Negatívny vzťah mi uberá silu
Neviem ako začať, píšem anonymne kvôli tomu, že v tomto príspevku budem spomínať aj zdrav. stav. Chcela by som sa vám v prvom rade zdôveriť a síce očakávam aj reakcie, asi viem, že budú podobné s mojou reakciou na to všetko :/
Som vo vzťahu, ktorý ma neskutočne vyčerpáva. Hlavne teraz, keď sme príliš často spolu v jednom priestore. Priateľ má jednu veľmi zlú vlastnosť a tou je negatívnosť. Všetko vidí čierne, nič mu nie je dosť dobré. Čím sme spolu dlhšie, tým viac to dáva najavo, neskrýva to ako predtým. Napríklad včera, boli sme sa prejsť, všetko bolo super a len čo sme prišli domov, bum! už začal, ako ho bolia nohy, ako nevládze, ako je mu zima a pod. Asi viete, že to človeku vie pekne znechutiť tú radosť, čo mal.
Teraz sa to stáva často, že len sa celý deň potuluje a je bez nálady. Akonáhle má niečo urobiť, aj to spraví, ale samozrejme s komentármi typu prečo je všetko na h*vno. Snažím sa to nepočúvať, nereagovať, ale podvedome cítim, ako sa to na mňa lepí. Aj ja si sem-tam pohundrem, to asi každý, ale snažím sa vstať ráno s radosťou a tešiť sa maličkostiam. A hlavne teraz... Zistili mi pád dní dozadu v prsníku cysty. 8 mm, 5 mm, 6 mm atď... Veľmi ma to znepokojilo, musím ísť na ďalšie vyšetrenie a skrátka mi ide hlavou len jedno, aby som sa nestresovala, pretože lekár mi povedal, že ak sa to zhorší, bude to zle. Tým ma teda nepotešil, ale samozrejme, snažím sa držať v maximálnej pohode. Priateľa som poprosila, aby sa aspoň kvôli mne začal správať adekvátnejšie, menej sa hnevať, hundrať a podobne. Sľúbil, že tak bude, ale mám pocit, že je to čím ďalej tým horšie. Uzavrel sa ešte viac do seba, chodíme okolo seba ako takí duchovia, keď vidím jeho kyslý výraz, mám chuť odísť z bytu, vyčerpáva ma to, cítim sa bez sily. Niekedy keď pri sebe spíme, cítim to, akoby som zrazu bola úplne bez energie a vtedy musím ísť spať do inej izby :/ .
Asi je zbytočné sa pýtať, či sa to niekedy zmení. :( Ale ako mu pomôcť? Rozhovory vždy skončia pritom, že preňho život nemá zmysel. Navrhla som mu, jemne, či by nezašiel k lekárovi, či to nie je nábeh na depresiu. Alebo je to len jeho názor a postoj k životu? Sama netuším. Veľmi ho mám rada, ale čím ďalej tým viac cítim, že toto nie je to, čo chcem do budúcna. Myslím, zdieľať život s tak negatívnym človekom. A zároveň sa cítim slabá, že by sme mali stáť pri sebe v dobrom aj v zlom a ja chcem "zdrhnúť" z tohto vzťahu. Ten môj zdravotný stav, možno nie je teraz tak vážny, ale vtedy mi hlavou prešlo jediné, aby som začala myslieť už aj sama na seba, bola vo väčšej pohode, tešila sa ešte viac ako doteraz. Lebo teraz sú to len cysty, ale nikdy nevieme, kedy naozaj príde niečo vážnejšie, ak my rozumiete. Ďakujem za vypočutie, aspoň trošku sa mi hádam uľaví, lebo už to dlhšie nedokážem držať v sebe. 🙂 Ak ste to niektorá zažili, čo ste robili? Naozaj ostáva jediné a to rozchod?
P.S. Priateľovi som povedala, ako sa cítim. Jeho reakcia bola, že to môj problém a on sa cíti úplne fajn. Ako to nazvať, nezáujem, arogancia, popieranie reality?
P.S.2: Mamina mi stále hovorila, že každý človek nás má niečo naučiť a keď nás to naučí, tak sa naše cesty rozídu. Často nad tým premýšľam, čo si mám vziať z tohto a prečo sa to práve takto deje. 🙂
Máš sa naučiť že všetci ludia nikdy nebudú podla tvojich predstáv, tak ako ty nenapĺňaš predstavy mnohých ludí.
A že to je v poriadku a netreba meniť ani ostatných ani seba.
A že ak už je niekoho treba zmeniť, tak jediný človek na svete ktorého zmeniť možeš si ty sama.
Pred súčasným partnerom som mala vzťah s človekom, ktorý sa vyžíval v tom, že ma deptal,ponizoval mňa aj môjho syna, môj život, skrátka všetko... Postupne sa mi objavili rôzne zdravotné problémy, tiež cysty v prsníkoch,v maternici atď... Keď to už bolo neúnosné,poslala som ho do prdele, našla si nového chlapa pre ktorého som bola princezná a môj syn najzlatsie dieťa na svete. Zrazu všetky cysty a spol.zmizli. takže niečo na tom bude. Ak ti záleží na tvojom zdraví, pošli ho do riti
musíš v tomto vťahu byť? Nie, nemusíš. Musíš toto znášať? Nie, nemusíš. Keď chceš byť šťastná, spokojná, nechaj túto kôpku nešťastia a negativizmu, a vykroč do normálneho života.
Tento vztah ta moze naucit napriklad ako si urcit hranice sebe samej. Co vsetko si ochotna znasat a co je uz cez ciaru.
On by mal teraz pomáhať tebe a nie ty jemu. Tiež radím z kratšej cesty späť a venovať sa sebe a svojmu zdraviu..
Chod prec. Bude to len horsie,az kym nechytis depresie. Mozes z tej negativnej energie aj ochoriet.
Bol taky vzdy ci len teraz?su taki jeho rodicia?zivot s takto naladenym clovekom je umieranie za ziva a uplne Ta znechuti.Vela ludi je chronickych frflosov a lutuju sa, upozornuju na seba, len, aby si ich niekto vsimol.Aspon tymi chorobami, unavou...
Jeden mlady clovek nemoze byt unaveny z prechadzky snad ste nesli 10 km.
Nechcela by som s takym chlapom deti a rodinu ved to bude milion problemov a on z toho hotovy.Prave vcera som pocuvala psychologa, ze 50,% z povahy prezivania je zdedenych a ostatne mame vo svojich rukach.moze mat depresiu, alebo je to taky jeho zivotny styl negativizmus
uf tak toto by som nezvladla s takymto clovekom byt, co vsetko len negativne vidi, mozno by som este skusila sa o tom s nim porozpravat, ze takto to dalej fungovat nemoze
co ja viem, mozno prehanas ty. ale ked ti to nevyhovuje, rozid sa, mozno aj on bude bez teba menej negativny. ja som tiez zazila chlapov, co mi hovorili, ze som negativna, ale podla mna normalny clovek ma aj pochybnosti a neciti sa vzdy super. poniektori ludia maju zvlastne predstavy. minule tu napriklad jedna zalozila temu, ze sa musi vkuse pred manzelom usmievat, lebo inak podla neho nie je nieco ok.
No tak precitala som si prispevok 2x... a viac menej sa stotoznujem s @kiwi3 , to ze niekto povie ze mu nie je dobre, ze si pofrkle ked daco robi.. to nie je nic ine ako jeho povaha. Ty si podla mna podrazdena lebo mas zdravotny problem a otravuje ta jeho spravanie, mas v hlave nieco ine. Ak ta znechutuje dlhsiu dobu aj predtym ako si vedela o cystach, a chces vztah ukoncit, tak to urob.. nemate zavazky, nemas pochopenie pre jeho povahu- on pre teba nema pochopenie /resp. nevie zmenit uhundranost/ alebo sa zmenil casom... on ti povie ze jemu je dobre, ked tebe nie je.. podla mna to nie je nezaujem, arogancia.. to je len to, ze on to citi inak. Poziadala si ho aby sa pretvaroval, ako sa moze ksichtit? ma chodit okolo teba po spickach, lebo ti nerobi dobre ked si posomre... mozno sam nevie co ti uz moze a nemoze povedat, ste doma dlho spolu, a je z toho nervozny.. a mozno je aj on vnutri nervozny z tvojej diagnozy, alebo sa chce aj on rozist,a le nevie ako na to... to si musite vyjastnit doma :D
Zase teraz su ludia maximalne nervozni, posledni rok, aj ja co inak s prehladom vsetko zvladam, som na nervy a vadi mi cely svet od homeschoolingu, prace az po umytie riadu a aj prechadzka so psom je pre mna katastrofa... lebo sme v jednom a tom istom kole, doma.
tiez by som nemohla s takym clovekom byt. raz som mala take rande, na pohlad krasny zaujimavy chlap, ale po 2 hodinach nasej prechadzky mi bolo az fyzicky zle z jeho negativity, cely cas sa len stazoval na to ako ho boli chrbat, aky je unaveny, ako ludia ignoruju kovid, ako si nevie najst zenu, ako ma maly byt, ako neviem ci si ma kupit iny byt, ako nevie ci ma zmenit pracu, ako je jeho sefka neludska, ake ma nepohodlne sluzobne auto a podobne. takze mozno niekomu taka povaha (podla mna povaha) nevadi, ale ja tanto typ cloveka neznesiem.
Možno ty si zo vzťahu nemáš nič zobrať ale pomôcť jemu aby zmenil svoje zmýšľanie a obrátil sa. Daruj mu knihy o sile pozitívneho myslenia. Nemusí nič iné urobiť len si to prečítať. Pozri si s ním nejaký film o sile pozitívneho myslenia. Ak to odmietne, alebo si z toho do svojho života nič nevezme vieš, že si urobila čo môžeš aby si mu pomohla a choď preč od neho aby ťa nestiahol dolu....
no v tom tvojom stave ho teraz vobecnepotrebujes a ak si zachovava aj v tejto situacii nezaujem a arogantnost, je podla mna najvyssi cas ho nechat ist jeho temnou cestou sameho
Mam.to dost podobne... Ale my mame.uz dve deti.. ked ss to prejavilo u neho uz teraz, ak mozes, vol slobodu.
Pride iny.
zivot s večne negatívnym človekom je veľmi ťažký a pokiaľ ťa pri ňom naozaj nič nedrží, vezmi si z toho už len to poučenie, že byť negatívnym ovplyvňujem okolie, blízkych a ťahám ich dole. Takže tvoja mama má pravdu. Partner ťa mal naučiť ako sa nechceš správať ty. Ja mám mamu večne negatívnu, aj otca. Je to niečo hrozné počúvať ako nás idu čipovať, vyvraždiť a podobne. Svoje tam síce zohráva aj vek, ale toto som zažívala odmala. Všetko čo som spravila, tak bolo zhodnotené, že som to tak nemala robiť, lebo sa stane to, alebo ono (hoci sa to nestalo, chybu už nepriznali). Rozumiem ti čo píšeš, veľmi to človeka ubíja a časom sa to zhoršuje. a tak ako väčšina ti radí odíď, moja rada je to isté.
Energetický upír..naštuduj si, sám človek neprizná, že ťa vyciciava z energie, prípadne niektorí o tom ani netušia, stalo sa mi to, človeka som zo svojho života vymazala
uz by som bola prec. Preco maju niektore zeny pocit ze musia clovek menit a oni su tie co to vydrzia? Nezmenis ho a ani nijak nenamotivujes. Chod za svojim stastim a nechaj ho nech najde to svoje aj on (vo vecnej negativite).
a na zdravotny stav ti povie ze tvoj problem??? Tu uz by som ani negativitu neriesila a odisla. Tak koho ineho to ma zaujmat a ma byt opora ked nie partner? Je to chrapun proste.
Odpoveď nájdi v PS2. Už si v procese učenia, a tvoj zdravotný problém ti zrkadlí váš vzťah. Odid, uzdraviš sa, buď chvíľu sama. Držím palce.
Mňa by zaujímalo, či do anonymných diskusií autor nemôže prispievať. Lebo čo sledujem anonymné diskusie, autor ju založí a viac nereaguje. Kopa ľudí sa zapojí, niekedy viac strán a autor sa viac neozve.
V dobrom aj v zlom sa zije v manzelstve. Toto je este len tvoj priatel, stale este len skusate ci ste jeden pre druheho ten pravy a to nieje len o velkej laske ale hlavne o takomto zivotnom nastaveni. Ocividne on je nastaveny uplne inac ako ako ty a podla mna je to povaha ktoru velmi tazko zmenis alebo skor nezmenic. Skor on zmeni teba a vycicia ta z energie. Je velmi tazke zit s takym clovekom v dobrom a uplne na prd ak su nahodou problemy..
Pozri, ženy optimistický naladené ti povedia, že máš utekať a tým frfloskam sa to správanie bude zdať ok. Dôležité je len to co cítiš ty. Tebe takáto povaha nevyhovuje, depta ta, berie ti chuť do života, tak ho nechaj nejakej inej podobného razenia alebo večnej záchrankyni chudákov , no ty si nájdi niekoho, kto bude zdieľať tvoju radosť zo života a nie ta vyciciavat z energie.
Nerozumiem ale keď to vieš takto pomenovať, že vieš, že ťa to tak veľmi ovplyvňuje tak prečo s ním vlastne zostávaš?
Moja kamaratka mala takeho muza. Par krat sme spolu robili (pomahal mi s rekonstrukciou) a po par hodinach som mala 100 chuti ho zabit. Podla neho bolo vsetko zle, vsetko ofrflal, vsetko ho bolelo, vadilo mu ze musi chodit do prace no zaroven tam travil vela casu lebo zarobil a peniaze su pre neho snad to najdolezitesie. Vecne nespokojny typ a aj svoju zenu furt ohovaral dokonca predomnou. Nic mu nebolo dobre. Doma mal byvalu fitnesku, fakt peknu babu, ale jemu na nej vsetko vadilo a vzdy ine boli krajsie a davane za priklad. Pytala som sa kamosky ako moze s niekym takym zit a ona sa len usmievala ze ho lubi. Teraz sa rozvadzaju, lebo ju deptal, ponizoval a udupaval. Postavila sa na vlastne nohy a je konecne stastna. Ak ta v tom vztahu naozaj nic nedrzi, tak to ukonci a bud radsej sama. Evidentne ti to vadi a to nie je v poriadku. Drzim palce nech sa uzdravis a si v pohode.
Dostala som sa po tretiu vetu. Preboha dievcina, co este robis vo vztahu, ktory ta vycerpava? Povedal ti niekto, na co su vztahy?

Vyciciavac energie, utekaj. Taki ludia ti vedia svojou neustalou negativnou energiou spustit choroby a im debilom sa paradoxne nic nestane.