Nefungujúce manželstvo kvôli svokrovcom
Prisla som sa sem vypisat, a mozno ocakavat nejake rady ako tuto situaciu dalej zvladat. S manzelom tvorime par uz 12 rokov z toho 5 rokov ako manzelia, mame 2 rocneho syna a na ceste dalsie babo.. ako ludia si velmi rozumieme , mame rovnaky humor super napady do zivota no pokial do toho nezacnu zasahovat jeho rodicia. Jeho mama je clovek taky, akeho som v zivote este nevidela a ani uz asi neuvidim... nevie odhladnut kde a aky typ srandy sa hodi, rada ponizuje ludi, mysli si, ze ona je pani dokonala co v zivote dosiahla vsetko a rada sa tym vsade vytahuje, no toto su veci, ktore hodis za hlavu a neriesis, druha vec je, ze sa snazi organizovat nam zivot a do vsetkeho zasahuje, ja uz mam voci nej taku averziu , ze mi vadi asi uplne vsetko.. mali sme uz aj hadku kde som jej povedala vsetko co mi vadi, aka ja, ze ju proste nemam rada a nerada som v jej pritomnosti no v niekedy to robil kvoli tolerancie pre muza a dieta.. neopisujem tu cely nas zivotny pribeh ake problemy nam narobila lebo by som sa upisala k smrti, problem je teraz ten ze u mna to uz tak vrie ze ked muz povie mama tak hned vyvolam doma hadku, dovoluje si k nam prist bez ohlasienia a doma automaticky nastava dusno, ja za tie roky uz ju neviem preglgat a neviem co mam robit ked ona nikdy v zivote nepochopi ze ju nechcem vidiet a just bude chodit a snazit sa somnou rozpravat.. som uz unavena z toho ze sa doma hadame kvoli nej.. aj ked ona uz nic nemusi povedat alebo urobit ja mam na nu nervy tak ci tak.. prestane to vobec niekedy alebo to budem cele vnimat este horsie ? som z nej suca na psychiatriu 😭
Ahoj. Moja, neskúšala si odísť na mesiac ku rodičom? Aspoň, aby si si odychla, zdá sa, že muž si neuvedomuje závažnosť situácie, strata súkromia a neustále vyvolávanie svokry mi nepríde normálne: je takáto povýšenecká aj ku svojim zamestnancom? Keď každého hodnotí. Ak muž stym nič nespraví, odišla by som , nemôže byt takto naviazaný na mamu.
Ale zas v tomto tvojho manžela chápem, že sa s ňou stretne, porozpráva... je to jeho mama. Treba sa ale aj s ním dohodnúť na hraniciach. Nech si s ňou volá koľko chce, ale doma ju furt nechceš. Je to VAŠA domácnosť, nie len jeho a darmo svokra povie, že prišla za ním. Nech sa s ňou dohodne na návšteve max 2x za mesiac (alebo ako uznáte za vhodné), inak má dvere zatvorené. A keď príde, buď to pretrpíš, alebo choď s malým von, ako ti to tu niektoré už navrhli. Nech sa s ňou muž zožiera sám. Ak príde v inom čase, proste neotvoríš. Máš kukátko/kameru na dverách? Vieš pozrieť, kto prišiel, nie?
Ja to mám veľmi podobné. Je mi zle už len keď počujem slovo svokra. Vyvolávala stále mne, mužovi, chcela chodiť sem, aby sme mi k nej hádam každý druhý deň chodili na obed. Už som mala z toho nervy, vždy ju len rušila, ale potom som zistila že takto to nepôjde a ona neprestane. Tak sme sa fixne (z mojej iniciatívy) dohodli, že si raz mesačne dáme spoločný rodinný obed + občas ju zavolám na koláč, keď upečiem. Fakt je to dokopy tak 2-3 krát mesačne a funguje nám to. Ona prestala otravovať nonstop a ja tých pár hodín pretrpím. Najmä kvôli mužovi. Je to stále jeho mama a bude starkou našim deťom. Aj teraz mi vravela, že po pôrode mi začne pomáhať, že bude ku nám viac chodiť. Tiež som ju zrušila, že najskôr po šestonedelí môže prísť pozrieť vnúča, aj to tak, ako máme nastavené "pravidlá", prípadne ich upravíme, ak budeme my ochotní. Nenechám si kvôli nej doma robiť peklo, máme nárok na kľud a súkromie.
Tu musí ale spolupracovať najmä manžel. Ty si pre ňu "nikto", počúvať ťa nebude podľa toho, čo píšeš. Treba asi hlavne s ním o tom opäť hodiť hlbšiu debatu. Ale toto na rozvod podľa mna nie je. Pri najhoršom predajte pozemok a kúpte druhý čo najďalej od svokry. Riešenie sa vždy dá nájsť a nie je mužova chyba, že je svokra aká je... Držím palce. 🙂
Podla mna mas aj ty velku chybu,zas nic extremne si nenapisala,aby si citila taku nenavist k nej. Beriem,mozno tebou lomcuju hormony,ale zamysli sa nad sebou. A predstav si to opacne,keby tvoj muz citil taku nenavist k tvojej mame a cakal by,ze jej ani telefon nezdvihnes. Pacilo by sa ti to? Asi nie
.. robis chybu , ze jej otvoris ..zamkni a ked pride ajked vie, ze nema tak jej neotvor a hotovo. Neskor mozno na 50 x pochopi.. a ked pride pokial je manzel doma, tak sa ty zober hoc len do inej izby ak ti prekaza a neries ..nema zmysel si kazit manzelstvo ..
Niekedy nieje iné riešenie ako odísť z manželstva. Veci sa majú riešiť, vydiskutovat- tu to bolo očividne urobene 100krat a bez výsledku. Problém je muz: toto je už psychicky teror. Je smutne- že tvoja polovička to nevidi alebo nechce vidieť.
@petulda333 dopriala by som ti vyskúšať si to a potom by son chcela vidieť, či by si po vlastnej skúsenosti poradila ako teraz
Ahoj. Ja ta uplne chapem, u nas funguje práve tak. Je mi neskutocne luto😟
Som tehotna v 32 tt,a vobec jej nevadi, dobiedza, nervoznuje ma, nadava, stale nacuva a kuka potom robi cirkus a ma z toho radost.
Ale my byvame v jednom dome ( zatial ), ked konecne odidem take nebude egzistovat, ze by som ju privitala u nas. Ziadny kluc ,alebo navsteva. Stacilo !!!
Podla mna ju ignoruj,ako len vies, a stale maj zatvorene dvere, a ked by hucala, ze nevie prist, tak len tolko povedz, ze v dnesnom dobe clovek musi byt opatrny 😟
@katarinka89 co myslis? Ja som si so svojou svokrou uzila tiez, 4r to trvalo. Potom som vybuchla,povedala svoje,nastavila hranice. A teraz? Vychadzam s nou lepsie nez s mamou.
Tak si jej mala úprimne odpovedať - Nie, nemám ťa rada. 😀
@petulda333 mam taku svokru a radsej zaplatim aupair ako ju volat k dcere. Nehodila sa mi nikdy.
Nic len obmedzit kontakt, ako toto dusno zvlada chlap? lebo u nas je to uz katastrofa a presne ako opisujes, ked neriesim robim si svoje, tak bude chodit za mnou. Ja som bola taka zlostna uz napr. cez velku noc, ze som myslela ze ujdem :DDD ani do zachoda bez jej asistencie, ako keby som bola 3rocna... len aby sa ukazala a kedze u nas je to uz vybusne, este aj jej uzasne komentare su proste "uzasne" :DDD posledne som bola kysla uhorka :DDD... nuz nekomentovala som, ale fakt, to sa neda ignorovat s kludom
inak k tomu splacaniu tej veci.. kedze ju neuziva, to je pekne na danovu kontrolku :DDDD
ALe inak, nesplacala by som co nie je moje. Cize by som skor oznamila, ok je to vase, vyplatite mi tolkoto za splatky do teraz, alebo to idete prepisat (ono ALE kym sa to stale splaca, on toma na "firmu", tak to ani nevie prepisat, tak zase take jednoduche to nie je)
A nerozumiem, ako mas uver na nieco a nie si tam vlastnik, ot mas spotrebne uvery?
Uplne ta chapem a spolu citim s tebou, viem ,ze aky je to pocit. Ked, uz cloveka vsetko hneva, nema klud a ticho. 😥😥
U nas napriklad kupila som kvet (anthurium) a ona to videla, a robila z toho taky cirkus, ze ja kvet kupujem.
Manzel tiez zacal kricat na mna, lebo ,uz bol nervozny, kvoli nej sme sa hadali. A ona uplne stastna z toho.
Takze viem ,ze ako ti to boli. Kym svokrovci budu zit stale to tak bude fungovat, zial 😥
A to, ze odist od muza no je to tazke, mate spolocny dom ( predpokladam ) , vsetko spolocne...nie je to take jednoduche nechat tam vsetko v dnesnom dobe. T
Moja, ona nema neaku chorobu ? Ved to nie je normalne !!!!!
@petulda333 ehm, nó pomoc od svokry,že či sa autorke zíde. Otázka je či pri takom chovaní aké má autorkina svokra (ponižuje a robí sa madam dokonalou), stojí za duševne zdravie taká pomoc. Radšej si niekoho na pomoc zaplatiť ako sa nechať ponižovať.
skuste poradnu, mediatora alebo nieco, ze to treba vyriesit... inak sa bohuzila rozvediete. Naozaj to nevedie nikam, len sa budete viac a viac nenavidiet aj s chlapom (mam to rovnako a je to cim dalej tym horsie), ak nepride nejaka akcia z jeho strany. A zmena od svokry. Lebo to sa bude zhorsovat.
A inak veci po zaruke poznam (napr taka cokolada, bonboniera) ja to rovno vyhadzujem aj pred "darcom".. ze dakujem :D len ste si nevsimli datum spotreby :DDD
Jezis 😡
Wow, ak si tehotná a toto dáš.. no nič, hnev a beznádej sú taký ten posledný fikovy list, potom sa to nejako zlomi a niečo sa stane.. úprimne ti nezávidím a v tvojej situacii by som byť nechcela.. a nejaká rada?? Asi by som sa na všetko vysrala, začala cvičiť jogu, upriamila pozornosť inde. Ísť s dieťaťom do cukrárne, na ihrisko, k vašim, proste preč.ono ti to normálne samé napadne čo máš spraviť, keď to najmenej čakáš..
Ak vy len splácate a nie ste vlastníkmi.. popravde, asi ani nebudete, len ste sa nechali dobehnúť. Ak by mi hentak niekto roztrhal papiere, ok, ale platí si sám, keďže je tam jeho meno.. príde mi to ako úverový podvod a z vašej strany ešte požehnaný.
A čo sa týka manžela.. osobne si myslím, že ak to nezačne riešiť, je to začiatok konca. Ak máš nejaké prašule, dávaj na tajnasa bokom, možno sa ti ešte zídu. Ak by sa to v dobré otočilo, môžete si dopriať napr.dovcu, do niečoho investovať, nechať deťom..
Určite by som ho nejakým spôsobom (hlavne nenápadným a prefikanym) upozornila, že o takýchto makkysov svet nestojí a môže stratiť aj rodinu (ty ho poznáš, vieš čo na neho platí), ak by si to myslela s odchodom vážne. A jeho mama/nemama by letela zatvoreným oknom.
A posledná vec.. treba buď prestať splácať cudzí majetok, alebo to prepísať na skutočného vlastníka. Treba byť proste razna a nepovoliť.
S úsmevom na tvári, všetko sa podarí.
Držím palce a prajem krásny deň.
inak ja sa divim, ako ste casto v kontakte, ako vas pozna.. moja netusi ku akej kozmeticke chodim ani aku kozmetiku pouzivam. Proste odtial potial. Proste jej to nevrav. neries. NEstratavaj sa s nou. Znamym kludne poviem, pri tych ohovarackach, ze viete, pravda je niekde inde, ona to uz ma chuda trochu popletene v hlave, nic si z toho nerobte :DDD Proste ju uplne odstav od seba a vybavene.
Muzovi povedz, ze do kedy vyriesi, to ze vase veci budu vase, inak prestavas platit uver.. tak pride exekutor. Atd... my sme takto tiez zili v cudzom byte par rokov... islo mi to na nervy, pritom sme mali hocikedy na vlastny... dlho sa mi s tym bojovalo. Detto napr. auto, "zdedili sme" a potom bolo este aj zle, ked sme ho vymenili :DDD