icon

Návšteva u sestry

26. dec 2022

Bola som s dvomi deťmi 1ročným a 4 ročným u sestry na návšteve, zároveň tam bola aj švagriná s dvomi deťmi podobný vek. Sestra býva sama so svojou 12 ročnou dcérou v dome. Majú tam len obývačku a hneď vedľa ich spálňa plus je tam izba neobývaná nezariadená, skôr sklad nepotrebných vecí. Jej dcéra svoju detskú izbu nemá. Deti sa hrali, pobehovali a išli k nej do otvorenej spálne, kde videli veľkého plyš.macka. Tak sa tam na krajíčku spálne hrali všetky deti. Po 10 minútach ich sestra vypakovala von zo spálne so slovami že tam sa hrať nebudú. Celkovo bola na naše deti nepríjemná. Napríklad môj najmenší ročný syn sa priblížil ku stromčeku chcel si chytiť guľu a ona hneď, aby to nechal na pokoji a potom už mne, aby som si na neho dávala pozor, že sa to nesmie. Len tak, som sa spýtala, či bude zariaďovať dcére detskú izbu a hneď podráždene, že nie je z čoho. Pritom handre jej kupuje len značkové, tak isto aj sebe a veľa takých nepotrebných vecí. Po chvíli sa jej to rozležalo v hlave a začala nepríjemným tónom o tej detskej izbe, že nechápe také otázky a že sa to schválne pýtam a detskú izbu nepotrebuje a bla bla bla. Pritom som sa to spýtala len tak, na margo toho, že sa teda decká nemali kde hrať, keď v spálni, kde má hračky jej dcéra nemohli. Máme k nej ísť na Silvestra ale zvažujem po tomto, že radšej pre dobro detí nepôjdeme. Bola na ne dosť nepríjemná a ktovie aká by bola ak by tam boli samé. Na jej dcéru sa aj oplzlo vyjadrovala. Chcela si zapnúť PC a že dop* čo s tým teraz otravuješ chceš aby sa to pokazilo? Odmietli by ste po tomto návštevu na Silvestra?

kayyaa
26. dec 2022

Tak, to ze je vulgarna a neprijemna, je jedna vec.
Ale zas, ja ked som s detmi na navsteve, nedovolim im behat po dome/byte hostitelov, ani chytat veci, hlavne take, ktore by sa mohli rozbit ci poskodit. A rovnako ocakavam aj od navstevy, ze si svoje deti u mna ukaznia🤷‍♀️.
Neviem, akym tonom ich tvoja sestra napomenula, ale skratka, vieme to len z tvojej strany. Keby sem napisala tvoja sestra, mozno by to znelo tak, ze "bola u mna na navsteve sestra s malymi detmi, tie nevychovane behali po dome, zhadzovali veci, a ona ich ani nenapomenula, musela som ja, a to sa jej este nakoniec dotklo"...tak by som zas chcela vidiet tie komentare tu, ze aka hrozna sestra, ani deti si nevie napomenut a k tomu sa este aj zduva😃😃

autor
26. dec 2022

@kayyaa hej 😄
Nie, nie, musím si zastať švagrinú a jej deti, ozaj
sa pekne hrali, nič nevystrájali
Neter ich zavolala do spálne sa pozrieť na darčeky, neterke možno prišlo ako keby ich volala do svojej izbičky

cajomila
26. dec 2022

Vieš čo, keď tak nad tým rozmýšľam...predstav si, že by si sestra našla známosť.
Garantujem ti, že zrazu by urgentne potrebovali detský izbu.
Vtedy by sa to asi dalo, však?

mamadievcatiek
26. dec 2022

Prečo nezavolaš na Silvestra ty k sebe domov sestru s jej dcérkou? Deti budú mať viac miesta na hranie.

kristiii
26. dec 2022

Tvoja sestra je divná, o tom pokoj, ale popravde, aj nad tvojimi reakciami sa mi rozum pozastavuje. Prečo si s ňou po facke, ktorú dala svojej dcére prerušila kontakt? Prečo si sa jej vtedy radšej nesnažila byť ešte viac nablízku? Neteri myslím..Inak, akurát čítam jednu knihu a práve preto ma zaujala táto téma..správanie tvojej sestry mi príde ako cez kopirák z toho príbehu. Nemá tvoja sestra ťažké srdce na otca svojej dcéry? Nepodobá sa dcéra naňho? Nevybija si na nej zlosť voči bývalému?

katkami123
26. dec 2022

@kristiii
Och Jooj, mne to srdce láme, kde trpia nevinne deti, ktoré za nič nemôžu kvôli psychopatkám, tak nech radšej držia nohy pokope, majú vlastným deťom život strpčovať.

autor
26. dec 2022

@kristiii a čo som mala robiť? Veď ju k nám ani nechcela pustiť. Zdula hubu a automaticky dcéra k nám zákaz

autor
26. dec 2022

@kristiii neviem, ona je asi taký človek taká povaha. V práci mala tiež problémy v kolektíve, nikto ju nemusel

katarinka89
26. dec 2022

Ak sa môžem vyjadriť tak to urobím: k tomu chytanie gul- ani moje deti to nesmú robiť......
Do spálne sme mali aj my so sestrou zakaz- je to predsa spálňa a k tomu vyjadrovaniu sa tvojej sestry na jej malu- je to nepekne......

maciatkolulu
26. dec 2022

Tak a mama ich poslala von, to je ok. Véd hračky sa dajú zobrať do obývačky. A opakujem, ak je to tvoja sestra, tvoja neter, tak keď sa ti nepáči správanie k vlastnej neter, tak snáď máš sestre pomôcť, či?

cajomila
26. dec 2022

@maciatkolulu Ono sa to ľahko povie, ale horšie koná.
Zažila som to v rodine.
Lebo však čo urobíš?
Môžeš sa snažiť pekne dohovoriť, prípadne použiť vlastnú autoritu.
Ale ak máš proti sebe priečnu alebo ješitnú osobu, alebo naozaj osobu so psychickými problémami.
Vieš takto môžeš ešte uškodiť tomu dieťaťu.
Potom už ostáva iba sociálka...čo tiež veľa krát nieje najšťastnejšie riešenie .

kristiii
26. dec 2022

Hmm, tak potom beriem späť, ak má problém s ľuďmi všeobecne, dcéra na to asi žiaľ len dopláca v najväčšej miere, keďže ju má nablízku a vždy poruke. Tak sa jej skúste byť s rodinou aspoň čo najviac nablízku, prípadne, ak by sa podarilo, jej pomôžte aj s tou jej vlastnou izbou, nech má aspoň trocha súkromie a miesto na únik. A čo ten jej otec?

autor
26. dec 2022

@kristiii otec sa nezaujima on sa s ňou rozviedol a už o nich nechce počuť
Proste zdrhol

deti95060810
26. dec 2022

@nikpa možno som sa zle vyjadrila... ona možno nepotrebuje aby muž u nej býval, ale skôr ako bútľavú vŕbu, spriaznenú dušu, popr. ako menšieho sponzora...

kristiii
26. dec 2022

A sestra bola taká nasratá na celý svet vždy? Aj pred rozvodom, respektíve pred vztahom s neterkinym otcom?

terezka1947
26. dec 2022

Si jej sestra,skús sa trošku zaprieť,viac času a pochopenia jej venovať. Možno to veľmi potrebuje.
Nezmenis povahu,no môže získať vnútorný pocit,že niekomu na nej záleží,že,že,že....a môže sa zmeniť jej pohľad aspoň na niektoré veci.
V dnešnej dobe je moderné odstrihnúť od "toxických" ľudí,akurát,že toxický je už každý,kto nie je podľa našich predstáv a neusmieva sa,atď. Ľahšie je odstrihnúť ako dať si námahu a pomôcť.

jana_vaj
26. dec 2022

Pokiaľ by neprehodnotila svoje správanie, tak by som s ňou silvestra tráviť dozaista nechcela. Veď by som bola ja nervózna a podráždená z nej.
Tožvie či má blbé obdobie alebo čo, ale mala by si uvedomiť, že nemusí prskať na ľudí navôkol.

autor
26. dec 2022

@kristiii vždy bola taká iná aj muž jej zdrhol

cajomila
26. dec 2022

@terezka1947 No... lenže človek musí chcieť pomoc aj prijať.
A asi si aj uvedomiť a priznať si, že má problém.

terezka1947
26. dec 2022

@cajomila a kto má pomôcť,keď už nie sestra?
Ľahšie je povedať si,že sa pomôcť nedá....lebo nechce

autor
26. dec 2022

@terezka1947 lenže jej jedinej pomáha celá rodina finančne a vďaka nikde. Babka by vedela aj knihu napísať.

cajomila
26. dec 2022

@terezka1947 To by ste museli mat takú osobu v rodine...
Nie vždy sa to proste dá.

kristiii
26. dec 2022

Fuu, tak ale napríklad ani podobné tvoje reakcie, ako aj muž jej zdrhol, nie sú okej. Nevieš, čo čaká v budúcnosti teba, aby ti ešte práve sestra nebola raz najväčšou oporou. Tiež by ti, mám pocit, nezaškodilo troška pokory a empatie.

terezka1947
26. dec 2022

@cajomila máme 😊

terezka1947
26. dec 2022

@kristiii tiež sa mi nepáči ako sa autorka vyjadruje o sestre. Lebo ok,nemusí mať dobrú povahu,ale s nie veľkou láskou o nej píše.

miadi
26. dec 2022

@terezka1947 sestry sa ocividne nemaju moc radi .. no nemyslim si ze by sa autorka s 2malymi detmi teraz mala hrat na jej butlavu vrbu jej utesovatelku. Kto mà mat na toto energiu ? Len Preto ze je to jej sestra ? Kazdy mà ako sa zariadi jej sestra moze mat psychicky problem alebo jednoducho nema rada deti alebo celkovo ludi vseobecne. Ona ani nemusi stat o jej extra pozornost. Su ludia ktorym sa pomoct da a ludia ktory svoje sposoby nezmenia ani pre modre z neba. Ja si Myslim ze jediny komu sa tu este nejak da pomoct je neterka 15km je par minut autom ak mà vodicak alebo muz tak kludne by som ju brala k sebe a vozila jej ju domov . Nie koli segre ale koli tej malej nech mà aj nejake pekne chvile vo svojom zivote.

autor
26. dec 2022

Tak som jej poslala sms či teda silvester platí a že som to tak nemyslela s tou detskou izbou ešte som dodala, že ak bude chcieť, našu zostavu jej môžem dať lebo o rok budeme kupovať inú.
Odpovedala len, že sa do nej nemám stále starať. A že taká soplaňa ju nebude poučovať.
Je o 10 rokov staršia odomňa

Takže z mojej strany záujem a dávanie šancí končí.

autor
26. dec 2022

Páči sa mi čo mi na to povedal môj muž. Vieš zlatko, ty by si sa rozdala, ale musíš si skrátka uvedomiť, pre ktorých ľudí sa to oplatí a pre ktorých už nie. Akurát sa čudujem, že si vydržala tak dlho. Spravíme si pekný večer my doma. ❤️

toskanka
26. dec 2022

@autor S tou detskou izbou pichas do osieho hniezda. Ona to tak nevidí, že dcéra svoju izbu potrebuje, lebo je sebec a neterka zrejme čuší a nebojuje o svoje súkromie. Uz len z princípu, že si mladšia, sa nedá poučovať. Škoda námahy s takýmto človekom.

autor
26. dec 2022

@toskanka áno chápem, bola som dobrá keď potrebovala požičať peniaze, odviezť, postrážiť dieťa, priniesť nákup etc. Vtedy nevadilo, že som soplaňa.