icon

Naozaj sú zlé nevesty len mýtus?

3. aug 2024

Ahojte, zistili sme, ze cakame dalsieho chlapca. Som s tym ok, bolo nam to jedno, len ma strasi predstava zlych neviest. Vsade to tu citam. Ako nevesta oblubuje svoju rodinu a na manzelovu kasle. Naozaj je tu u vsetkych tak? V jednej diskusii som zachytila, ze kto ma dceru-ma rodinu, kto syna-ma cudzinu..
Mozno aj tehu hormony k tomu dopomahaju a tak sa teraz citim nesvoja. Nebude sa mat o nas kto postarat, ked budeme mat len synov?
Ci su aj dobre nevesty? Ja napr so svokrovcami vyvhadzam, navstevujem,.. 🤔

Strana
z2
jazula
3. aug 2024

No….vydatá síce nie som, ale bola som pripravená na to, že partnerovu mamu dochováme my. On má síce 2 starších súrodencov, ale my sme bývali kúsok od nej. Žiaľ, náhle nás minulý rok opustila, tak už nezistím, ako by to bolo.
A moja babka mala dcéry a jedného syna a dochoval ju syn. Resp jeho žena, ktorú sme síce celá rodina nejako extra nemusela, ona aj stryko sú svojskí, ale k babke sa zachovala veľmi veľmi pekne a na konci ju veľmi trpezlivo opatrovala (vrátane prebaľovania a podobne). Nikdy jej to nezabudneme.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
milanemila
3. aug 2024

Moja mamina ma so svokrou dobry vztah, resp vzdy o nej pekne hovorila aj ked som bola mala a navstevuje ju este aj teraz aj ked s otcom uz roky nie su spolu. Takze nie nemusi to automaticky znamemat to co pises, zalezi od toho aka budes svokra a ty musis zas doverovat synom, ze si vyberu fajn zenu 🤷🏼‍♀️ ja chcem aby mojim detom bolo s ich partnermi hlavne dobre a ked budem vidiet, ze su stastni tak urobim vsetko preto, aby vztahy boli dobre aj ked mne osobne ich partner/ka nemusi sadnut.

oli18
3. aug 2024

Zaklad a priklad davas svojim synom ty vo svojej rodine. Oni vidia a nasavaju. Takto to bude fungovat, ked si donesu do rodiny partnetky. Moja znama a jej sestra maju spolu troch synov. Obe sestry mali velmi pekny vztah k vlastnej matke-vdove az do smrti. Bola im doslova kamoskou. Jej zatovia nemamietali, dokonca sa jeden z nich o choru svokru aj staral. V tomto prostredi vyrastli traja vnuci nebohej panej. Dnes su dospeli, maju rodiny. Ich manzelky museli pochopit a zzit sa s faktom, ze ich svokry su na poprednom mieste u ich manzelov. Jeden ma priatelku a ta je s tymto faktom tiez stotoznena. Dokonca beru mamu na dovolenky. A znovu su tu vnucata, ktore vidia toto pekne nazivanie. Znovu zat pomaha nevladnym svokrovcom. V tomto pripade uz druha generacia zatov a neviest sa prispisobila tymto nadstandardnym vztahom rodiny, do ktorej sa vydali, ozenili. Nevytykaju si, ze su mamickarky, mamickari. Ako ich poznam, ozeleli by manzelov, manzelky, ale nie matky.
.

prunee
3. aug 2024

To kde vsade citas? 🤔

mamamasama
3. aug 2024

Ale kraviny. Moja svokra žije s nevestami, moja mamina tiez.

lneviemmeno
3. aug 2024

Ja mám veľmi rada mojich svokrovcov, síce byvaju na inom kontinente, ale sú strašne milí, nestarajú sa do nás, nedávajú nevyžiadané rady a manžel nie je mamičkin miláčik 😊 Keby nebývajú tak daleko, nemám problém ich navštevovať rovnako ako moju rodinu. Asi by som nerobila medzi nimi rozdiely. A budem sa snažiť byť ako ona a snáď ma budúca nevesta bude mať tiež rovnako rada.

tiezjedna
3. aug 2024

poslednou vetou si si odpovedala...

dankabetka
3. aug 2024

Ahoj, my sa navstevujem rovnako s oboma stranami, dokonca chodime spolu na dovolenky.... Ale priznam sa nam svokru aj mamu ktore sa do nas vobec nemiesaju. Ked nieco chcem opytam sa, prebereme to...a nakoniec urobim podla seba. Podla mna musi byt snaha na oboch stranach... Asi by som nechvalila svokru ak by mi robila naprieky a naopak 😉

autor
4. aug 2024

@dankabetka to moja svokra je tvrdohlava a aj ja. Napr ked sa mi miesala do stravy deti, do vychovy,... bolo to tazke, ale aj tak sme tam aspon raz tyzdenne chodili. Ona pochopila, ze ja sa nedam a tak sme sa dako obe prisposobili a uz je to fajn😊 snazime sa min.raz do tyzdna aspon na par hodin, ked mali kovid, lieky sme zohnali, zaniesli, nakup, navarene aj napecene. Mamina ma vo vacsine respektuje od zaciatku, takze tam to bolo fajn od zaciatku😊

autor
4. aug 2024

@mamamasama tesim sa😊👍

autor
4. aug 2024

@oli18 super, my sa tiez rodinkujeme cele rodiny, babky, tetky😄tak snad sa to na chlapcov nalepi😊

autor
4. aug 2024

@1ryba nie nie, ale kedze som citliva a budem im venovat moju max pozornost, nechcem skoncit v domove dochodcov medzi cudzimi..

autor
4. aug 2024

@1ryba hej, mozno ma len tie komenty vo viacerych temach rozladili😄

1ryba
Odpoveď bola odstránená
weleda123
5. aug 2024

Vieš čo, moja svokra má ťažkú povahu, ale vychádzam s ňou dobre. Za 15 rokov čo som s mužom sme mali 2 hádky. Aj keď ja som objektívne nebola na vine, tak som jej ustúpila, lebo je staršia a mám predsa nejakú úctu k nej. No a čo sa toho týka, sme s ňou denne, muž jej pomáha keď treba, ja jej pomôžem, ak treba, ona pomôže nám. Ale inak denne chodím aj k mojej rodine (som teraz na RD), takže nikto nekríva 😂

Strana
z2