Nefungujúce manželstvo kvôli svokrovcom
Prisla som sa sem vypisat, a mozno ocakavat nejake rady ako tuto situaciu dalej zvladat. S manzelom tvorime par uz 12 rokov z toho 5 rokov ako manzelia, mame 2 rocneho syna a na ceste dalsie babo.. ako ludia si velmi rozumieme , mame rovnaky humor super napady do zivota no pokial do toho nezacnu zasahovat jeho rodicia. Jeho mama je clovek taky, akeho som v zivote este nevidela a ani uz asi neuvidim... nevie odhladnut kde a aky typ srandy sa hodi, rada ponizuje ludi, mysli si, ze ona je pani dokonala co v zivote dosiahla vsetko a rada sa tym vsade vytahuje, no toto su veci, ktore hodis za hlavu a neriesis, druha vec je, ze sa snazi organizovat nam zivot a do vsetkeho zasahuje, ja uz mam voci nej taku averziu , ze mi vadi asi uplne vsetko.. mali sme uz aj hadku kde som jej povedala vsetko co mi vadi, aka ja, ze ju proste nemam rada a nerada som v jej pritomnosti no v niekedy to robil kvoli tolerancie pre muza a dieta.. neopisujem tu cely nas zivotny pribeh ake problemy nam narobila lebo by som sa upisala k smrti, problem je teraz ten ze u mna to uz tak vrie ze ked muz povie mama tak hned vyvolam doma hadku, dovoluje si k nam prist bez ohlasienia a doma automaticky nastava dusno, ja za tie roky uz ju neviem preglgat a neviem co mam robit ked ona nikdy v zivote nepochopi ze ju nechcem vidiet a just bude chodit a snazit sa somnou rozpravat.. som uz unavena z toho ze sa doma hadame kvoli nej.. aj ked ona uz nic nemusi povedat alebo urobit ja mam na nu nervy tak ci tak.. prestane to vobec niekedy alebo to budem cele vnimat este horsie ? som z nej suca na psychiatriu 😭
@jujala nebudem utekat do zahranicie kvoli svokrovcom 🙂
Pisala si o svokre. A toto je ten zaklad. Ona si moze robit co chce, dokonca sa vam do toho mobilneho domu aj nastahovat, kedze vlastne patri jej. Takze ty uz si mozes na to len zvykat, a nie sa zbytocne hadat s muzom.
Ano zalozeny je ich majetok , co sa stane ak nebudes splacat? Bud to preda alebo splati sama, no ty s muzom budes stale na nule.
Tvoja naivita na začiatku sa dala ospravedlniť vekom. Keď stále veríš, že vám niečo prepíšu a že to robili s dobrým úmyslom tak si nie naivná ale hlúpa. Svokrine neohlasene návštevy sú voči ostatným problémom nič.
Pri všetkom ohľadom nehnuteľnosti vždy treba rozmyslat - nad tou najhoršou možnosťou, to ti povie každý finančný poradca. Najhoršia je, ze to na vás nikdy neprepíšu a vy splácate cudzie. Oni kvôli Vam založili iné nehnuteľnosti, ale kedže ste už časť splatili, svokra môže “váš” pozemok kľudne predať aj so svokrom, lebo sú jediní vlastníci a dlh si splatia. Vy budete v mínuse, lebo peniaze zo splátok už nikdy neuvidíte. Na druhej strane, svokrovci sa ku Vam spravaju zle, lebo vidia, ze si to môžu dovoliť, ste natoľko hlúpi, ze vi vážnych veciach so všetkým utekate za nimi, pritom mame internet, Google, je milión iných ľudí s ktorymi sa dá poradiť, ľudia píšu recenzie na firmy, spoločnosti, advokátov, účtovníkov, už na základe toho si môžete vybrať niekoho vhodného. Dalo sa očakávať, ze sa Vam budú starať už úplne do všetkého, keď nie ste schopní si vybaviť pár hlúpych termínov telefonicky u niekoho iného, ty nevieš ako veci fungujú. Chcete stavať rodinný dom, uvedomujete si, ze teraz už rodinný dom za 70 000€ už dávno nepostavíte a stavebný materiál išiel o 200% so sumami hore? Ze v podstate tým natahovaním rokmi o pozemok ste premrhali aj kúpu materiálu za výhodne ceny? Ze čakáte druhé dieťa a s dvomi deťmi uz nemusíte dostať takú výšku hypotéky akú na stavbu domu potrebujete? Mne prídete ako takí ťuťmáci v niektorých veciach, len sa nechať unášať niekym dominatným, sami si nevybavíte nič. Potom sa dá aj očakávať, ze sa Vam svokrovci do všetkého starajú, lebo keď s vami hovoria, vidia, ze o danej veci nemáte ani šajnu, zisťovať si nikde nezistíte. Keby si svokre povedala, bola som za tým a za tou si pozisťovať ako sa teraz vyvíjajú hypotéky, co potrebujeme, aj ta komunikácia by bola možno na inej úrovni. Aj by si jej povedala - toto chceme popohnať, stanovila termín a bolo by. Ale ty si doma, čas máš a nevieš nič. Tak sa svokrovci rozhodli Vam život riadiť, vy sami ste si ich zvolili za svojich poradcov, za nikým iným ste do teraz neboli. Ideš niečo podpísať, neprecitaš si zmluvu, ani nevieš ako funguje ručenie nehnuteľnosti… za duhé do všetkého ste až príliš zatiahli svokrovcov - pozemok ste museli od svokry kupovať, nehnuteľnosťami Vam oni ručia, na liste vlastníctva sú oni, veď oni figurujú úplne všade. U načase, aby ste sa chovali ako dospeli ľudia a odstrihli sa od nich, nemyslíš.
Dievča zlaté, akoby som o mojej svokre čítala, kecá do všetkého, do našeho bývania (chcela nám vnútiť hypotéku, aj keď sme ju nepotrebovali), do mena pre dieťaťa, chcela byť pri pôrode (ale postrážiť mi malého musí moja mama, ona nemá čas), chodí neohlásená, keď bol kovid, tak vkuse chcela práve narodeného vnuka navštevovať, nedajbože aby ma muž živil, robí peklo všade, všetkým lezie na nervy, po každej návšteve sa s mužom dohádam a jeho slová sú vždy, že on na tom jej "mudrovaní" nič zlé nevidí, mne sa tlak dvíha len si na ňu spomeniem, dokonca chcela aj kľúč od nášho bytu, ale nedovolila som, počas návštevy mi presnorí celý byt, vždy si nájde niečo na moju kritiku a potom sa ma ešte spýta, či ju "ľubim", neviem čo čaká za to správanie..ja sa stretnutiam so svokrovcami nevyhýbam, lebo nechcem moje dieťa nechávať s ňou osamote, keď bol maličký, veľakrát ho ohrozila, nehovoriac o jej výchovných metódach, s ktorými nesúhlasím a muž neakceptuje, že by sa malý nemal s nimi stretávať, lebo "majú nárok"...neporadim ti, čo s manželom, ja som našla páku na neho, povydierala ho, že ak ma nebude obraňovať, tak ja budem hovoriť, že sa doma o nič nestará a zabralo, naposledy jej aj povedal, aby mi dala pokoj a vkuse nevyrývala 😉
Mna by zaujimalo ci fakt ich k tomu prepisu donutis. Ja si myslim, ze uz nie. Jemi to luto no ze ste sa nechali takto nachytat. Vy uz musite mysliet aj na vase deti. Dufam,ze sa tu najde niekto kto ti fakt poradi, pomoze. A oni ked su takto na peniaze, bojim sa, ze radsej sa s vami rozhadaju, vyhodia z ich domu a po zemku akoby mali o nieco prist.
Prosím ta, hod na A4 všetko, co ste zaplatili za vase(reálne svokrovcov) majetky. Snáď sa to dá vyčísliť. Daj to starej pod nos, ze pozri baba zaplatili sme... 70 000....a nemáme nikde nič na LV. Vy by ste boli spokojná s takýmto stavom? A uvidíš, cii sa niečo chystá v tomto. Čím dlhšie bude trvať tento stav s vašimi peniazmi v ich majetkoch, zacykli sa to tak, ze to už diva sviňa nerozmota. Tak sú úspešní podnikatelia, alebo platanu ich diery vašimi peniazmi, nakoniec môžu aj gemblit, nikdy nevieš. Aspoň nech vám dajú na papier prijaté peniaze,, aby to zasa nevydáva za nejaký nájom pod domom... Riešte to tvrdo a účinne a neochabujte, lebo vás to škaredo dobehne. 👿
Tak držím palce v samostatnosti. Manzel, ak tam bude chodiť po rady, opýtať sa ho, ze načo sa ženil, napísať mu na viditeľne miesto citát z Biblie : Genezis 2:24 SSV
“Preto muž opustí svojho otca i svoju matku a prilipne k svojej manželke, a budú jedným telom.”
A určite riešte ten prepis, lebo s takýmito vzťahmi aké máte sa len tak neudeje. Dobrá rada bola, aby si si spisala všetky argumenty na A4, prečítala ich manželovi, neskôr aj svokre. Co sa týka majetkov a vážnych veci, vždy všetko riešte spolu, nikdy nie muž sám, chod aj ty, daj si niečo na upokojenie, ale spolu.
Ahoj. Nečítala som všetky komentáre, ale u nás je to podobné. Moja svokra je negatívna, uhundraná a len všetko a všetkých ohovára, ale zase nie je taká ako opisuješ ty tvoju. Snažila som sa nájsť si cestu,ale po 12 rokoch čo ju poznám, nepodarilo sa. Kým sme nemali deti videli sme sa 1-2x za rok na pár hodín, bolo to nepríjemné ale dalo sa. Teraz keď máme dieťa tak chcú chodiť pravidelne k nám. Necítim sa dobre už týždeň pred ich návštevou. Manžel je na ich strane a vlastne je môj problém, že ich nechápem a neakceptujem. Nechce sa o tom ani baviť, ani ho to nezaujíma ako mi jeho matka hundre a čo mi robí medzi 4očami. Po toľkých rokoch môj vzťah s mužom veľmi ochladol, zradil radšej mňa a nedodržal našu dohodu aby vyhovel im. Odvtedy je náš vzťah o ničom, a čím ďalej tým viac vidím tie negatívne vlastnosti svokrovcov aj u muža a nechápem, prečo sme sa my dvaja dali dokopy.
Ak je muž na tvojej strane, skúste spolu nájsť v kľude riešenie, lebo podľa seba viem, že samé sa to nevyrieši a bude to horšie, čím neskôr tým horšie.
@zuzkaferko Je mi luto 😟 Neviem na co je to tak dobre,zit ako v pekle...ja mam podobny zivot 😟
@netti87 tiez sa pytam, robit toto cele kvoli detom ? takto trpia este viac lebo len pocuvaju ako sa hadame ... moje city voci muzovi su uplne chladne .. uz mu nerozumiem, mam pocit ze ho ani nepoznam,. kazdy den som len podrazdena a negativna .. neviem najst samu seba.. chcem sa tesit zo zivota z deti .. ale takto to nejde
Moja starka vzdy hovorila, ze kazdy raz dostane naspat...ale som, uz zufala. Moj syn 7 r. ,uz normalne trasie a babatko v brusku tiez je nervozna... Je mi na plac. A to kvoli debilnym ludom 😟😟
@netti87
A to vás niekto núti s pištoľou pri hlave sa s nimi stretávať, keď máte takéto stavy všetci?
@katkami123 no zial mi byvame " zatial " v jednom domacnosti. Muz velmi nechce odist, on , uz zvykol, a je mu jedno, a ja "2" deti v takom svete sama neviem vychovat.
@katkami123 Ja s nimi nebyvam ale tak ci tak ma to ovplyvnuje..
@katkami123 A ani mi netreba sa s nimi stretavat aby mi nerobila zo zivota peklo
@netti87
Tak navrhni manželovi, ze dalsich 8 rokov pôjdete bývať teraz ku tvojim rodicom. Zvykol, nezvykol, keby si si kufre sebe aj deťom pobalila, realne odišla, tak neboj.., aby nešiel tiež, problém je, ze ty sama nič nerobíš a zvykla si si.
Ale tebe stačí svokre neotvoriť, povieš, ze nemáš náladu na návštevy, neohlásila sa. Nemusíš je dvíhať hovory, nemusíš nič. Všetko je to iba tvoja dobrá vola, ze toto všetko robíš.
Viem si to predstavit, staci, ak manzela svokrovci znervoznuju a je uz doma peklo...u nas tak je...
A vies co ? To je uplne nenormalna situaci, co ma tak navstve...kricat za hlupost, ako by som niekoho zabila, alebo vykradla, alebo by som ho podvadzala...co by robili, kebyze naozaj ?
@katkami123 Ach darmo tu pisat niekomu ako vy, nemate o tom ani paru, zamknut neotovrit nezodvihnut telefon je ten najmensi problem
Radi ti tu osoba, ktorá mala taký istý problém ako ty, dnes vidím svokru 1x max 2x za rok. Len do určitých veci treba dozrieť a uvedomiť si ich. Dnes ma manzel úplne chápe a stojí pri mne. Kedysi som bola doslova nútená (manzelom) cestovať za svokrovcami každý mesiac (cez 300km iba tam) , každé naše volno sme utekali za svokrovcami a manželovi to pripadalo úplne normálne. Až sa mi prelial pohár trpezlivosti…. Kopu veci som si musela doslova vybojovať, nakoniec manzel pri každej jednej veci za ktorou som tvrdo a nekompromisne stála uznal, že dobre, ze som si postavila hlavu, ze takto po mojom je to nakoniec lepšie. Aj on obmedzil kontakty, svokrovcom sa to nepáčilo zo začiatku, časom si zvykli. Svokra ma vytacala svojimi poznámkami cez telefón, prestala som jej dvíhať. Bola urazena, aj sa odrazila za ten čas, od vtedy si nevolame. Len na všetky tieto veci musíš nájsť riadnu vnútornú silu, dozrieť a povedať si dosť. Mne to trvalo cca 3 roky počas nášho manželstva, kedy som si dupla nohou. A pri inom blízkom rodinnom príslušníkovi takto fungujem už cca 8 rokov, ze zamedzujem akýkoľvek styk z určitých dôvodov, kto ma tu pozná dlhšie z mojich prispevkov, vie.
Ak si myslíš, ze ustupkami niečo dosiahneš, si na omyle. Už dávno som sa odosobnila od toho, kto si čo pomyslí, kto ma ako bude brať a či ma budú mat radi alebo nie. Oni tiež cely čas vedome ubližovali, hlavne svokra, takze názor takého človeka na mna mi je ukradnutý, idem si svoje. A som omnoho spokojnejšia.

Len taka absurdita ma napadla, ci sten
neuvazovali sa odstahovat do zahranicia? 🙃