Návšteva u sestry
Bola som s dvomi deťmi 1ročným a 4 ročným u sestry na návšteve, zároveň tam bola aj švagriná s dvomi deťmi podobný vek. Sestra býva sama so svojou 12 ročnou dcérou v dome. Majú tam len obývačku a hneď vedľa ich spálňa plus je tam izba neobývaná nezariadená, skôr sklad nepotrebných vecí. Jej dcéra svoju detskú izbu nemá. Deti sa hrali, pobehovali a išli k nej do otvorenej spálne, kde videli veľkého plyš.macka. Tak sa tam na krajíčku spálne hrali všetky deti. Po 10 minútach ich sestra vypakovala von zo spálne so slovami že tam sa hrať nebudú. Celkovo bola na naše deti nepríjemná. Napríklad môj najmenší ročný syn sa priblížil ku stromčeku chcel si chytiť guľu a ona hneď, aby to nechal na pokoji a potom už mne, aby som si na neho dávala pozor, že sa to nesmie. Len tak, som sa spýtala, či bude zariaďovať dcére detskú izbu a hneď podráždene, že nie je z čoho. Pritom handre jej kupuje len značkové, tak isto aj sebe a veľa takých nepotrebných vecí. Po chvíli sa jej to rozležalo v hlave a začala nepríjemným tónom o tej detskej izbe, že nechápe také otázky a že sa to schválne pýtam a detskú izbu nepotrebuje a bla bla bla. Pritom som sa to spýtala len tak, na margo toho, že sa teda decká nemali kde hrať, keď v spálni, kde má hračky jej dcéra nemohli. Máme k nej ísť na Silvestra ale zvažujem po tomto, že radšej pre dobro detí nepôjdeme. Bola na ne dosť nepríjemná a ktovie aká by bola ak by tam boli samé. Na jej dcéru sa aj oplzlo vyjadrovala. Chcela si zapnúť PC a že dop* čo s tým teraz otravuješ chceš aby sa to pokazilo? Odmietli by ste po tomto návštevu na Silvestra?
@cajomila väčšina normálnych rodín sa pozná, vie, kde je "achilova päta" danej osoby, vie co na ňu platí, vie, chce a snaží sa pomôcť. Píšem väčšina. Iste sú aj "iné" rodiny. Mne kebyze niekto trestné pred očami reálne 4ricne dieťa silno, či by to bola sestra, kamarátka, tak by som fakt zakrocila. Len ono sa na koňovi dosť zvelicuje. Takže nevieme, kde je pravda. Rovnako mi to nepríde ako pravy súrodenecké vzťah. Skôr svagrinovsky....
@huxy je to takmer nová zostava z ikey tri roky stará,ale je menšia a budeme dávať robiť vstavané skrine, tak zostava zostane nevyužitá. Keď tak ju dáme na predaj 🙄
@cajomila a ja ti garantuje, že keď by si nasla normálna ženská novú známosť, nevlece ju hneď k sebe domov do spálne. 😉Rieši veci postupne a kľudne. Keď niekomu vyhovuje spálňa spoločná a idkladaren, jeho vec, nie? Kebyže ma chuť, peniaze a náladu, tak dcére tu miestnosť pre robí, pripadne, čo sa nedohodne milujúca rodina s manželmi, švagra mi, bratranca mi, nezisklafaju sa na posteľ, alebo písací stôl, alebo na čo majú a nejdu pomôcť samozivitelke prerobit😉. Ci ona to ma robiť, lebo návšteva sa nemá kde hrať. Aha... Hm
@huxy ponúkla som len možnosť, keďže sa vyjadrila, že na to nemá. Snáď jej nemám kupovať novú? Môj muž je kutil. Ak by chcela mohla mať aj vymaľované. Písací stôl sme jej kúpili minulý rok a švagriná stoličku k tomu. Neter by bola nadšená, že by mala svoju izbu. To je viac než dosť. Mnoho samoživiteliek by skákalo radosťou za takú pomoc, ale keď sa stále niekomu zdá málo, tak bohužiaľ. Blba zo seba robiť nenechám donekonečna, my nekradneme
Nepíšem, že jej máš kupovať nový nábytok. Lenže sama vieš, ako sestra reaguje všeobecné (ak je to tak ako píšeš), ako reagovala aj na otázky ohľadne izby. Podľa mňa si do toho zbytočne zas sprtala.
@huxy nešprtala. Úplne normálne som napísala, že som to tak nemyslela nerob tu zo mňa vola
Sprtanim som myslela, že jej znovu nukas používanú zostavu po tvojich deťoch, čo si na veci nemusia dávať pozor (čiže stav tomu možno zodpovedá), ja vola z teba robiť nepotrebujem. Ani na minútku sa nezamyslus a nepouvazujes, to že tvoje slová by si voči sestre mohla viac premyslieť. Hlavne keď poznáš aká je (ak je to ovšem tak) a ako reaguje.
@huxy nechám ju tak, keď je urazená, tak sa neskôr odrazí.
No,len možno nechce byť na príťaž,nechce pomoc,aby sa cítila menejcenna. Ono je ťažké pomáhať cloveku,aby neutrpela jeho hrdosť niekedy. Možno sama netúži po luxuse,možno,možno,možno....
Ak jej pomáhať nechceš,nepomáhaj jej.
Keď je sama,vidí,že všetkým sa darí,atď....tiež jej to môže byt ľúto.
Tých možno je veľa.
Kľudne môžeš mať v celom tomto príbehu pravdu ty.
A aj vôbec nemusis,keby si sa pozrela na jej život z jej uhla pohľadu.
Vieš čo po dvoch dnoch vianočných návštev si myslím že ľudia by sa radšej nemali už ani stretávať a fakt bude úplne stačiť lajkovať si falošne veselé fotky na Facebooku.. smutné ale je to tak..
@terezka1947 skôr sa obávam, že s takým prístupom si od seba odoženie celú rodinu a možno aj dcéru
Vieš,poznáme iba tvoj pohľad.
Zatrpknutemu človeku je náročné pomáhať. Ale pomáha nie nikdy nie je ľahké. Ide o to,čo urobíš ty.
Zatiaľ to skôr vyzerá,že tu robíš všetko,ona týra dieťa a je vhodná na psychiatrii,okrem toho,že je zlý človek a zlá mama.
@maciatkolulu A kde som napísala, že by si chlapa doviedla hneď do spálne?
Ale viem si predstaviť, že by sa zrazu vedela zmobilizovať.
Nuž ale väčšina z nás si myslí, že ak už človek jednu izbu má a svoje dieťa miluje, prečo by mu nedoprial vlastnú izbu?
Však aj matka by tým pádom mala vlastnú izbu a svoje súkromie.
@jana_eyre_2 tiež mám nejaký divný pocit tieto Vianoce.
@terezka1947 keď sa s ňou ani brat nechce stretávať, švagriná tiež, môj muž detto, tak je to prinajmenšom divné
@terezka1947 ze.. neviem čo sa deje v širokej rodine ale nepáči sa mi to...
Nechajte si ...ona keby chce tak tu izbu má ...proste nie každý chce vlastnú izbu
Tak deti v spalni aj pri strome by mi vadili tiez, preto sa snazim navstevam s malymi detmi vyhybat 🙂 na druhej strane, asi viete, ake ma podmienky, tak naco ste tam isli so 4mi detmi? Na Silvestra by som urcite k nej nesla, naopak pozvala ich k nam. Vyzera byt z popisu dost frustrovana a nespokojna so zivotom, ale naco provokujes s tou izbou? Je to smutne, ze neter nema vlastnu izbu, ale tvoja sestra ti jasne naznacila, ze to riesit nechce, je to jej rozhodnutie.
Neter by bola nad mieru spokojná si myslím 😉👍
@cajomila že ☺️
Jedine čo asi môžeš je skôr povedať neteri, že ona sama musí na mamu tlačiť, že chce vlastnú izbu.
A že vy by ste jej v tom určite pomohli.
So sestrou už asi nepohneš.
@cajomila nie nie, jej nebudem vravieť vôbec nič ešte sa to otočí proti mne, že snáď ju navádzam
To si tiež viem živo predstaviť.
@cajomila užíva si ju,keď je u nás, veď sa jej po víkende ani nechce ísť preč
Neberiete ju ako niekoho kompetentného rozhodovať o živote vlastnej rodiny. A to každý cíti. Určite má svoje muchy, to bez debaty. Ale váš prístup sa mi nezdá rešpektujúci. Si predstav, že vám na návšteve začne niekto hovoriť, či si nechcete dať do kúpeľne bidet, lebo jeden máte a už ho nepotrebujete. Pre mňa za čiarou. Inak aj mne rodina nútila koberec do chodby, keď som mala malé dieťa. Nič príjemné ti poviem, keď človek nemá rád tie komunistické rasplave koberce. Nechce tvoje skrine a ty tu budeš písať, akoby sa neterke páčili. Ibaže dom zariaduje dospelý. Nie vždy podľa našich predstáv a veru to ani netreba.
@bluka2 ja som sa predtým nikdy nepýtala na izbu až včera úplne prvý krát som sa spýtala tú nešťastnú otázku či plánuje spraviť detskú izbu 🙄

O akú zostavu ide? Tu, čo majú tvoje deti? Vek 1 a 4 roky? Pre 12 ročnú? Fu, ja nie som extra náročná, snažila som sa vždy hľadať lacnejšiu alternatívu ku všetkému. A preto by som aj ja osobne (i keď krajšie), odmietla taký návrh, a radšej sa posnazila zohnať nieco vhodné, nie drahé, no nepouzivane. Niekedy mám pocit z týchto príspevkov, že ju ozaj zbytočne dráždis. Na čo núkať detskú po malých deťoch? A ak je typ, že nemá rada ak jej deti chytajú veci v domacnosti, možno si na veci dáva pozor. A asi nechce použitý nábytok po deťoch, čo zjavne doma na veci pozor dávať nemusia.