Návštevy malých detičiek
Predtym ako sa vychystate navstivit novorodeniatka, najskor si zistite, ci na vas vobec maju energiu. Idealne pockajte na pozvanie. Je to velka zataz pre matky - babätko a este k tomu zvedava navsteva.
@aeruginosa Nemyslim. Nech sa citatelia zamyslia ako ich navsteva moze ublizit.
No vidis kým sme nezavolali my bol zákaz, dávala som sa dokopy v klude
ej hormony 😉 svokra prisla?
Nie každý má na to dostatočne EQ a IQ.
@zuzanka.zuzu Ako vestica sa neuzivis. Vtipna tiez nie si.
Ja by som to zobrala ako tréning asertivity. Naučiť sa priamo povedať "teraz nie je vhodný čas na návštevu, pozveme vás, keď sa na to budeme cítiť, aby sme mohli všetci príjemne stráviť spoločný čas". Ja som odporca akýchkoľvek nepozvaných návštev, nielen k novorodencom, tak sa tiež učím slušne odmietať 😁
A ty nemas usta? Nevies povedat NIE?
Ci len sem si prisla dat hlasenie?
Zase by som neškatuľkovala všetky. Ja som matka a neradím sa k tým, ktoré chcú mať pokoj od všetkých a nepríjmajú 6 týždňov návštevy. Bola som rada za všetkých, ktorí sa tešili s nami. A presne ako ti písala baba vyššie, keď máš problém konkrétne so svojimi blízkymi, povedz im to, pochopia to.
@thoughtfulweirdo Suhlasim. Ja s tym problem nemam, no mnohi ano. Takze sa treba zamysliet este predtym ako sa k niekomu niekto nasackuje na navstevu. A aj to povedat niekomu nie, stoji namahu a diskusiu napriklad s manzelom.
@veronikaszabova Ano, prisla som upozornit nevychovancov
Bez povolenia rodičov bábätká len sebec sa dotrepe... pokým sme nepozvali nikto si to nedovolil
"Môžeme vás prísť pozrieť?"
"Na návštevy sa ešte necítime, ale o druhej chodím kočíkovať môžeme ísť spolu."
Na to sa nikto neurazí a ešte aj pokecáš s inými ľuďmi ako mužom a bábätkom. S ľuďmi, ktorý bez pozvania stoja pri dverách sa nestretávam,to môže spraviť len somár.
Aha, ok.😃Tak ked je pre teba lepsie si anonymne vylievat srdce na internete miesto toho, aby si si v realite otvorila usta a spravila poriadky s danymi ludmi, tak nech sa paci.
No, mne to nevadilo- supla som im babo, urobila provizorne caj s kupenymi susienkami a sla som si lahnut😃😃😃takisto ked prisla mama na dlhsiu dobu potesit sa z vnucata- nech sa paci, dones mi ho len na kojenie🤪🤪🤪🙈🙉🙊🤷♀️🤷♀️🤷♀️ jediny krat mi to vadilo, ked sa dovalila jedna rozlahla rodina a ocakavala od mna 3 chodovu pohostinnost a ja zasita ako cicmanska vysivka- ale to im potom muz povedal, ze ako sorry, mali radsej prist do nemocnice pozriet ako domov....
O jejku aká naštvaná matka. Tak sa zamkni neotváraj a máš pokoj. Ináč dosť odveci pisat to keď už je zrejme po návšteve.
@aeruginosa Napadlo ti, ze tato tema je pomoc pre tie, ktore sa nevedia ozvat? Ze si to mozno niektore citatelky same uvedomia? Ze to nie je moj problem. Ak nie, tak uz vies.
@aurora33 Tvoja dedukcia je viac ako zla.
Na to ake silne posolstvo si chcela podat pospolitemu ludu si dost nasr...dena.
Ak si nechcela také odpovede ako teraz čítaš, čo prejavujes dosť nasrdeno, tak si mala inak formulovať svoj prispevok
@cacianka Ciel je splneny.
Ak bolo cielom pomastit si ego, tak uznam ho aj ja za splneny. Ale tak ci tak sa budu ludia trepat na navstevy v sestonedeli. Ale zas kazda sestonedielka ma slobodnu volu a zodpovednost za seba a svoje dieta, takze ma take nevychovane navstevy otocit vo dverach alebo ked sa ohlasia vopred ma im znamit, ze nemaju chodit.
A ja som si myslela, že učiteľ národov je Komenský.
Kamoske sa narodilo dieta,ja zo zasady nechodim prve mesiace navstevovat babatka. A predstav si,kamoska je na mna urazena,ze som ich neprisla pozriet. Darmo som sa jej ospravedlnila. Takze nie kazda zena si nezela navstevu. Cize ked sa ti niekto ohlasi,treba vediet povedat nie.
to čo je pre jedného stres, je pre iného radosť....vnucovať niekomu svoj postoj, tiež nie je ok....takže ak si autorka návštevy neželá, stačí povedať že ich nechce...je x žien ktoré sa návšteve potešia a to aj pri bábätku...
Neviem kto toto pravidlo vymyslel, v živote som ho nepočula a vďakabohu ani kamošky nemám take chytene.. ak by sa mi druhé dieťa narodilo do školského roka, že mám doma školáčku, tak to hlásim potom aj do školy že chodiť nebude, lebo ja musím byt iba doma a bez návštev? Bože kde sú tie časy, ked bol novorodenec moja jediná životná povinnosť 😂
@nadazdi to, ze sestonedielka a novorodenec maju byt chraneni od pripadnych infekcii nie je novy vymysel. Kutne plachty pre sestonedielky sa pouzivali aj v casoch, ked sa ani netusilo, ze niektore choroby sposobuju bakterie a virusy. Ssetonedielky nechodili medzi ludi, cudzi ludia nechodili do domacnosti kde bola sestonedielka.
Ale to neznamena, ze ty nemozes prijimat navstevy ani to, ze ma byt s tebou zavreta cela domacnost a nikto nevystrci nos z domu. Kazdy ako sa citi. Po pravde, ja ked som bola po porode, bola som rada, ze som rada, nie to aby mi este nas niekto cudzi chodil obzerat ako opice v ZOO.
@viestta keď majú byt chráneni, vylučuje sa to potom s pôrodom a pobytom v nemocnici.. ak sa to používalo v dobách, keď sa nerodilo v nemocnici, tak to chápem, inak je to úplný nezmysel a rozum mi to neberie, čo je iné na pobyte v oddeleni a chodení na poradne každých pár dni do chorobami prepchatych ambulancii v porovnaní s nejakou zdravou návštevou
Ďakujeme za názor a posielame kľúčenku.

To by bolo fajn riesit s dotycnou navstevou a nie to anonymne vesat na MK, nemyslis?