icon

Nahnevaný manžel

17. mar 2023

Ahojte 🤔 potrebujem sa asi len vyrozprávať lebo som veľmi rozhodena z toho čo sa stalo...
Manžel podniká, maka deň čo deň od rána do večera. Mam skvelého a starostlivého muža... Ale ... Mám pocit že alkohol začína prerastať cez hlavu a bohužiaľ sa so mnou teraz nebaví lebo som na to poukázala.
Som v 7 mesiaci a manžel večer čo večer musí vypiť aspon 3 piva alebo fľašu vína... V nedeľu som mu už naznačila že je čas trošku zabrzdiť a začať byť pripravený aj na to že kedykoľvek budeme musieť utekať do nemocnice. ( Za posledný čas v mojom okolí porodili 4 baby predčasne). Povedal že áno že si to uvedomuje a že od pondelka si dáva pôst. Vravím si super všetko ok. Vydržal pondelok a utorok... V stredu si dal už jedno pivo... Včera tri, únavný z celého dňa vypil tri piva jazyk sa mu motal a hneď aj zaspal, ráno skoro do práce... Dnes mi volá keď šiel z práce že ide na jedno a mam pre neho prísť. V dome máme zlý signal tak som ho zrušila a napísala mu že sa mi nepáči že nedodržal slovo a že sa mi nepáči aj to že zas príde domov načaty a akurát sa tak naje a zase zaspí... Urazil sa na mňa... Ako prišiel domov len odvrkuje. Skúšala som s ním pekne rozprávať, prihovárať sa. Potom som nevydržala a opýtala sa narovinu čo je za problém. Povedal že ho štve že som mu vytkla piva lebo si azda po celom dni zaslúži... Ja si myslím že aj ja si zaslúžim oo celom dni jeho pozornosť a trošku lásky... Najedol sa a urazený už zaspal na gauči. Je mi to veľmi ľúto.. celé dni som sama a posledné dni sa necítim najlepšie... A ootom ešte toto. To som fakt taká zlá žena

Strana
z3
mamula20
Odpoveď bola odstránená
majka1921
19. mar 2023

@vroni presne tak, suhlasim do bodky. Este stale vnimam, ze vela ludi si mysli ze alkoholizmus je, az ked sa clovek spije do nemoty.
Alkoholizmus ale je aj 1 pivo, alebo 1 pohar vina - pokial clovek bez toho nevie byt.
Autorka, tvoj manzel je alkoholik :( neviem poradit, nakolko nikdy som sa s tymto problemom v rodine/okoli nestretla. Ale cim skor si to uvedomi a zacne riesit, tym lepsie. Velmi ma mrzi, ze toto musis riesit v tak citlivom obdobi, ktore by malo byt pokojne a radostne. Musis byt ale teraz razna a nekompromisna - koli dietatku.

juliet86
19. mar 2023

pije niekto z jeho rodiny? ma v rodine alkoholikov? pozri si web zachytka.sk je tam aj test ze ako si ste na tom. precita jsi o spoluzavislosti. precitaj si knihu dospele deti alkoholikov. a ver svojmu pocitu

Strana
z3