Narodeniny a rodinné vzťahy
Ahojte maminy
Mama mala narodeniny cez týždeň z deťmi som tam chcela v ten deň ist ale muž má zastavil ze keď nás nevolala na kávu aby sme tam nešli.
Stretli sme sa cez týždeň aj dva krát a ani bu ani mu ci prideme , neviem ako to mate vy? Žijeme v dobe keď už ani narodeniny a čas z deťmi a starými rodičmi není dôležitý?
Aj ja som z východu ale normálne zablahoželám mame ak má sviatok.. Prídem, donesiem drobnosť, ona aj pripravuje jedlo pre nás ale úplne by mi stačilo keby urobila kávu.. Ešte aby muž mi diktoval či môžem zagratulovať rodičom 😁
to ťa musí mama volať? išla by som sama od seba... len aj zagratulovať a ísť preč, ale určite zagratulovať.
Nechapem preco ma regulovat tvoje zvyky v rodine tvoj muz🤔tak ty si chcela ist lebo mas urcite vacsiu doveru v kruhu vasej rodiny, kebyze sa jedna o jeho rodinu tak ti moze kecat do toho ako, kedy a co - ale aby ti reguloval vztahy s tvojou rodinou ani nahodou, tak sko ty by si sa nemala starat do zvyklosti ich rodiny
Ty bez muza nemozes nikam ist?
Nemala si muža počúvať, a mala si ísť. Bodka.
Mama ta mala volať, snáď je slušnosť sama zavolať /prísť. A to ma zrazu prvý krát narodeniny, keď nevieš čo máš robiť? Ci muž ti úplne vymyl mozog?
U nás tento čas strávený spolu je dôležitý...aktuálny príklad u nás...svokra ma narodeniny..nevolala nás ale pozvali sme sa sami 😁 vopred sme zavolali ci bude doma a keď áno,že prídeme na návštevu
Ja som tiež z východu a mám úplne odlišné zvyky ako môj muž,čo sa týka blahoželania. U nás je normálne ísť zablahoželať prip.dohodnuť sa,kedy prídeme blahoželať. Nečakáme na pozvanie. No z mužovej strany treba pozyvať ešte aj na meniny. Inač, neprídu. Ja si doteraz neviem zvyknúť,že iba jeho švagrinu a jej dcéru (mužovu neter ) s rodinou t.j.krstnú našich detí musím pozývať ,keď majú deti sviatky. Doteraz ani raz sa neohlásili štýlom, že vtedy a vtedy by sme chceli prísť zablahoželať. Dokonca,keď dcéra mala jeden rok,tak neprišli vôbec, lebo sme ich nepozvali. Dodnes im nejdem vysvetliť,že ja som nikoho nepozyvala. Krstný dal urobiť tortu a s ňou aj prišiel blahoželať. Vopred dal vedieť,kedy asi príde a vtedy som urobila posedenie. Samozrejme,prišli aj starí rodičia, lebo oni sa pýtali,kedy môžu prísť blahoželať.
@tomcimka nasla som sa tu ❤️🫣
Ja som tiež z východu a nikto ma nemusí volať. Veď ja nepotrebujem oslavu, ale je to slušnosť, zablahoželať, tobôž ak je to rodina.
Ja by som zas na ziadnu navstevu neprisla neohlasene, ani k vlastnej mame. Ked to nespomenula ona, tak by som jej asi zavolala, ze by som jej s detmi chcela zahratulovat, ze ci sa mozeme na chvilku zastavit, alebo by som ju pozvala k nam na kavu a nejaky kolac 🤷🏼♀️
Moja mama nas ale kazdy rok normalne pozyva na oslavu a rovnako aj my ludi k nam domov volame, nimto mi len tak nezvoni pri dverach (ani moja mama)
Z východu hlásim že východ s tým nič nemá. 😃 Ale teda povedali ti že oslavovať nejdú lebo šetria. A tvoj muž chce akoze na čo čakať veď dobre viete že žiadnu oslavu neorganizuju. Že nikam vás volať nebudú. Mala si ísť s deťmi podať ruku ako si chcela. Do tohto by som si muža kecat nenechala
Zalezi ake su zvyklosti v rodine. Ja pozyvam na oslavy, nemam rada necakane navstevy. Moja mama nepozyva nikoho, idem jej zagratulovat sama. Prepadovka, takze ani nic nema nachystane, nie je moc pohostinny typ. Svokra tiez nepozyva, len caka ze najblizsi vikend, ked ma narodeniny prideme gratulovat.
Baby ale veď nikto nehovorí, že mali ísť neohlásene. Aké presne ako niekto už viackrát písal.
Zavolám "ste doma? Chceme prísť vtedy a vtedy vás pozrieť." Finito. To nepovažujem za oslavu. Ja som tento rok dokonca maminke rovno aj koláč urobila, nech nemá s nami starosti 🤷♀️a tiež sme išli len zablahoželať a trochu sme posedeli
Ved sa mami opýtaj, ze kedy by jej vyhovovalo aby ste prišli gratulovať. Ci cez týždeň na rýchlo date kavu alebo cez víkend posedieť dlhšie. Ja mojej vždy volám keď ma narodky a opýtam kedy môžem prísť s rodinkou jej popriať.

je to nevlastna mama poslala si jej gratulacnu sms, oosbne si jej gratulovala pri stretnuti a ona sa vyjadrila ze nerobia oslavy lebo setri na dovolenku
za mna urobila si akurat dost a nesla by som uz tam este raz gratulovat ak ta ona nezavola