icon

Nebaví ma starať sa o domácnosť

7. nov 2022

Myslíte že som divná? Mne v mojom okolí príde že každá žena sa narodila pre to aby mala všetko naleštěné navoňané, nikde ani smietka prachu, navareny obed aj s koláčik. A ja? Mne mal asi penis nárast pretože som neskutočný bordelar, na nějaké smuhy na oknách sa môžem vytoto a keď robím tri dni po sebe dvanástku nech sa na mňa nikto nehnevá, za sporák sa nepostavim. Akoze čisto mám, to nie že by som bola nejaký humusak, ale mám pocit že oproti iným ženám moja domácnosť vyzerá hrozne. Mňa to úprimne ani nejak nedvíha zo stoličky, ale z môjho okolia som už pár krát počula nejaké ohovaraccky, tak ja len že či to máte nejaké rovnako

Strana
z2
akinom0077
7. nov 2022

Ja som opak teba, doslova Monk a upratovanie milujem 🙂

viestta
7. nov 2022

Neznášam domáce putkovanie, ale bordel tiež, rovnako ma varenie až tak nebaví ale celkom rada sa najem kvalitného jedla. Tak nejak som sa dopracovala k rovnováhe, ale putka domáca zo mňa nikdy nebude.

petamich
7. nov 2022

pocula si ohovaracky, lebo si mala bordel alebo si pocula ohovaracky, lebo proste necitis potrebu mat vyluxovane tak, aby si mohla zo zeme jest 🙂

kazdopadne neznasam upratovanie, upratujem, lebo musim, neumyte okna mam v pazi a teraz, ked mam male dieta, tak k nam chodi upratovacka, lebo posledne co sa mi chce, ked mam chvilu klud alebo vikend s rodinou, je upratovat a nech si mysli kto chce co chce - skratka upratovanie a varenie vnimam ako musim, ziadne extaticke stavy pri tom nezazivam

akinom0077
7. nov 2022

@akinom0077 ale varenie neznasam, znechutila mi ho skola- hotelova akademia , strasne som sa bala na kazde varenie prax mam z toho traumu doslova, co som tam zaila vysmechov a problemov az sa to odzrkadlilo ze ani v 38r ma varit nebavi, viem, varit par veci ale zo zasady len take co lubim ja 🙂 ale aj tak nevarim :D nenavidim to

alex666
7. nov 2022

Mna napriklad zase nebavi velmi varit, ale mame dieta tak musim. Kedysi som to mala rada, ale to bolo, ked som to robila sem-tam, bolo to relax. odkedy musim kazdy den premyslat co varit, neznasam to.
Uprtovanie mi ale az tak nevadi.

marsmykkok
7. nov 2022

tak podľa mňa čistotu má rád každý, je to lepší pocit byť v čistom. Snažím sa udržiavať domácnosť, samozrejme ak nie je čas alebo chuť nie je to stopercent, ale väčšinou je to ok. Ak robíš 12tky, tak máš aj veľa voľných dní, teda vieš stihnúť toho dosť, lepšie ako ked niekto je v práci 10 hodín každý deň s cestou a nevládze už potom a cez víkend kopa povinností čo treba za 2 dni (nákup, upratať a iné) Variť varím rada, ale rýchle jedlá, 3 hodiny denne nestrávim v kuchyni aby som pripravila niečo, čo sa zje na 10 minút. Varím hlavne dusené másá, pečené mäsá, rezne a tak, také rýchlovky čo sú za chvíľku hotové.

slovenka753
7. nov 2022

Nenávidím upratovanie. Ale ze fakt mi je niekedy až fyzicky zle keď si predstavím, že mam utierať prach. Okna umývam raz za rok aj to si niekoho zaplatím Nie si divná. Mam úplne všetky možné spotrebiče na uľahčenie upratovania a našťastie partnera ktorého to baví takže problém to nejaký nie je.
Aj kvôli upratovaniu praktizujem v domácnosti minimalizmus. Mam len veci co reálne používam. Ak sa niečo rok nedotnem tak to buď predám alebo darujem, vo výsledku to len zavadzia.

Ale zase varenie mam rada...

marianarem
7. nov 2022

Prid pozriet k nam a budes sa citit hned lepsie 🙂 Prave tu pozeram na stolicku s asi piatimi kusmi manzelovho oblecenia, na konferencnom stoliku mame gate, rozobraty zosilnovac a Lego, na zemi tiez Lego, na taburet od gauca vidim, ze muz polozil lavor...dalej radsej uz nebudem menovat 🙂 Ja si udrzujem spalnu, lebo mi vadi spat uprostred bordelu, vadi mi neporiadok na kuchynskej linke, lebo potom sa mi zle vari. Varit varim, to ma v podstate ako jedina domaca praca bavi.

w123
7. nov 2022

ano v poslednej dobe tiez rozmyslam nad nejakou pani na upratovanie, tiez robim na 12 tky ked niesom v robote tak som s diatatom ktore je stale chore lebo skolka, kuchynu mame v totalne nechutnom stave lebo sme kupovali starsi byt vsetko sa mi tam hnusi a uplne ma odradza tam travit cas pri vareni a my teda mame bordel som rada ked operem ozehlim a nejako fungujem obdivujem tie zeny co maju stale cisto a navarene

lady_hurts
7. nov 2022

Ja ti v dobrom závidím, že ťa to nedvíha zo stoličky. Ja to mám zas tak, že keď nemám upratane, som z toho nervozna, proste ja to mám aj ako taký relax. Ale varenie neznášam, varím len preto, že musím. Obzvlášť teraz, keď mám dieťa.

jaroe
7. nov 2022

Máš divné okolie, nie všetky sa narodili so záľubou v leštení a varení. Ja určite tiež nie. Ale to samozrejme neznamená, že doma vždy bordel a jeme suché rožky. Taký stred, aby sme sa doma dobre cítili. Smuha na okne mi tiež žily netrha.

kleopatra114
7. nov 2022

Nemáš PCOS , veľa testosterónu ? Ja radšej namiesto upratovania a varenia idem narábať drevo, pokosiť trávnik , hocičo, len nech to nie sú tie “ženské “ prace 🤪

bessie12
7. nov 2022

neznasam upratovanie. Ale, ked sa pustim do pratania, tak neviem skoncit. Teraz napr. mame zapratane 2 stoly a netankuje ma to. Uz to odkladam asi tyzden a neviem sa donutit to upratat. Riad tak isto na mna caka od vcera vecera 😀 Varenie ma velmi bavi a tak isto aj pecenie. Varim takmer denne a peciem niekolko krat do tyzdna. Je to pre mna relax.

euka210
7. nov 2022

Ani mna to velmi nebavi, lebo pri muzovi a 3 chlapcoch je to nekonecny pribeh... obcas sa dostanem do stavu, ze ma chyti upratovacia mania, ale vela casu zaberu len tie nevyhnutne veci.

euka210
7. nov 2022

@kleopatra114 aj ja radsej idem vonku porobit ako byt zavreta dnu. Kosenie milujem.

micusa2222
7. nov 2022

upratovanie nemilujem, ale dobre upratané, čisté a navarené musí byť..to je skrátka základ normálne fungujúcej rodiny..

3petka
7. nov 2022

Ja som tiež taký chlap v ženskom tele. Tiež nemam že bordel ale nejdem sa poskladať z každej smietky. Ešte k tomu keď viem že upracem a hneď nato nabehnú moji. Chlapci a za 2 minuty je všetko tak isto ako pred upratanim. Muža mám zase takého “pedanta” nuž musel si zvyknúť 🤣🤣 Keby išli niekde na 2 dňový výlet tak sa to doma leskne z každej strany ale keď sú doma urobím tak aby dobre bolo a tým to konci.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
laurita285
7. nov 2022

Ak ťa to poteší, tak napríklad ja upratujem pomerne rada a mám rada svoj čistý domov ale mám kamarátku, ku ktorej keď idem na návštevu ( a je jedno či je ohlásená alebo nie) aby som si mala kde na gauč sadnúť musím odtlačiť hŕbu oblečenia, papierov, hračiek... a cítim sa u nej najlepšie, pretože ona je absolútne v pohode a vždy pozitívne naladená. TO je z môjho pohľadu viac, než sa naháňať za upratovaním.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
7. nov 2022

Nie som otrokom domacnosti, varim ci upratujem, lebo musim, vselico uz doma urobia deti a manzel sa vzdy zapajal… cmuhy na okne ma nerozculuju, upratujeme pravidelne (1x do tyzdna), inak iba bezne prevadzkove veci (varenie, riady…). Vysavac ci metlu pomimo upratovacieho dna vytiahnem len v pripade velkej katastrofy (rozsypana muka). Chodim do prace, robotu si casto nosim aj domov, okrem toho sa chcem porozpravat s detmi, ideme na prechadzku a pod. s muzom, mam zaluby… upratovanie medzi ne nepatri. No a?

derdia
7. nov 2022

No mozno mas len ty pocit, ze mas poriadok.
Ja mam znamu u ktorej nemam chut si vyzut ani topanky..uz tam nechodim, presne preto, lebo sa mi to tam zhnusilo... , posadila ma viac krat za stol, kde mala od rana zaschnute kakao,chleba atd. A fakt mi bolo na vracanie😏

derdia
7. nov 2022

Je rozdiel hracky, oblecenie ciste, a tak ten "neporiadok"ako spinavy drez, kupelna wc a zem ako po prascoch.... 🤦‍♀️
@laurita285

simca06022011
7. nov 2022

keby si teraz videla moje okna tak by si si s kludom sadla, vylozila nohy a dala nieco fajne. Zajtra mozno odfotim cez den, pre potesenie kazdej zeny, ktora si mysli, ze ma spinave okna :DDD to je jedna pohroma a to teda ano UPRATUJEM. Ale uz od septemrba sa pozeram na zadr***e okna, kvoli praci vonku a povedala som, ze nie ani za toho oneho ich neumyjem, kym neskoncia... a detto ma netankuje uz, ze prizemie vyzera ako chlievik, co sa mohlo uspinit som dala prec a musela som tam zacat nosit slapky, dlazku povysavam umyjem a vybavena vec. Dokonca mi tu behaju ludia ako na vaclavaku niektore dni, a ja uz proste neriesim,sukromnu vrchnu cast mam upratanu, kupelnu, zachod a vsetko ale dole... to zbezne prebehnem nech mi tam nejaka spina neozije. Vyvarat a vypekat? to mam rozdelene, zariadene... piect nepeciem, aj ked protestuje mi doma polovicka, lebo "poriadne zeny pecu a som neschopna", posledne ked som viac ako pol plechu kolaca davala sliepkam, som mu tak vyhubovala, ze uz si viac kolac nevypyta (u nas sa to proste NEZJE, nech si hovori kto chce co chce, ani maly plech). NExt time, mu ho napcham do krku. Cize, rob si ako tebe vyhovuje. AK nemas doslova spinu bordel, nie je nutne denno denne lestit vsetko a vyvarat jedla od rana do vecera (a inak, takto sa proste plytva, casto v rodinach to nema KTO zjest a vyhazduje sa).
A inak ja obdivujem, tie take "zapratanejsie" utulne domacnosti, ja to proste nedokazem vytvorit, nech sa snazim akokolvek. Ked mam nieco na linke vylozene, pride mi to ako bordel, po skrinkach, dlazke... a ked upracem zase mi vsetko pride ako v hotelovej izbe niekde... prazdne cudzie :D

lenkadenisa
7. nov 2022

@autorka, ja mám rada poriadok, ale mám dve deti a tretie na ceste a teraz akože fakt keď mám aj bordel, radšej sa vyspím ako upratovať 😜 potom to nejako poodkladáme s manželom a večer je to zas také isté

thoughtfulweirdo
7. nov 2022

Neznášam upratovanie, pranie, varenie, ale všetko z toho robím, lebo to proste patrí k životu samostatného človeka 🤷🏻‍♂️😅 keby som ale mala nepotrebné peniaze, mala by som na to ľudí 😄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petranelkova
7. nov 2022

Nebavi to ani mna, nevyzivam sa v tom, ked mam upratovat, ale mam rada cisto, poriadok, takze musim pre to nieco robit. Obaja aj ja aj muz sme nauceny zit v cistom a teda musime sa o to pricinit, inak to nejde.

maranta_leuconeura
7. nov 2022

Neznasame s muzom obaja upratovanie, tak sa snazime si to nejako podelit. Nas spina, neumyte riady ani neoprate veci z gauca nedvihaju, jednoducho radsej spolu stravime cas inak a upratujeme az ked je to kriticke. Mnohi by sa u nas chytali za hlavu, ale zijeme tu my, nie oni 😜

vroni
7. nov 2022

Ja upratovanie bytostne neznášam a dobrovoľne neupratujem ani chlp. A kľudne mam bordel. Navariť navarím, vyperiem a vášnivo rada zehlim. Ale poriadok mam hlboko v paži. Návštevy, ktoré k nám chodia, chodia radi, asi ich bordel neruší.

Strana
z2