icon

Narodeniny a rodinné vzťahy

12. apr 2025

Ahojte maminy
Mama mala narodeniny cez týždeň z deťmi som tam chcela v ten deň ist ale muž má zastavil ze keď nás nevolala na kávu aby sme tam nešli.
Stretli sme sa cez týždeň aj dva krát a ani bu ani mu ci prideme , neviem ako to mate vy? Žijeme v dobe keď už ani narodeniny a čas z deťmi a starými rodičmi není dôležitý?

Strana
z2
denisa_deniska
12. apr 2025

Mňa nemusí mama volať na to, aby som jej JA prišla zagratulovať 🙂

autor
12. apr 2025

@denisa_deniska Aj ja som chcela ale muž má zastavil ze narodeniny sa vola

janai1
12. apr 2025

Fúha, no tak mňa by hanba fackovala ak by som mame nešla zagratulovať. Veď to je úplná automatika a nikdy sme sa v rodine (rodič, súrodenec) nepozývali špeciálne....

zmrzlinka2021
12. apr 2025

A to čakáš na pozvanie?

Proste cinknem že o toľkej sa zastavíme, či ok, a ideme.

Tvoj manžel je divny

autor
12. apr 2025

@janai1 Je to vlastne otcova žena druhá nie úplne mama len som to chcela lepšie nazvať

autor
12. apr 2025

Ešte teda dodám bolo nám povedané ze žiadne oslavy ani nič lebo idú na dovolenku, potrebujú peniaze odkladať

denisa_deniska
12. apr 2025

Autorka, ja by som povedala, že volá sa na oslavu.. to vám mala povedať: mám narodeniny, pozývam vás zagratulovať mi? Ak oslavy nerobí, v poriadku, ale podať ruku je niečo iné

zmrzlinka2021
12. apr 2025

Veď nemusí by oslava. Prídem, zaprajem, dám kvietok a nejakú drobnosť a voilaaaa.

autor
12. apr 2025

Tak ako čítam som najhoršia ja 🤷‍♀️

marca12
12. apr 2025

Si dospela, svojpravna osoba. Taku este nehrali,aby mi muz diktoval,kedy mam ist mame zavinsovat. Ked nema rozum muz,mas ho usmernit ty a nie si nechat rozkazovat a robit nezmyselne rozbroje v rodine.

elzus
12. apr 2025

Kúpim dáke koláčiky a idem zagratulovať. Však nemusí robiť oslavu, aby som sa zastavila popriať všetko najlepšie.

lindous
12. apr 2025

Ono to bude o zvykoch v rodine, asi to nie je prvá návšteva, na ktorú chceš ku ním ísť, tak by si mala vedieť ako to máte bežne... ja sa k nikomu, ani k mame, nehrniem neohlásene, nemusia byť doma, môžu mať iný program, iné povinnosti... u nás vždy pozýva hostiteľ, prípadne sa ozveme a dohodneme sa kedy môžeme prísť... predpokladám, že gratulovať si jej gratulovala, keď ste sa aj cez týždeň videli... veď zavolaj a dohodni sa s ňou, či môžete prísť na kávu s deťmi, nemusí to byť oslava...

autor
12. apr 2025

@lindous jasne gratulovala
Môj muž je z východu tam to berú inak, oni sú inak naučený tam sa oslavuje všetko a volá sa kade tade

alex49
12. apr 2025

Pozýva sa na oslavu, na návštevu, donesenie čokolády, vína a podanie ruky sa môžeš pozvať aj sama s deťmi. Muž je trubiroh, ešte aby ti zakazoval tam chodiť. Zavolaj jej a spýtaj sa ci môžete poobede na chvíľu prísť.

hopatko
12. apr 2025

Tiez viem ako dospela co sa patri a co nie, nepytam sa manzela... A ak ma iny nazor, tak sa viem sama rozhodnut co je spravne. Isla by som zo slusnosti, ucty a respektu s malym darcekom, kvetinkou, zagratulovat, dala by som si kavu a hotovo. Misia splnena. Bez zbytocnych kecov, otazok, oslav a sprostosti. Lebo je to spravne.

vkatush
12. apr 2025

Som z východu a isto nečakám na pozvanie od mamy alebo svokry, aby som im prišla zablahoželať. Ani od najbližšej rodiny.
S takou logikou by si nemala ani manželovi gratulovať, kým ťa nepozve.

Nevadí. Choď za mamou teraz za zablahoželaj jej osobne.

7miriam77
12. apr 2025

Priatelova mama bude mať narodeniny budúci piatok, ona tiež nemá rada oslavy, no ja tam vždy idem aj bez pozvania🤔🤗🤣. Včera som práve objednala voňavku. Prídem tam s dcérkou na hodinku, pogratulujem, pokecáme, vždy sa poteší.....takže áno, byť tebou idem zagratulovať

danica2711
12. apr 2025

u nás to funguje tak, že si zavoláme a dohodneme sa, kedy sa to komu hodí. A je jedno, či zavolá oslávenec alebo gratulanti, proste nebazírujeme na hlúpostiach

januska12323
12. apr 2025

Ja neviem či toť ak máte bežne, u nás sa pozýva na oslavy aj návštevy. To však neznamená, že sa nemôžeš sama ozvať kedy sa môžete stretnúť.

mariynka
12. apr 2025

Planujeme oslavy. V posled.dobe spajame, kedze nas je vela a kazdy druhy vikend by sme slavili. Napr ja som mala 40, syn bude mat prijimanie a svokra bday. Oslavime 3sviatky 1oslavou.

lucia13022023
12. apr 2025

My oslavy mame stále, čiže mame aj pozvánky, kde kedy atď.. A aj keby pozvánku nedostanem, zavolám a zablahozelam. A vlastnej mame dupľom.

lindaturcanova
12. apr 2025

To mama by mala byť urazena ze dcera sa na ňu vykašľala z jej pohľadu, ešte aby mi muž kecal ci mam ist ci nie vlastnej mame gratulovať 🤦‍♀️

zuzubb007
12. apr 2025

Tak ty si bola s ňou cez týždeň, a akože si jej nepodala ruku a nedala darček? Tak to si skvelá nevlastná dcéra, slušnosť ti nič nehovorí, máš robiť podľa seba nie čo ti povie muz, z jej pohľadu má právo byť ešte urazená

heminepa
Autor odpoveď zmazal
lindaturcanova
12. apr 2025

Dobre čítam ze nie je vlastná ale aj tak aspon sms si jej mohla poslať

ivik4
12. apr 2025

Ty ju oslovujes mama ? Lebo rozmyslam ako sa da pomylit ze to vlastne nieje ani tvoja matka. Keby to bola mama, normalne idem k nej zagratulovat, preco by ma musela pozyvat ?
K druhej mame, zavolala by som jej alebo napisala minimalne
To na toto potrebujes muzove odobrenie ?

autor
12. apr 2025
sense
12. apr 2025

Nepotrebujem aby mama chystala oslavu a má extra pozyvala aby som jej prišla ja zablahoželať....a teda žiadne také by nebolo že by ma manžel zastavil l bonnas nepozvali. On keď nechce ísť nemusí ale ja by som isla

michaelam2
12. apr 2025

Tak ja asi budem za divnu ale ja neohlasene nechodim k nikomu, takze len tak by som tam nesla. Mozu mat iny program, nemusia mat naladu na navstevy atd….v den narodenin by som zavolala, zablahozelala a ak vy ziadne pozvanie na navstevu neprislo, tak by som neriesila. Pri najblizsej prilezitosti by som vzala darcek.

guiseppinka
12. apr 2025

Mne by bolo divne volat najblizsich, ze dojdi na kavu, budem mat narodeniny. Ale my sme daleko od rodiny, takze na kavu by aj tak nikto nedosiel. Keby byvame blizsie, tak by som nesla cez tyzden uplne z praktickeho hladiska - mama poobede robi. Zhruba clovek pozna denny rezim svojich blizkych a vie, kedy su a kedy nie su doma. V kazdom pripade, urcite by som povedala mame, ze v sobotu prideme a zagratulujeme jej.
Na druhej strane sa zase ale my nijako nerucame z nezagratulovania v den sviatku alebo nejakych oslav. Prave mi trklo, ze maly synovec mal minuly tyzden meniny a som mu negratulovala. Pridu vsak k nam, takze si zagratulujeme potom... oslava pre nas znamena dat si kavu, cvaknut decka spolu a zjest tortu🤭

Strana
z2