Nechali by ste ísť dieťa samé?
Baby, mám chlapca ,aj kamarátka ma chlapca, bývame na dedine , kde bohuzial auta lietajú aj napriek 50tke..ale tak to asi všade sa nájdu ..
Kamarátka mi dohovárala nech pustím malého samého s jej malým na bicykloch po dedine(celej) dosť veľkej , že veď my môžme zostať doma , alebo spolu môžme byť na káve, jedna u druhej .alebo teda aj bez bicyklov , niekde na ihrisko ,alebo korčule .
Nie som s tým stotožnená , viem že stat sa môže aj keď budú mať 15 niečo ,ale podľa mňa su malí ,vraj preháňam .
Majú 5 a 6 rokov ,pričom ten môj je starší .
Aký máte na to názor ?
Že veď za našich čias , sme chodili sami , ale tak neviem bola iná doba , menej áut všade a ja som mohla byť maximálne pred bytovkou,aby mama na mňa videla a nie sa túlať kade tade v 5 rokoch .
byť maximálne pred bytovkou, aby ma mala mama na očiach
Starsie deti maju 8 a 6 rokov. Tiez byvame na dedine. Bicykluju sa iba po jednej ulici s kamaratmi. Aj to tak, ze na jednej strane byvame my, na druhej ti chlapci. Deti su same max 20min, potom vzdy niekto dospeli vyjde von. U nas si este k tomu v poslednej dobe ludia nestrazia psov, neraz beha po dedine slovensky cuvac alebo vlciak. Ja aj z tohto dovodu deti nepustam.
Určite nie. Nie je tá tvoja kamarátka z rodín kde sa z "nevysvetliteľnych" dôvodov stávajú "nešťastia" a nikdy im ani len nenapadne že príčinou je ich vlastná nezodpovednosť?
Nepustila veru..
Určite nie. Sú ešte malí.
Nie nepustila, kašľala by som na taku kávu... A mimochodom deti do cca 7 r nemajú periférne videnie...🤷♀️
Sorry ale tvoja kamaratka je uplne debilna!
Kezdze ma syna, bude asi zdrava ale takuto hlasku by som cakala od nentalne zaostaleho cloveka. vtedy by to bolo uplne legitimne a troezlivo by som vysvetlila, ze kedysi bolo aut ovela nenej, ludia mali respekt a uctu.
Jedna znama minula valila po denine v 30tke 180tkou ! Krava. Vies co sa jej stalo? Nic! Ma miza policajta, takze vsetko vyzehlil... Keby jej vyleti dieta pod kolesa ani by nezmurkla, nieto este pomyslela na brzdu. A ze tam je vela deti, dedinu osobne poznam.
Zvazila by som skor, v akom kamaratstve ch em byt s takou osobou, ktora vvpohode pusti svoje 5-6 rocne deti same dedinou na bycikli ci peso. Ved to zdravy rozum nepobera toto 🤯
Ani by mi kava nechutila...
za vasich cias nebolo vonku tolko aut, teraz strasne lietaju a najma na dedine, nie nepustila by som, su to male deti
@deti95060810
vies co? Ked som bola operka v Nemecku, byvala som v takej utulnej dedinke u tej mojej rodiny. Mnohi sa medzi sebou poznali. Aut sice neurekom ale vsade dnes. 8 rocne dievcatko islo domov a zastavilo pri nom auto s panom, ze ju odvezie domov, ocko ho poslal. Malo stastie, ze isla za nou ucitelka a zavolala na nu ze uz ide.
Tatik porobil prusery, dlzil peniaze a v aute sedel chlap, ktory mu mal uniest dceru.
Kauza ako slak, dcera vystresovana, ucitelka tiez . Nikto by to v tej milej dedinke necakal a predsa.
U nas pocas dna na sidlisku uniesli 5-6 rocneho chlapceka. Byval v nasej bytovke. 2-3 deti ho dokonca videli nasadat do toho auta. Hrozne, strasne, nikdy ho nenasli, po rokochveste mama dostala priserny list, co sa udajne s nim stalo.
Byvali sme v malom meste, ozaj malom.
Neviem kedy a za akych okolnosti chodila tvoja dcera 6rocna sama domov. Ale som uprimne rada, ze sa jej nic nestalo.
Tiez som este z generacie, kedy sme mali to stastie u babky na dedine labzovatvako decka po lukach, lese i dedine, ku potoku same. Nie v 6tuchvalw mozno tyv 9tich rokoch. V 13 sme po brannom povedali, ze ideme ku kamoske a aj s nou sup rovno po lese kade tade.
Skoda, ze nase deti uz taku prilezitost v dnesnej dobe mat nebudu.
Nie, nepustila. U nás na dedine jazdia ako psychopati, ani pešo by som svojho nepustila v takom veku. Ale jedna vec sú vodiči, druhá vec cyklisti, čo sa nevedia rozhodnúť, či idú po ceste alebo chodníku. Keď vidím niektorých (či deti, či starí) rozum mi zastavuje. Raz idú po chodníku, cez prechod preletia, nepokračujú na chodník, ale zvrtnú sa na cestu, zas to skrútia na prechod, do protismeru hocijako. S manželom odmalička deťom vysvetľujeme, na prechode zosadnúť z bicykla, žiadne také, že chvíľu som na ceste, chvíľu na chodníku. Buď sa správaš ako auto a týkajú sa ťa predpisy pre auto alebo chodec a správaš sa ako chodec.
Známy zrazil 9 ročne dieťa. V dedine, šiel 50 tkou, obiehal ho, chlapec sa obzrel, neudrzal rovnováhu, strhol riaditka smerom k autu a padol mu rovno pod kolesá...
Ako nič extra vážne sa nestalo, chlapec si zlomil ruku, bicykel zničený ale ten dospelý rok nesadol ta volant, nočné mory...
Nie, nepustila by som žiadne dieťa po dedine kde je hlavný ťah cesty a niesu chodníky...
Môj najmladší 6r chodí sám, ale so staršími súrodencami - ti majú 11 a 9r.. ale len vyvenčiť psov okolo domu a najstarší berie na bike brata, ale tak, že najstarší ma mobil, viem že je zodpovedny a ja prídem za nimi neskôr s dcérou (tak to robíme keď majú zusku a stretávame sa s kamošmi na ihrisku).. máme dlhú dedinu a popri ceste na chodniku sa ide len chvíľu a potom máme bezpečnú cyklotrasu.. s mladším chlapcom, alebo úplne samého by som ho v tomto veku určite nepustila..

v ziadnom pripade po ceste, kde lietaju auta, nesla by som ani ja