sa stará. Môžeš nájsť v živote človeka ktorý to všetko vyplní. Všetko závisí od tvojho múža ako sa k tomu postaví.