icon

Nefungujúce manželstvo kvôli svokrovcom

19. apr 2023

Prisla som sa sem vypisat, a mozno ocakavat nejake rady ako tuto situaciu dalej zvladat. S manzelom tvorime par uz 12 rokov z toho 5 rokov ako manzelia, mame 2 rocneho syna a na ceste dalsie babo.. ako ludia si velmi rozumieme , mame rovnaky humor super napady do zivota no pokial do toho nezacnu zasahovat jeho rodicia. Jeho mama je clovek taky, akeho som v zivote este nevidela a ani uz asi neuvidim... nevie odhladnut kde a aky typ srandy sa hodi, rada ponizuje ludi, mysli si, ze ona je pani dokonala co v zivote dosiahla vsetko a rada sa tym vsade vytahuje, no toto su veci, ktore hodis za hlavu a neriesis, druha vec je, ze sa snazi organizovat nam zivot a do vsetkeho zasahuje, ja uz mam voci nej taku averziu , ze mi vadi asi uplne vsetko.. mali sme uz aj hadku kde som jej povedala vsetko co mi vadi, aka ja, ze ju proste nemam rada a nerada som v jej pritomnosti no v niekedy to robil kvoli tolerancie pre muza a dieta.. neopisujem tu cely nas zivotny pribeh ake problemy nam narobila lebo by som sa upisala k smrti, problem je teraz ten ze u mna to uz tak vrie ze ked muz povie mama tak hned vyvolam doma hadku, dovoluje si k nam prist bez ohlasienia a doma automaticky nastava dusno, ja za tie roky uz ju neviem preglgat a neviem co mam robit ked ona nikdy v zivote nepochopi ze ju nechcem vidiet a just bude chodit a snazit sa somnou rozpravat.. som uz unavena z toho ze sa doma hadame kvoli nej.. aj ked ona uz nic nemusi povedat alebo urobit ja mam na nu nervy tak ci tak.. prestane to vobec niekedy alebo to budem cele vnimat este horsie ? som z nej suca na psychiatriu 😭

katarinka89
20. apr 2023

@petulda333 ty ideš porovnávať seba a autorku..

Ale prečo? Dobre. Ty si odpustila Lebo to bolo z tvojej strany možné. Z autorkinej strany to nieje možné....koli tým veciam, ktoré jej robí.....a tocime stále o tom istom......

petulda333
20. apr 2023

@katarinka89 ja nikoho neporovnavam oreboha. Uviedla som priklad. No ked chce zit s nenavistou,tak nech zije. Stastnou ju to neurobi.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
petulda333
20. apr 2023

Cela tvoja tema je o svokre. Ak ta muz nepodporuje,tak sa rozved. Viac moznosti nemas

autor
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
20. apr 2023

@mamula20 áno

autor
Autor odpoveď zmazal
petulda333
20. apr 2023

Ano,je to mozne. Mne moj ,vtedy este priatel,stale tvrdil,ze riesim hluposti,malickosti,kraviny. Tiez sme sa preto hadali. Potom som si povedala dost,sla nato rafinovane. A casom,ked sme zacali zit sami,si uvedomil,ze aka je jeho mama. Ona sa k nim spravala ako k nesvojpravnym, a nebudem radsej rozpisovat. A potom,ked aj mne uz dosla trpezlivost,tak stal pri mne. No u nas,boli ochotni urobit kompromis ,vsetky 3 strany. Muz,ja aj svokra. Musis byt razna aj k muzovi.

katkami123
20. apr 2023

Ako je možné, ze vy si kúpite dom aj pozemok a oni sú vlastníkmi? Nechápem, to manzel prepísal na nich, ale aj tam treba súhlas u notára. Alebo ako sa taka vec stala. Lebo to, ze svokor roztrhal zmluvu je jedno, ak ste vy zapísaní v katastri ako majitelia. Potom si aj ty urobila chybu, ak si podpisovala v banke úver, kde boli oni vlastníkmi nehnuteľnosti. Svokor si tiež nemôže dať do nákladov vašu nehnutelnost a popísať si tam čokoľvek, to by si každý podnikateľ mohol dať do nákladov pol dediny.
Takze nechápem, oni Vam darovali pozemok, vy ste na ňom postavili RD? A pozemok darovali len ústne, realne sa žiadna zmluva nepodpísala?

petulda333
20. apr 2023

@katkami123 ja som to pochopila tak,ze oni mali zmluvu este nepodpisanu a svokrovci ich predbehli a kupili skor. No uprimne tomu neverim
A ak to tak bolo,tak bola hlupa,ze suhlasila a dovolila postavit dom na cudzom pozemku

autor
Autor odpoveď zmazal
katkami123
20. apr 2023

@akbara77
Bohužiaľ, aj u nás je to naopak, svokra súperi so mnou. Ale ona potrebuje súperiť s každým, aj s vlastnou dcérou a dokazovať si pri každom a každej blbosti, že ona je akože tá lepšia. Neverila by som, pokým som takého človeka nestretla. Ona si ešte aj postavu ide porovnávať so mnou, čo je medi nami vekový rozdiel cez viac ako 33 rokov a ona dôchodkyňa. Vlastnej dcére povie, že nemá žiadne prsia pred vsetkymi 🤦🏻‍♀️.

autor
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
20. apr 2023

Ja nejdem čítať odpovede...ale keď čítam teba som nasratá aj za teba...hovorím narovinu...ona ťa psychicky depta...tlačí,utláča a stalkuje....ja keby to nešlo i AC pohrozim políciou za obťažovanie....čo ty s ňou máš???manžel nech sa páči nech sa stretáva ale mňa keby takto obťažovala nejaká osoba tak už rázne začnem jednať...nie nienej to normálne....

autor
Autor odpoveď zmazal
katkami123
20. apr 2023

Dobre, ale keď ste kupovali od nich pozemok, brali ste aj úvery v banke, veď tam treba všetky podpisy overiť ešte aj u notára, to, čo si oni dajú do nákladov je jedno. V banke Vam zas tiež nedaju úver na cudziu nehnutelnost, aby ste ju splácali.

Takze, keď ste pozemok od nich kupovali, tak zmluvu ste nespisovsli u právnika? Peniaze, bankový prevod, to ako ste riešili? Len tak na ruku ste jej dali peniaze bez zmluvy u notára, vkladu na kataster? Ale toto je potom tvoja chyba, keď si na toto pristúpila.

katkami123
20. apr 2023

Ako si môžu dať do listu vlastníctva váš mobilný dom? Veď tam treba zmluvu, váš súhlas, nie? Veď ten mobilný dom ste predsa vy kupovali, vy ste sa tam podpisovali do zmlúv. To akoby si nejaký môj sused dal do nákladov môj RD. Raz som ja na zmluvách, ja som vlastníkom, tak bohužiaľ. Inak nechápem, čo chceš teraz, tehotná riešiť? Nič nevyriešiš. Tam bolo treba od takej rodiny hneď na začiatku utekať. A hlavne chlapa. Môj aspoň drzi stranu mne a hlavne od svokry bývame cez 300km ďaleko.

autor
Autor odpoveď zmazal
petulda333
20. apr 2023

No ja sa v tom aj tak stracam a vobec mi ta vec nedava zmysel

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
petulda333
20. apr 2023

No vsetko. Vy kupujete dom a zrazu nan oni maju zmluvu. Cele je to divne

petulda333
20. apr 2023

A v podstate je to uz jedno,neverim,ze to zmenis.

katkami123
20. apr 2023

Ty Kks…. No tuto potom platí pravidlo, ze najlepšie sa odrbe vlastná rodina. Tak výpis z účtu, chod s ním za právnikom, dobrým a opýtaj sa aké máte možnosti. Doklad o tom, ze ste jej poslali peniaze na úcte za pozemok máte, ona nechce podpísať vás na LV. Ja to vidím fakt tak, ze po ich smrti budete ešte z vášho pozemku súrodencov 1/3 kazdeho vyplácať. To oni vás naschval držia tým pozemkom v hrsti, neskutoční manipulátori.

autor
Autor odpoveď zmazal
katkami123
20. apr 2023

Tak sa zober za svokrou, ze chceš soať peniaze za pozemok, ktorý ste jej dali. Sľúbila Vam, ze pozemok bude váš, nie je, tak nech Vam vráti peniaze.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkami123
20. apr 2023

A taktiež chceš späť peniaze, všetky aj za mobilný dom, ze ty radšej budeš žiť v podnájme s 3 deťmi, ako platiť druhým do kapsy a tvoje nie je nič, bol Vam sľúbený prepis, nič z toho nie je tvoje.Určite toto rieš s právnikom. A s muzom by som po tomto namiesto 3.dieťaťa bola už dávno rozvedená. Manželovi daj na stôl vypísané rozvodové papiere, nech pochopí, ze vec je vážna. Tam by som do bodky všetko toto opísala, spisala s právnikom ako ťa odrbali.