Nemám rada priateľa mojej maminy
Ahojte mám 16 rokov moji rodičia su rozvedeny a mojho otca som nevidela 6 rokov.Mam 2 mladšich súrodencov jeden ma 7 a druhy 5.Moja mama ma 5 rokov priatela ktory ma zdravotne problemy takze je väčšinou doma na PN.Jej priatel mal problem zo spankom a dal si predpisat tabletky na spanie no časom si daval tabletky nie len na večer ale aj poobede.Predpisané tabletky na mesiac mu nestačili tak si začal tabletky kupovat.Dlhodobo uživa lieky vo vyšších dávkach.Začali sa prejavovat vedlajšie učinky a študovala som si to a najviac sa to zhoduje s Parasomnia je to stav, nad ktorým nemáte kontrolu.Ak trpíte parasomniou, cítite sa ospalo, no nie ste si vedomí toho, čo sa s vami deje.Pri parasomnii človek môže po liekoch na spanie zažívať rôzne vedľajšie účinky. Síce spí, no robí bežné činnosti – môže jesť, telefonovať, či mať sex.Takže často si nieje vedomí toho čo robí a niekedy ma obvinil na druhy den že som si po sebe neupratala napriklad riady aj ked ja som si ich upratala a boli to jeho riady ale on si to nepamata.Stale po mne kriči za najmenšie hluposti a ked poviem svoj argument tak nemožem to ani dopovedat a hned som vraj nevychovaná,zlá ale on si chybu priznat nevie.Naš vztah sa dost zhoršil hlavne po tom čo mi pred 3 mesiacmi umrela babička z mamininej strany a on sa v den pohrebu "zjebal" na tabletkach.Nebol ochotny prist ani na pohreb a pomoct mojej mamine v jej najtažšom obdoby.Prosila som maminu nech odide už dlho ale stale je s nami.Počula som ju ako mu vravela že ho miluje a nechcem aby bola smutna ak by on odišiel ale ja jeho pritomnost neznášam.Mam malych bratov o ktorych sa treba starat moja mama je často v praci a on je doma na gauči a spi.Učim sa s mojim bratom a on vlastne nič nerobí.
Dobre som pochopila - on byva v maminom byte?Je zavisly,nechodi do prace,nestara sa o domacnost,deti a vacsinou len polihuje na gauci?Ja sa nestacim divit,naco je zenam takyto chlap.Este mama povie,ze ho miluje..a co akoze na nom miluje?Ked ma zena povedzme 20-25r. je mlada,hlupa,naivna bez skusenosti..ale pomaly zrela zena s 3 detmi si toto potrebuje zavesit na krk?Keby si taketo cudo moja mama doniesla domov,hned by som jej ukazala kde je sever..
treba nejako mamine otvorit oci, lebo podla toho co pises tak z neho dokopy nic nema a teda ked este aj ty mas s nim problem, tak to tiez neni dobra vyhliadka do buducna :/
@karaklamohov Keby si jej dala prečítať to, čo si tu napísala? Veľmi by sa hnevala? Popísala, si to výstižne, keď vás, deti ma rada, tak by mala s tým niečo urobiť. Vy by ste mali byť pre ňu prvoradé.
@karaklamohov Otcom najmladsieho surodenca je sucastny mamin partner?
Nechcem si ho zastavat, ale v tvojom veku ci by to bol tvoj biologicky otec akebo otcim, stale budu konflikty. Tvoj otec asi pozabudol, ze je otcom. Tvoja mama miluje svojho partnera a urcite sa s nim nerozide, lebo tebe sa nepaci.

@karaklamohov no ťažko ti poradiť, nie je to príjemná situácia, ale mala by si to riešiť s mamou,.. Očividne je na liekov závislí, nie je to dobre, lebo mama je v praci a ty si stále sama doma a staráš sa o súrodencov.. Mrzí ma to.., ale určite sa porad s mamou, alebo si nájdi psychologickú ( na úrade ich je ich dosť a zadarmo) a spoločne tam s mamou choďte a povedz to čo cítiš to ako to je... Veľa šťastia ti prajem