icon

Názor na život nepokrsteného dieťaťa

24. jún 2025

Má sa nepokrstené dieťa v živote horšie ako to pokrstené? Aký je váš názor ?

soldi
24. jún 2025

Je to uplne jedno. Ak niekto veri v boha, tak tu vieru musi mat v srdci a mysli, krst na to nema ziadny vplyv, je to len tradicia/povera, ako ked veris na piatok trinasteho.

julia_romeo
24. jún 2025

jasne, samozrejme. nepokrstene deti maju v zivote smolu. zle znamky, kazdy ich opusta, nedari sa im v laske, padaju im mobily, vyhadzuju ich z prace, a v obchode im pokladnicka nikdy nepodakuje. lebo neboli pokropene.

medzitym sa pokrstene deti narodene do toxickych vztahov, bez lasky, ale s „papierom z kostola“, maju ako v bavlnke. ved krst je predsa ako VIP pas k stastnemu zivotu, nie?

realita? zivot sa neriadi tym, ci ti niekto ako babatku nalial vodu na hlavu. ale tym, kto ta vychoval, ako si bol lubeny, co si sa naucil, a co z teba vyrastlo. krst ti neda charakter. ani rozum. ani stastie. a uz vobec nie vyssie sance v zivote.

ale hej, ak chces, mozes sa tvarit, ze boh ma excel tabulku a v stlpci „pokrsteny“ rozdava body naviac. len potom sa necuduj, ak ta zivot prekvapi niecim, co sa neda „vykrstit“.

doriiis
24. jún 2025

Mám doma dve nepokrstene deti a darí sa im skvelo dovolím si povedať.Mudre,samostatne,nebojácne,dobre sa učia,sú parťáci a pohodaci.
Majú to v hlavách upratané a majú sa dobre.Ale ( ne) krstom to nebude.Je to výchova,mindset a rodičia,ktorí zohrávajú dôležitú úlohu v živote dietata

mandzula
24. jún 2025

Ked tu niekedy vidim tie zmagorene fanaticky, som rada, ze ma nikto ako dieta bez schopnosti rozhodovat o sebe neobcongal svatenou vodou.

klementinka58
24. jún 2025

Najmladsi syn pokrsteny nie je nakolko nie sme vzati v kostole a mne sa nechcelo obehavat dokola vsetkych fararov. Nakolko som rozvedena druhy sobas v kostole nebol mozny a teda mali sme problem s krstom. Tak som to neriesila, dieta vychovavam v krestanskom duchu, modli sa sam kazdy vecer. Este aj v skole sa ma 2x pytali preco nechodi na nabozenstvo ze je velmi veriaci, ale tak nechcela som aby nemal sok preco nepojde na prve svate prijimanie. Ked bude dospely a bude stale chciet moze sa dat sam pokrstit. Kvalita zivota neviem nepocitujem nejako rozdiel u prveho syna ktory je krsteny a u tohto mladsieho. Povahovo, spravanie, zdravie zatial v pohode

diaamax
24. jún 2025
@mandzula

Ked tu niekedy vidim tie zmagorene fanaticky, som rada, ze ma nikto ako dieta bez schopnosti rozhodovat o sebe neobcongal svatenou vodou.

@mandzula mna bohuzial ano a 💩 ma to.

mircalla
24. jún 2025

Mne ako ateistovi to je srdecne jedno.....Inak tak hlupu otazku som uz dlho nevidela

timeaskr
24. jún 2025

Môj syn nie je pokrstený a žije si presne taký krásny život ako sme mu my rodičia zabezpečili. Pretože to nie cirkev tebe ako človek dá štart do života ale tvoja rodina.
Absolútne absurdné myslieť si že nepokrsteny sa ma lepšie alebo horšie na rozdiel od krstného

mizoko
24. jún 2025

Moje deti sú nepokrstene a čo by im akože malo byť? V čom by sa mali mať horšie? Nechápem tejto otazke

katulienkax
24. jún 2025
@derdia

A je v tvojom živote Boh? Ak nie je. Nečuduj sa ze je jedna katastrofa.

@derdia ak je to ten dobry boh, pod ktoreho vlajkou Trump zbombardoval Iran, tak dakujem pekne

kakakina
24. jún 2025

Si dospela žena ,matka a nevieš či chceš v živote tvojho dieťaťa bol Boh?V tvojom nie je,nebude ani v živote tvojho dieťaťa,krst mu nezabezpečí ani bohatstvo ani lásku .Je to niečo čo ako neveriaca nepochopíš.Nedavaj,keď bude chcieť,dá sa pokrstiť sama.

viestta
24. jún 2025

Preco by sa malo mat pokrstene lepsie oproti tomu nepokrstenemu? Aky to ma vlastne vplyv? Nie je to nahodou o tom aku ma rodinu, v akom prostredi vyrasta, ci ma vsetko co potrebuje ci nie? Kolko pokrstenych deti ma naprd zivot, lebo maju naprd rodiny, ale ked je naprd rodina, tak ani nepokrstenemu tam nebude dobre. A a naopak, dobre bude aj pokrstenemu aj nepokstenemu ak ma to stastie, ze sa narodilo do dobrej, laskavej a starostlivej rodiny, ktora vie zabezpecit a naplnit vsetky jeho potreby.

ukgirls
24. jún 2025

kst ma vyznam len pre veriacich ludi... nerobi zazraky a nedava ludom lepsi zivot ..ale suy ludia co chcu verit a veria a dufaju ze po smrti daco je .. a pre nich je krst idealny lebo je to "zmytie"hriechu .. po pravde -podla mna najdlhsie trvajuca rozpravka ludstva-ale ak to niekoho spravi stastnym-preco nie- no musis verit ..ty neveris a tak je to zbytocnost a dieta sa moze neskor samo rozhodnut

misterunderhill
24. jún 2025

Inak perfektny nazov témy, akože názor na zivot ... Skoro ako žiť či nežit ? Ibaže tu sa pýtaš na život niekoho iného ako si ty. Nechaj deti deťmi, nech sa sami rozhodnú či chcú Patrit cirkvi. Je možné že ak to bude ich vlastné rozhodnutie, bude myslené uprimne, kdežto ak o tom rozhodnú rodičia je to nanutene a stráca to na vyzname. Totiž potom tu máme všelijakých birmovanych komunistov

soldi
24. jún 2025
@mandzula

@mandzula ja mam pamatnu historku z detstva, kedy som chodila na nabozensku vychovu (ja som to striedala, jeden rok nabozenstvo, dalsi rok etika) a raz sa ma katechetka opytala, ci som pokrstena. Netusila som, tak som sa spytala rodicov. Na druhy den som sa vratila s odpovedou, ktora mi v mojej detskej naivite prisla uplne normalna. Katechetke asi nie.
Povedala som, ze ano, mama povedala, ze pokrstena som. V robote sampanskym! 😀

mandzula
24. jún 2025
@soldi

@mandzula ja mam pamatnu historku z detstva, kedy som chodila na nabozensku vychovu (ja som to striedala, jeden rok nabozenstvo, dalsi rok etika) a raz sa ma katechetka opytala, ci som pokrstena. Netusila som, tak som sa spytala rodicov. Na druhy den som sa vratila s odpovedou, ktora mi v mojej detskej naivite prisla uplne normalna. Katechetke asi nie.

@soldi ou😄

mimikarol
24. jún 2025

Prosím ťa.... Moja je pokrstená len zato aby bol pokoj v rodine. Keby mám ešte jedno dieťa to nedám pokrstiť nech sa aj na hlavu postaví ten čo sa mu nepáči.
Nevediem ju k viere, chodí na etiku. Ja kostol chcem vidieť maximálne tak zvonka.
Určite preto nebude mať horší život ako pokrstený.

petamich
24. jún 2025

Nie kvalita zivota naozaj nesuvisi s tym, ci je niekto pokrsteny alebo nie 😵‍💫

minka201
24. jún 2025

Samotný krst ti nezaručí šťastný život ani to, že budeš dobrým človekom. Ale rovnako nie je ani príčinou toho zlého, čo sa ti v živote stalo a deje.

vilma7
24. jún 2025

Toto je čo.za stupidnu a naivne otázku?

motylik2559
24. jún 2025

Toto je co za otazku, prosim ta?!? Myslim,ze kebyze pohnes s tym, co mas v hlavicke, sa tu nemusis ani pytat🙈😄 Vies aky je rozdiel medzi pokrstenym a nepokrstenym dietatom? Ziadny! nebude ani veselsie-ani smutnejsie, ani mudrejsie-ani hlupejsie, ani krajsie-ani skaredsie, ani chudsie-ani tucnejsie...a radsej koncim, lebo mozem menovat do rana🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Pokrstit sa moze dat aj ked uz bude dospele a bude to same chciet....Nic viac a nic menej🙂

motylik2559
24. jún 2025
@soldi

@soldi toto nema chybu😂😂😂 dobre som sa zasmiala😂👌👌

simona20201309
24. jún 2025

Určite áno. Ma sa lepšie. Ma protekciu u babičiek a tetiek pletiek.

siska53
24. jún 2025

Absolutne nie!

morpheuss
24. jún 2025

Kopec darčekov na prvé sväté prijímanie, či birmovku... a krajšiu svadbu v kostole môže mať...

natalka13
24. jún 2025
@morpheuss

Kopec darčekov na prvé sväté prijímanie, či birmovku... a krajšiu svadbu v kostole môže mať...

@morpheuss krajsiu svadbu? To preco?

morpheuss
24. jún 2025
@natalka13

@morpheuss krajsiu svadbu? To preco?

@natalka13 no v kostole sú svadby krajšie ako na úrade...

natalka13
24. jún 2025
@morpheuss

@natalka13 no v kostole sú svadby krajšie ako na úrade...

@morpheuss ved moze mat svadbu aj v kostole ak buduci manzel ci manzelka budu veriaci.
A v com je krajsia svadba v kostole od svadby niekde vonku pri vodopade pri mori.na nadvori hradu zamku..? Take kecy co tam hovoria farari🙈

natalka13
24. jún 2025

👍

vorkola
24. jún 2025

Ano, mozes to olutovat, ak nahodou dostanes vieru v Boha,teda ze ani jeden zivot nie je nahoda,,vsetko vsetci az do skoncenia vekou sme Bohom stvoreni teda my ako ludia ,a rodicmi splodeni, a ak pochopis , ze krst dietata,alebo aj dospelaka, je prva sviatost.A ta spociva v tom ,ze vsetci ludia na svete sme aj nenarodeni mame uplne od zaciatku existencie, teda este v matkinom lone ,aj dedicny hriech,ktory sa preniesol od prvych prarodicov Adama a Evy aj na nas ostatnych.Pokrstenemu sa dedicny hriech zmyje aktom sviatostneho krstu .Tak aby si to niekedy neolutovala ,ze si tuto sviatost,ktora nic nestoji ,( myslim v eurach ) neolutovala,