Návšteva rodičov

3. sep 2022

Ahojte, potrebujem počuť názor či som spravila chybu ja alebo moji rodicia ci môj manžel. Mame chatu. Plán bol ze od soboty do stvrtka budeme na chate s manželovymi rodičmi a potom s mojimi. Moji na chate ešte neboli. Všetko bolo fajn manžel mal s otcom rozrobené nejaké pracovne veci a ja sa starám o malinke bábätko.v pondelok večer mi mama napísala ze prídu v utorok. Chata má 5 lôžok. Napísala som jej ze nemôžu ze nás je tu vela, ze až v štvrtok alebo v stredu. Ze svokrovci môžu odísť skôr. A aj babatko potrebuje svoj klud a rezim. Je to mensia chata a vsetko v nej pocut.Odpísala ze idú na výlet a ze prídu v utorok tak som jej napísala opäť ze v utorok to nie je vhodné. Ze nemajú kde späť a co jest...prišli reči typu vyspíme sa v aute (vonku je v noci 8*C) jest nepotrebujem, nikto sa nám nemusí venovat atď...neviem aký zážitok by z toho mali..keď ja som ich chcela normálne ubytovať,pohostit, zobrať na výlet po okolí. Tak sa urazila ze ich moji svokrovci za nič nemajú a ze co komu spravili ze chceli prisť.vobec nepochopila fakty s ubytovaním jedlom a režimom ...s tým ze manžel mal s otcom robotu a nemohli by sa im venovať. Ani sa svojich rodičov nepýtal ci odijdu v utorok aby mohli prísť moji. Moji Išli na výlet ale k nám neprišli.v štvrtok sa vrátili domov a mama je urazena. Napísala ze jej mam napísať čas dátum a miesto kde ma prísť aby bola s nami nabudúce.. teraz to maká vlastne všetko Ken to nechcela dodržať.

mamickalisticka
3. sep 2022

Nuž ťažko to je.. keď jedna strana nevie pochopiť že to je malá chata a malo miesta pre toľkých... Som na strane toho že samozrejme keď bola dohoda najprv svokra potom mama.. tak to mali tak rešpektovať.. teraz len navrhnúť iný termín, kde budete vy a vaši rodičia a naplno si to užijete..

autor
3. sep 2022

@mamickalisticka lenže to je naša chata a chceli sme im ju ukázať, teraz tu na zimu už s tak malým bábätkom nepôjdeme až na jar.. mrzí ma ze neprišli..

gelifil
3. sep 2022

s tvojimi ste mali byt kolko?lebo mne vychadza, ze polovicu ako so svokrovcami..mali ste to podelit rovnako

luliu
3. sep 2022

Chybu spravila tvoja mama, raz keď nie je dostatok lôžok, tak sa treba prestriedat. Nevidím dôvod, aby tvoj muž vyháňal odtiaľ svojich rodičov skôr, lebo tvoja mama chce prísť v utorok

autor
3. sep 2022

@gelifil keď sme to riešili.. moji nechceli na viac než3 noci..tak sa to tak rozdelilo ze proste 3 a zvyšok druhá strana.. nemyslím ze išlo o noci...

beata_k
3. sep 2022

Chybu spravila mama. Tvrdohlavo isla za svojim a teraz je zduta.

gelifil
3. sep 2022

otcova reakcia je aka?

autor
3. sep 2022

@gelifil neviem.. s ním som nepísala ani nevolala

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terez246
3. sep 2022

Chceli si Vás užiť a tých pár dní sa jej zdalo málo. Pokiaľ bola neodbytná, mala si ju nechať, nech príde. Jedlo by si priniesli, vedeli, že budú musieť zrejme spať v aute a v režime nevidím problém, však je to bábätko a režim je na Tebe. Či sa na kŕmenie a uspávanie niekto prizerá nie je až taký problém podľa mňa. Možno si mohla troška ustúpiť, keď bola veľmi neodbytná a nechať na ňu. Presviedčať ju nech 100 % nechodia lebo bla, bla, bla, bla, by mi asi tiež vyznelo, že ich tam nechceš a uprednostnuješ svokrovcov. Možno sa stretnem s nepochopením, ale tak mi to znie.

beata_k
3. sep 2022

@terez246 Ona ju tam chcela, ale vo vopred dohodnutom termine.

terez246
3. sep 2022

@beata_k Ja rozumiem, ale pokiaľ bola reálne neodbytná, nehrotila by som to.

gelifil
3. sep 2022

@terez246 ano, aj mne...

autor
3. sep 2022

@terez246 v pohode, tvoj názor. Fakt je ze dieťa si poznám a práve to ze nechce ani jest keď niekto naňho pozerá, je zvyknutý na klud a ticho keďže sme stále len sami..a tiež sa na to pozerám tak ze poznám svoju mamu, potom by mala reči typu, nuda tam bola, nik mi ani kávu nespravil..atď.. mali by z toho zlý zážitok aj moji rodicia aj manželovi. Keďže tu chatu nejak financovali spoločne cítili by sa asi ako hostitelia a v tomto prípade zlý hostitelia.

autor
3. sep 2022

@terez246 a vieš zas prečo by sme mali vsetci skákať ako si ona zmysle za 5 minút.moj manžel bral dovolenku aby tam niečo robil s otcom.cas s mojimi mal byť na oddych a výlety...svokra si brala dovolenku.. a prečo by mala odísť v utorok.. okrem toho mi mama dala vedieť ze vôbec teda neprídu až v stredu na obed.. lebo nekomunikovala.. a to už svokrovci odišli. A pri tom mohli ostať...aspoň do stvrtka...

terez246
3. sep 2022

Ja Ti v podstate rozumiem a tiež by bola moja prvá reakcia, že radšej nie. Hovorím skôr o tom, keď dobiedzala, tak už by som asi na tretíkrát (alebo neviem ktorý) nepovedala, že nie. Potom možno by si len povedala: "Ja som Ti vravela, že nie je čas, priestor.. sa Vám venovať, choďte ešte na nejaký výlet." Vždy sa dá nájsť kompromis, aby boli všetci spokojní. A čo sa týka režimu. Všetky matky sme skoro stále samé doma s deťmi a máme zabehnuté koľaje, ale dá sa z nich vybehnúť, keď sa chce. Bola som s bábom na oberačke, kde bolo 20 ľudí a proste sme sa na kŕmenie "skryli" do stanu alebo na lúku, aby sme mali kľud. A skoro celý čas spinkala v nosiči. Ak bolo zle, odišli sme od ľudí a upokojili sa. Dá sa. Je to náročnejšie, ale dá sa. Ale samozrejme nevravím, že si reagovala úplne zle, bolo to Tvoje slobodné rozhodnutie. Verím, že mamu to prejde a užijete ešte spoločný čas. Viem, že s veľa ľuďmi naokolo a bábom je ťažke fungovať a ešte reagovať na egoistické správanie niektorých ľudí, ktorí nerozumejú slovu "nie". 😊

zanka777
3. sep 2022

Tvoja mama vedela že majú prísť vo štvrtok ale trepala (pardon za výraz)sa tam silou mocou skôr aj keď si jej jasné vysvetlila že sa nedá..... A ešte ona je urazená?????ako fakt???tvoja mama sa zachovala ako 5 ročné decko nehnevaj sa na mňa..... Takže chybu neurobil ani tvoj muž ani ty ani svokrovci a dokonca ani tvoja mama...... Len je asi precitlivela ale to nech si rieši inde 😊😉👌

autor
3. sep 2022

@terez246 vieš ono ja by som súhlasila možno aj pri prvom pokuse ze prídeme v utorok lenže nebola som tam sama. Bol tam aj môj manžel a jeho rodicia a mali by s tým súhlasiť vsetci.podla mňa lebo sa to všetkých týka. A potom viem ze sa da hocičo ale prečo by som sa mala ja hocijako stále prispôsobovať s bábätkom ze niekto mení plány. To ze jednoducho s nami chceli byť dlhšie pre mňa nie je až taký argument lebo fakt je taky ze dieťa mame 6 mesiacov a moji rodicia u nás neboli ani raz lebo bývame 350km ďaleko. Chata je len 180km ďaleko ...

autor
3. sep 2022

@zanka777 no trepala, ale nedotrepaka lebo nedošli... aj keď niekam išli.. neviem kam

zanka777
3. sep 2022

Ty si nemáš absolútne ale absolútne nič vyčítať...naozaj

pribinak
3. sep 2022

Zas nie sme na Sibíri, ešte stále je veľmi pekne pocasie a môžete ísť s vašimi na chatu

Pozri, mama je síce teraz urazena, ale jasne si jej to vysvetlila a keď to nechce pochopiť tak Ty s tým nič neurobíš
Proste kto nechce tak nechce

tykat
3. sep 2022

@autorka ...mama je fakt dobra 😁 ...asi by som jej povedala ze nech dobehnu ale spanie nech si najdu na tie 2-3 noci niekde v okoli, ze teda situacia je aka je, ale ked to vyslo takto tak sa musia prisposobit a v chate spat niet kde.
Muz by robil so svokrom co maju v plane, svokra by sa im venovala (kava, pokec, prehliadka chaty a okolia...) a ty by si sa im venovala a zaroven starala o mimino podla potreby.
Ja som otvorena zmenam, improvizacii sa nebranim ale len vramci dohodnuteho (svokrovci by ostali, rodicia sa musia prisposobit).
Mne sa stalo nieco podobne, dlhodobo presne dohodnuty harmonogram kedy 1.rodina moze prist okrem urcitych dni (odchod a navrat z dovolenky s inou castou rodiny, kvoli moznosti spania u nas). 1.rodina nedodrzala termin, ze sa nejako pomestime. NIE trvala som na tom ze si musia zabezpecit noclah inde, aj si ho zabezpecili. V nasom dome sa fakt 13 ludi nevyspi. Moj dom, moje pravidla. Vztahy sa nepokazili, pochopili ze ked sa raz dohodneme tak dohoda plati a nebude sa to menit len preto ze si niekto zmysli ze chce.

autor
3. sep 2022

@pribinak no s tak malým dieťaťom tam v zime nepôjdem.. už teraz je tam zima. Asi si ešte nebola na chate kde nik nie je a ty prídeš a musíš si vykúpiť drevom ci už vzduch, vodu a vsetko dat do pohybu, všetko doniesť ako potraviny napríklad. A keď už ak bude skoro tma, všetko je komplikovanejšie. Len ta cesta cca 170km nám trvala 4 hodiny a nie kvôli kolonam. A manžel tiež nemá toľko dovolenky a ísť tam na 2 noci to nema zmysel. Toto s tými voľnými dňami bolo ideálne.. najbližšie tam pôjdeme tak v máji.. to je isté.. no ďakujem za návrh ale pre nás nereálny..

heidy222
3. sep 2022

Akoze neporadim, ale ja mám takú situáciu, že bývame v 95 m2 byte 4 členna rodina a prídu k nám svokrovci 2ks a moja mama so psom naraz a ešte aj na 5 dní a nikto nechce ustúpiť lebo ,,aj ja mám právo byť s vnúčatami " takže úplne poznám toto že nevysvetlis niektorým

autor
3. sep 2022

@tykat ako fakt je taky ze by mi bolo blbo keby tam už boli niekam ich posielať.. vlastne ani si neviem predstaviť ako by to skončilo.. a tiež vieš ty povieš svokra by sa jej venovala spravila kávu atď ale prečo by mala? Véd vzala si dovolenku aby trávila čas so synom a vnukom a nie s mojimi rodičmi a ešte ich obskakovat.. ja mam radšej keď k nám chodia návštevy postupne, každému sa viem tak venovať, obslúžiť a každý si v pokoji užije aj malé a nie takto ze vsetci a pri tom nikto.. len krik a zhon ..

tykat
3. sep 2022

@autorka ...tak ano, ja to beriem ako by to bolo u nas. Ale ty si rodinu poznas najlepsie. Mozno by fakt vasi dosli, sadli a obskakujte nas a dajte nam postele na spanie.
U nas by kavu urobili spolocne svokra s mamou, pokecali. Mama by cestou kupila zakusky. Rodicia by bud nasli nejake ubytovanie alebo by som im nieco nasla ja.
Takze mame napis, ze ti je luto ze to takto nevyslo ale bohuzial okolnosti boli ake boli, vedeli o tom dopredu... a stretnete sa na chate na jar, dohodnete si vopred termin.
A tvoj otec co na to?

kaktusik007
3. sep 2022

no ja neviem, asi ma tu ukamenujete, ale... tie vztahy s tvojimi rodicmi asi nie su prave najlepsie, vsak? co takto z tvojej strany ustupok typu -- chata je pre 5, boli ste tam 4. (babo neratam). Tak proste ten piaty bude spat na zemi, a bodka. Nejak by sa to vyriesilo. Mozno mama chcela preto prist skor, aby aj ona bola so svatovcami - ved aj to uz ma rodinu. Ak svokrovci mali odchadzat v stredu, tak ak by prisli tvoji rodicia v utorok vecer, po vylete, tak aky problem??? Ta jedna noc? Akoze to Ti stalo za to povadit sa s mamou, pre takuto blbost?

a ano, uprednostnujes svokrovcov. Lebo svokrovci prispeli na chatu. Tvoji rodicia evidentne nie a aj v tom je citit tento tvoj rozdielny pristup. Ja len dufam ze moje deti sa ku mne takto nepostavia, ked im nahodou narusim povodne plany, a budu mile a zlate a budu improvizovat tu jednu noc a jedno doobedie, lebo v podstate o dlhsie ani neslo.

nyphadora
3. sep 2022

Tvoja mama ta nerešpektuje. Ešte to bude naročne.

autor
3. sep 2022

@kaktusik007 aj tvoj názor je názor.. 1. Áno vzťahy asi sú narušené, ja ich k nám stále volám a oni nikdy neprídu, 2. Nie nemyslím ze 4 ľudia ktorý majú 60 rokov a svoje potreby sa len tak pomestia hocikde ešte aj s 2 dospelými q jedným bábätkom ktoré 3 x v noci vstáva a o 21 už spí.. atď... svokrovci mali odísť vo štvrtok, odišli v stredu ze keby prišli naši v stredu, lenže oni neprišli.. co my sme nevedeli lebo moji nam dali vediet az v stredu na obed.... svokor ma 66 rokov tiež preňho nie je jednoduché už šoférovať po prebdenej noci..
Chata má vôbec netrápi môj manžel ju vlastnil ďaleko pred svadbou je len jeho a vzdy bude. A ja som s tým v pohode.
Moje deti sa ku mne tiež tak nikdy nezachovaju lebo ich budem rešpektovať a nebudem im komplikovať zivotne situacie...a nepôjdem si tvrdohlavo ze ja chcem teraz a bodka..

autor
3. sep 2022

@kaktusik007 a ešte keby chcem tak si takú chatu kúpim aj sama, aj lepšiu.. 🙂 som človek co ma dosť svojich peňazí..