icon

Nechcem ísť na svadbu mojej kamarátky

2. apr 2022

Ahojte. Som pozvaná kamarátke na svadbu za družičku, no nemám chuť tam ísť :(
Kamarátka už nemá rodičov, ma mladšiu sestru, spoznali sme sa v zahraničí,robili sme spolu, skamarátili sme sa. Chodievala som jej aj sestru strážiť,keď chodila robiť. Požičiavala jej peniaze, niekedy som jej ich aj proste len dala.
Teraz sa presťahovala do Švajčiarska, ide sa vydávať.
Urobila na messengeri skupinu,kde pridala mňa a ešte 4 baby,že chce aby sme šli za družičky a prosí nás o pomoc, aby sme jej pomohli a tak. Ostatné baby sa k tomu nemalo, tak som tam posielala linky na rôzne šaty, lebo máme mať rovnaké, na všeličo. Ona mi zvlášť do správy napísala,že čo to robím, že to jej jej svadba, a prečo stále niečo píšem do skupiny, že je to o nej a nie o mne. Mne to prišlo ľúto :( lebo ja som jej len chcela pomôcť. Tak som teda do skupiny už nič nepísala. 3 týždne skupina stala, nikto tam nepísal. Na to mi volala,že proste prečo jej s tým nikto nepomáha, a je zo mňa sklamaná,že myslela,že aspoň ja jej pomozem 🤷🤦 nič som jej na to nepovedala .
Teraz si našla novú prácu, v reštike a posielala fotky,ako to tam vyzerá. Hovorím,že pekne a utulne, Na to sa napísala,že som ju urazila,lebo je to veľmi luxusne reštikea, a ľudia za 2 večere tam nechajú aj 200-300frankov :/ odvtedy so mnou nekomunikuje.
Párkrát sa stalo, že ja som niečo urobila a robila si zo mňa srandu, a keď to urobila ona, bolo to ok. Napríklad,raz som proste mala chlapca len bez vzťahu, nezáväzný sex, mala na mňa poznámky, a potom sa pretiekla,že aj ona mala, ale že to boli len raz a omylom.
Mám ju rada, no takéto veci mi ubližujú, nepovedala som jej to,lebo viem,že by to zas otočila voči mne a pohádali by sme sa. A preto ani nemám chuť ísť na tu svadbu :( čo mám podľa Vás robiť? Ísť tam? Ja sa bojím, že aj na tej svadbe urobím niečo,čo sa jej nebude páčiť a zas bude zle. Mám sa nejako vyhovorit? Alebo to nejako so zaťatými zubami nejako zvaldnut? :/

Strana
z2
karolinakr
2. apr 2022

Sa nevieš vyhovoriť? Nejdeš, lebo sa nemožeš uvolnit z prace, blahoželanie pošli, bodka..

lils88
2. apr 2022

Neviem kolko mas rokov ale asi az vekom zistis ze odstrihnut sa od toxickych ludi a vediet si sama povedat co chcem a co nie a podla toho sa riadit, je life goal🙂

autor
2. apr 2022

Ja ju mám rada, mala to v živote ťažké, no občas ma svojimi slovami vie zraniť.
Tak isto som dostala od priateľa Guess voňavku, páčila sa mi, a ona na to,že nemá rada tu značku,lebo je to lacný shit :( ja si zase nepotrpim na Karl Lagerfield, alebo nieco iné.
Tak isto aj s tou reštauráciou, ja nechodievam do drahých, a fotky čo mi poslala na mňa pôsobili pokojne a útulne. Nemohla som povedať,že to vyzerá luxusne,keď do takých podnikov nechodím 🤷
Ona nie je zlý človek, pomohla mi zopárkrát, vieme sa aj normálne porozprávať, no v niektorých veciach ma zraní, asi aj ja robím chybu,že sa neozvem, no ja som proste nekonfliktný tip, nemám rada hádky a podobné veci.
Na voľno v práci sa veľmi vyhovorit neviem,lebo mám prácu,kde si voľno zariadiť viem, no jedine,že niečo rodinné alebo čo. Fakt neviem, a zase klamať nechcem.
Ja som toho názoru,že načo klamať,pravda tak či tak vyjde najavo :/ ja som tip človeka,čo je radšej ticho a vyhýba sa konfliktom.
Čiže ešte nad tým porozmýšľam, každopádne ďakujem za Vaše ohlasy

gabrielkaa
2. apr 2022

Nešla by som ak by som to takto cítila. Tiež som bola človek, ktorý nerád vstupoval do otvoreného konfliktu. Musis sa to ale naučiť, lebo budeš musieť často riešiť takúto dilemu… ako čo niekomu povedať. Výhovoriek existuje dosť , od choroby až po nečakane udalosti … ale načo. Keď už ste spolu vy dve niečo zažili tak jej proste povedz, že neprídeš, lebo sa na tu svadbu necítiš… inak nepostrehla som kde to bude, SK alebo CH?

janetinka27
3. apr 2022

nic jej nevysvetluj. ty si jej strazila sestru, davala penaze, ona ti stale nieco vycita.
ked som bola mladsia, vydavala sa moja byvala spoluziacka, nevideli sme sa 7 rokov a ani sme neboli v ziadnom kontakte. v mesiaci jej svadby som mala ist na 2 dalsie svadby (rodina, znama). nemala som frajera a tak som sa ani tie 2 svadby extra netesila, aj ked nakoniec to bolo fajn🙂 ale aspon som tam niekoho poznala. na tuto svadbu som nemala chut ist a strasne som si to vycitala, nemohla som pre to ani spat.
a moja kolegyna mi v robote vravi, ze vsak nechod. naco nasilu. ved sa nic nestane, ked nepojdes. ved sa rozhodni podla seba. musis tam ist?
a vtedy mi odlahlo a hned som aj napisala spoluziacke, kde som podakovala a ospravedlnila som sa z neucasti (bolo to dostatocne vopred). uz mi neodpisala a odvtedy preslo 8 rokov 😀
ani ty tam nemusis ist, mate kazda svoj zivot, ty v tom jej nemusis figurovat.

mabenn
3. apr 2022

naco ti je vlastne taka osobnostne nestabilna kamaratka?

aurora33
3. apr 2022

Takže takto, tiež som mala takúto ,,kamošku". Ozvala sa len keď niečo potrebovala, doviezť odviezť požičať, proste bolo toho veľa. Z každej jednej jej návštevy som bola absolútne vycucana.vacsinou si vždy niečo zle vysvetlila, keď dostala nervy neváhala ma aj vykliat. Doslova a to písmena na mňa jacala na ulici a kliala, nadávala. Toto som predychavala asi dva dni. O pol roka detto. Pred ľuďmi začala po mne jacat pre úplne vymyslenú vec( nejdem zachádzať do podrobností, aby ma tu niekto nespoznal) a vtedy som si povedala dosť. Zbalila som sa odišla a nekomunikujem s ňou. Už mi aj kolegyne aj manžel vravel načo mi je taká kamoška ktorá len berie, czdy hrabe len pre seba. Koľkokrát som jej zaplatila jedlo obed, brala na výlet svoje auto. Odvtedy sa ma ona snaží kontaktovať ale kašlem na ňu a je mi úplne super.
A toto som chcela že oni si neuvedomujú aké sú v skutočnosti. Pozerajú len na seba, nevysvetlis im nic. Nechoď na tú svadbu a normálne jej povedz že neprídeš. Nevyhovaraj sa. Aj tak budeš za blbu, ale aspoň sa ti bude oveľa ľahšie dýchať 🙂

mariejenka
3. apr 2022

Ty ju mas rada, a ona teba? Nechceš ist do konfliktu,ale to neznamená ze si mas nechat srat na hlavu. V tu sekundu,ako by mi napísala ze nech jej neposielam linky, tipy na saty, výzdobu neviem co všetko,okolo svadby...lebo je to JEJ svadba, by mala odpoveď,ze ako jediná Ja som sa snažila pomôcť, poradiť ostatné kamosky ti na to prdia....a uz by neskusila neskôr vyčítať,ze prečo sa nezapajam, aj by ma zaujímalo,ci je takto "milá" aj na iné kamošky?

sparrows
3. apr 2022

Mala som takú kamarátku. Ľudia ako ony vždy s tebou potajme súperia a vyciciavajú z teba energiu. Nemá zmysel udržiavať takéto kamarátstvo, aj keď ste spolu určite zažili aj veľa dobrého. Ale mať kamarátku, ktorá sa neuráža je o mnoho lepšie 😂

marca12
3. apr 2022

S takouto osobou by som sa ja ani nekamaratila. Vie ona vobec,co chce? Pomahas jej,vynada ti. Nepomahas zase ti vynada. Mozno je chyba aj v tvojej komunikacii,ze si to nevydiskutujete. Uz ked ti v sukromnej sprave napisala,ohradila by som sa,ze ved prosila o pomoc,tak som pomahala,ale ak jej to vadi,nebudem sa starat,ked to berie ako staranie sa. A ked ti volala,ze nepomaha nikto,hned si jej mala povedat,ze ti naposledy vynadala,tak si nadobudla pocit,ze nechce pomoc. A spytala by som sa ako si teda tu pomoc predstavuje. A ma pravdu,je to jej svadba,tak co ocakava od druziciek? Este som nezazila,aby družičky pomahali s pripravami. A posledna vec. Nechapem za co ju mas rada. Ked ta len zhadzuje,vysmieva sa ti,povysuje sa a uraza. Co je na nej take super?

rorino
29. máj 2023

Jednoducho:neprídem,nie si povinná nič a nikomu vysvetľovať,a mimochodom,takto sa kamarátka nesprava

mikadooo
29. máj 2023

Ja by som jej napísala priamo: "Milá Janka, mám pocit, že si rozumieme čoraz menej. Akoby sme boli každá naladená na úplne inej vlne. Chcela som ti pomôcť s výberom šiat pre družičky a detailov, ty si to pochopila tak, že sa snažím zameriavať pozornosť na seba. Potom som teda radšej už nič nepísala, ty si to vzala tak, že ti nikto so svadbou nepomáha... Nuž a potom ďalšie vec, poslala si fotky zo svojej novej práce, veľmi sa mi páčili, napísala som ti, že to tam vyzerá veľmi príjemne a útulne. Ty si to vzala, akoby som tvoju prácu nejako znevážila a poslala si mi naspäť nepríjemnú reakciu. Nehnevaj sa, ale myslím si, že by bolo obojstranne lepšie, keby si si našla inú družičku. Vyzerá to, že vždy zle odhadnem situáciu. Napriek tomu, ver mi, že som tá posledná, ktorá by ti chcela pokaziť svadbu nejakým nedomysleným krokom. Preto prosím, pochop, že som stále viac presvedčená o tom, že to nie je dobrý nápad, aby som bola tvojou družičkou. Budem ti priať všetko dobré, ale ostanem radšej doma. Nechcem ti neúmyselne pokaziť tvoj najkrajší deň života." A dovi. Na svadbu by som jej poslala to najkrajšie blahoželanie, čo nájdem, poslala 1000 srdiečok a pusiniek, ale nešla by som tam. PS: "kamoška" vyzerá byť manipulátorka.

semtexka1
30. máj 2023

Je veľmi ťažké komunikovať s takýmito ľuďmi, čo si vždy všetko vysvetlia po svojom a z úplne inej strany... Podľa mňa sa im nedá reálne úprimne vysvetliť, čo ťa trápi, aspoň mne sa to nikdy nepodarilo... Co mam takú kamošku v partii, bavím sa s ňou už radšej len o počasí, bežných veciach, aby som sa nemusela dostať do vykonštruovaného konfliktu. Čiže najlepšie sa mi vidí ten covid, si dlhšie chorá a basta.. Win win.. A do budúcna porozmýšľať, ako ďalej.

mircalla
30. máj 2023

Ja som priamy clovek. Neist a povedat preco - nepaci sa ti, ako sa k tebe sprava

mircalla
30. máj 2023

@mikadooo Tak nejak

kikulienkadd
Autor odpoveď zmazal
tessa04
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
30. máj 2023

Stará téma.

cacianka
30. máj 2023

@letfenixa bolo by zaujímavé sa dozvedieť, ako im to dopadlo

aluskasm
17. jún 2023

To nie je kamaratka ale manipulatorka a sociopatka. Iba Vas depta a ponizuje. Radsej sa odstrihnut od takej osoby. Na svadbu radsej neist. Nieco si uz vymyslite.

26ka
17. jún 2023

@aluskasm svadba sa uz asi uskutočnila, diskusia je z minuleho roka

Strana
z2