Návšteva u sestry
Bola som s dvomi deťmi 1ročným a 4 ročným u sestry na návšteve, zároveň tam bola aj švagriná s dvomi deťmi podobný vek. Sestra býva sama so svojou 12 ročnou dcérou v dome. Majú tam len obývačku a hneď vedľa ich spálňa plus je tam izba neobývaná nezariadená, skôr sklad nepotrebných vecí. Jej dcéra svoju detskú izbu nemá. Deti sa hrali, pobehovali a išli k nej do otvorenej spálne, kde videli veľkého plyš.macka. Tak sa tam na krajíčku spálne hrali všetky deti. Po 10 minútach ich sestra vypakovala von zo spálne so slovami že tam sa hrať nebudú. Celkovo bola na naše deti nepríjemná. Napríklad môj najmenší ročný syn sa priblížil ku stromčeku chcel si chytiť guľu a ona hneď, aby to nechal na pokoji a potom už mne, aby som si na neho dávala pozor, že sa to nesmie. Len tak, som sa spýtala, či bude zariaďovať dcére detskú izbu a hneď podráždene, že nie je z čoho. Pritom handre jej kupuje len značkové, tak isto aj sebe a veľa takých nepotrebných vecí. Po chvíli sa jej to rozležalo v hlave a začala nepríjemným tónom o tej detskej izbe, že nechápe také otázky a že sa to schválne pýtam a detskú izbu nepotrebuje a bla bla bla. Pritom som sa to spýtala len tak, na margo toho, že sa teda decká nemali kde hrať, keď v spálni, kde má hračky jej dcéra nemohli. Máme k nej ísť na Silvestra ale zvažujem po tomto, že radšej pre dobro detí nepôjdeme. Bola na ne dosť nepríjemná a ktovie aká by bola ak by tam boli samé. Na jej dcéru sa aj oplzlo vyjadrovala. Chcela si zapnúť PC a že dop* čo s tým teraz otravuješ chceš aby sa to pokazilo? Odmietli by ste po tomto návštevu na Silvestra?
@terezka1947 moje 1r dieťa je predčasniatko, nechodí ešte, len sa tam doplazilo a natiahlo ruku na guľu, to je celé a ona hneď nepríjemná. A to ani neboli sklenené gule, ale také obyčajné nerozbitné
Nie je jednoduchšie zavolať sestru k vám??? Tvoje deti majú doma izbu aj hracky, s ktorými sa zahrajú aj svagrinej, sestra ma 12rocnu...
Prečo nepozvete ju k vám????
A ako ste to vlastne chceli riešiť s malými deťmi na noc??? Trochu mi v tom celom chyba logika
@aurora33 chodia aj k nám samozrejme, veď tá jej dcéra bola tiež maličká a chodili k nám. Ale zlá som na ňu nikdy nebola. Ale pamätám si ešte, keď mala jej dcéra 4 roky a vysypala z krabice komplet celé lego, takú jej liskla že sa jej skoro hlava otočila. Je to len sprosté lego, poupratuje sa to no a ? Veď sa nič proste nestalo. Vtedy som s ňou aj kontakt prerušila, nestrpim také správanie k deťom.
Tak toto je moc, sestra musí byt veľmi nešťastný človek a vybíja si to na okoli.
Keď si na ňu taká alergická,tak tam nechoď.
Kto vie,prečo je aká je...možno má na to dôvod.
A je divné,že takto sestru riešiš na fóre.
@terezka1947 ona je asi alergická na nás a neviem o žiadnom dôvode a možno ani ona sama. A nie je divné, že riešim sestru na fóre, divné je jej správanie. A ty si tu nikdy nič neriešila alebo načo si tu vlastne, chodíš si sem len kopnúť do druhých?
Naco tam pojdete na Silvestra? Nie je tam miesto, neda sa tam hrat, a nespominas ziadnych vasich muzov, ti tam neboli ci to bola a bude len zenska zalezitost s detmi na Silvestra?
Inak hrajuce sa deti v spalni by vadili aj mne.
@jaskolka však to keď mám mdlé dieťa tak ho nenechám samé v cudzej spálni kde môžu byť kľudne polozene lieky atď .... Tak isto nedovolím druhým deťom skákať napríklad po mojej posteli .sú určité pravidlá ...a mala si proste dávať pozor na deti .dobre ju upozornila na ten stromček
@0silvia0 to nás pozvala aj s mužom, my sme 4 a švagrinú volala to je náš brat čiže sú tiež 4 osoby
Cudne, pozyva vas vsetkych a nezvlada to a vsetko jej vadi... Naozaj ju radsej pozvite vy k sebe, uz si od malych deti odvykla a nema na ne nervy.
Ja by som na tvojom mieste navrhla, aby ona prisla k vám. Narovinu by som jej povedala, že deti sa u nej nudia a nemáš chuť celú návštevu lietať za malým, len aby náhodou nechytil niečo, čo nesmie.
Doma máš predsa určite všetko prispôsobené tak, ze sa nemusíš báť.
Sestra je svojska. Vidno, že nie je taká len posledný mesiac, zrejme si si na ňu už aj zvykla. Byt slobodná mamička je určite ťažké a smutne. Ja sama viem podľa seba, ako sa moja nervozita prenáša na okolie. Keď sa mi nedarí, nie som 2x príjemná....
Skus sa o ňu viac zaujímať, čo jej súkromný život, či niekoho ma a pod.
A určite jej nabuduce medzi 4 očami dohovor, aby sa trochu ovládala. Potom nech sa necuduje, keď ju dcéra o 4r pošle do p.....
@kristinapetronela to čo popisuješ sa ani nestalo, tá jej dcéra tam mala hračky plyšiakov atď, ukazovala čo dostala pod stromček, tak to tie 4 ročne deti zaujalo, mladšie boli pri nás
Jasné,že riešim a nepotrebujem si kopnúť do nikoho.
Ale prečo riešiš sestru,ohivaras ju tu,že kupuje značkové veci,sťažuje sa na to,že nemá peniaze,okrikuje deti,atď.
Veď tu nič nevyriešis. Veď sa porozprávajte...povedz,čo ti vadí. To že má iba jednu izbu musíš rešpektovať,plno ľudí má návštevy aj v jedno,dvojizbovim byte.
Keď je sama,tak asi to ľahké nemá,tak skús sa na to pozrieť takto.
@simona20201309 môžem ich zavolať aj k nám to je najmenej, ale tiež nemám už na to bohvie akú náladu po tpm čo na mňa vyletela skrz detskú izbu 🙄
Napr. dcéra má tiež kamošku, ktorá býva v mini domčeku s rodičmi a bratom.
Zatiaľ bola vždy iba ona u nás.
Neviem či by ju kamoška pozvala dcéru ku nim, lebo vo veku 11 r. si už je vedomá toho, že to ich bývanie nieje štandardné.
Ja s tým problém nemám, dievča je slušné a väčšinou ešte aj uprace dcére detskú izbu 😳🙈👍.
Ale no.... hádam ju nenechas doma samu len s dcérou. Kašli na to. Reagovala tak ako reagovala, lebo si zrejme zaťala do živého. Podľa mňa si to vytiahla v nevhodnej chvíli. Ona deti zjazdila, že sa hrajú v spálni a ty hneď na to , prečo nemá detskú izbu...
A možno sa nad tým aspoň zamyslela a začne to riešiť. Teraz tu tému nechaj tak a skus s tým začať o nejaký čas.
Co také treba na zariadenie hotovej izby???😳 vymaľovať, kúpiť nejaký koberec a postel.....
@terezka1947 ja som jej to už hovorila dávnejšie pretože skrz tie jej nálady sa snou nikto nechce stretávať a osočovanie jej dcéry, ozaj oplzlý slovník, ver, že to si nevieš predstaviť čo sme na vlastné uši počuli, nebolo to len teraz. Odjakživa taká osoba
Ja by som tam po tomto tiež nešla na Silvestra.
Je síce pravda, že ste sestry ale to neznamená, že musíte všetko tolerovať a vydržať.
Určite si viete zariadiť aj príjemnejšie strávený čas.
Nič v zlom, ale keby sestre záležalo na tom aby jej jediná dcéra mala detskú izbu, určite by ju pomaly nejak zvládla zrealizovať.
@simona20201309 mňa to strašne mrzí, beriem si to asi veľmi k srdcu, neter mám veľmi rada aj do cukrárne ju berieme veľa krát počas celého roka, strážila som ju keď bola menšia pretože nemá súrodenca, aj k nám chodí na prázdniny a chodí k nám rada, aj sa pýta kedy môže prísť a moja odpoveď je- no veď hocikedy srdiečko
V septembri mala narodeniny a nevedela som, čo takej slečne kúpiť, tak som navrhla, že pôjdeme do OC a sama si vyberie. Tak si vybrala oblečenie. Autom som ju odviezla domov a potom mi ešte písala na messengri, že ,,mamke sa to vôbec nepáčilo čo si kúpila,,
Ďalšia mater, ktorá nemá rada vlastné dieťa a robí si z neho citového fackovacieho panáka. Skôr buď oporou jej dcére s tým, ze môže ku Vam kedykoľvek prísť a zdôveriť sa ti s tým, čo ju trápi, nech má pocit opory aspoň v niekom inom, keď už, bohužiaľ, nie vo vlastnej matke. Čo tam po značkových handrách, keď jej nevie dať lásku.
Ono s tou izbou si jej veľmi dobre povedala. Nastavila si jej zrkadlo ako vlastne “ľúbi” svoju dcéru, túži jej dopriať súkromie. Nabudúce by som jej povedala, že sa jej poskladate z rodiny na ten nábytok viacerí. Len tam ide asi o iné. Takí toxickí ľudia majú radi svoje obete pod kontrolou, takto by sa jej dcera pred nou mohla zatvoriť do izby a mala by pokoj a na kom by si potom ona, chudera riešila svoje komplexy? Smutné je to v tom, že sú zeny, ktoré by dali prvé a posledné za to, aby mohli byť matkami a potom sú tu takéto, ktoré ešte vlastné dieťa vedome deptajú.

Ja zas nechápem načo vás tam aj s deťmi volá keď sa nemajú ani kde zahrať - majú 3 izby, v 2 sa hrať nesmú a v tej tretej majú trtkumbál. Takže ja by som sa jej v momente, kedy ich vyhnala z okraja spálne, spýtala kde sa vlastne môžu hrať. A nie, na Silvestra by som tam už nešla.