icon

Navštevujete sa so súrodencami aj mimo sviatkov?

18. dec 2025

U nas je to tak,ze sa vsetci vacsinou stretavame u rodicov. Navstivime sa len na sviatky a oslavy a dost mi to vadi,ze na navstevu rodicov si cas najdu,ale k nam nepridu. Mala som debatu o tom s rodinou a nikto to nechce menit,lebo potom by sa rodicia citila ukrateny o navstevu. Byvame blizko seba. Hocikedy odbehnu k rodicom aj v tyzdni. Tak sa pytam,ci je to aj u vas tak,ze vas surodenci nenavstevuju? Mne je to luto,ze mam sestry a ani sa neozvu,nepridu na navstevu. Vzdy sa ja k nim pozyvam,ked ich chcem vidiet a uz mi je to aj blbe.

Strana
z2
anonym_ed085b
Včera o 18:13

Stretávame sa viac krát týždenne u rodičov. My samostatne zvykneme vybehnúť na wellness, kúpalisko, akciu. Spoločne s partnermi na víkendový pobyt, dúfam že to takto ostane.

laila22
Včera o 18:20

@anonym_autor stretávame sa všetci navzájom, nie len u rodičov. Nepovažujem stretávanie s bratom za nejaké extra návštevy. Buď skočím na kávu kunnim ja, alebo oni ku nam. Je jedno kedy aj o 19:00 je to predsa brat, nie cudzí...

anonym_c0f936
Včera o 22:41

@anonym_autor A prečo sa nespýtaš normálne priamo ich🤔🤔 Tak možno sú to práve oni, ktorí sú nastavený tak , že dosť čo chodia furt k rodičom k Vám oslavy,sviatky (vyrátaj koľko je to v roku ) a to im stačí.Chcú mať už svoj kľud a venovať sa tomu čo chcú oni.
Rovnako ako u nás navštevujeme sa často ,ale tým pádom mužova rodina bola ukrátená.Oni to síce nemali vo zvyku toľko stretávania,návštev, ale viac krát nás volali, ale my sme uz boli dohodnutý s mojimi súrodencami s rodinou a popritom aj svoje koníčky, záľuby (výlety, turistika..) a na dvoch koňoch sa sedieť nedá 🙃😉 Na náš vkus sme často spolu.Máme radi svoj kľud po náročnej práci, domácnosti,deťom...

subartic
Včera o 23:07

my sa ako súrodenci stretávame často a máme medzi sebou veľmi dobré vzťahy , aj s ich manželmi a manželkami . Hlavne v lete je to naozaj často , grilujeme, opekáme, chodíme na tury celé rodiny, s bratom dáme hocikedy kávu v meste, sestra býva troška ďalej , ale keď je tu alebo ja v jej meste, neexistuje aby sme sa obišli . A to sme bývali v jednej panelákovej izbe roky rokúce, mlátili sa medzi sebou ako bežné deti , škriepili sa ale sa aj bránili pred cudzími .

eva8
Dnes o 03:55
@anonym_autor

@eva8 O to prave ide,ze nechcu. Mama trva na tom,ze deti maju chodit za nou. A mna to mrzi a trapi. Rada by som privitala navstevu. Je to ine byt u seba doma ako stale byt len u rodicov. Dalsia vec,ked sa maju cas zastavit na pol hodinu za mamou,tak preco sa raz nezastavia u mamy a inokedy u nas. Citim,ze sa odcudzujeme a vinim z toho mamu.

@anonym_autor uz rozumiem. Clovek sa citi taky odmietnuty, nepotrebny. Je to smutne. Tak ti nic neostava, len chodit za mamou. Skus sa zmierit so situaciou a aspon volavat sestre, sem-tam sa vnutit na navstevu, ak budes citit potrebu stretnut sa. Vsetko bude, ako ma byt. Neobvinuj mamu, budes sa len trapit. Vezmi to vsetko ako fakt. Rodicia su asi starsi, citia sa sami. Neda sa so seyrou stretnut na vianocnych trhoch? Asi na tajno, poza chrbat rodicov budete musiet. Ovsem, ak sestra privoli. Je to smutne

maya_hi
Dnes o 08:15

@anonym_autor my od seba bývame ďaleko, cez celé Slovensko. Jeden brat u mňa nebol ako som vydatá čiže skoro 28 rokov 😏 Druhý tak príležitostne, so sestrou je to v poslednej dobe častejšie. Skôr si voláme. Ale chce to veľa obojstrannej snahy, kompromisov a sebazaprenia

Strana
z2