Názor na život so svokrou
Dobry den zienky.stara dobra tema svokra.ani neviem ako zacat ,uprimne stracam normalne myslienky,lebo je toho vela.zijem s muzom 15 rokov,svokra mu darovala dom tarchy,cize je vylucny vlastnik.to len pre ozrejmenie ,ze dom sa predat neda ani nie uz z ucty ako skor z moralky,a stahovat sa tiez nie ked ze bola brana vysoka hypoteka na prerabku.svokra ma svoje a aj mi.vsetko.spolocny len vchod a cbodba.no a dvor.zbytocne budem vsetko rozpisovat,ani sa to neda v skratke,no vztahy su priserne.doslo to do takeho stadia ,ze uplne sa ignorujeme co by bolo ok,lebo svokra si zijexsvoj zivot,no neustale robi naprieky a dali by sa povedat,ze uz nie je nic cohro by neboa schopna zrejme.evravim,ze sme svetci kazdy mame chyby ale o je vela tak to vas tak znici ,ze volite takuto cestu.roblemom je ze svojra ma nenavidi.doslova,do krvi.neprehanam.neviem coho je schopna aby dosiahla aby som z domu vypadla.to vsetko lebo som jej ukradla syna,pritom o neho prisla svojim spravanim a cinmi.bola som doma ana podpore pol roka.samozrejme vsade rozpravala,ze nerobim lebo som leniva atd.nastala situacia,ze robim a bola som cez vikend v praci.bola som si na rampe zapalit a moja svokra si ma prisla skon
trolovat ci som v robote.este aj so susedom.ano so susedom lebo sused je u nas ako doma a pomaha jej v rom aby nas znicila.pisem je ro nadlho.no pointa je v fom ,ze ma chcela nacapat zrejme na tom ze zahybam muzovi,takze ma doslova odsledovala kde som.nema vztah z nasimi dievcatmi,ani ju nezaujimaji.verte ze nie..ide jej len a len o to zbavit sa ma.a mat syna znovznovu pre seba.doslova.ako by ste vy zeny,zili tskyto zivot?
@simoncik A investície ťažko dokážeš, respektíve je úplne irelevantné, že si napríklad 20 rokov dozadu kúpila do domu kde bývaš vodovodnú batériu ak sa budete rozvádzať. Teda určite ak si niečo investovala a splácaš aj hypotéku, rieši sa údržba so spoločných peňazí nech manžel nejakú časť domu na teba prepíše. Nemusí byť polovica, stačí aj 1/4 alebo 1/3 zatiaľ, podľa toho ako si sa na tom finančne podielala.
@januska12323 ťarchu nemá, už to vyššie spomenula
@sasa1310 v prvom príspevku píše, že mu darovala dom ťarchy
@januska12323
Citajte.ziadna tarcha.ani dozivania
@simoncik nemá tam právo dožitia? Nech jej muž povie, že buď sa unormalni a dá vám pokoj alebo jej vybavíte domov dôchodcov a pôjde tam a vy dom predáte a kúpite si niečo svoje
Tak prosim este raz.nepiste mi tu vase nazory ohladom penazi.toto mame davno vyriesene.na toto som radu nechcela.ak by som sa jedneho dna rozhodla ,ze ozaj dost odidem aj bez vsetkeho.upne .aby bolo jasne.zbytocne to tu nerozoberajte.muz o tom vie.deti mu necham a ja odidem.ano presne tak.nikdy nedovolim,aby deri boli akokolvek ohrozene neistotou
@simoncik no tak potom neviem čo riešite, dať jej ultimátum buď sa bude správať normálne alebo nájdete byt/ domov dôchodcov a hotovo.
@simoncik prečo máš pocit, že by ste sa zle zachovali? Ona sa k vám chová ako? Zle by ste sa zachovali keby ste ju vyhodili na ulicu. Keď jej nájdete domov dôchodcov tak to nie je zlé zachovanie.
Jej dcéra má na to aký názor?
@simoncik a čo chces aku radu?predať nie, tak nech si svokru zoberie jeho sestra.Svokra môže mať psychickú poruchu, demenciu ešte sa budete o ňu starať a veľká chyba, že si tam nedala doživotné právo bývania.
Takže muž rozhodol kde budete bývať a je v zahraničí a ty ju máš na krku?musela si vedieť, že bude staršia a bude to komplikovane
Keď su vzťahy zle už nemáte čo stratiť buď jej pohrozi, že dom predáte a ona pôjde preč, alebo Ti sa pokoj.Sestru kto vyplatil, alebo ako ďalej?či ona tiež niečo dostala?
@matullienka je ako svokra
@matullienka vybaviť domov dôchodcov je ťažké plus súkromny sa veľa plati
@simoncik ak je príjem a vyšla by vám ďalšia, všetko sa dá. Nedá sa akurát takto žiť. Smola, že ste nedali svokre vecné bremeno. Nemohla by byť tým pádom na dom hypotéka a bol by pokoj a prerábalo by sa za pochodu z úspor a za pochodu vyvíjania vzťahov. Takto peniaze vrazené do niečoho, kde nie si šťastná
@luccija tak záleží ako kde niekde vezmú aj do pár mesiacov, a možno by sa spamätala keby to začali naozaj riešiť týmto smerom
Ja by som takyto zivot nikdy nezila. Nepotrebujem byt genius nato aby som vedela, ze taketo spoluzitie nerobi dobrotu.
No a co ti takeho ta svokra robi? Lebo nepises, co ake naprieky, ale ked mate oddelene zivoty, tak sa vyhybajte jedna druhej a je to. Nech si chodi po dedine a rozprava - to je jej vec. Ak ti nenadava, neprehrabuje vo veciach, tak sa na nu fakt vyprdni a neries.
Ak sa hanbis za fajcenie, tak prestan. Ak sa nehanbis, a nabuduce ta nacapa, tak jej pekne zamavaj, poriadne nahlas pozdrav a je to. Proste milotou ju najviac naseries.
Dolezite je, ze s muzom mas dobry vztah, ze sa mate radi a zijete si po svojom.
Ak sa inak neda, tak dom predajte, a jej kupte byt, kde si moze zit sama. A vy chodte inam. Povinnost mat splnenu budete, rodica zaopatrite a aj vy budete mat kludny zivot.
@elizabet173 tak vecné bremeno tam nemá tak buď pôjde tam alebo zostane na ulici, možno by stačilo že by videla, že reálne to riešia a robia kroky k predaju domu a aj by podpísala
@simoncik Akurát som sa išla opýtať na sestru, či jej nemôže dohovoriť, že má už svoje roky, že ona napríklad o ňu sa starať nemôže a sama nebude vládať, tak nech sa správa normálne a neodplaší si Vás. Ale nebude to tak, že sa to začalo darovaním domu? Sestra dostala niečo? Necíti krivdu a nepoštvala ona svoju matku proti Vám?
@evamarek77 ja viem, že nekupis a ani nepostavia, teraz dokončujeme tak mám predstavu aké sú ceny.

@januska12323 dobrý postreh.