icon

Nechcem deti a nikto to nechápe

31. dec 2022

Ahojte..zaujímalo by ma či ste tu tiež niektoré čo nechcete deti momentálne/ vôbec..
Najhoršie je keď som niekde s rodinou a stále mi dávajú deti na ruky nech sa zahladim 🙈 a pri Tom ja sama si neviem predstaviť mať vlastné a stále počúvam reči že kedy budú atď..

autor
31. dec 2022

@luccija u nás sa to nezmení keďže priateľ ani ja nechceme vôbec 🙂 ale hej je to také že všetci čakajú že budem mať ako keby to bola povinnosť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
31. dec 2022

Spoločnosť je v tomto zvláštne nastavená - pokiaľ nechceš deti zle je, keď povieš, že jedno Ti stačí, no si sebecká, lebo chudatko bude samé, keď máš dve a chceš tretie, tak rodíš ako jabloň a už krivo pozerajú. Svoje rozhodnutia by som neoznamovala, proste by som si žila svoj život, podstatné je, čo chceš Ty a Tvoj partner.

autor
31. dec 2022

@malasandrika ja som im to neoznámila..ale aj tak nám to proste stále vnucujú , a reči a reči a nebaví ma potom ani chodiť k rodičom..

maranta_leuconeura
31. dec 2022

Autorka, tak k nim nechodievaj. Spravaju sa k tebe ako k nesamostatnemu decku bez moznosti mat vlastny nazor, ale aby si sa o deti starala a mala aj vlastne, na to si dost dospela? 😆 By som ich vysmiala, ved to je cista schyzofrenia

domini404
31. dec 2022

Tiež nechcem deti, aj keď je ťažké bojovať s tlakom spoločnosti. Ale pred pár dňami som tu čítala diskusiu, kde jedna mamička tiež nechcela deti, nejak sa jej podarilo mať a nevedela to dieťa prijať, ona nešťastná, manžel nešťastný, dieťa nešťastné. Nechcem takto dopadnúť.

martina2ve
31. dec 2022

Ja uplne chapem ze nechces mat deti🤪
A poznam viac zien co nechceli a ziju si manzelsky zivot a bez deti... nevidim natom nic zle.

raja95
Odpoveď bola odstránená
54tinka54
31. dec 2022

Si este mladučká, kľudne sa môže stať že o 5 alebo 10 rokov ti začnú tykať biologické hodiny a po dieťatku zatúžiš. Bude ale v poriadku aj keď sa tak nestane, nie pre každého je priorita mať a vychovávať deti. Je to tvoj život, tvoje rozhodnutia, kašlať na názory iných.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
31. dec 2022

Tak im to oznam, že nechcete neplanujete

tosomja
31. dec 2022

A mňa nikto nechápe, keď poviem že chcem 7 deti 🤣🤣

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
tosomja
31. dec 2022

@elbartoslava a tvoj komentár na Silvestra je ok? Či zajtra tu už napísať môže, ako to cíti? Kde je napísané, že musí chcieť deti a musí ich mať? Keby napísala, že nemôže mať deti, alebo je chorá a túži po deťoch, aj vtedy by si jej napísala, že musí mať deti? Lebo je na stránke pre mamičky? Alebo by si jej napísala "netráp sa, aj bez deti sa dá žiť a nájsť si inú záľubu ako prebalovať 💩 riť? 🤔

breznica
31. dec 2022

@elizabet173 ja to zažívam podobne,druhé dieťa mať nemôžem a keď popestujem, pohrám sa s niečím dieťaťom automaticky zadrie, že by mi ešte také pristalo. Niektorým ľuďom jednoducho nedochádza, že každý nemôže rodiť jak Mária Terézia

autor
31. dec 2022

@elbartoslava fúha ty musíš byť pekne zakomplexovana že sa ťa to tak dotklo 😃

elbartoslava
31. dec 2022

@tosomja ona nenapisala ze nemoze mat deti, ale nieco ine

elbartoslava
31. dec 2022

Mozno ma tvoj muz uz deti inde 😆
Krasneho Silvestra ti prajem

tosomja
31. dec 2022

@elbartoslava to je úplne jedno, z akého dôvodu deti mať nebude. Či nechce, alebo nemôže.

h2
31. dec 2022

Autorka, celý čas som v tejto diskusii hľadala informáciu, koľko máš rokov. Ale že máš 23, tak to som nečakala. Možno sa mýlim, ale myslím, že v tvojom veku chce mať máloktorá žena deti. Ja som deti nechcela ešte v 30-tke. Nemyslím tak, že by som ich nechcela mať vtedy, ale v budúcnosti áno. Nechcela som ich mať vôbec nikdy. No a potom o pár rokov som zmenila názor. Ešte si mladučká, nemusíš nikomu dávať kategorické vyhlásenia, že nikdy, nikdy žiadne deti mať nebudeš.

autor
31. dec 2022

@elbartoslava 😃😃 keby si ho videla tak by ti došlo že on nikdy 😂 ale v pohode aj tebe krásny Silvester

malasandrika
31. dec 2022

@elbartoslava mať deti nie je povinnosť, je to voľba.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
autor
31. dec 2022

@mandzula presne tak aj môj 😃

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
mandzula