icon

Nájdem ubytovanie pre slabšiu rodinu s ročným synom?

0550
9. aug 2013

Milé maminky i nemaminky chcem sa opýtať rozpadá sa my manželstvo a ideme sa asi rozviesť chcem sa opýtať mám ročného syna a neviem kam sním k rodičmi dáky vzťah nemám takže tam určite nie ked sa odsťahujem zostane my len materská takže za 200eur podnájom neviem asi nie Bývajú ubytovania dáke normálne pre slabšie rodiny? kde by sa nám dobre žilo dakujem

cecil36
9. aug 2013

@550 bohuzial asi ta sklamem, nic take neexistuje. Su sice socialne byty, ale na ne je zvycajne v kazdom meste dlhy poradovnik a dostat takyto byt je skor zazrakom. Na to by som sa nespoliehala. Druhou vecou je to, ze ani socialny byt by si z 200 eur neutiahla. Tretou nemenej dolezitou vecou je to, ze nie kazde mesto ma socialne byty. Na tvojom mieste by som si nasla pracu a z toho skusila zaplatit normalny podnajom, i ked mensi,.

sviecka
9. aug 2013

ahoj, a co otec dietata? ved aj on ti bude musiet prispievat nejakymi financiami po rozvode. poznam pripady, kde otec plati na dieta 200-300 eur mesacne. a mozno by ti vysla aj davka v hmotnej nudzi...

0550
autor
9. aug 2013

@cecil36 to určite dáku prácu už ju aj hľadám ale takto na rýchlo to asi nepôjde mám aj známych ale tiež to nejde zo dňa na deň stačila by my dáka garzonka ale nie drahá ved skúsim dačo popozerať kým ma tu zatial nechá musím mu dať polovicu za nájomné
@sviecka ved aj to len to tiež neni na jeden deň ☹

maznacik007
9. aug 2013

@550 davka v hmotnej nudzi ti nevyjde ... ☹ radsej zacni cim skor riesit vyzivne ... podla mna zatial vyuzi jeho ponuku a plat polovicu najomneho je to isto lacnejsie ako cokolvek ine ... urcite aj ako nejaka ubytovna ...
a skus si cim skor najst pracu ... vyuzi moznost ze ti stat zatial preplati jaslicky ... alebo niekto z rodiny teta babka a pod.. mozno by sa niekto nasiel kde by si mohla ist ...

cecil36
9. aug 2013

@550 na vyzivne na dieta i teba podaj okamzite, pri predbezku by mali rozhodnut rychlo. Az potom ries rozvod. Otazka je ci bude palit poctivo. Davka v HN ti nevyjde, lebo materska je vyssia ako suma, ktoru by si mohla poberat. Skus popozerat aj napriklad jednu izbu v dome, stava sa, ze niekto ponuka. Ale zaklad je ta robota, hocijaka, aj v tescu vykladat tovar.

lulu89
9. aug 2013

Určite začni najskôr riešiť výživné, je to na dlho, sama to teraz riešim a s pracou to je ťažké, lebo si uvedom, že dieťa musíš niekde nechať kým budeš pracovať. Ja mám s tým problém a nájomné je asi v tvojom prípade najrozumnejšie. Nemáš niekoho kto by išiel s tebou do podnájmu?
Mne to veľa uľahčilo.

anatalia77
9. aug 2013

ja by som uzavrela ústnu dohodu s manželom,že do konca roka zostanem ešte v byte.A začala by som intenzívne hladať ubytovanie,napr.aj tú jednu izbu.Samozrejme podať papiere na výživné,a potom aj trebárs rozvod.Ja som napr.včera hladala kolegovi nový podnájom,a od najlacnejšieho mi vyšiel Lučenec,Rimavská Sobota...a ty si od Ružomberka.
Inak kolega je aj so ženou z Bratislavy,ale kedže bola na materskej tak sa prestahovali do Lučenca,do 3 izbáku,za 230 eur.Ekonomika nepustí,a teraz ona skončila materskú a majú 4 deti,tak som hladala, ešte lacnejšie,ale nenašla.Tolko k tým podnájmom.

anatalia77
9. aug 2013

@550 tak som narýchlo pozrela internet a nie je to v Ružomberku také lahké ako sa povie.Daj si čas do konca roka,ak to teda inak nepojde a ty budeš musieť riešiť.

janinah
9. aug 2013

prečo skoro vždy žena s dieťaťom odchádza z bytu?prečo nie chlap?

anatalia77
9. aug 2013

@janinah no občas sa tá žena nasťahuje k chlapovi,do jeho bytu,a je to logické,že on zostane "doma".

janinah
9. aug 2013

@anatalia77 áno,ale len občas,kdežto žena odchádza v 95% prípadov,je asi jednoduchšie sa mu ustúpiť ako sa hádať ešte aj v tomto,ale ja by som sa bila o byt kvôli dieťaťu..možno 0550 napíše komu patrí ich byt terajší

nexa
9. aug 2013

@janinah
no urcite nepatri jej ked z neho dobrovolne odchadza...
ak raz nie je tvoj.. mozes sa aj poskladat a nemas nan narok.. darmo by si sa bila...

@550 urcite by som riesila vyzivne na dieta a aj na mna.. kym sa nezamestnam....

kamilka1986
9. aug 2013

nejak tomu nerozumiem..snad by tvoj ex partner,otec dietata nenechal svoju vlastnu krv na ulici?!ved nech sa on postara aj ked sa rozchadzate..a ak ste boli manzelia a nadobudli spolocne byvanie spolu nech ta laskavo vyplati..

janinah
9. aug 2013

@nexa to viem,že na byt by som nemala nárok,ak je partnerov,ale nevieme ako je to v tomto konkretnom prípade

anatalia77
9. aug 2013

@janinah sama si si odpovedala,niekedy je lepšie ak múdrejší ustúpi....

anatalia77
9. aug 2013

@nexa áno ja by som v byte možno predsa len zostala,ak by bola ochota z druhej stany,až kým by som nenašla zamestanie,alebo kým mi nedá výživné na dieťa a mna...ale niekedy to naozaj nejde bohužial ☹

cecil36
9. aug 2013

@janinah urcite nie je pravda, ze 95% tien odchadza z bytu ak ho maju v spolocnom vlastnictve obaja manzelia. Nepoznam jeden jediny pripad kde by to tak bolo. Dokonca aj zena, ktora bola tyrana a byt mali fifty fifty zostala v byte a muz odisiel a ona ho vyplatila. Ak je byt vo vylucnom vlastnictve muza, tak je hadam logicke, ze odide zena.

lujza123
10. aug 2013

@550 ak ti mozem skus stranku www.spinkaj.sk , www.spolubyvanie.sk budto si napis inzerat sama alebo sa niekomu ozvy, da sa takto prenajat len jedna izba v byte. Castokrat ide o spolubyvanie zo studentami ale aj pracujucimi, mozno najdes aj nejaku maminu s dietatom. Pripadne nejaku dochodkynu ktora si takto chce privirobit. . Lebo z jedneho rodicovskeho prispevku sama cely byt ani garsonku neutiahnes.
Neviem kde byvas, ako sa tam da najst praca a ci su tam skolky ale ak sa ti podari zamestnat stat preplaca skolku jasle pre deti do 3 r. do vysky 240 eur takze sa da aj normalne zit..casom
A hlavne si vybav vyzivne. Skus sa dohodnut zo svojim ex alebo estemanzelom aby ti nieco prispieval, lebo sudy su u nas pomale a moze trvat aj rok kym uvidis nejake peniaze..on by ti musel vyzivne sice zaplatit spatne ale z toho sa teraz nenajes

henikav
10. aug 2013

@550 keby si skusila najst mamicku s podobnym osudom?? Mohli by ste si vziat spolocne napriklad 3 izbovy byt, obyvacka a kuchyna spolocna a kazda by mala jednu izbu, aby ste mali aj sukromie. Zaroven si vypomozete navzajom deticky postrazit...