icon

Nebaví ma starať sa o domácnosť

7. nov 2022

Myslíte že som divná? Mne v mojom okolí príde že každá žena sa narodila pre to aby mala všetko naleštěné navoňané, nikde ani smietka prachu, navareny obed aj s koláčik. A ja? Mne mal asi penis nárast pretože som neskutočný bordelar, na nějaké smuhy na oknách sa môžem vytoto a keď robím tri dni po sebe dvanástku nech sa na mňa nikto nehnevá, za sporák sa nepostavim. Akoze čisto mám, to nie že by som bola nejaký humusak, ale mám pocit že oproti iným ženám moja domácnosť vyzerá hrozne. Mňa to úprimne ani nejak nedvíha zo stoličky, ale z môjho okolia som už pár krát počula nejaké ohovaraccky, tak ja len že či to máte nejaké rovnako

Strana
z2
marcellka32
7. nov 2022

Zminimalizuj si domácnosť - vytried všetko preč čo sa nepoužíva (aj pracholapace, plne poličky, linku), predaj, daruj a budeš mat stále upratané

evica17
7. nov 2022

Ja nemám rád pranie,varenie a už vôbec nie pečenie. Upracem tak zbežne,radšej každý deň udržiavať čisto ako naraz celá,ale okná umývam raz za rok a nejak ma netankuje keď sú tam šmuhy čo sa syn cez net kukal, taktiež podlahu nezmyvam každý deň ale iba raz z týždeň,aj keď popri dvoch deťoch by sa zišlo častejšie. Tiež som rpetriedila veci aby toho bolo minimálne a ľahšie sa udržiavali čisto.
Variť varím rýchle jedlá, nie veci čo pol dňa strávia v kuchyni,knedlík si radšej kúpim,ako aj buchty,chlieb a také. A pečenie,joj,to len také hrnčekový recepty.
Ja nie som ten typ čo doma robí a mája a chce všetko tip top. J si rada oddýchnem,čítam knihy,cvičím. Proste nie som otrok domácnosti. A tiež som si už vyslúžila ohovarky skrz že hento špinavé,toto také a tak,aký sme prqsiaci (najviac reči bolo okolo sprchovej zásteny s priehľadného skla čo bola na podnájme,že prečo to máme zanesené od kameňa (kvapky čo zaschnu po sprchovaní) ,že to po každej sprche mám čistiť. No jasné,mne sa tak chce.
Moja mama je taká ako ja. Ale z mužovej strany rodiny sú proste nešťastný,že muž si našiel takú ženu jak ja,lenivu spinduru.

evica17
7. nov 2022

@euka210 inak aj mna občas chytí mania ako vyupratujem celý dom ekne a bude tu cistucko,a čo všade vydrhnem,vypracem a prejde má to po hodinke drhnutia napr kuchyne ,že ok,aj tak to bude zachvilku rovnaké,idem radšej iné robiť.

nely1704
7. nov 2022

Ja ešte k tomu obdivujem ženy, ktoré varia lekvare, zavárajú, pestujú ... to ako stihnú kedy ?!

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
elalala
7. nov 2022

Ja milujem upratovanie, keď povysávam, pozmývam, utriem prach a zapálim vonné sviečky...to je pre mňa najväčší relax...teraz som tehu, tak mi to trvá trošku dlhšie, ale nemôžem mať bordel v kuchyni, po navareni ihneď upratať, mame mačky, čiže každý druhý deň vysávam, aj keď mám robotický vysávač, všade mám kvety, čiže prach sadá...ale ja to robím, lebo ma to baví... varenie má zase na starosti môj muž, on pri tom zase zrelaxuje 🙂 pečiem ja, ale maximálne raz do týždňa alebo podľa toho, či príde návšteva...každá žena je iná, každá domácnosť funguje inak, treba si nájsť systém a hotovo...druhých do toho nič 🙂

lucinka1988
7. nov 2022

necitala som diskusiu, ale ono to porovnávanie sa je asi najhorsie, čo môže byť..alebo vidime len to, čo druhí majú- teda povedzme že upratané, ale nevidíme, čo všetko na úkor toho nemajú..Ja som nikdy nešla v ničom do extrému a považujem sa za šťastného a psychicky vyrovnaného človeka- rozumej, neznášam bordel a neporiadok, ale zase domáca gazdiná zo mňa nikdy nebude..Teda aj mám upratané, aj poriadok v rámci možnosti, aj navarené, ale kľudne máme aj 2 dni ten istý obed, často sa chodíme cez víkend najesť, pečenie neznášam a môj život sa netočí okolo upratovania, varenia a domácnosti. Za to ale stíham pracovať z domu pri deťoch, kariérne sa posúvať aj popri RD..🤷‍♀️A život si mienim užívať a nie ho stráviť behaním okolo domácnosti a dávať všetky financie do bývania- ako x mojich známych, ktorí riešia len domácnosť, poriadok, 2 x denne teple jedlo, každý deň koláčik- toto nie je nič pre mňa..A kamarátky, kroré takto fungujú to zase robia na úkor seba- absolútne nemajú čas na seba, svoje koníčky, o práci nehovoriac, proste točia sa okolo detí a domácnosti, tak prirodzene to aj inak vyzerá..Najdolezizejsie je nájsť v tom všetkom rovnováhu, aby človek nepociťoval v nejakej oblasti frustráciu, i keď- to je na tom všetkom asi najťažšie

zobaka
7. nov 2022

ani mna to nebavi, chcela by som aby ma to bavilo, ale nie kvoli tomu, aby som sa v tom vyzivala ako to ma niekto ako zmysel zivota, ale kvoli druhym, nech maju cisto :D mozno mas add a nie nie si jedina, mna to vyslovene otravuje

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
savanna
7. nov 2022

Ja mam neliecene ADHD, a tym padom neznasam upratovanie, to je zial dane diagnozou 😀. Ale naozaj. No a varenie tiez, tam sa vzdy strasne rozculim, ked sa mi nieco nezadari, nadavam ako stary pohan. Aj to zial ide s diagnozou, prilisna impulzivita a tazkosti so zvladanim emocii. Nie je to lahky zivot.
Ale teda poriadok si ako tak udrziavam, pokial nemam nejaky velmi zly vikend. Pomaha mi pocuvanie podcastov, youtuberov, skratka nejako zahnat tu nekonecnu nudu, ktoru pri upratovani pocitujem. Okna su vsak dost velky problem, do toho nie som schopna mesiace sa dokopat.

lauricka
7. nov 2022

Nenávidím domáce práce. Neznášam robiť veci dokola len preto, aby ich človek robil znovu. Pôsobí to na mňa depresívne. Tak asi nie som sama...

majlo1234
7. nov 2022

@savanna sranda, sestra to ma diagnostikovane tiez, a od kedy mam dieta, mi chodi pomahat upratovat. Ze ju to bavi vraj😃

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
scila
7. nov 2022

@autorka aj ja neznášam varenie. A aj keď vidím, že cez okná už nevidím, aj tak je to posledná vec, ktorú urobím. Vlastne nie, posledná vec je upratovanie auta - to vždy nado mnou svokrovci zalamujú rukami, že aký tam máme bordel (deti tam pravidelne jedia 🙈). Väčšinou ho upratujem keď má ísť na STK, alebo ho uprace muž, aby sa tam nemusel hambiť ak s ním ide on 😁

katka700
7. nov 2022

Neverím si že existuje žena ktorú bavia všetky typy domácich prác - možno ak má domácnosť ako hobby a okrem toho nič iné, čo by v dnešnej dobe bolo smutné.
Pridávam sa do klubu. Neznášam upratovanie a varenie. Ak sa dá trocha zapájam muža a deti. Mám takú teóriu, že kto vie aké otravné je upratovať robí menší bordel 🤣

basska_b
7. nov 2022

No, ono... kazdy ma isty level znesitelnosti, co je spina a tak. Moja mama ked dojde ku nam, ta by vsetko len lestila, okna by furt umyvala, obrus atd. Ano, furt je tu co robit, ale ja sa nepokrajam. Dom je proste prilis velky a deti ma vycerpavaju... Nemam humus, ale su veci, ktore proste nestiham ako raz za... tyzden, dva.... raz za rok... (treba si doplnit - umyt okna, umyt dvere, umyt schody, umyvadla, zrkadla, policky...). Riesim to, co najviac hori... poznam domacnosti, ktore su nalestenejsie a poznam take, kde je riadny humus. Je to uuuuplne od... do... 🙂 strasne siroke spektrum

zobaka
7. nov 2022

@savanna - bola si si stanovit diagnozu? ja som v tomto rovnaka, len u mna asi pojde o add, lebo ja vydrzim sediet a lezat aj hodiny :D

autor
8. nov 2022

@thoughtfulweirdo veď ja to všetko robím tiež, ale kým sa k tomu dokopem tak som to mohla mať už urobené desať krát a demotivuje ma že to vydrží pekne pol dňa. Ja som ten typ človeka že buď všetko alebo nič a viem je to zla vlastnost hlavne keď potom prevažuje to nič. Ale zasa nie som prasa, že by som mala zasrany záchod alebo všade špinu. Len proste občas tak kukám na tú vrstvu prachu na komodě a vravím si že keď to teraz utriem a zajtra musím žehliť, tak to nemá zmysel robiť. A tak dokola

autor
8. nov 2022

@savanna v poslednej dobe som o tej diagnóze veľa čítala, a všetko na mňa sedí až na to že väčšinou adhd ľudia majú problém s učením čo ja nemám (keď už sa k tomu dokopem a vydržím pri tom naučím sa nadpriemerne rýchlo oproti mojim kolegom z vs) preto aj premýšľam nad návštevou psychiatrický, nech ma trochu usmerní

simca06022011
8. nov 2022

@nely1704 :DD no tak to stiham aj ja :DDD ked uz mi to raz narastie, predsa to nevyhodim. niekto chodi do obchdou a ja do špajze :D

macikovaiveta
8. nov 2022

Nerobte si násilie, nemožeme byť otrokom domácnosti a ešte keď ste toľko v práci. Jasne , že treba upratať raz do tyždňa stačí 😀

betulinka1
8. nov 2022

Neznasam upratovat , mam skvelú pani upratovacku, co raz do tyzdna povysava, vytrie, kúpeľne da do poriadku ale milujem triedit veci, skrine, sufliky a vyhadzovať stare, ci nepoužívané veci. Sestra sa mi smeje, ze to bude nejaka porucha. Raz do tyzdna nieco triedim 🤣🤣🤣

barbora19911
8. nov 2022

Presne aj v mojom okolí čo vidím aj mám kamošky každého to baví ma upratané ale ja proste niesom na to :D ...akože jasné že keď nemusím variť v ten deň tak upracem to mi zase tak nevadí ale je to na celý deň 🤣🤣 a čo sa týka varenia to nemám rada asi zo všetkého najradšej :D takže neboj niesi na to sama 😊 a som rada že som uvidela pár ďalších žien čo to tiež nemá v láske :DDDDD

bilancia
9. nov 2022

jak bolo vyssie spomenute, nebavi ma upratovanie ale nemam rada bordel, nebavi ma varenie ale rada jem :D takze mam rovnovahu :D

kiwi3
9. nov 2022

ja som na tom este dobre na to, ze ma nikto "neucil" upratovat. moja mama na to pomerne dlabala, ja sa snazim nemat aspon milionpatsto zbytocnosti, nech to ako tak vyzera. vysavat a umyvat dlazku kazdy den - ani ma nehne. umyvacka a ine vydobytky- nutnost.
celkom rada varim aj peciem, lebo pri tom aspon vidno nejaky vysledok. to upratovanie je strasna cinnost - uplna sizyfovska praca - ako keby sa ti niekto vysmieval. spravis a za dva dni to tam je zase, len tak same. nerozumiem celkom, preco to robi niekto rad. je to hrozne monotonne a nekreativne, stale to iste dokola

simca06022011
9. nov 2022

@kiwi3 😂 to si zlato napísala 😂

sidanka
9. nov 2022

Nie ste divná,ale že vôbec. Kedysi som mala potrebu div nie i leštiť kanárikom v klietke nohy, totál pedant, Monk bol šuvix proti mne. A teraz? Na prvý pohľad upratané,detaily neriešim. Okná - heslo: ak cez ne vidíme von,neumývam. Raz-2x ročne stačí. Roboticķý vysávač,umývačka riadu naj kámoši🙂 Muž nerieši,ja už vôbec. A kedže máme 4 morčatá,2 kocúrov a 7 r syna,tak ten podlahový chlívek rieši denne robot a raz do týždňa sa premôžem a povysávam i ručne. Varím sporadicky,len cez víkendy. Syn sa stravuje v škole a muž si buď objedná jedlo,alebo mu donesiem obed z práce. Robím často i 12.ky a upratovanie už moja priorita určite nie je😉

alanko20
9. nov 2022

@kiwi3 si moj klon? 🤣

ariesi
12. nov 2022

@savanna môžem mi prosím v SS o tom povedať viac? Resp. Môžem sa niečo ohľadne toho spýtať? U syna, ľahký Pas, to takto nejak vyzerá....

svokrinjazykmonika
12. nov 2022

Tiež to nerobím lebo ma to baví, ale preto lebo musím. Povysávam a umyjem podlahu raz za týždeň, prach utriem možno raz za dva mesiace, až keď vidno riadu vrstvu a okná raz za rok. A čo sa varenia týka, radšej navarím na tri dni nech je pokoj. Nie som otrok svojej domácnosti.

Strana
z2