Napätý vzťah s mamou
Veľmi ma mrzí, v akom vzťahu som dnes s vlastnou mamou. Odkedy si našla iného muža, všetko sa zlomilo. Neustále ju proti mne poštváva, nadáva na mňa, ohovára mňa aj môjho otca. Označuje ma za rozmaznanú, pritom študujem, sama si zarábam a od mamy nedostávam žiadne peniaze. Vyčíta mi napríklad, že chodím autom alebo že som si doma spravila sushi, čo považujem za primitívne niekomu niečo takéto vyčítať, hlavne keď on sám nevie šoférovať. Nadáva aj na môjho otca. Mama ho počas manželstva opakovane podvádzala a keď prišiel tento muž do jej života, naša rodina sa definitívne rozpadla. On má pritom vlastnú manželku a dospelé deti, s ktorými nežije. Jeho manželka začala kontaktovať môjho otca, nasledovali obrovské hádky a mama ho nakoniec vyhodila z domu. Už asi štyri roky spolu nebývajú, otec chodí domov len na víkendy a sviatky. Otec mi platí výživné, no mama si bez môjho súhlasu zmyslela, že polovicu jej bude dávať on. Okrem toho mám cez ňu vedený bazár, peniaze chodia na jej účet a mali sme dohodu, že mi ich bude postupne posielať. Nikdy to neurobila. Dlží mi niekoľko stoviek eur a keď som jej raz zvýšeným hlasom povedala, nech mi ich prepošle, označila ma za využívačnú a rozmaznanú. Najviac ma bolí, že jej novému mužovi bez problémov platila účet za telefón, hotely, výdavky, a mne vezme peniaze, na ktoré mám nárok. Mám silné podozrenie, že mu pomáhala splácať hypotéku a finančne mu pomáha. Našla som aj ich konverzáciu (viem, že som ju nemala čítať), kde mu písala, že kvôli nemu prišla o finančnú istotu a pýtala sa, aký je to chlap, keď si nechá platiť hotel. Tento muž rozbil našu rodinu a trvá to roky. Vie, že ho nenávidím. Neustále s mamou telefonujú, radia sa, on ju ovplyvňuje, manipuluje a ona potom útočí na mňa aj na môjho otca. On tvrdí, že „držím s otcom“ a že by som sa mala zastávať jej. Keď sa oni dvaja pohádajú, je na mňa nepríjemná. Odkedy sme sa kvôli nemu napisledy pohádali, moja matka je samozrejme na mňa veľmi naštvaná, robí zo seba obeť a momentálne sa so mnou nebaví, takže doma vládne len negatívna atmosféra. Schovala klúče od auta na ktorom som chodila a aj od otcovho, aby som ani na tom nešla. Okrem toho mi zakázala ísť večer cvičiť do fitka, čo považujem za absurdné. Toho muža okrem všetkého zmanipulovala na to, aby sa rozviedol so svojou ženou, lebo ju vraj doteraz živil a jej údajne nestačilo. Pomáhala mu robiť papiere, všetko som počula lebo keď s ním telefonuje, ozýva sa to na celý dom. Ja už naozaj neviem, čo mám robiť. Cítim sa bezmocná, odstrčená a mám pocit, že sa ho nikdy nezbavím. Pracujem na tom, aby som si mohla čoskoro dovoliť sa odsťahovať, aj keď si ho do domu pravdepodobne potom nasačkuje.
Tak v prvom rade zrus bazar ktory mas vedeny cez mamu. To si mala urobit uz davno.
V druhom rade, len to osamostatnenie.
Kde byva Tvoj otec?
Alebo zdielana izba, ak hovoris ze zarabas...
Nemôžeš ísť žiť napr k babke? Tete?
Matka je asi taka jednoduchšia žena
@pribinak babka býva vedla nás, ostatných rodinných príslušníkov nechcem zaťažovať:/ ku otcovi tiež nemôžem na byt
Koľko máš vlastne rokov ? Ak 18+ tak si dospelá a matka ti nemá čo zakazovať alebo schovávať kľúče. Ak chceš mať vlastný pokoj tak podľa toho či študuješ ešte alebo už len pracuješ ísť do podnájmu s kamarátkami/spolužiačkami. Samozrejme si založ vlastný účet na bazári čo najskôr lebo tie peniaze už asi ťažko uvidíš.
Ak máš nad 15 rokov môžeš si založiť sama vlastný účet v banke, nepotrebuješ k tomu zákonného zástupcu. Výživné nech ti otec posiela priamo na tvoj účet.
za to, aky mas vztah s mamou, nemoze jej novy muz, ale ona sama.. tebe nepomoze jeho nenavidiet a valat na neho vinu, ale pozriet sa triezvo na svoju matku.. je aka je, tak sa zariad.. preco si si zakladala bazar na jej ucet? a pokracujes v tom, aj ked ti dlzi uz stovky eur? auto, na ktorom chodis je tvoje? preco ma potom matka pristup ku klucom? a preco ma vobec pristup ku klucom od otcovho auta, ked su rozvedeni? su vlastne rozvedeni? pises, ze neziju spolu, ale ze otec chodi domov na sviatky a vikendy, to je nejake divne na rozvedenych.. s otcom si rozumies? tiez by som sa co najskor zamerala na odstahovanie sa z domu.. ak si zarabas a od matky teda nedostavas ziadne peniaze, tak to mas aj tak jedno.. ci to, ze nedostavas od nej peniaze, si myslela vreckove a inak ta zivi, ci ako?
Tvoja mama bude riadne zaslepena ženská a ešte aby na to nedoplatila.Ty ak máš dobrý vzťah s otcom pouvažuj,či neodideš k nemu.Ja som to takto tiež vyriešila v 18tich rokoch a dodnes žijem tu,žiaľ aj keď už bez otca,keďže skoro zomrel na rakovinu.Držím palce a nenechaj sa❤️
Zarábas si sama alebo si finančne stále závislá od rodičov?
A kolko máš rokov? Prečo nemôžeš ísť k otcovi?
študuješ na vš - si dospelá, otec Ti výživné musí posielať tebe . Nie časť matke.
Keď chodíš autom, koho je to auto? kto platí poistky servis, prehliadky, benzín apd? Keď ty, tak kľudne na ňom choď, keď mama, asi musíš chápať, že je to jej auto a braž si ho môžeš iba s dovolením. Ak je otcovo, nech ho prepíše na teba. Ty platíš niečo mame? Za bývanie, za stravu apd? Či si všetko hradíš sama? Máš polovicu výživného, plus peniaze čo si zarobíš, mame asi nedávaš nič že? Takže mama si nechala poovicu výživného za auto apd. Telefón si platíš sama?
Och,je to smutne. Ako sa pise vyssie,vsetko zavisi od tvojho veku.Ak si dospela treba poriesit auto na teba a vsetky financne naroky musia chodit priamo tebe.
Je to velmi smutne,ale asi tvoja mama ma za zivotnu prioritu jedine sama seba a vsetkych okolo len zneuziva.
Ak nepomoze rozhovor s nou kde vsetko pomenujes,musis zact pracovat na sebe aby si to jednoducho zobrala na vedomie a zacal zit vlastny zivot. Taky aby si mala okolo seba ludi,ktorych mas rada a vies sa na nich spolahnut - priatelia,casom partner. Sama si vytvor to co sa tvojej mame nepodarilo - rodinu a vztahy ktore su v poriadku.
Drzim palce. Mas potencial - sama teraz vidis ako to nema vyzerat......
@c1ckamicka Neviem, že koľko máš rokov,ale preč z takého prostredia.Uz aj internát, ubytovňa, či zdieľané bývanie je lepšie ako to, čo opisujes
Tí, co sa pytaju na plnoletost, alebo dokonca ci je autorka 15+: skuste poriadne citat, viem, ze je to klišé, ale s porozumením. Píše o šoférovaní auta --> asi je plnoletá.
Tí, co sa pytaju na plnoletost, alebo dokonca ci je autorka 15+: skuste poriadne citat, viem, ze je to klišé, ale s porozumením. Píše o šoférovaní auta --> asi je plnoletá.
@muzula dobrý postreh, študuje a šoféruje= má nad 18 r.
Takže výživné od otca na jej vlastný účet, detto bazár.
Mama ti nemá čo zakazovať. Jedine ak používaš jej auto. Inak si rob čo chceš, si dospelá a právne zodpovedná. Ak študuješ dennou formou VŠ musí ti platiť výživné otec (lebo nežije s tebou v domácnosti) ale tebe na účet, nie mame. S mamou žiješ v domácnosti? Asi jej neplatíš nejaké náklady na bývanie.
Hentomu bulovi jasne povedz, že sa nemá do teba starať, obtierat si o teba hubu, čo a kedy si urobíš jedlo, nech sa stará o jeho rodinu a o svoju hubu.
Že ti nemá čo rozprávať o šoférovaní keď sám je bez vodičáku.
A o rozmaznanosti ti nemá čo hovoriť človek bez morálky a slušnosti. Jasne to však povedz mame, že vaše rodinné veci si v kľude máte riešiť iba vy traja - ty, mama a otec, nie nejaký bulo odviedla. Že to nechceš počuť a on nech sa nestará.
v kľude sa jej opýtaj, či naozaj potrebuje takéhoto debila vo svojom živote a ak áno, nech ide za ním a nech sa dá ničiť, bez toho aby ti bola na očiach. Že ju hanba nefackuhe okrádať svoju dcéru, aby platila svojmu gigolovi.
Všetky € ktoré ti patria si presmeruj na seba, na svoj účet, vo vašom dome máš právo bývať , je to akási forma výživného zo strany matky. Ak by ťa vyhýbala, povedz jej oknofidem ale podám návrh na súd aby si mi platila výživné.
Prečo otec utiekol zbabelo z domu ? Je iba matky? Ale asi nie, patrí do BSM, teda obom keď tam predsa chodí občas. ( Keby ste sa s otcom spojili a držali slušne spolu, tak vy 2 skôr vystvete matku z domu, aj s jej veselou chacharou).
Vašu rodinu nerozbil henten muž, ale tvoja matka !!! prepáč za tvrdé slová, ale ňuňuňu ti nepomôže. Ani otec nepomohol urobiť poriadky , netuším či je handra a nevie buchnúť po stole a upratať všetko. Prečo jej nezobral kľúče od auta, prečo obaja skacete ako mater píska , prečo sa nerozviedli a nevycistili majetkové práva ? Aj tebe by sa uľavilo, keby sa upratali a nastal nový režim, pravidlá , procesy, vyčistil stôl.

Nemôžeš ísť žiť napr k babke? Tete?
Matka je asi taka jednoduchšia žena