Nechcem sa starať o synovca

fatima30
2. okt 2012

ahojte kocky,
moj synovec ma skoro 7 rokov a jeho matka sa nahho vykaslala ked mal 3 roky,proste nejavi zaujem zije si svoj zivot a absolutne ju netrapi co s nim je.onho sa staraju moji rodicia sestdesiatnici a stale mi hovoria ako mo prenechaju stafetu.....ja som so sestrou nemala nikdy extra vztah a ani nemam chut sa onho dozivotne starat ked jeho matka si uziva zivota.Synovec je rozmaznany robi si co chce dostane co chce lebo dedo mu chce vynahradit matku tak mu vsetko kupuje.nemyslim si ze som povinna sa onho starat i ked na druhej strane b mi ho bolo luto ked skonci v domove.jeho mater pobera prispevky nanho.....neviem ako im to naznacit ze jednoducho sa nechcem starat na ukor nasich deti zatial mam jedno ale casom pride hadam....
je to taka zamotana situacia pretoze nasi vzdy vedeli ze ja som ta zodpovedna......a asi si myslia aj teraz ze urobim co oni povedia,ale to nie su prazdniny to je predsa zavazok na cely zivot.
Ved ma matku!nech je zodpovedna ona!
Ps:sestra brala aj drogu,neviem naisto ci ich nepredavala a boli tam aj nejake kradeze,vykradacky.....

katussamus
2. okt 2012

takéto veci sú vždy ťažké . . . strašne ma zarazilo to, že sa o neho starajú tvoji rodičia a matka poberá príspevky, to je iná silá . . .
každopádne ja by som pri každej príležitosti kedy bude predostrené, že preberieš štafetu povedala, nie nepreberiem má matku, už by bolo načase aby sa aj ona správala zodpovedne . . .
ale povedzme si pravdu ona nikdy podľa toho čo píšeš nebude zodpovedná . . . ☹

lujza123
2. okt 2012

@fatima30 nie niesi povinna. Ani tvoji rodicia. Chalan je ocividne tvor absolutne nezelany na tomto svete, nechce ho matka, otec, teta, stary rodicia....asi spachal nejaky zlocin ako babetko tak ho treba potrestat.
Najlepsie uronite ked decko supnete do domova ked je taky rozmaznany a sestru nemas rada preco by si sa mala starat o jej dieta vsak. Idealne by bolo aj ju aj maleho uplne vydedit s rodiny lebo vies v dedicskom konani po tvojich rodicoch by si mohla byt ty aj tvoje deti ukratene o majetok. Snad ked sa nieco stane tebe tvoje deti nebudu podobne nechcene a odlozene niekam.

lucka1987
2. okt 2012

@fatima30 ak sa neches starat o synovca ty, a ani tvoji rodicia sa na to uz necitia, a ani matka sa nestara tak je len jedina moznost a tu si spomenula.... synovec ma len 7 , v tmto veku je este velmi formovatelny ci ? nechela by si sa onho starat ani v pripade, zeby si nanho poberala vsetky prisluchajuce prispevky ? pripadne by si ho mala v opatrovnictve ? Stale sa stotoznujem s nazorom, ze deti nemozu za chyby svojich rodicov. Je mi luto toho chlapca, to ze sa rozmaznava, nie je jeho chyba, a myslim, ze nie je neskoro to stopnut.. prave naopak, je najvyssi cas . No chápem aj tvoju situaciu, chces mat pokojný zivot, harmonicku rodinku, bez problemov, casom planujes dalsie babatko, a to by uz bolo dost. v takomto pripade, ja nevidim ine riesenie ako ist na socialku a tam sa poradit..
Ako je mozne, ze matka stale pobera davky, a svoje dieta nevychovava ? toto ste neriesili ?

lenja123
2. okt 2012

@fatima30 nerozumiem celkom, či tvoji rodičia čakajú, že sa o synovca budeš starať už teraz, alebo o niekoľko rokov, ked už oni nebudú vládať? Predovšetkým si TY premysli, ako sa zachováš a čo vlastne chceš, predovšetkým aké budú mať tvoje rozhodnutia dôsledky. Samozrejme nie si povinná sa o neho postarať, ale... ako sa budeš cítiť, ak skončí v detskom domove? Nebudeš mať s tým problém, žiť s vedomím, že si sa vykašľala na svoju blízku rodinu? Neviem aké máš vzťahy so sestrou, ale on predsa nemôže za to, akú má matku. A to, že je rozmaznaný, nie je tiež jeho chyba 😉 . Ak ho tvoji rodičia do detského domova nedajú, budeš sa pozerať, ako so sedemdesiatnikmi cvičí nejaký puberťák, ako sa budú vo vyššom veku trápiť a nezvladať ho? Rozhodnutie je na tebe, ale dobre si to premysli, a ked si budeš už 100% istá, tak to na rovinu povedz rodičom. A stoj si za tým. Ak oni rátajú s tým, že sa o ich vnuka nepostaráš, nech o tom vedia už teraz. A nech sa podľa toho zariadia.

fatima30
autor
2. okt 2012

@lucka1987
tatko ten jej akosi stale drzi stranku(nepochopitelne)
a samozrejme to neriesia hlavne otec pretoze mamka by to aj chcela riesit ale sama nic nezmoze.
sestre sa vsetko prepieklo pritom byva u chlapa ktory b aj synovca bral ale nic sa nedeje.
a tatko prispevky neriesi,len neviem dokedy to vstko bude uhradzat sam ma robit uz iba dva roky a potom ako to bude riesit z dochodku neviem

fatima30
autor
2. okt 2012

je to tazke sa rozhodnut nasi sa zatial staraju ale ked ich tu nebude tak to beru nejak automaticky.
ja viem ze to nie je jeho chyba ale ja zijem len jeden zivot a preco si ma jeho mater uzivat a ja za to platit?

elebe
2. okt 2012

@fatima30 a čo otec chlapca a jeho rodina 😕 😕

fatima30
autor
2. okt 2012

a neviem ci to aby mi skoncil v opatrovnictve by musela suhlasit aj jeho matka myslim

fatima30
autor
2. okt 2012

@elebe
otec neznamy

elebe
2. okt 2012

@fatima30 a to vám nepovedala s kým to má??

fatima30
autor
2. okt 2012

@lenja123
jasne ze by som sa citila zle keby skoncil v detskom domove .ja zase nie som svina necitliva len by mi to riadne zkomplikovalo zivot,kym bol maly bol ok ale teraz je uz aj drzy.....

fatima30
autor
2. okt 2012

@elebe
ona sama nevedela

fatima30
autor
2. okt 2012

skoda ze tu nie je nikto kto by bol v takej situacii

lucka1987
2. okt 2012

@fatima30 velmi tazka situacie... niekedy by clovek aj chel, ale stale mu nieco brani v tom rozhodnut sa a urobit razantne riesenie, bojime sa toho co bude potom, aka bude nasa buducnost, ci sa rozhodneme spravne... 😔 Roznym som si tiez presla ohladne nestarajucej sa matky a prispevkov a podobne... takze trosku chapem situaciu.
a aky je tvoj skutocny vztah k synovcovi , myslim citovy.. nemyslim jeho charakter, ci je rozmaznany a nevychovany a aky je. ale co k nemu naozaj citis ako k dietatu. Ak si si na 100% ista, ze sa nechces onho starat, nechces mu dat domov, a ponuknut novy zivot, kde by mohol zacat odzaciatku ( vtedy budes ty, ktora rozhodne, o osude toho chlapca, ty mu mozes vstepit hodnoty , a tvoja sestra ostane nicim inym , len biologickou matkou ) tak navstiv urad socialnych veci a rodiny. Vysvetli im situaciu, a oni zacnu konat, v prvom rade vezmu matke prispevky, potom zacnu riesit, jej starostlivost onho, ak sa preukaze, ze sa nestara ( teda kedze nezije s nou, tak sa to preukaze ), moze byt docasne zvereny do opatery rodinnych prislusnikov, kym sa pripad nevyriesi, ale s tym, ze budu dostavat nalezite prispevky oni, a matka straca prava na ne.

fatima30
autor
2. okt 2012

aky vztah ja sama ani neviem ☹ mojho syna moc nemusi.a nasi kvoli synovcovi nemaju cas na mojho syna.
a najhorsie ze v nom vidim moju sestru obcas sa tak chova a predstava ze nam on nakoniec bude robit take isto peklo zo zivota ako ona ma desi

sofia2008
2. okt 2012

@fatima30 ahoj..pribeh mojej kamosky - vystudovana pravnicka nechala super pracu v BA kvoli tomu, ze jej segra porodila dieta a nechcela ho, jej mama sa onho sama starala /otec im zomrel/, ked mal jej synovec rok, prisla tu na vychod a stara sa dodnes o maleho spolu s mamou, ale uz ma toho plne zuby / jej sestra medzitym porodila dalsie dieta, ktore odmietla, dali ho na adopciu/..nemaju peniaze, ona tu na vychode malo zarobi, sestra berie drogy, pije, ziadny zaujem, tak kamoska rozmysla, ze sa vrati do BA, kde sa jej crta dobre platena praca a maleho chce vziat so sebou...je to ina situacia, kedze ona je slobodna, nema priatela, o maleho sa stara od zaciatku..ty zasa mas svoju rodinu, casom pribudne dalsie dieta..je to tazka situacia, asi naj bude poriadne sa s rodicmi porozpravat a najst riesenie 🙂

irriss
2. okt 2012

@fatima30
Promluvila bych si s rodici...jasne bych jim rekla muj postoj ...Tim padem oni budou muset zaujmout ten svuj.. 😉
Podle meho, jakmile uvidi, ze by jejich vnouce zustalo na "ulici", ujmou se ho..
Snazi se jen dat mu prilezitost u tebe..mezi detma,- v cistem a zdravem prostredi...
Veri Ti a spolehaji na Tebe..To, ze se na to necitis,- chapu..bala bych se i DNA... 😎

p.s. rodice to zvladnou..muj manzel je v jejich letech a je otcem relativne malych deti.. 😉

fatima30
autor
2. okt 2012

mamk a nieje velmi ochotna sa mi postarat o syna tak ju uz ani neziadam tak ked fakt musim tak svokra
ani s nim nechodia von...... a ked poviem ze to mam tazke tak mi povedia chcela si dieta tak mas staraj sa nam nikto nepomohol

fatima30
autor
2. okt 2012

@irriss
to dufam ze to zvladnu aspon 10 rokov

fatima30
autor
2. okt 2012

najhorsie je ze s tatkom sa neda pohnut,rozmaznava ho uci ho na peniaze.....
ked ostanu nejake peniaze z vozika hned si ich berie.a uz zmizli peniaze co si tatko nechaval kade tede tak sa potom priznal...ved z neho vyrastie kriminalnik bude nasim brat peniaze.
ja neviem ze to tatko nevidi.ja mam pocit ze jemu to je jedno ze on si pozije par rokov a uz ho nemusi nic trapit

carodejnica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fatima30
autor
2. okt 2012

mne sa hlavne nepaci ze ma do toho tlacia ze mi nenechavaju slobodnu volbu a ze ak odmietnem budem zla dcera

irriss
2. okt 2012

@fatima30 Jeziiiiiiiis nestras 😀 😀 😀 😀
Muj manzel tu musi zustat jeste aspon 30-40 let... 😉
takze i Tvoji rodice!!
Promluv si s nima....motivuj je tim, ze jim pomuzes.. 😉
Ber si ho na vylety, proste organizuj s nim to, na co se uz rodice neciti... 😉

irriss
2. okt 2012

@fatima30 Zkus nam popsat JAKYM zpusobem Te tlaci...vyhrozuji? urazeji? ☹ ☹ ☹

trnka77
2. okt 2012

ja sa s mojou sestrou nerozprávam roky(je jedno prečo) a mám tri deti,ale keby boli problémy a nemal sa kto starať o jej syna,hneď ho vezme k nám,nepozerám na to,že "ona si žije",dieťa za nič nemôže ☹ ☹ ale na druhej strane ak sa starám o dieťa,poberám aj príspevky-peniaze. na chlapca.....tvoji rodičia sa musia dohodnúť so sestrou a na tvojom mieste im pomáham ako len viem(vychovali ťa a ľúbili ....a ľúbia tak ako aj tvoju nezodpovednú sestru)

elebe
2. okt 2012

@fatima30 takže tu je môj príbeh: mamička mi zomrela keď som mala osem rokov a keďže ma mala dosť neskoro a tatino bol ešte o osaem rokov starší od nej tak to bolo ťažké....mamička zomrela keď mala 50rokov 😔 a ocino mal už 58.....mám 5 súrodencov a všetci sú starší,ja som bola najmladšia a aj najrozmaznanejšia.....moja sestra sa so švagrom teda dohodli že si ma vezmú do opateri /mali už vtedy dve dcéry a začínali stavať dom/ a po dlhom boji z úradmi a s našimi súrodencami ma nakoniec do opateri aj dostali....tak si to predstav,mala som osem rokov,sťahovala som sa z jedného konca republiky na druhý,nová škola,nikoho som nepoznala,mamička už nebola,mala som zdravotné problémy,neučila som sa najlepšie a ešte som sa aj pol roka pocikávala.......ale sestra so mnou bojovala statočne,na konci roka som bola vyznamenaná,rozmaznanie tiež prešlo,lebo som sa odrazu musela deliť z jej detmi a pochopila som že nie je všetko moje.....teraz som dospelá mám 32rokov.....sestru a švagra volám mami a tati a keby sa čokolvek stalo,vždy dobehnem ako prvá a oblížem im zadok za to čo pre mňa v živote urobili.....milujem ich najviac na svete a tak isto aj ich dcéry,teda teraz už moje sestry.....viem že keby si ma vtedy sestra nezobrala dopadla by som asi zle /nebudem rozoberať prečo/ ja len chcem povedať že do konca života budem vďačná za ich rozhodnutie a mali to fakt ťažké.......a vždy,vždy keď niečo potrebujú alebo budú potrebovať ja som a budem prvá ktorá si za nich aj nohy doláme 🙂 🙂

fatima30
autor
2. okt 2012

asi som tu nemala nic pisat pretoze tu akurat vyzeram ze ja som ta svina ked sa pozeram sama na seba a svoju rodinu.nikto sa nezamysla na d jeho matkou ale na mna ako sa tu ja nechcem starat asi som to tu zle napisala.akurat som ja ta odsudeniahodna ☹

fatima30
autor
2. okt 2012

@lujza123
a toto je krute co si napisla nepoznas ma a predsa sudis

fatima30
autor
2. okt 2012

@irriss
ved toto robim ja sa fakt snazim bereme ho na vylety,opekat obcas na chatu,jednu desadnovu dovolenku se ho strazili a bol uplne iny.aj ked mamka potrebuje tak ho postrazim.
nevyhrazaju sa mi len mam pocit ze by som ich sklamala a na to ich mam velmi rada

lujza123
2. okt 2012

zaujmave ze ked sa jedno o opusteny majetok v rodine hned vsetci vedia kto je s kym pokrvny pribuzny. No akonahle je opustene dieta alebo stary nevladny clovek zrazu je cela rodina prec