Nechuť žiť
Zaujímalo by ma, čo robiť, keď má človek nechuť žiť. Všetko čo som kedy milovala, či už ľudí, zvieratá, veci- som stratila. Pozerám fotky v mobile a vidím len krásne spomienky. Dnes absolútne nič nemám. Nie som milovaná, som sama, stratila som niečo čo som veľmi milovala a k čomu som sa utiekala keď mi bolo najhoršie. Bola to 'len' vec, ale pre mňa veľmi dôležitá. Liečila ma z depresii a nikdy nenechala v štichu. Nechcem úplne písať čo to bolo prepáčte. Omylom som ju zničila a druhá už nebude taká ako táto. Mám pocit že ma zachránila v období kedy som mala najhoršie myšlienky. Oprava by ma vyšla veľmi draho. Neviem prečo to píšem. Nikto ma nechápal a smial sa mi že ako ma toto môže trápiť. Ale ja som sa naviazala a milovala, hoci to nebol človek ani zvieratko. Cítim že v živote nikoho a už nič nemám. Nemám kam ísť, ani s kým. S 'ňou' to bolo iné, neosamelé. Asi som chorá ale proste ja ani neviem prečo žijem. Ani prečo to píšem
@simona20201309 no vidíš, a niekto tu má problém, že ho trapia vrásky🙂 to je tiež veľmi banálny problém narozdiel od dakej rakoviny a predsa ho viem pochopiť🙂
@marca12 nejakú dobu môže, potom už nie. Ďakujem krásne za povzbudivé slová 🙂
Ale pre tie vrásky sa mu nezruca celý svet, ani nestráca chuť zit
@simona20201309 Vôbec nie si veľmi empatická. Ty si totiž myslíš, že tvoja osoba je norma pre všetkých ľudí a podľa seba, podľa svojich názorov a postojov posudzuješ iných. Pretože ty nemáš vzťah k veciam, tak je ti to nepochopiteľné o čom autorka píše. Ale iní ľudia sú odlišní od teba, dokážu mať vzťah aj k tomu, k čomu ty vzťah nemáš. A ty ich nemáš pre to odsudzovať. Iní ľudia môžu byť oveľa citlivejší ako ty, prežívajú stratu ináč ako ty. Možno ty si tá divná, necitlivá, len si to neuvedomuješ.
@loliki ale ano, veci si vážim, dokonca mam k niektorým aj vzťah, napríklad k veciam po babičke, ale určite by som sa kvôli nim nezrutila a určite by od nich nezaviselo moje šťastie. Ze ja som divná? Tak potom je to v prdeli.... 9tis ide pravdepodobne o auto. To myslíš vážne, že ja som divná, lebo som presvedčená, že neexistuje aby nejaké auto ma dostalo do depresie? Prosím ťa, daj mi príklad na jedinú veci, ktorá by mohla byt taka vzácna, že život bez nej stráca zmysel????
@simona20201309 Divná si, lebo sa tu hádaš za to, že niekto ji iný ako ty a vníma, prežíva veci ináč ako ty. A autorku zvozíš pod čiernu zem za to, že sa trápi kvôli niečomu, čomu by si sa ty vraj nikdy v živote netrápila. Buď taká milá a buď viac tolerantná.
Prečo si stratila ludi okolo seba?vzťahy sú dôležité možno, ak obnovis vzťahy nebude Ta tak trápiť vec, ktoru si stratila
@loliki ja sa nehľadám, diskutujem. To ty sa snažíš vnútiť mi tvoj názor a nutis ma zmeniť moje nastavenie. Trvám si za svojím názorom a ty sa ukludni.
@luccija to ma najviac trápi. Tou vetou som aj začala diskusiu. Strácala som ľudí okolo seba, lebo sa zmenili, zmenili názory, hodnoty, správanie a už sme si viac nerozumeli. A tak som odišla buď ja alebo oni. Ostali len krásne spomienky v podobe fotiek. Zvieratá pomreli. Potom boli ľudia s ktorými som si rozumela a z ničoho nič bez dôvodu odišli. Tak som sa začala upinat na veci a upla som sa konkrétnej na jednu, ktorú som dostala od človeka ktorý mi bol srdcu najblizsi. Viac už k tomu asi nemám čo dodať.
@loliki ďakujem
@simona20201309 Veď práve ide o to tvoje nastavenie, ktoré považuješ mylne za empatické. 🙂
autorka- celý život je zmena. Meníme sa my a zároveň sa menia ľudia okolo nás. Ale ľudí je na svete stále dosť, možno treba len hľadať a možno len tak náhodou sa nájdete. Aj tých zvierat je dosť. Treba si dopriať a obdarovať sa niečím milým a "zlatým", čo poteší tvoje srdce. 🙂
@loliki a stále ideš svoje dookola.... podla TEBA je to mylne nastavenie. Nedá sa to povedať slušne, tak si len domysli - ..... si do úst. Ty ma chceš presvedčiť, že môj názor je ten zlý 🙃
Véd si myslí co chceš. A k ďalším odpovediam autorky sa už nejdem ani vyjadrovať. Nie preto, že som viac tolerantná, ale toto je prípad kedy to naozaj nemá zmysel

Najlepsie je neupinat sa na nic. Verit len sam sebe,mat sa rad a byt stastna sama so sebou. Potom sa stane to,co teraz tebe a si z toho hotova. Asi je to este cerstve,ale ja verim,ze cas vylieci tvoje rany. Tak ako bolest zo smrti blizkeho otupi cas,tak aj tvoju stratu otupi cas. Len sa snaz ten cas nejako prezit,neopustaj sa,mysli na to ako ti pomohla a vlastne aj ked je pokazena alebo rozbita,ved moze nadalej s tebou fungovat,ci to sa neda?