icon

Nechcem deti a nikto to nechápe

31. dec 2022

Ahojte..zaujímalo by ma či ste tu tiež niektoré čo nechcete deti momentálne/ vôbec..
Najhoršie je keď som niekde s rodinou a stále mi dávajú deti na ruky nech sa zahladim 🙈 a pri Tom ja sama si neviem predstaviť mať vlastné a stále počúvam reči že kedy budú atď..

elbartoslava
1. jan 2023

@cacianka
tak uz mas asi pobaleny kufrik,
zajtra ta uz urcite ocakavaju nazad,
Peknu cestu zelam 😙

liusa82
1. jan 2023

Ani ja nechcem a ani neplánujem.A čím som staršia som hlavne pohodlnejšia a lenivšia sa starať.Ale ja som ani nikdy nebola typ na také nazeranie do kočíkov .Detský rev,potom obdobia vzdoru,neskôr puberta ma dostáva do vývrtky.To s deťmi je robota stále.Aspoň kým nedospejú a to je parádne dlhý čas.A hlavne mám v pohode rodičov čo to chápu ešte aj mamina ma v tom podporuje.A to fakt nemá ani nádej na iné vnúča pretože som jedináčik

megan777
1. jan 2023

Mam taku kamaratku ktora povedala ze nikdy nechce dieta,teraz to dieta ma a nevie si zivot bez neho predstavit,povedala zw ako to mohla povedat ze nechce nikdy

jan8ka
1. jan 2023

No jednoducho im môžete povedať, že nechcete deti, aby ste ich nemuseli cudzím ľuďom vešať na ruky 😄

kiwi3
1. jan 2023

Nečítala som diskusiu, ale keď som si prečítala, ze máš 23, tak ma skoro piclo. V tom veku som bola ešte dieťa, keby som otehotnela, tak neviem, ako by som sa o dalsie dieťa starala. Proste hrôza des taka predstava. Ale tak ma brali aj rodicia, musíš byť z diametrálne odlišného prostredia. Nejaký názor na deti som začala mať až po 30, dovtedy nič, nula bodov, ziadna predstava.

asocial
1. jan 2023

nechcem byt zla, ale mas 23 rokov:D, sama si este v podstate nezrela bytost. Ja som deti nechcela ani v 25-ke. Az pred 30 kou. A nebola to ziadna posadnutnost. Proste bol cas. Teraz mam dve deti a nemenila by som. V 23ke rozpravat, ze si cudna, ze nechces deti a ze sa ta vsetci pytaju, kedy ich budes mat a nevies na to reagovat, alebo ti to ide na nervy je akurat dokaz tvojej nezrelosti.

Ked budes mat viac rokov, a nebudes chciet mat deti - je to ine. Mat deti nie je povinnost a plnohodnotny zivot mozes prezit aj bez deti.

jarka26011
1. jan 2023

Neriešila by som😂 my máme dve a už pozachrbat vypravali mužovi, že tretie nech ani nerozmýšľame, tretie som potratila ;) škoda rečí na dementnosť niektorých ľudí

jarka26011
1. jan 2023

A samozrejme, keď sme mali jedno, tak otravoval každý, kedy bude druhé. proste debilita 😂

alanko20
1. jan 2023

@jarka26011 este to, aby si si este dovolila viac krat rodit. Ludia su neskutocni. Co koho do toho?

santiago_segura
1. jan 2023

@beata_k hneď prvá chyba je že to píšeš na fórum pre rodinne založených ľudí. Choď na nejaké fóra či do skupín bezdetných. Ja keď som raz na fórume pre motoristov obhajoval život bez auta skoro ma ukameňovali. Tu čo ti na to povedia keď sú tu matky s rodinami? Ja tiež som bezdetný a tiež by som tu nemal čo hladať ale často ma sem pošle google keď niečo hladám tak som sa pridal. Ja si tiež nemám čo povedať s ľuďmi ktorých témou je len svadba, deti, zakladanie rodiny. Ja im normálne poviem že môj druh radšej netreba rozmnožovať, alebo že mňa to nezaujíma a hotovo vybavené.
Ja byť ženou tak sa z prvej výplaty dám sterilizovať.

santiago_segura
1. jan 2023

Lebo kto nechce a necíti sa na to, toho netreba nútiť a tlačiť do toho lebo by len to dieťa trpelo. Bohužial sú tisíce ľudí ktorým musí sociálka odoberať deti, lebo to nezvládajú. To je lepšie? Túto otázku su dajte keď sa vám bude zdať extrémne ak niekto povie že radšej sa dá vykastrovať.

lianka123
1. jan 2023

Ahoj. Osobne taketo rozhodnutia v pohode akceptujem. Len rozmyslam, ze co s tym robis na MK, ked toto je forum pre mamicky??
A este, vies mne nevadia ani lgbt, ale vadia mi duhove vlajky a vsetok ten marketing okolo. No ja som biela, hetero a mam deti. K tomu hetero nepotrebujem jednofarebnu vlajku a k tym detom- tiez to nekricim kazdemu, ze mam deti.
Tiez o tom nepotrebujes rozpravat....

santiago_segura
1. jan 2023

Však ja som jej vyprával že nech ide na fóra bezdetných. Len neviem či také fórum existuje lebo bezstarostní ľudia by o čom diskutovali? Tak ako sú fóra pre majitelov počítačov, áut, tak ale o čom by bolo fórum ľudí čo nič nemajú? O čom by sa bavili? Takí chodia na pivo do krčmy nie na fórum.
A hneď nadpis je zlý že “nikto nechápe” jak nikto nechápe? Veď ja s tým úplne súhlasím. Mne keby dvorila taká žena čo nechce deti, som šťastný človek.

cacianka
1. jan 2023

@santiago_segura prečo by na MK nemohli byť aj ženy bez detí, veď je tu široké spektrum tém, kde sa môžu ženy poradiť, prečítať si príbehy, nemusia čítať a písať iba o kojení, zuboch a stolici detí, veď si vedia poradiť o autách, Pc, koňoch , pracovné právo, záhrada, technika, aj vesmír

pribinacka
2. jan 2023

To si veľmi mladá ešte, ja som ešte v 27. mala párty život, že manžel, rodina, dieťa to ma vtedy akože vôbec nenapadlo...takže máš čas, uvidíš a mne sa páči, čo mi kamka raz povedala: najväčšiu lásku svojho života si žena musí porodiť sama 🙂

santiago_segura
2. jan 2023

@cacianka raz v jednom filme som videl že žena mala dieťa ale taká rebelská povaha a išla do nejakého centra pre mamičky (niekto ju prehovoril) a tak zhnusene sa vrátila že samé mamičkovské reči o kojení, zúbkoch, kŕmenia... aaach tohle poslouchat mě vážne nebaví... Alebo v jednom seriáli bola žena k bábätku samé ťuťuli muťuli a jej sestra sa nevedela zdržať a trepla jééžiš ségra už si s tým trápna. To mi len pripomenulo ako si hovorila že fórum neni len o tomto. Áno niekedy tu nájdem aj viac ako na iných nemamičkovských fórach. Aj sa idem hneď niečo spýtať do technickej kategórie. A už som aj v reálnom živote zažil také že mi matka s dieťaťom poradila takú vec čo mladé bezdetné slečinky alebo aj chlapi nevedeli. Že ani som nečakal že taká osoba to bude vedieť.

deniska1010
2. jan 2023

Ahoj. keď som bola mladšia, bezdetná snívala som otom že budem mať v budúcnosti stádo koní a veľa psov.Deti má absolutne nezaujímali.Ani do jedného kočíka som nikdy nenakukla , žiadne dieťa som v náručí nedržala.Stalo sa čo sa stalo a ja som maturovala v pôrodnici.Pri mojom rozlietanom živote som si totiž nevšimla že som tehotná.Ked som si to už všimla,bolo neskoro.Prislo zrútenie. Môj syn má už 18 a ja som vďačná že som môjmu tehotenstvu už nemohla zabrániť. Mám aj 14 ročného syna a 6 ročnú dcérku,ale na milovníčku detí som sa nezmenila.Moje milujem nadovšetko na svete.Chcem tým povedať, že je úplne iné mať svoje ❤️

petkazamborska
2. jan 2023

vela mojich kamosiek ma deti ake je to uzasne, a potom sa len stazuju ake su chore, kamosky nevyspate unavene chudobne atd....ale dalsie a dalsie idu robit , sila....ked to clovek neciti tak nech do toho nejde, moze prist aj odbobie ze po tom zatuzis ale to bude uplne tvoja vec...a nedaj sa okolim odradit...ze nechces taka mladunka deti....nie si pripravena ich mat uzivaj si zivota bez nich...

linduska86
2. jan 2023

V 23 som ani ja nechcela deti 😄😄😄 boooze sa cítim ako v bravo girl.. V30 tke sa ti zmenia hormóny a budeš tie deti chcieť a chlap ma koľko 25?

zeldia
2. jan 2023

Uveríte tomu že existujú ženy ktoré vzdy túžili po deťoch a potom malilinké zanedbateľne percento žien ktoré nikdy netúžili po deťoch? Myslím že je to fakt, že toto nie je stránka na takúto otázku. Želám všetkým bezdetným slobodu a aby sa nenechali šikanovať zaslúžilými matkami.

frzeiovn
2. jan 2023

Ahoj. Dôvod je aký?

misinka866
2. jan 2023

@frzeiovn prečo by mala mať dôvod, ostatné ženy majú aký dôvod mat deti? úplne rovnaké právo má rozhodnúť sa či bude, alebo nebude mať deti, či chce, alebo nechce. či má rada, alebo nemá rada deti. prečo automaticky každá žena musí mať rada deti a túžiť po nich?

liusa82
2. jan 2023

@santiago_segura ale áno.Je také, nie síce forum ale máme skupinu uzavretú na fb. Dostaneš sa tam iba na pozvánku volne ju na ani nenájdeš pretože nám tam chodil kde kto vypisovať a urážať.Tak sa to spravilo takto.Volá sa skupina stránky no kidding dobrovolne bezdetní.Tam chodím aj ja.Takže kto chce nájde.Síce je ešte aj jedna verzia volne dostupná ale to je iba stránka na fb tam sa tolko nepíše ako v tej našej uzavretej skupine taká odlahčená verzia.Tiež má názov no kidding dobrovolne bezdetní tú už volne vyhladáš na fb bez pozvánky

zeldia
2. jan 2023

@liusa82 toto je ale dosť strašne že sa tu musia ľudia schovávať lebo sú takí alebo onakí ale to sa nedá asi zmeniť pri tom akí sme neuveriteľne nevzdelaní. Ťažká situácia v tejto krajine.

liusa82
2. jan 2023

@zeldia no áno.Ale ja nebránim ani ten náš bezdetní tábor.Lebo niekedy tam bola taká diskusia alebo obrázok čo urážali matky alebo rodičovstvo celkovo,a ak to nejaká našla tak sa tam do toho pustila.Preto to dali len na skryto.No niekedy sú aj tam bezdetní riadne ostrí ani mne sa nepáči zase všetko čo sa tam pridá a uverejní.To je tak ako aj v diskusiach tu na koňovi

anickabasnicka
2. jan 2023

@zuzanka.zuzu co to meles,vsak kdyby me nekdo strkal do ruk dite a ja se treba bavila s nekym popripade se divala uplne nekam jinam,tak ho taky nechytim.a s prominutim,co mi je do spadleho fracka,ktereho mi nekdo bez upozorneni cpe nasilu do naruce. za to si muze ten,kdo tohle provadi.nejsem povinna ho na ruce vzit a vubec se k nemu jakymkoliv zpusobem vyjadrovat. ...nikdy jsem si bez svoleni rodicu nevzala dite do naruce a nikdy jsem nikomu nasilu nervala svoje dite na ruky.

denka81
2. jan 2023

Máš 23 a riešiš toto? 😁 Však im povedz, že si mladá, že možno po 30-tke...

autor
2. jan 2023

@denka81 hej riešim lebo s tým do mňa jebu od 18tky..
Ale aspoň ma tu baby ubezpečili že na Tom nič nie je a budem to teraz brať s väčším nadhľadom..

autor
2. jan 2023

Asi nie som teda divná ja ale moji rodičia a rodina..

strelko
2. jan 2023

@linduska86 hornony sa jej mozu zmenit,ale deti nemusi ani v 30 chciet.Niektorí nechcu vobec deti.Mam kolegynu a ani v takom veku nechce a nevie si to predstavit