icon

Nefunguje to

wejka333
15. feb 2023

Ahojte. Idem si k vám po nestranný názor lebo ja už ozaj neviem či je chyba vo mne alebo kde. 3 roky po rozvode som si našla priateľa ktorý má prijal aj s mojimi deťmi. Rok sme spolu len chodili a mala som pocit že je všetko okej ..teda mala som ružové okuliare aj keď už vtedy tam boli nejaké tie varovné signály. Začalo to tým že si odo mňa pár krát požičal peniaze ktoré mi mimochodom doteraz nevrátil. Pracuje na stavbách a zarába cca 1000e mesačne a nájom si platil len 200e a vôbec mi neprišlo divné že veľa krát nemal ani jedlo ( ktoré som mu nosila občas) aj cigarety či požičala peniaze...raz 10 potom 20 potom dokonca 100 chcel požičať. Ja som mu vždy pomohla aj z posledného pretože mi ho bolo ľúto a ja pomôžem vždy keď môžem. A moje deti mali všetko čo potrebovali nakoľko aj ako slobodná rozvedená matka som si dokázala privirobiť. Na druhej strane on mne nepomohol nikdy s ničím. Nevidela som to vtedy tak ako teraz, ako hovorím mala som ružové okuliare. Po roku nás zavolal k sebe bývať. Musela som sa rozhodnúť narýchlo a rozhodla som sa že to skúsme. Zo začiatku bolo všetko okej , takmer ideálne a potom som otehotnela hneď prvý mesiac ako sme tu bývali. Postupne som si začala všímať že veci pred ktorými má pred ním ľudia varovali a že sú pravda. Zistila som prečo nemá nikdy peniaze - hral automaty. Nemal problém tam hodiť celú výplatu. Chcela som mu pomôcť a tak som ho dá sa povedať donútila k tomu aby podpísal papier na vylúčeníe z hazardných hier. Podpísal ho a poslal. Chvíľku vyzeralo byť všetko okej. Aj keď v domácnosti nespravil vôbec nič, neriešila som to. Ja som poriadila, navarila a porobila všetko aj pre neho a on ako prišiel z práce presedel celý večer za Pc a potom potompozeral videá na mobile.

lujza123
15. feb 2023

@wejka333 niesu to chyby ktoré by si robila vedome, bohužiaľ to sú len následky toho ako si vyrástla a za čo v podstate nemôžeš.
Neexistuje žiadna smola na chlapov, to bol všetko tvoj vyber, tvoja voľba. Žiadne okuliare niesu tak ružové aby si človek nevšimol niektoré patologické črty tých chlapov. Kým iná žena by vzala nohy na plecia tebe prišlo všetko v poriadku. Myslím si ze si nikdy ani nezažila, nevidela nejaké normalne fungovanie rodiny, delbu práce v domácnosti, finančnú gramotnosť... A preto sa teraz trápiš s problémami ktoré máš
Ono je veľmi ťažké sa z tohoto vymotať, ale s odbornou pomocou by si to zvladla. Psychológa prepláca zdravotná poisťovňa 20 sedení, skus.

wejka333
autor
15. feb 2023

@babulkomale tie automaty hrať prestal ako podpísal ten papier o vylúčenie tak ho už do herne nepustia a ani nemá ako hrať... začal teraz rozhadzovať v meste peniaze na zábave....a aj to sľúbil že obmedzí a že nebude chodiť... lenže u neho sú to len prázdne sľuby si myslim a potom si to aj tak prekrúti tak aby jemu vyhovovalo

wejka333
autor
15. feb 2023

@lujza123 no u nás doma keď som bola malá tak ocino bol starostlivý a vzorný a mamina tiež... až kým neochorela a otec začal piť...potom sa rozviedli a všetko šlo dole vodou... vrátili sa k sebe po rozvode aj fungovali normálne ale to už bola mamina ležiaca (nádorové ochorenie) ...ocino dostal nečakane rakovinu hrtana a umrel...mamina umrela rok po ňom ...a vlastne už od detstva som naučená sa starať o domácnosť...lebo už v 13 som doma robila bežné dospelácke činnosti keďže mama bola chorá a otec aj pracoval ..detstvo som si skoro vôbec neužila....v 18 som otehotnela s exmanželom a bola som s ním od 15 čiže 10 rokov a potom som sa rozviedla....toto je dá sa povedať môj druhý vážny vzťah ak sa to tak vôbec dá nazvať

babulkomale
15. feb 2023

@wejka333 nerozumies. Potrebujes si nastudovat o zavislostiach aby si to pochopila. On sa ziadnym podpisom nevylieci. On je len abstinujuci gambler. On moze hrat karty, kocky, biliard o peniaze, nechapes?
Co melies furt o podpise? Tym podpisom sa stal milujucim starostlivym partnerom a vratil ti dlhy?
Chod k nejakemu psychiatrovi nech ti to vysvetli. Si spoluzavisla ( zadaj aspon do google pojem "spoluzavislost" nech uz netapes tolko v tom, co ON chce.)
On chce a potrebuje parazitovat. Energeticky, financne, emocionalne. Ked nie je hostitel, parazit skape.

7miriam77
15. feb 2023

😥😥😥strasne zle sa to číta, z teba citim, ze si velmi dobrý človek, on to žiaľ zneužíva, stretla si totalne sproste nevdacne hovädo. Žiaľ, takyto vyhladavaju take dobracky ako si ty. Harpia by s nim nesla ani na prve rande. Prestan sa o neho starať, neper mu, jedlo mu na tanier nenakladaj, nebud jeho slúžka. Je to isto tazke, tvoje jedine vychodisko je odísť a nedaj sa mu hlavne zlakat sladkymi recickami, aby si ostala. On to nemysli uprimne, jedná sa mu len o seba. Velmi ti drzim palce🍀🍀🍀. Ako jeden človek, môže chcieť aby zena potretila jeho dieťa??? 😪😪😪 Sviniar hnusny. Mne by sa tak zhnusil, znenavidela by som ho v tej sekunde

babulkomale
15. feb 2023

@7miriam77 harpya? Normalna zena so sebauctou okamzite odhadne tento typ chlapa. Nie su len harpye a hlupodobre obete. Je aj nieco medzi tym.

dominikatomas
15. feb 2023

@wejka333 cele zle. Iba ta vyuzil a ty si vazne zavarila

liljana
15. feb 2023

Pane boze. Bud su tu zeny, co 20 rokov preberaju a nikto im nie je dobry. Alebo opacny extrem, ze ma dieta s prvou vyzirkou, na ktoru natrafi. Kde si mala oci, ze si to neutala zavcasu, ked chlap bez zavazkov zarobi tak malo a este chodi poziciavat od zeny, co sa stara o deti. Tam museli svietit take majaky a cervene semafory, ze si pre ne skoro nic nevidela. Teraz mozes len snivat o tom, ze sa kvoli tebe zmeni.

7miriam77
15. feb 2023

@babulkomale takyto typ cloveka vyhladava zranitelneho človeka. Ja som tu harpyu len uviedla ako príklad...ze taka by si s ním nezačala

hope87
15. feb 2023

Nejdem ani hovorit o tom, ze prvu chybu si urobila, ked si sa nastahovala s troma detmi k tak problemovemu chlapovi. Co sa stalo, stalo sa. Dufam, ze si sa poucila a odides. Nehovoriac o tych klamstvach, minaniu penazi, atd. To, co ti povedal (ze bodaj by si potratila, atd) by mi uplne stacilo na to, aby som v tom momente zacala hladat podnajom. Neboj sa, nejaky najdes. Dovtedy by som ho len trpela. Bezohladu na to, co este spravi...neviem ake krasne gesto alebo by ta prosikal, mysli na to, ze to nezmeni jeho podstatu a to, ze to, co ti povedal, myslel vazne a je to obycajny sebec. S nim sa nikdy nebudes mat dobre.

0kristina0
15. feb 2023

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ bez komemtara

mariejenka
15. feb 2023

Hned po vyplate jeho,by som na neho zahrala taku scénku,ze potrebujes 200€na niečo spojené s tvojím chorym synom,a momentálne nemáš, nech ti len preBoha požičia.... samozrejme by som mu to nevrátila. Žiaden servis by od teba uz nemal dostať. A čím skôr sa odsťahovať preč. Navštívila by som aj jeho rodičov a zoznámila a oznámila im,ze budú mať vnúča. A nech ta ani nenapadne ho neuviest ako otca. Nech platí výživné.

wejka333
autor
15. feb 2023

@mariejenka jeho mama o tom vie a pravidelne sa stretávame...vie aj o tom ako sa správa a čo robí lebo som jej to povedala....on vždy zahrá také divadielko aby som vyzerala ja tá zlá a in samozrejme nič zlé nerobí.... podľa jeho slov...teraz mi písala kamoška ( jeho kolegu žena) ktorá má rovnakú prácu z domu ako ja (ja som jej ju dohodila) či jej prišla výplata.... pretože ja som mu povedala že mi ešte neprišla nech mám na depozit keby niečo, a nájomné a svoje poplatky si platim až z úradu čo mi chodía peniaze....tak som povedala že mi neprišla aby ma nemanipulovali a nepýtal odo mňa ... ráno mi praje aby som potratila ale o mojich peniazoch zisťuje či mi prišli či nie ....to jediné ho zaujíma...a vlastne ako tak premýšľam tak vždy vie byť milí len vtedy keď paniaze mám.... keď mám pred výplatou alebo má peniaze on tak je dôležitý....a to som z tej výplaty kupovala jedlo posledný týždeň len som u proste nepovedala že mi prišla a koľko pretože ani on mi nehovorí o svojich peniazoch a míňa si ich len na seba....je to choré

janage
15. feb 2023

Našetriť si ma nájom na pol roka. Tak potom hľadaj s tým, že si schopná a ochotná zaplatiť na pol roka vopred. Odijd a peniaze čo ten kvietok mina v meste žiadajú ako výživné na seba a dieťa. A ver ze budeš na tom lepšie.

wejka333
autor
15. feb 2023

@mariejenka a čo sa týka peňazí od neho....v decembri kamarátka predávala posteľ za dobrý peniaz ktorú som chcela deťom kúpiť... išlo o sumu 150e....svoje peniaze som minula na nákup (celý vianočny nákup , večera u nás celá jeho rodina, on neprispel naň nič) ...mal zarobený bonus v práci skoro 1000e tak som ho poprosila nech pýta od šéfa z toho a že v januári mu vrátim ( aj keď on sám mi je ešte dlžny) ..jeho odpoveď - on nebude pýtať nič nieje to jeho problém a on si od šéfa pýtať nebude.... týždeň na to si aj tak pýtal a cele to dal do automatu (to bolo posledný krát čo hral) ...na to si peniaze pýtať vedel, ale keď sme jediný raz od neho chcela niečo ja tak to nie ....

pikachu999
15. feb 2023

@wejka333 autorka..na čo si s takým človekom? Len ťa využíva..opusti ho , bude ti lepšie

barborachors
15. feb 2023

Ty zijes s vagusom, sockou. Je mi luto tvojich deti a teba nie, lebo si sla vedome do vztahu s blbcom a zatiahla si do tej kraviny s nim aj svoje deti a neverim ti, ze signály neboli uz pocas chodenia. Akonahle by som zistila ze moj partner hra automaty, v zivote by ma uz neuvidel. Od takych na mile daleko. Ale to by sa mi ani v zivote nemohlo stat, lebo ani so žiadnym robotníkom by som ja osobne nikdy nebola, nechodila ani nic podobne.

wejka333
autor
15. feb 2023

@barborachors nikdy nehovor nikdy ...zo začiatku hral divadielko ktorému som verila... všetko začalo vyplývať napovrch až keď sme sem prišli bývať...a ako hovorím celú dobu...deti netrpia lebo k nim sa správa pekne a majú všetky čo potrebujú odo mňa ako aj predtým... jedine čím na to doplatili je to, že sme sa zbytočne sťahovali..dokonca ani hádky neriesim pred nimi ale dusím to v sebe a riešim keď spia

kaki3
15. feb 2023

Myslim, ze kazda sme niekedy taka, ze uverime, naletime, nie si jedina, horsie je, ze budete mat spolu dieta a to uz potom je zavazok a uz nemozes len tak za nim zavriet dvere a vymazat ho zo zivota.

wejka333
autor
15. feb 2023

@kaki3 na jednej strane uvažujem že by som ho rodného listu ani nedala (aj tak by neplatil ako má) ale na druhej to mám chuť spraviť len z princípu aby sa mu to tak ľahko neprepieklo.... lenže on je taký manipulátor a klamár že sa obávam že cez to dieťa mi bude robiť zle celý život....na jednej strane sa ho bude dožadovať ale na druhej zodpovednosť niesť nebude lebo ako sám povedal pri jednej hádke- mám na papieri minimalku tak sa rozlúč s výživným

wejka333
autor
15. feb 2023

@kaki3 a vlastne celý jeho život sa točí len okolo peňazí ... veľa ľuďom dlhuje a to povie že má v pi že nič nevráti....a keď jemu dlží niekto tak ho naháňa aj pre 1euro....
Mne dlhuje koľko peňazí, vedel že potrebujem si doplatiť auto (dostala som z úradu pre syna príspevok na auto a doplacala som 2000) ...vedel že toľko naraz je pre mňa dosť...a namiesto toho aby mi vrátil aspoň niečo tak pominal penize na zábave ... keď som mu to povedala že radšej mi mohol aspoň niečo vrátiť, keď vie že teraz potrebujem- jeho odpoveď - to je tvoje auto a tvoj problém.....
Ale týždeň na to veselo ponúkal jeho kamarátovi keď sa bavili o aute niečo že - veď MY máme doma auto tak môžeš na ňom ísť.....to už bolo zrazu naše nie moje...
Aj to som mu povedala že auto je môjho ztp syna a nech mu ani nenapadne ho niekomu núkať ešte...

wejka333
autor
15. feb 2023

@kaki3 ja som bola zo začiatku naivná a dávala som sa manipulovať a vždy som mu dala všetko čo potreboval a pýtal....teraz som sa začala vzpierat a prestala sa nechať využívať...a myslím si že to je dôvod aj toho prečo tak ochladol voči mne...lebo už nemá zo mňa úžitok

divokykonik
15. feb 2023

Darmo už budeš naňho kydať, nám je jasné, že to je hovädo, mne to bolo jasné už pri prvom príspevku. Bola chyba, že si otehotnela s ním tak skoro, žiaľ.

wejka333
autor
15. feb 2023

@divokykonik ja viem že to už nezmenim...len sa tak zamýšľam a ozaj to je úplne jasné a aj tak som mu vždy skočila na lep :( žiaľ to že som tehotná už nezmením...som v 5 mesiaci už a mám niečo s placentou ...teraz mi zostáva len dúfať že bude bábo aspoň zdravé

kiwi3
15. feb 2023

zavesila si si na krk teda riadneho blba, fakt vystavneho :(. chlap aby zarabal 1000 eur a poziciaval si pritom od slobodnej matky? urcite ti zacali uz vtedy blikat kontrolky, len si ich ignorovala... tazke ponaucenie. neviem, ale zelam, nech to vyjde najlepsie ako sa da a dufam, ze uz balis kufre

kaki3
15. feb 2023

@wejka333 Je to na tebe ako sa rozhodnes. Pokial ho neudas ako otca tak z jednej strany budes to mat lahsie. Ze proste nebudes musiet s nim nic riesit. Len teda vyzivne nebude, ale tak zrejme s tym ratas podla toho, co pises.
Je to mozne, snazil sa ta niekam dostat, dostal z teba co potreboval, ty si si uz otvorila oci, tak mu to nie je po voli.

lujza123
15. feb 2023

@wejka333 to mi je ľúto s tými rodičmi. Pozrela som si všetky témy ktoré si založila tu na koňovi a poviem ti jedno. Podľa mňa vôbec niesi hlúpe dievča..... Ale mas zázračnú schopnosť kurvit si život chlapmi. Prepáč.
Už ten prvý debil s ktorým si bola, dobre stane sa ze baba otehotnie mladučká, ale rozhodnúť sa v takomto vztahu kde je alkohol, agresia, nevere vedome splodiť ďalšie dve deti!!!

A keď sa z toho konečne vyhrabes, vieš sa finančne o seba a deti postarať, máš k dispozícii mestský byt za smiešne peniaze (ty si vôbec neuvedomujes aké je toto šťastie), ked konečne môžeš žiť pekný život....
Tak znova sa dáš dokopy s úplne najväčším debilom akého môžeš stretnúť, totálnou kópiou exmanzela, vzdas sa všetkého co máš a ešte si s ním spravíš dieťa po roku vzťahu! Štvrté dieťa! Ako si len mohla? Prečo?

Ty toho psychológa potrebuješ ako soľ, pretože ty si sama sebe najväčším prekliatim.

Keď si dokázala byt sama s 3 deťmi zvládneš aj so 4 tym, ale pokiaľ budeš robiť toto co doteraz tak skončíš veľmi zle.

adam7122023
15. feb 2023

@divokykonik, len nech sa @wejka333 vyrozpráva. Nám to neuškodí, jej sa trochu uľaví a aspoň slovne ju môžeme podporiť, prípadne v niečom poradiť.
Zároveň to tu bude mať ako poznámky v zápisníku.
Keď chlapec zistí, že mu zdroj jeho príjmu uniká, možno sa prepne z módu cicajúceho parazita do módu loviaceho parazita a zrazu bude "plný lásky" a bude robiť presvedčivý "love bombing", len aby ostala.
Tu si dievča môže zrekapitulovať DÔVODY a obnoviť POCITY, ktoré mala čase, keď sa k nej nesprával najlepšie a ona sa rozhodovala, či odísť.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
evelyn246246
15. feb 2023

.. cim skor sa odstahuj, ja na tvojom mieste ho nezapisem ako otca.. bolo by to zbytocne..