icon

Návšteva u sestry

26. dec 2022

Bola som s dvomi deťmi 1ročným a 4 ročným u sestry na návšteve, zároveň tam bola aj švagriná s dvomi deťmi podobný vek. Sestra býva sama so svojou 12 ročnou dcérou v dome. Majú tam len obývačku a hneď vedľa ich spálňa plus je tam izba neobývaná nezariadená, skôr sklad nepotrebných vecí. Jej dcéra svoju detskú izbu nemá. Deti sa hrali, pobehovali a išli k nej do otvorenej spálne, kde videli veľkého plyš.macka. Tak sa tam na krajíčku spálne hrali všetky deti. Po 10 minútach ich sestra vypakovala von zo spálne so slovami že tam sa hrať nebudú. Celkovo bola na naše deti nepríjemná. Napríklad môj najmenší ročný syn sa priblížil ku stromčeku chcel si chytiť guľu a ona hneď, aby to nechal na pokoji a potom už mne, aby som si na neho dávala pozor, že sa to nesmie. Len tak, som sa spýtala, či bude zariaďovať dcére detskú izbu a hneď podráždene, že nie je z čoho. Pritom handre jej kupuje len značkové, tak isto aj sebe a veľa takých nepotrebných vecí. Po chvíli sa jej to rozležalo v hlave a začala nepríjemným tónom o tej detskej izbe, že nechápe také otázky a že sa to schválne pýtam a detskú izbu nepotrebuje a bla bla bla. Pritom som sa to spýtala len tak, na margo toho, že sa teda decká nemali kde hrať, keď v spálni, kde má hračky jej dcéra nemohli. Máme k nej ísť na Silvestra ale zvažujem po tomto, že radšej pre dobro detí nepôjdeme. Bola na ne dosť nepríjemná a ktovie aká by bola ak by tam boli samé. Na jej dcéru sa aj oplzlo vyjadrovala. Chcela si zapnúť PC a že dop* čo s tým teraz otravuješ chceš aby sa to pokazilo? Odmietli by ste po tomto návštevu na Silvestra?

autor
26. dec 2022

@huxy a keď tam nepôjdeme to je to najmenej ako k tomu príde moja neter jej dcéra? Súrodenca nemá, je sama, už sme to raz zažili, že sme mali prerušený kontakt ale ona jej zároveň zakázala k nám chodiť. Keď teraz opäť prerušim kontakt čo bude s neterou? Veď vzťahy treba budovať

bluka2
26. dec 2022

Tú otázku s izbou by som pochopila len v prípade, že sa tam nedávno nasťahovala. Ak tam žije >1 rok alebo tých 5r. od rozvodu, je to taká otázka, ktorá v sebe skrýva niečo také, že podkladas, ako by si to spravila ty... A pritom ich vec, tiež nemám rada také sugestivne otázky. Však by sa tým problém toho večera aj tak nevyriešil, ak by o mesiac plánovala prerábať, takže tvoj kontex v ktorom bola položená otázka nie je až taký logicky.
O nadavkach by som jej jasné povedala, že sa necítis príjemne počúvať taký štýl, že sa cítiš ako v nejakej krčme pod úroveň. Ak to nie je niečo jednorazové, čo sa strašne hodilo.
A čakala by som, že s tým prestane v tvojej prítomnosti, inak by som sa s ňou nestretávala

huxy
26. dec 2022

Takýmito príspevkami tie vzťahy určite nebudujes. Namiesto snahy jej pomôcť, pochopit, povzbudit, tu na ňu kydas.
A vieme len tvoju stranu príbehu, ono to v reali môže byť úplne inak.

katkami123
26. dec 2022

@huxy
🤦🏻‍♀️

autor
26. dec 2022

@huxy rozprávala tak snáď vždy, ako som písala vyššie, jej dcéra keď mala 4 roky, vysypala krabicu Lega na zem a dala jej poriadnu facku. Vtedy som s ňou prerušila kontakt. A to neviem aká na ňu bola, keď sme tam neboli, ale príjemná asi určite nie, keď ju bila ako žito od malička

katkami123
26. dec 2022

@huxy
Ale jej ide o neter, každému to tu už dávno došlo, že ju mrzí, keď vidí ako to dieťa pri tej mamke trpí. A už fakt nezveličuj.

miadi
26. dec 2022

Rocne babo co este ani nechodi je tu hnet pre niektore nevychovane Lebo sa dotklo plastovej guli na stromceku 🤦‍♀️

autor
26. dec 2022

@bluka2 izbu by si veľmi priala jej dcéra

autor
26. dec 2022

@miadi nedotklo, len natiahlo ruku

katkami123
26. dec 2022

@miadi
Tak asi je tu takých furií viac… 😀 každý sympatizuje s tým, aký je on sám. Keď pre niektoré je normálne vulgarne nadávať vlastnému dieťaťu, ponižovať ho, držať ho pri sebe v izbe a ešte sa takej osoby zastávajú, čo k tomu dodať? Len mi tých detí príde potom ľúto. Dieťa má byt lubené.

kaktusik007
26. dec 2022

podla mna si precitlivena na svoje deti - akoze pochop, ze u 1-4 rocneho potrebujes mat v podstate prisposobeny byt a to tvoja sestra logicky nema. Pre takto male deti tam je vela nastrah, ktore doma ty a ani svagrina uz nemate / mate ich vyriesene, lebo mate male deti.

a 12 rocna - ved to uz potrebuje svoj priestor a samozrejme ze po chvili mala navstevy plne zuby. Co s takymito krpatymi deckami ma akoze robit?

na svoje decko si mas dohliadat samotna - a mas si uvedomit ze nie si doma a patricne si decka umravnut

cajomila
26. dec 2022

@marca12 Podľa mňa, to nieje len o frustrácii.
Nie každý je proste milá osôbka.
A to ešte nehovorím o tom, aký blbý povahu vedia mať ľudia.
Však keby chcela, sama by plánovala prerábku tej izby...a verím tomu, že keby poprosila o pomoc rodinu, pomohli by jej.
Veď keby veľmi chcela, tak by neminula na značkové oblečenie ale by radšej šetrila na tu prerábku.

autor
26. dec 2022

@huxy presne tak, v reali to môže byť ešte horšie 👍

miadi
26. dec 2022

@katkami123 uz vidim tie ich dokonale roboticke deti co sa v roku nicoho nedotkli. Neviem kde zobrali ze to dieta nicilo . Dotknut sa a znicit su dve rozne veci. Nejde tu o motylie kridla ktore ked sa ich dotknes znicis. Neviem naco sa navstevuju ked im to nie je prijemne maximalne by som pozvala segru k sebe nech mà aspon neterka prijemny cas so svojimi bratrancami/sesterkami.

huxy
26. dec 2022

Zas len píšeš, čo si sama myslíš. Že ju od malička bila ako zito a pritom ste mali prerušené vzťahy. Čo tamksa v súkromí o tom so sestrou porozprávať? Bez detí, bez iných ľudí? A nie rozoberať tu na MK, kde tvrdíš len svoju stránku?

autor
26. dec 2022

@kaktusik007 ale nie, mne to práveže prišlo v pohode, deti sa pekne hrali, neter ukazovala čo dostala pod stromček, bola rada, že sme prišli vyobjimali sme sa, veď sme aj darčeky priniesli

0silvia0
26. dec 2022

@katkami123 nema nervy na svoju velku dceru, cize je logicke, ze dalsie 4 male deti jej na pohode neprida. Tiez ale nechapem, naco pozyva do svojho domu ludi s malymi detmi, ked to nezvlada a lezu jej na nervy🤷‍♀️

autor
26. dec 2022

@huxy toto bagatelizovanie fakt milujem. Ty biješ svoje deti keď si stále ideš svoje? Práve pre to bitie s ktorým nikdy súhlasiť nebudem sme mali prerušený kontakt. A nebolo to žiadne na zadok!

miadi
26. dec 2022

Byvate blizko seba ? Neterka by k vam mohla chodit uz aj sama ? Alebo na vikend prespat. Mozno aj segra bude na nu lepsia ked jej bude vzacna.

gabika99
26. dec 2022

@autor Nečítala som všetci komentáre. Neviem, aký máte vzťah do sestrou a ako často sa stretávate. Ja by som sa s ňou porozprávala osamote a takto, ako si to napísala jej vysvetlila, že nechápeš, ako sa takto môže správať k deťom. Ďalej by som navrhla, keďže je bez muža, že jej pomôžete vypratať izbu, zložte sa spolu s bratom na farbu, izbu vymujte a 12 ročnej tam na začiatok bude stačiť zohnať z druhej ruky posteľ a písací stôl, ak nemá. Sestre vysvetliť, že to robíte z Vašej vôle a pre to dievča. Tiež mám takmer 12 ročnú a je to presne obdobie, jed potrebuje byť samá, zatvorená v izbe.

autor
26. dec 2022

@miadi bývame od seba 15km

huxy
26. dec 2022

Myslím, že výchovná na rit nikomu neublíži. Zas nemyslím týranie alebo mlátenie. Neverím tým blbostiam moderných mám o vysvetľovaní, vysvetľovaní a vysvetľovaní.
Predtým si sa s ňou o tom rozprávala? Ako reagovala? Vieš, v úvodnom príspevku píšeš ako hlavné body to, že na tvoje deti bola nepríjemná kvôli spálni a guli, potom kvôli izbe...a až na konci spomínaš tu nadávku. Čo sa týka spálne, guli, som sa už vyjadrila, a stojím si za svojim nazorom. To, že sa k dcére nesprava zrovna najlepšie, to je už iná vec. Ale nemyslím si, že vaše návštevy to zmenia. ak je ozaj sestra taká, akou ju tu opisujes, tak buď by som sa s ňou o tom v súkromí! porozprávala. Alebo k nej nechodila,a radšej zavolala neter k sebe na návštevu častejšie.

kamatopo
26. dec 2022

Podľa toho čo píšeš tak tvoja sestra na nič iné ako na značkové veci nemá. Je to smutné povedané no je to jediná radosť ktorú si asi môže dovoliť. A malú berie tak že facka mení názor. Ona nemá na to aby vychovávala. Je frustrovaná zo života a uteká jej že dievčatko ju v tomto veku najviac potrebuje. Volá vás aby nebola sama no nema ani kde. Zavolajte ju vy. Nech aspoň malá má pekný zážitok.

marca12
26. dec 2022

@cajomila vacsinou frustrovani a nestastni ludia zmenia svoje spravanie na hulvatske. Ale to uz autorka musi vediet,ci bola vzdy taka oduta alebo len rokmi sa na nej nabaluje jej zivot a ostala takato. Zahresit do p...na dceru je strasne spravanie.

maciatkolulu
26. dec 2022

Prepáč, ale keď si alergická na nie pekne správanie sa k deťom, tobôž k vlastnej neter, prečo sa nesnaží pomôcť a riešiť, či myslíš, že prerušenie vzťahov pomôže? No to ti garantujem, že nie. A ako pardon, aj ja by som zakrocila, kebyže mi ide dieťa po stromčeku, ved okrem iného, mohol ho stiahnuť na seba atď. A doň spálne nepustam ani ja nikoho. Nás malý ma svoju izbu, ale aj tak sa hrajú deti u nás v obývačke.

autor
26. dec 2022

@huxy chodí k nám počas roka často, len teda to je ďalšia špecifická téma. Aj ja ju volám aj ona sa k nám pýta. Lenže. Sestra vždy vyžaduje, aby som ju potom domov ja vozila. Ani raz pre ňu neprišla autom ona.

autor
26. dec 2022

@maciatkolulu aj v obyvke jej to vadilo

autor
26. dec 2022

@maciatkolulu do spálne ich volala neter, pretože tam mala veci, hračky, plyšiakov a chcela im ukázať čo dostala pod stromček

toskanka
26. dec 2022

Je mi ľúto tvojej netere. Nemá vlastnú izbu v dome, v ktorom by ju mohla mať, len jej materi je to jedno. Mám kamarátku, ktorá bývala len s mamou, otec tragicky zahynul ešte predtým, nez sa narodila. Bývali v 2-izbovom byte, kde majú veľku spálňu a obývačku, dalo sa to predelit, aby mala aspoň svoj kútik. Vedľajší byt je vraj takto prerobený. Svoju izbu mala, až keď ako 22-rocna začala pracovať v zahraničí a po prvýkrát v živote mala svoju izbu. Dodnes to matke nevie zabudnúť, že nemala svoju izbu, ani len svoj kútik. Tvoja sestra je jeden veľký sebec a to správanie k malým deťom je otrasné. Mne moja neter prevrati izbu hore nohami, keď je u mňa, aj vianočnú guľu už rozbila. No a čo? Veď je to len vec.

autor
26. dec 2022

@toskanka tak ešte tu dostanem hubovú ja za svoje ročné dieťa že si dovolilo doplaziť sa k stromu