icon

Nechcem psa

iwka1992
19. okt 2016

Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.

sardinka336
21. okt 2016

@jana_eyre jasne, kludne píš o tom to je 🙂 😉

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre pretoze na mna nikdy nezautocil ziadny iny pes iba york. A ked sa ti nieco stane viac krat zacnes mat voci tomu averziu. A neskusaj na mna prosim ta to ze citili ze ich nemam rada 🙄

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre az teraz citam pozorne.
Dobra otazka. Okrem ineho si totiz myslim ze yorkova mozgova kapacita je obmedzena.

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje prečo by som to skusala? Na mňa utocila len civava, ale ten pes bol blby preto lebo si z neho majitelia blbeho psa urobili, nemôže za to rasa ako taká a nebudem teraz zovseobecnovat a je sú civavy zle..

Yorksiri boli pôvodne vyslachteni na chytanie potkanov a myši v baniach, len ľudia z neho robia rozmaznane plemeno..

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre jezisi civava 🙄
Mozeme sa tu bavit donekonecna o tom istom. Je normalne ze clovek ma vo veciach iste preferencie. Urcite ich mas aj ty. Nemoze sa kazdemu pacit vsetko. Niektorym muzom sa pacia blondinky, niektore zeny chcu len Concord a ja si dovolim preferovat iste plemena psov.

malabiba
21. okt 2016

@jana_eyre tiez nemam rada toto plemeno...v zivote som ustekanejsie a upistanejsie nesteretla...u nas ho ma jedna pani, vzdy ho priviaze pred obchodom a ide do obchodu, pes pisti a steka na cele sidlisko, pokym sa vrati...este som vsak nestretla ani ohladuplneho psickara...chodime korculovat, bicyklovat na hradzu a oni si tam psy pustaju a samozrejme, ze bez nahubkov...najviac milujem, ked ma zacnu ocuchavat a majutel zahlasi, nebojte, on vam nic nespravi...ziadne prepacte, ze vas moje zviera obtazuje, ziadne dam mu voditko, prejde par metrov a obtazuje dalej...takyto ludia potom nedokazu pochopit inych..tak ako vy nedokazete pochopit autorku a pisete tu o tom, ze emocie psa je viac ako jej pocity

lalia87
21. okt 2016

Ze vas to este bavi,uz je to tu jak kurnik..

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje no dufam, ze muži co chcú len blondinky, hnedovlasky znesu ak ch stretnu a ženy co chcú conkord neporaza ak u niekoho iného vidia britax.. Pretože ako som už povedala, reagovala som na tvoju konkrétnu vetu, kde tvrdis, ze nejaké plemeno neznasas aj keby neviem ake bolo preto, lebo si ešte vychovaneho yorka nestretla..
Čiže ak muž co este nestretol normalnu hnedovlasku, môže neznasat všetky hnedovlasky aj keby neviem ake boli.. 😂

staronova
21. okt 2016

@malabiba krásne a pravdivo napísané...tlieskajúci smajlík

marcelatje
21. okt 2016

@malabiba niektori ludia su uplne mimo. Ja som bola v parku s detmi. Mojimi a kamoskynimi - 4 kusy. Jedli rohlik ked sa tu zrazu objavil pes. Akita inu 🙄 a rovno isiel po tych rohlikoch. Deti nechapu ze zahodit v tejto situacii rozok by bolo rozumnejsie. Zobrat 4 deti na ruky neviem. A z dialky krici upachteny majitel na bicykli : Nebojte saaaa nic vam neurobi 🙄 no mne nie, ale dat do jeho papule detsku hlavu nebol problem 🙄 nepocuval ten pes vooooobec. Ale stretla som ich este par krat a pes stale bez voditka ....

jana_eyre
21. okt 2016

@malabiba prečo ma radis k niekomu, kto tvrdi ze emocie psa sú viac ako jej pocity? Vidis zo v mojich prispevkoch niekde? Co máte s tým dnes, zodpovedam ja snad za celu diskusiu, ci co?

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre to je ako ked niekto povie ze kvoli tomu ze neznasam nejake plemeno tak som rasista 😂

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje to nikto nepovedal(teda len ty) písala som, ze vo mne tvoje vyjadrenie evokuje, niečo čo sa tomu podoba.. neviem ci len ja v tom vidím rozdiel.. Jednoducho z-o-v-s-e-o-b-e-c-n-o-v-a-n-i-e..

novana
21. okt 2016

@megavega, ad1 pes sa správa tak, ako si ho majiteľ, v tomto prípade tvoj muž, vychoval. ad2 o psoch vieš veľké guľove. ad3 žiadneho psa, ak nie je chorý, netreba 5x v noci venčiť. ešte som nikdy nepočula ani nezažila o nočné venčenie psa. ad4 píše sa o dieťati, ktoré priniesla do vena, nie o druhom dieťati, ktoré majú spolu.

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre a vo mne tie psy evokuju nechut. Dufam ze mi to odpustis. Ja s tym zit mozem, vcelku kludne. 😊 dobru noc

michaella94
21. okt 2016

necitala som vsetky kmentare no v prvom rade suhlasim s @miku1 ...kym som byvala s rodicmi mali sme yorka a starostlivost onho je minimalna...v dome vypustis na dvor a hotovo vyencene vodu das rano a hotovo jedlo 2x za den myslim ze to tiez nie je vela roboty...a tiez suhlasim s babami ten pes tam bol skor ako ty takze si musela vediet do coho ides a myslim ze to ze mas male dieta o ktore sa treba starat je slaba vyhovorka....my byvame v byte malom 3-izbovom...mam dvoch synov starsi ma 2 roky a mladsi 2 mesiace...psa mame velkeho krizenca vyzera ako stafrd...vencit musim chodit s oboma detmi 2x kym nepride muz z prace...kazdy den zotieram podlahu kvoli chlpom a okrem toho nas psik ma problemy zo zaludkom takze je na specialnej strave....muz mal psika skor nez som sa s nim spoznala ale NIKDY by som ho o nic podobne neziadala....psik mi prirastol k srdcu je to dalsi clen rodiny...ano niekedy sa zlostim kolko prace je kolo neholebo pri dvoch malych detoch to nie je lahke ale zvyli sme si...museli sme...PES NIE JE HRACKA ze ked ti to nevyhovuje supnes ho do utulku...pes ma tiez city..nas ked niekam ideme na dlhsie a strazia ho moji rodicia nechce poriadne jest....tak sa skus vzit d koze toho psa ako sa asi bude citit ked ho po tolkych rokoch spoluzitia das niekde kde nebude jeho pan....takze mas 2 moznosti...bud sa s nim naucis zit alebo presvedcis priatela a pes pojde z domu...no nezabudaj ako bude ten pes bude trpiet.....

lenca9219
21. okt 2016

Ja mám tiež yorka už má 6r,bývame v dome a aj môj hafan sa pýta niekedy 4-5 x za noc von ale nie vždy .... Hlavne, keď manžel je doma 🙂, rozmaznal ho on .Keď som s ním sama tak ho cvikam.Tiež sa mazne,keď je hladný.Pri jedení sa musí niekto s ním hrať,alebo pozerať naň ako je.No ja to nerobím,buď sa naje sám, alebo bude hladný.Je prešpekulovany vyžaduje nonstop pozornosť 🙂 a má viac rozumu ako si človek myslí.Občas má vie poriadne vytočiť, ale čo by som zas bez neho robila.

michaella94
21. okt 2016

@lenca9219 no aj mji rodicia si takto rozmaznali yorka....presne ako ty pises ....nasho psika milujem je to moje chlpate detatko 😀 ale zase aby som stala pri nom ked je to nieee....dostane granule a bud ich zje alebo nie....

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje a dufam, ze ty mi odpustas, ze som sa ozvala, ze zovseobecnovanie nemam rada.. Dobru 😉

yasmeena
21. okt 2016

@marcelatje ta pobavim este viac-moj byvaly je moslim-a vies co?nemal s mojim psom ziaden problem...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
marcelatje
21. okt 2016
jana_eyre
21. okt 2016

@nikolka1986 to decko je ich spolocne, bodajby každý otec na svete svoje decko akceptoval 😉

Prečo toľko žien automaticky berie, ze zato ze nie sú zobrati dieta nemôže byt spolocne?

tetasa
21. okt 2016

@yasmeena a 😲 ???

marcelatje
21. okt 2016

Inak my sme tu asi skutocne 100 rokov za opicami. Nedavno davali v telke program o americkych veterinaroch. Prisiel tam pan so sliepkou, zistili jej rakovinu vaginy, majitel smutny presmutnyyyyy ..... aaaale lekar mal riesenie. Nakolko je toto ochorenie u nosnic bezne vyvinuli nejaky .....co je to...pristroj? Co sa voperuje sliepke, uvolnuje hormony a sliepka si veselo zije svoj americky sen este niekolko rokov 😂😂😂
Ale kuracie stehienko sa majitelovi nehnusi 😈

yasmeena
21. okt 2016

@marcelatje ludia maju odpor k psom hlavne kvoli ich majitelom a tomu,ze na par vynimiek nikto nerespektuje,ze ani ja netuzim po tom,aby ine psi na mna skakali,aby skakali po mojom dietati alebo utocili na mojho psa-to su tie volne pobehujuce zvierata kam sa len pozries...nikto nema za nic zodpovednost...autorku chapem zcasti len preto,lebo ani mna by ziva dusa nedonutila ostat osamote s istymi plemenami,lutujem-ked je nieco velke tak ma to logicky viac zrani ako civava..ale ten pes tam bol uz pri zoznameni-takze hrala divadlo,aby chlap zabral?....tu na svk je zviera stale aj podla zakona aj podla vacsiny obyvatelstva len vec-ako v ostatnych zaostalych krajinach,ako i na blizkom vychode 😉 ...inteligentny clovek sa k tomu tak stavat nemoze...poznamka o mojom byvalom a mojom psovi-clovek caka,ze ked donesiem najchlpatejsieho psa z utulku,tak moslim bude proti-ale on to chapal a ja som iste veci respektovala tiez...o 2mesiace dobri krestania,ktori sa chystaju vyhodit psa do utulku ci na ulicu,lebo sa musia o neho starat,budu slavit vianoce,pojdu sa pomodlit na polnocnu-aaa,uzasna falos,nie? ...nejde o nabozenstva-ide o inteligenciu a srdce.......

lenca9219
21. okt 2016

@michaella94 🙂 veru chlpaté deťátko,bez kt.si už ani neviem predstaviť deň... vždy sa vie tak krásne tešiť keď prídem domov,keď mám nákup hneď ide do tašky a kuká čo som mu doniesla a keď som smutná tak sa začne tulit ku mne.....🙂

marcelatje
21. okt 2016

@yasmeena vidis, ty nemas rada velke psy, ja male. Nikde nenarazam na nabozenstvo. Zaujimalo ma aka je starostlivost vo vyspelych krajinach ktore 100 rokov za opicami nie su. Co sa zakladatelky tyka nemyslim ze hrala divadlo. Mozno nevedela do coho ide tak skusila. Mozno sa prichodom dietata zmenili podmienky. Alebo sa stalo nieco co jej psa znechutilo.
Ale nezufaj. Nie vsetko co niekto povie aj vykona. Ja stale hovorim ze ich nakopem do rici az im fontanky popadaju ale este som to nikdy neurobila 😂😂😂
Napriek mohej nechuti voci malym plemenam mam psy rada. Vzdy sme mali aspon jedneho a bolo mu u nas bozsky aj ked nespal so mnou v posteli a nejedli sme z jedneho taniera.

malabiba
21. okt 2016

to akoze myslite vazne, ze ked sa niekto zoznamuje s partnerom, ma brat ohlad na to, ze ci ma, alebo nema psa a podla toho sa zariadit?... no ja chcem radsej zostat 100 rokov za opicami

danda29
21. okt 2016

Prepáčte všetky milovníčky psov, ja by som si tiež nezvykla, petože som vyrastala na byte a nikdy sme psa doma nemali, takže nemám vzťah k týmto malým plemenám. Podľa mňa pes patrí na dvor a nie do bytu. Viem, že ten pes je živý tvor, ale dávať ho na úroveň dieťaťa alebo životného partnera je choré